Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Kui oled näinud kusagil "põõsas" Eesti Nokiat vedelemas
anna meile teada, ehk suudame mõtet edasi arendada...

Juhul, kui nägid korterit, mille hinnas tavapärasest vähem nulle...
või ehitamisel kasutati zelatiini.. sosista meile ka.


Kõik head vestlused teretulnud !
Forum rules
Üldiselt, siin kirjutades austa häid tavasid, ära sõima...ole lihtsalt inimene...rohkem palveid pole

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 22 Oct 2021 11:26

spl wrote:https://www.delfi.ee/artikkel/94934123/reoveeuuringu-juht-suur-viirusesisaldus-reovees-peegeldub-nakatunute-kasvus-pooleteist-nadala-parast

Mul järjest enam Pfizeriga vaktsineeritud tuttavaid jääb haigeks :? Ja nad alles suvel tegid vaktsiini.

Ma ei tea alati (või ei mäleta) millega vaktsineeriti aga ka minul tutvusringkonnas üha kasvab vaktsineeritute haigestumine. Hetkel paneb muretsema see, et järjest on haigestunud just suht hiljuti viimase süsti saanud (aug-sept). Ja eriti see, et haigestunud on siiani hea tervisega nooremapoolsed inimesed kes varakevadel tahtsid (soovisid välismaale vabalt reisida jms.) aga ei saanud siis vaktsiinidele ligi.
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 22 Oct 2021 12:33

hh wrote:Riik asub reguleerima elanikelt toidu võõrandamist
https://www.postimees.ee/7367467/riik-a ... orandamist

See on midagi täiesti uut.
(Poolakas arutlevad siiamaani kumb oli hullem kas IIMS või rootslaste poolne Poola süstemaatiline paljaksriisumine 30a sõja vältel).

Laenates kodumaisest filmiklassikast, meenutab seda, ja muidugi ka seda
("Tuulte Pesa" eestikeelne versioon on kuskile kadunud - see ammune põleng filmiarhiivis ?)

Ühesõnaga, millenialide ja Z-gen põlvkonnad on juba peale kasvanud, ja kes enam sellest ajast vist midagi ei tea (aga neile tuleks kõigi poolt rääkida, kui õnnestub, et ka nemad saaks aru milliseid vorme elu ja ühiskond moblaekraanist väljaspool võtta võib, ja mis põhjustel).
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 22 Oct 2021 12:53

Las olla dokumenteeritud siin ka. Kirjutab keegi, kes teab, kes on ilmselt lähedalt näinud. KOOLID ja ÕPETAJAD ja LAPSED kui viiruse kolded.

copy-paste:

5. oktoobril, õpetajate päeval, korraldati Tallinna linna koolide ning lasteaedade õpetajatele tänuüritus Estonia teatris. Ballett "Luikede järv" ja muu tore. 4 tundi istuti tihedalt koos.
Üritusele pääsesid ainult vaktsineeritud ja haiguse läbi põdenud õpetajad. Seetõttu polnud testimist vaja, vaktsineeritud inimesed on teatavasti ohutud.
Nädal hiljem hakati koroonasse haigestuma. Haigetusid õpetajad, nakatusid ja haigestusid nende pereliikmed ja õpilased. Põhiliselt nakatusid vaktsineeritud inimesed. Ja kandsid haigust järjest edasi, sest nemad on ohutud.
Tallinna koolides on nüüd põrgu lahti. Vaktsineeritud õpetajad on massiliselt haiged, teised peavad topelt- ja rohkem tööd tegema. Vaktsineeritud õpetajad ei julge enam tööle minna, kuna kardavad laste ja kolleegide käest nakkuse saada.
Aitäh meie päikesetõusuvalitsusele ja eraldi Tallinna linnavalitsusele, et linna haridussüsteemis on tänu nende kuritegelikult rumalatele otsustele koroonapomm plahvatama pandud.
hh
 


Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 22 Oct 2021 13:11

Valitsuse valed hakkavad Eestis ka välja tulema pikapeale. Maksuluku taga olev artikkel:

Vaktsineeritud peavad koroonapassi uuesti tegema: pass kehtib tegelikult poole lühemat aega kui meile öeldi
https://digi.geenius.ee/rubriik/uudis/v ... ile-oeldi/

Parim uudissõna, mis viimasel ajal on käibele läinud: KOBARKÄKK :lol:
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 22 Oct 2021 14:02

Kellele see tüüp käib närvidele, ärge vaadake. Informeeritud eks-sõjaväelane, kes ainsana omasuguste seast julgeb tasuta rääkida, on rahva poolel.

