Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Kui oled näinud kusagil "põõsas" Eesti Nokiat vedelemas
anna meile teada, ehk suudame mõtet edasi arendada...

Juhul, kui nägid korterit, mille hinnas tavapärasest vähem nulle...
või ehitamisel kasutati zelatiini.. sosista meile ka.


Kõik head vestlused teretulnud !
Forum rules
Üldiselt, siin kirjutades austa häid tavasid, ära sõima...ole lihtsalt inimene...rohkem palveid pole

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 30 Nov 2021 00:22

"Rohelise mõttelaadiga Eesti valitsemine". Ehitame rannad täis ja lõikame metsad maha ning siin pole isegi irooniat.

https://leht.postimees.ee/7397136/valitsus-hakkab-euroopas-voitlema-eesti-raiemahu-vahendamise-vastu

Keskkonnaminister Erki Savisaar teatas 25. novembril, et valitsus kiitis heaks Eesti seisukohad Euroopa Komisjoni kliimapaketi kohta, jättes mainimata, et valitsus kavatseb Eesti kohustusi vähemaks vaielda, ennekõike ei taha poliitikud vähendada raiemahtu.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 30 Nov 2021 09:48

https://www.delfi.ee/artikkel/95266051/austrias-voib-esialgse-eelnou-jargi-hakata-vaktsineerimisest-keeldujaid-ootama-kuni-7200-eurone-trahv

Müstika, kuidas ühest toredast riigist sai: "deblitron". Sellise uudise valguses peaks ka olema lausa, et vaktsiini kahjude puhul hüvitab riik ohvrile või lähedastele 7.2 miljonit eurot.

Sundvaktsineerimisel oleks olnud pointi, kui see viiruse levikuahela lõpetaks. Nagu teame, et vaktsiin ei tee muffi ka enam "ehk" hoiab vaid ära, et ei satu intensiivi raskesse osakonda.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby teretere » 30 Nov 2021 10:17

pop wrote:
teretere wrote:Teadusuudis.
(viis A4 tihedat teksti foorumlasrele ehk mitte uudiseks, kuid juhulugejale udujumalate- (strandbergide)/aaviksoode/siimude produtseeritud sodile tasakaalupunkti leidmiseks ehk sobilik/vajalik).
https://guymcpherson.com/wp-content/upl ... apiens.pdf

Yea Tao sai Glasgows kuuldavasti poodiumile.
Mind huvitaks see mis need kliimaspekulandid (mõtlen siin otses kapitaliturgude mõistes, st CO2 kvoodikaubandus jne) jätavad oma narratiividest välja selle "aerosol masking effect"-i, st selle et kui tõmbaksime totaalselt juhtme pistikust (ehk paneksime "filmi pausile") siis langeksid kõik need inimtekkelised aerosoolid (väidetavasti) mingite loetud päevadega atmosfäärist maapinnale ja tõeline kuumenemine siis alles hakkaks pihta.

Kuskilt jäi ka kõrva et kaubalaevade SO2 (vist oli, vblt ka NO2) eritus on kordades suurem kui kogu maismaa sõidukipargi väljutus kokku (kuivõrd laevakütuse osas vist puuduvad vastavad piirangud).

Seega, mainstream narratiivides puuduvad sellised osad nagu:
1) Laevade poolne õhureostus (ja laevad võib viia suvalisel hetkel suvalise lipu alla, kus ebasobivat kliimakonventsiooni kõige lõdvemalt võetakse)
2) Et mis värk selle aerosol masking effectiga ikkagi on - tõmbame juhtme välja ja mis edasi ? (ma saan aru küll et juhtmejutu käigus on võimalik suur osa varadest ringi kantida ja planktoni jaoks vaid üüritavaks muuta)
3) Kuipalju saastab õhku militaarsektor ? Ma miskipärast arvan et raketikütused (mille komponendid on kuuldavasti ühed kõige happelisemad ühendid üldse) ja tankid jne saastavad ühe korraliku "zapad"-õppuse (vms) käigus sellisel hulgal et mõne riigi jagu sõidukeid võiks selle arvel rahulikult aasta vältel nt puugaasiga ringi sõita.