Ta soovitab (USA-s nii nagu Eestis ja Eestis nii nagu USA-s): VARUGE TOITU, SEST TOIDU HINNAD LENDAVAD KUUNI ja siis on hea, kui ei pea ostma, vaid endal olemas.

https://youtu.be/VttIEH5hNC0?t=1457
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 22 Oct 2021 14:36

hh wrote:Parim uudissõna, mis viimasel ajal on käibele läinud: KOBARKÄKK :lol:


Kobarkäkk iseloomustab riigi lohakust ja töö imiteerimist. Terviseameti lao käkki üritatakse ju hetkel täiega peita, ajakirjandus peaks küsima, kes need kulud kinni maksab. Usun, et need kahjud juba rõõmsalt maksumaksja kukile veeretatud.

Tehik: ohkan vaid ja rohkem ei kommenteeri :P Sealsete juhtidega polegi enamat oodata.

---

https://www.err.ee/1608378956/riisalo-keskerakond-pole-vaktsiinikahjustuste-fondi-valitsusse-toonud

Et natukenegi usaldust tekitada vaktsiinide ja nende kõrvalmõjude suhtes, siis käib jälle mäng. Meie lubame, aga kunagi lubadust ei täida. Siis imestame, imelik miks inimesed vaktiine kardavad.

Minu vanemad kutsuti ka juba kolmandaks doosiks. Igakord meenub td lingitud pilt, kus üks ronib mägedel ja aina suurem süstalde meri vaatab vastu.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 22 Oct 2021 15:14

Võtke ikka D-vitamiini, päike käib madalalt. Kahju ta ei tee, lootust parandada oma immuunsust aga on. (vana tõde, et rahiiiti põdevad lapsed põevad viirushaigusi rasekmalt, miks? ;) )
Ja katsuge oma kõhurasvast lahti saada (oleks huvitav teada, kas kellegil on minu dieedisoovitustest juba kasu olnud?)
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 22 Oct 2021 16:16

Ui-uii, tundkem kaasa.

"Bigbanki Eesti juht Jonna Pechter räägib, et paljud inimesed maksid pensioniraha eest septembris oma laenud ennetähtaegselt tagasi, mille tulemusena jääb pangal saamata miljon eurot planeeritud intresse."

Bigbank: pensionireformiga pangad kaotasid raha, aga inimesed võitsid
https://arileht.delfi.ee/artikkel/94935 ... ed-voitsid
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 22 Oct 2021 16:20

Üldiselt võitsid ka inimesed selletõttu, et börsil käis ka korra väike korrektsioonikurat ära. Rahad saadi suht tipust kätte ! Aga kaotati sellega, et lihtsalt suunati suurem osa tarbimisse, osteti ülikalleid vanasid autoromusid, osteti ülehinnatud ehitusmaterjale, ülemaksti ehitajatele remondi eest. Ehk kokkuvõttes, tavaline inimen kaotas.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 22 Oct 2021 16:23

Ükskord ka midagi mõistlikku ! Ma ütlen, et kõik üle 55 peaks ennast vaktsineerima, aga alla selle vanuse inimesi ei tohi survestada. Põhiseaduses on tegelikkuses saanud nagu peldikupaber ja ma imestan, miks Madise ei rõhuta, et tegemist põhiseadluslikku riivega.

https://epl.delfi.ee/artikkel/94938483/meedikute-ja-teadlaste-uhispoordumine-vaktsiinide-moju-on-lubatust-vaiksem-lopetage-sotsiaalne-survestamine

---

Tegelikkuses valitsuse meeletu tegemata jätmine ja nüüd nö inimeste karistamine on viinud polariseerituse ohtlikule tasemele. Mina Kallase asemel oleksin väga mures.