Ei saa ka täpselt aru miks Indias näeb mõnel päeval max 200 m kaugusele (mõned aastad tagasi kogesin seda ise, New Delhis, kuigi päike "justnagu paistis") - on see NO2 ?
https://dieselnet.com/tech/env_effect.php


New Delhi on linnaõhu mõistes tõeline "kokteil" kõigest teadaolevast ja ka tundmatust, mida valdav enamus sealsetest kohalikest vastavalt oma ilmatunnetusele ka rõõmsalt tarbib :)
---
Väikene statistka on toodud siin https://www.eurekalert.org/news-releases/619155
(masinavärgi absurdsust on kirjeldatud http://www.youtube.com/watch?v=_5S8049Maos&t=6sU.S. Military Unprepared for Climate Change)

Other key findings of the report include:

In 2017 alone, the US military purchased about 269,230 barrels of oil a day and emitted more than 25,000 kt- CO2e by burning those fuels. In 2017 alone, the Air Force purchased $4.9 billion worth of fuel and the Navy $2.8 billion, followed by the Army at $947 million and Marines at $36 million.

If the US military were a country, it would nestle between Peru and Portugal in the global league table of fuel purchasing, when comparing 2014 World Bank country liquid fuel consumption with 2015 US military liquid fuel consumption.

For 2014, the scale of emissions is roughly equivalent to total - not just fuel - emissions from Romania. According to the DLA-E data obtained by the researchers, which includes GHG emissions from direct or stationary sources, indirect or mobile sources and electricity use, and other indirect, including upstream and downstream emissions.

The Air Force is by far the largest emitter of GHG at more than 13,000 kt CO2e, almost double that of the US Navy's 7,800 kt CO2e. In addition to using the most polluting types of fuel, the Air Force and Navy are also the largest purchasers of fuel.

---
Aerosol maskinguga on selline lugu, et juhul kui üritada kasutada seda fenomeni nö neutronpommi efektiks siis see ei ole mõistlik.
"Lihtsam" on siis ikka kasutada neutronpommi.
Aerosol masking on oma olemuselt nii võimas koll, et läbi selle üritada mingisuguseid muid tuletisi(ala kauneid planktonita vaateid) saavutada on ebareaalne. Robustseks võrdluseks- aerosol maskingu kadumine tasalülitada oleks ehk "kontrollitud" tuumatalv :(
See kõik on muidugi ainult kontseptuaalne ja subjektiivne arvamus.
teretere
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 30 Nov 2021 11:56

Peast ikka puhta lolliks läinud ! Meil võrgutasud moodustavad niigi pool juba elektriarvel. Elektrilevi klienditeenindus - ei kannata üldse mingit kriitikat, kui sul kaugloetava arvestiga probleemid, siis see lõputu õudus. Eriti tore, kui teil börsipakett ja teile kogused "prognoositakse". Mis asi on prognoos, see on sisuliselt lampi arvutus väga teie kahjuks. Võetakse eelmise aasta tarbimised jaotatakse päevade peale ära, lisatakse mingi tambovi konstant vastavalt temperatuurile.

https://www.err.ee/1608420227/elektrilevi-tostab-vorgutasu-keskmiselt-kolm-protsenti
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 30 Nov 2021 12:02

Rumal kiuslik insitutsioon, mis tuleks viivitamatult laiali saata, viia Ravimiameti alluvusse pigem.

https://arileht.delfi.ee/artikkel/95267791/terviseameti-kasul-suletakse-elvis-braueri-mem-cafe

Selle asemel, et tegeleda tõsise probleemiga, kus Lõuna-Aafrikast saabujad ennast ei testi ja rõõmsalt ühiskonda astuvad uute tüvedega, raiskame aega ja energiat kohvikupidaja peale, kus käib minimaalselt inimesi ja oht olematu. Nagu, kus on nende mõistus ja prioriteedid ? Terviseamet peaks hetkel lennujaamad kõiki testima ja see testimine ei tohiks olla vabatahtlik, kõik Lõuna-Aafrikast saabujad peaks olema eneseisolatsioonis. Kas on - EI !