Piisab, et politsei läheb peast lolliks ja hakkab vaktsineerimisvastaste peal jõudu rakendama, siis sisuliselt tuli süüdatud ja midagi head sealt enam ei tule. See, et Terviseamet saab sulgeda asutusi, sekkuda niimoodi eraettevõtlusesse on ka täiesti vastuvõetamatu. Endal neil kodutöö tegemata, 6 miljonit kahju rahvale tekitatud. Mis kuradi pühapärdikute tiim ja co need siis seal on.Ettevõte pole midagi valesti teinud peale selle, et ei erista nö "juute" (vaktsineerimata) ja puhtaverelisi (vaktsineeritud). Ehk sisuliselt ettevõtte süü siis see, et täidab põhiseadust ning kohtleb kõik inimesi võrdselt ! Imelik nagu elaksime 1939 aastal. Mis on selle eristamise point, kui vaktsineeritud on samasugused levitajad.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby teretere » 22 Oct 2021 17:02

teretere wrote:https://roomaklubi.com/2021/10/20/avalikud-kirjad-valitsusele/#comments

VS
https://www.youtube.com/watch?v=qUlH5Zh05ac
Kohtumisel ajakirjanikega vastasid Eesti teadlased ja immunoloogid päevakajalistele küsimustele seoses laste vaktsineerimisega ja läbipõdemisest saadava immuunsusega SARS-CoV-2 vastu.

0:00 Pressiürituse sissejuhatus ja esinejate tutvustus
01:07 Alar Aab, PhD: Mida me peame teadma immuunsusest, mRNA vaktsiinist ja kriisikommunikatsioonist Rootsi näitel?
10:46 Sirje Rüütel Boudinot, PhD: Mida me peame teadma lühi- ja pikaajalisest immuunsusest ning antikehade tasemest immuunsuse määramisel?
18:38 Kaari Saarma, MSc: Mida me peame teadma vaktsineeritute ja läbipõdenute erinevast katisevõimest, laste vaktsineerimisest ja Eesti elanikkonna immuunsuse tasemest?
37:30 Mida me peame teadma viiruse levikust ja riskist laste hulgas?
42:20 Mida me peame teadma laste multisüsteemse põletikulise sündroomi riskist?
44:36 Mida me peame teadma inimese pikaajalisest kaitsevõimest
48:56 Mida me peame teadma 3. vaktsineerimisdoosi vajalikkusest ja riskidest?
55:21 Uued teaduspõhised soovitused viirusest tingitud olukorra lahendamiseks

Pressiüritusel toonitati, et Covid-19 läbipõdemine on tänaseks andnud paljudele meist tõhusa kaitse.

"Uuringud on kinnitanud, et läbipõdemine annab pikemaajalise kaitse viiruse eest kui vaktsiin. Läbipõdenute vaktsineerimine pole positiivse antikehade testi puhul vajalik ega põhjendatud," selgitas Tallinna Tehnikaülikooli immunoloogia dotsent Sirje Rüütel Boudinot.

Covid-19 uurija Kaari Saarma soovitab testida inimesi läbipõdemise suhtes enne vaktsineerimist: "Vaktsineerida tuleks riskigruppi kuuluvaid inimesi nende soovil ja ainult siis, kui nende antikeha test on negatiivne. Tervete laste vaktsineerimine tuleb lõpetada."

Viimastel aastatel Rootsi Lund Ülikooli mRNA tehnoloogial põhineva vähiravi vaktsiini loomisesse panustanud immunoloog Alar Aab hoiatas kolmanda vaktsiinidoosi eest: "Selline immuunsüsteemiga mängimine võib olla ettearvamatu ja ohtlik."

Üheskoos kutsuti üles jagama ausat infot selle kohta, mida me SARS-CoV-2 viiruse ja vaktsiinide kohta täna teame ning hoiduma inimeste hirmutamisest.