8 politseinikku pildil, mingit politseinike palgatõusu juttu ma enam kuulda ei taha, sest käib selline ressursside raiskamine. Ja siin pole tegemist mitte mingisuguse korrakaitsega, kuidas ei taha seda ka serveerida. See on puhas tagakiusamine.

https://www.err.ee/1608420452/terviseamet-tegi-ettekirjutuse-mem-cafe-sulgemiseks
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 30 Nov 2021 12:11

European markets fall as Moderna boss says vaccine less effective against Omicron

Palju see "less" siis nüüd on, sest need 95% jutud delta puhul taandunud reaalsuses pigem 40-45% peale. Kui nüüd veel "less" võtta, siis palju vaktsiini efektiivsust üldse jäänud.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 30 Nov 2021 12:23

Kaks vana tarka meest arutavad praegust olukorda, 1 tund 24 min.
Mõte on selles, et kui keegi kuulab seda arutelu ja saab mõttest aru, ta ei lase endale seda süstida.
PETTUS on maailmas läinud ülisuureks. Praegu käimas ülemaailmne surma propaganda. Surma reklaamitakse päästjana -- aga meile pakutakse veel hullemat.

Sõnum: Jeesus on tagasi tulemas Maailma inimesena, enne seda püüab S--t-n maksimaalselt inimesi tappa, et saada endale hingi, võitlus käib HINGEDE pärast.

https://www.trunews.com/stream/dr-shank ... ne-billion

Võtke vastu Jeesus oma ellu, on sõnum. Piibel tark raamat, annab vastuseid sellele, mis toimub praegu ja miks.
Iga inimene saab teha iseenda jaoks ainult üht, kahetseda oma kurjasid tegusid ja möödapanekuid -- ning kutsuda oma ellu Jeesus.
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 30 Nov 2021 12:28

hh wrote:Kaks vana tarka meest arutavad praegust olukorda, 1 tund 24 min.
https://www.trunews.com/stream/dr-shank ... ne-billion


Nad mainivad ka seda juhtumit -- täiesti eesti meediasse jõudnud uudis.

Hollandis põgenes abielupaar karantiinihotellist. Nad peeti kinni lennukis
https://www.delfi.ee/artikkel/95255707/ ... i-lennukis

Ehk: vanglat nimetatakse nüüd "hotelliks"... Hotell, kus check-in toimub, aga check-out tehtud võimatuks?
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby neto » 30 Nov 2021 12:44

Väga huvitav statement. :!:
https://sport.err.ee/1608420461/hiina-e ... st-ohustab
Kui peale neid mänge ka Hiinas inimesed eriti ei nakatu (Omikron lisaks tulekul), siis tuleb hiinlane panna munepidi kruustangide vahele ja niikaua pigistada, kuni nõustub ka muule maailmale õiget vastumürki andma.
neto
 
Posts: 685
Joined: 26 Mar 2009 13:10

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby teretere » 30 Nov 2021 12:56

Uudis kallitelt hõimuvelledelt ehk on abi natukene ka siiapoole lahte.
Paeksime igati proovima neilt õppida suhtumist nii endasse, teistesse kui ümbritevasse keskkonda.(va metsamajandus :D )
(Samas tõusevad juuksed peas püsti, kui kohalikud "spetsialistid" "analüüsivad/arutlevad/paneerivad" kuidas nemad ehitavad Eestisse tuumajaama :HEAD )

Soome Olkiluoto tuumajaama kolmas reaktor sai valmis
https://www.err.ee/1608420362/soome-olk ... sai-valmis
teretere
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 30 Nov 2021 13:00

hh wrote:
hh wrote:Kaks vana tarka meest arutavad praegust olukorda, 1 tund 24 min.
https://www.trunews.com/stream/dr-shank ... ne-billion

/.../

Ehk: vanglat nimetatakse nüüd "hotelliks"... Hotell, kus check-in toimub, aga check-out tehtud võimatuks?

kas pidasid silmas seda? :D
https://youtu.be/A04_0BaV3G4?t=251
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby teretere » 30 Nov 2021 13:05

neto wrote:Väga huvitav statement. :!:
https://sport.err.ee/1608420461/hiina-e ... st-ohustab
Kui peale neid mänge ka Hiinas inimesed eriti ei nakatu (Omikron lisaks tulekul), siis tuleb hiinlane panna munepidi kruustangide vahele ja niikaua pigistada, kuni nõustub ka muule maailmale õiget vastumürki andma.


neto, sul on olnud seoses covidiga muljetavaldavalt korrektne track record.
Ja hiinlast võiks ju nõnnamoodi kohelda kuidas kirjeldasid, kuid mis oleks selles kontekstis kruustangid ja kes oleks neid võimeline sinu kirjeldatud viisil kasutama sellisel viisil, et homo sapiensi elukeskkond säiliks :)
teretere
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 30 Nov 2021 13:29

td wrote:
hh wrote:
hh wrote:Kaks vana tarka meest arutavad praegust olukorda, 1 tund 24 min.
https://www.trunews.com/stream/dr-shank ... ne-billion

/.../

Ehk: vanglat nimetatakse nüüd "hotelliks"... Hotell, kus check-in toimub, aga check-out tehtud võimatuks?

kas pidasid silmas seda? :D
https://youtu.be/A04_0BaV3G4?t=251


Muide seal arutelus käibki korraks läbi "Hotel California"!!!
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 30 Nov 2021 14:10

hh wrote:kui keegi kuulab seda arutelu ja saab mõttest aru, ta ei lase endale seda süstida.

Mulle isiklikult tundub et varasemate tüvede puhul oleks alternatiiviks olnud üks keskmist mõõtu danse macabre (vähemalt keskealiste ja vanemate osas, st jagan (diletandina) td seisukohti.
Imikute-noorukite osas muidugi teine asi.
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 30 Nov 2021 14:13

Venemaa-Ukraina reportaazh ERR kanalil, 5 minutit.

Venemaa hinnangul teravdab pingeid Ukraina piiri ääres lääs
https://www.err.ee/1608419624/venemaa-h ... aares-laas

See jutt läheb huvitaval kombel kokku Ameerika T.r.u.m.p.i-meelsete patriootide analüüsiga, mille järgi Venemaa ei tahtvat rünnata mitte Ukrainat, vaid Ameerika süvariigi nähtamatuid niiditõmbajaid ja plaane Ukrainas, kuna süvariigile olevat Venemaa-Ukraina sõda kasulik. Ehk siis nähtamatud kolmandad osapooled, kes intrigeerivad ja hüpitavad Ukrainat oma niidi otsas. Ehk et asi on PALJU keerukam kui pealtnäha paistab, nagu ikka. [Ei taha mõeldagi Baltikumi või Eesti analoogile...]
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby rr009 » 30 Nov 2021 14:15

Masside juhtimine toobki alati kaasa teatud ebameeldivusi....

Aga nüüd võib olla teatud alus ka nendele paanikajuttudele ja erinevad paanikaosakonna esindajad peaks aktiviseeruma veel vingemalt, sest raha liikumise puhul on märgata teatud omapäraseid märke ja aktsiaturu langus on toonud vähemalt lühiajaliselt kaasa ka probleeme võlakirjaturul ja see on juba tegijate käekiri, mitte lihtsalt toredate inimeste jutt.. Hõbe kui strateegiliselt ebavajalik materjal saab siiski veel lutti, aga üldine massi suurendamine päästab ka neid hullemast...
rr009
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 30 Nov 2021 14:19

pop wrote:
hh wrote:kui keegi kuulab seda arutelu ja saab mõttest aru, ta ei lase endale seda süstida.

Mulle isiklikult tundub et varasemate tüvede puhul oleks alternatiiviks olnud üks keskmist mõõtu danse macabre (vähemalt keskealiste ja vanemate osas, st jagan (diletandina) td seisukohti.
Imikute-noorukite osas muidugi teine asi.


See on see põlvkond, kes on elu jooksul kõige rohkem peksa saanud -- lapsepõlv II Maailmasõja ajal, Stalini repressioonid, nõukogude kord, hingehaavad, palju surma näinud elu jooksul, ellujääjad, nüüd siis elu lõpul abistatud enesetapp v-a-x abil?

Nad on nii siiralt usaldavad -- üks selle põlvkonna liige veenis mind, kuidas tema nägi II Maailmasõja ajal palju surma, kuidas lapsed surid viirustesse, ja siis tuli vax. Et temagi on ellu jäänud tänu vax-ile. Ja nüüd ta usaldab ainult eesti perearsti, kes ilusasti soovitab vax-ida. Juba kolmas doos kah käes.
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 30 Nov 2021 14:24

pop wrote:oleks alternatiiviks olnud üks keskmist mõõtu danse macabre (vähemalt keskealiste ja vanemate osas


Praegu on jutt terve inimkonna edasikestmisest, mitte valitud eagruppide või nahavärvide edasikestmisest. Igaüks, kes valib psühhopaatide poole, arvates, et on tugevama õigusega kaitstud, peab arvestama, et teda ei lasta paraku iial kangide juurde ning seega allub samamoodi psühhopaatide strateegilistele plaanidele.
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 30 Nov 2021 16:12

spl wrote:Peast ikka puhta lolliks läinud ! Meil võrgutasud moodustavad niigi pool juba elektriarvel. Elektrilevi klienditeenindus - ei kannata üldse mingit kriitikat, kui sul kaugloetava arvestiga probleemid, siis see lõputu õudus. Eriti tore, kui teil börsipakett ja teile kogused "prognoositakse". Mis asi on prognoos, see on sisuliselt lampi arvutus väga teie kahjuks. Võetakse eelmise aasta tarbimised jaotatakse päevade peale ära, lisatakse mingi tambovi konstant vastavalt temperatuurile.

https://www.err.ee/1608420227/elektrilevi-tostab-vorgutasu-keskmiselt-kolm-protsenti


Lahe ja siis veel "marketingi" mängud pakettidega, mis tegelikkuses tähendab omakorda varjatud hinnatõusu. Mis on selle tegevuse eesmärk, vaesemad maapiirkonnad täiesti välja suretada ?

https://arileht.delfi.ee/artikkel/95267153/riigi-kompensatsioon-paneb-hinnad-hoopis-tousma-elektrilevi-muudab-vorgutasu
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 30 Nov 2021 18:07

spl wrote:Saan aru, et korruptsiooni pole ning Keskkonnauuringute keskuses töötavad audiofiilid, kus audio on ülimalt tähtis :twisted:

https://www.aripaev.ee/uudised/2021/11/25/15-ekraan-12-kolarit-ja-ei-grammigi-vahem-riigifirma-hankele-vastab-vaid-uks-maastur

Nulle meenus terve hulk hiljutisi EL direktiive seoses riigi, omavalitsuste ja bebdega seotud ettevõtete (ameti)autodega. Vastavad dokustaadid on ka kenasti kalli raha eest Eesti keeles kättesaadavad. Ntx, see: https://eur-lex.europa.eu/legal-content ... 61&from=FI
Kas meie fossiililembeliste autode sõpradest poliitikute ja ametnike jaoks on need käsulauad ja eesmärgipüstitused kahe silma vahele (meelega) jäetud. Küll maksumaksja pärast trahvid jms. kinni plekib ja nuud üllatused alla neelab....
Igal juhul Soome seotud ametnikud on hulga soovitusi, abimaterjale jms. paika pannud ja avalikuks teinud kuidas utohankeid jms. teha, saastenäitajaid arvestada ja tõlgendada jne...Keskkonnaametnikele "vajalikest" kõlaritest jms.disainidetailidest ei leia ridagi...
https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2021/20210740
(Bürokraatlik tekst ...ei pea lugema, kui just pole huvi tutvuda soomlaste vasava elukorralduse, kliimaeesmärkida saavutamise plaani jms. vastu.)
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 30 Nov 2021 19:13

Tulevik ongi käes.
Keegi maksis 650 000 USD virtuaalse jahi eest, mida füüsilises maailmas pole olemas.

https://futurism.com/the-byte/650000-nf ... -metaverse
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 30 Nov 2021 19:52

Täiesti uskumatu, seda mida ei suutnud Venemaa enda pronksööga, suudavad meie lollid ametnikud edukalt teha. Tänu ajuvabale käteväänamisele aina rohkem suureneb protestivaim ja asi võib käest ära minna. Tervi-seam-et on üks väga väga rumal amet, me ei pea nende võimetust ja rumalust kaugelt otsima. See võimunäitamine on rumal, jabur, idootne. Kurb vaadata, et politsei teeb seda tsirkust kaasa. Sellega kaotab ta enda igasuguse maine ja pole lootustki, et me tulevikus toetame politsei palgatõusu.

Ka mina tunnen, et mul hakkab asi kergelt üle viskama!


https://www.delfi.ee/artikkel/95275917/fotod-rahvahulk-avaldab-mem-cafe-ees-meelt-paastjad-kaisid-tunni-tehtud-loket-kustutamas
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 30 Nov 2021 20:45

spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 30 Nov 2021 22:24

Kõik kesksed uudisekanalid ja ka pres. D. T. rohujuure digitaalsed sõdurid räägivad ühest ja samast suurest sündmusest -- algas kohtuprotsess tolle võtmetegelase üle (kõrge luuraja, kes kasutas lapsi strateegilistel ja väga koledatel eesmärkidel jne jne). Digitaalsed sõdurid väidavad kindlas kõneviisis, et koletis Jeffrey E. tegelikult pidavat ikka elama, kuigi meedia kuulutas ta surnuks. Aga tema ametlik pruta G. M. ei teadvat, et J. E. elab. Proua kõrge meediategelasest isa olla teinud enesetapu. Ja tema perekond olla käinud ÜRO-s nõudmas, et proua vabastataks. Panused on ilmselgelt väga kõrged.

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-59455605

Kui siin on juriste või poliitikahuvilisi, siis kohtuteema jookseb läbi ka ühes teises kontekstis, video 9 minutit:

https://www.youtube.com/watch?v=6MLKdi71NKk
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 30 Nov 2021 22:56

1) Ghislaine Maxwell trial started
2) CNN host Chris Cuomo was exposed for using his confidential sources to compile information on SPAM-abuse accusers of his Governor brother, Andrew Cuomo
3) Jack Dorsey resigns as Twitter CEO

(CFO of Walmart resigned)
(CFO of CNBC resigned)

And just like that...
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 30 Nov 2021 23:24

tänane muusikapala
https://www.youtube.com/watch?v=1XhbofNjmzk

kes on tuttav koorilauluga, sellele ehk tuleb viis tuttav ette: Zoltán Kodály
mees, kes leiutas jo-le-mi süsteemi intervallide õpetamiseks
võibolla meenub ka see lugu: https://www.youtube.com/watch?v=F2mIUKCaJwI

.. ja eelmise video lõpus lubatud "onnis on inimiine" :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=w9635zGL7yY

----
aga esimeset laulust originaalversioon, üks ilusamaid, mida olen kuulnud (kui kuagi kooriga laulisin, siis see lugu ei jõudnudki siis mulle pärale)
https://youtu.be/xRi1GDoaQu4
(viis on üle 1200 aasta vana, aga seade on nüüdisaegne, seega esimese loo autor ei pruukinud midagi teada Kodaly versioonist, aga minuni jõudis läbi Kodaly)
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 30 Nov 2021 23:56

Ilmselt pole suurt lootust, et kolmas kevadtalv ei tule paljudele kodukontoris ning nii mitmeteki suhtlemismooduste jms. peale ei tasu eriti mõelda.
Kaugtöö elu jms. pahupooled.
https://yle.fi/uutiset/3-12191677
Täna tekkis mõte, kas kunagi ilma maskita liikumisejuurde pöördumine, niiväga kerge saab olema. ;) Kindlasti on nende aastatega mask ja läbi selle hingamine-rääkimine ka meie nägusid, häält, himgamisrütmi jms. niivõrd muutnud, et loobumine hakkab tekitama probleeme. :?
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 01 Dec 2021 00:00

aga vaat see on huvitav. Kustkohast tuli do-re-mi-fa sol-la-si?
https://tinyurl.com/nrk6bbx4
(vaat, kus lugu , elad 8. sajandil ja kirjutad pahaaimamatult laulusõnad Ristija Johannese auks (ehk sama hästi kui Jaanipäevaks), millest 11. sajandil tuletatakse noodtide nimetused, mis kehtivad ka 21. sajandil; kusjuures laulusõnade autorlus on vaieldav – aga keesgi pidi selle ju ikkagi tol ajal kirjutama)

aga eks ajalugu on alates 11. sajandist seal muidugi üht-teist muutnud, sobiv tõlge inglise keelde 20.sajandi algusest. :)

Do let our voices
resonate most purely,
miracles telling,
far greater than many;
so let our tongues be
lavish in your praises,
Saint John the Baptist.

viis ise:
https://youtu.be/viu-PhML3D8?t=26

durum (kõva) ja molle (pehme) – pole kunagi nii mõelnud, kuigi sõnad ladina keelest tuttavad
https://youtu.be/Fdj-WPCgD8c

selle sisulooja kanal on tugevalt alahinnatud, lisaks toredad kaasaegsed pildid tema kodukalt:
https://www.earlymusicsources.com/Iconography-database

huvitav on see, et enamusel 15.sajandi piltidel on inimeste pea viltu - kas see on iseloomulik tolle aja kunstile või on tegemist tõsise muusikakuulamisega
erandiks on vaid üks pilt:
https://commons.wikimedia.org/wiki/File ... _music.jpg
Last edited by td on 01 Dec 2021 00:52, edited 2 times in total.
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 01 Dec 2021 00:46

Kui 15 kõlariga + Dolby Surround + DTS auto ostaks ministeerium, kus töötaks td, siis täitsa mõistaks seda :twisted:

---

Kliimamudel ikka logiseb igast otsast.

https://www.cam.ac.uk/stories/arcticocean

The researchers say that their results also expose a possible flaw in climate models, because they do not reproduce this early Atlantification at the beginning of the last century.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 01 Dec 2021 00:54

spl wrote:Kui 15 kõlariga + Dolby Surround + DTS auto ostaks ministeerium, kus töötaks td, siis täitsa mõistaks seda :twisted:

:lol:

----
tarkade videote alt tasub kommentaare lugeda, sain teada, et Antiik-Kreekas

The Anemoi ( Ἄνεμοι):
Zephyrus (Ζέφυρος): west wind (bringer of light spring and early-summer breezes).
Boreas (Βορέας): north wind (bringer of cold winter air).
Notus (Νότος): south wind (bringer of the storms of late summer and autumn).
Eurus (Εὖρος): east wind (storm wind, not associated with any of the three Greek seasons).
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

PreviousNext

Return to Kinnisvarast / Majandusest

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 112 guests

cron