Juhul kui otsustatakse jätkata Covid-tõendite alusel erisuste tegemist, peaks positiivne antikeha või rakulise immuunsuse test andma inimestele vaktsineerimisega sarnased õigused.

Teadlased leidsid, et kõiki inimesi võiks testida läbipõdemise suhtes. See annaks tõese pildi epidemioloogilisest olukorrast rahvastikus ning aitaks nii inimestel isiklikult kui ka valitsusel teha kaalutletud otsuseid.

“Eesti võiks olla eeskujuks kogu maailmale, kuidas üks väike ja tubli riik targasti kriisist väljub,” võeti ühiselt kohtumine kokku.

***

Ürituse kutsus kokku Rootsi Lundi ülikooli teadlane ja immunoloog Alar Aab, PhD. Aab on
Zürichi Ülikoolis uurinud viiruste mõju inimese hingamisteede põletikuliste protsesside
ägenemises, Yale’i Ülikoolis RNA molekulide võimet reguleerida inimese rakkude bioloogilisi
funktsioone ja Karolinska Ülikoolis Rootsis uurinud antikehade võimet seostuda
antigeenidele. Viimased aastad on Aab töötanud Rootsi Lund Ülikooli uurimisrühmas, mis
tegeleb mRNA tehnoloogial põhineva vaktsiini loomisega vähiravis.
Alar Aab CV (Eesti Teadusinfosüsteem) https://www.etis.ee/CV/Alar_Aab

Sirje Rüütel Boudinot on Tallinna Tehnikaülikooli immunoloogia dotsent, kes muuhulgas on uurinud keha immuunvastust viirustele ja antikehade tasemeid.
Sirje Rüütel Boudinot CV (Eesti Teadsuinfosüsteem) https://www.etis.ee/CV/Sirje_R%C3%BC%...
teretere
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 22 Oct 2021 17:23

Inimene kirjutab oma eaka ema haiglakogemuse näitel :? :

"väike vinjett kaasaegse ravi kirjelduseks! Mu eakas ema sattus hiljaaegu respiratoorse viirusega haiglasse (oli kõrge palavik ja vanust ka omajagu). Et oleks öeldud, siis ema on covidi läbi põdenud asümpomaatiliselt ja pärast seda ka topeltvaktsineeritud. Täna vaatasin huvi pärast digilugu, et kuidas vanainimest raviti ja mis prognoos ka on. Selgus, et nädala jooksul jõuti teha 3 (!) sars cov testi (kõik tulemused negatiivsed) ja vereanalüüs."
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 22 Oct 2021 17:28

Hüpotees eelneva kirjelduse ja teiste kuuldud reaalelu juhtumite põhjal --

et inimesi ongi haiglasse vaja, et saata nende andmeid jooksvalt keskusesse v-firmade laboritesse, mille põhjal seal siis "teadust" tehakse...
Et eesmärk pole inimeste ravimine niivõrd, kui andmekogumine keskusesse saatmiseks...
Eks sealt see raha haiglatele kukubki just NENDE patsientide eest... Iga patsient 130 000 eur, nagu Eesti Ekspress kirjutab...
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 22 Oct 2021 18:24

teretere wrote:
teretere wrote:https://roomaklubi.com/2021/10/20/avalikud-kirjad-valitsusele/#comments

VS
https://www.youtube.com/watch?v=qUlH5Zh05ac
Kohtumisel ajakirjanikega vastasid Eesti teadlased ja immunoloogid päevakajalistele küsimustele seoses laste vaktsineerimisega ja läbipõdemisest saadava immuunsusega SARS-CoV-2 vastu.

väga hea kohtumine, kirjutan enamusele väidetele alla, eeskätt
- inimese immuunsusega ei mängita
- vanusegruppe tuleb vaadata eraldi riskide ja kasu kontekstis (eriti laste osas!!!!)
- tänased vaktsiinid ei paista kaitsevat teisi inimesi, ikkagi enda riskid ja kasud määravac näidustuse
- kuna põdmeine annab parema immuunsuse kui vaktsineerimine, siis tuleks eraldi käistleda põednuid ja mittepõedenuid
- tuleks kuidagi objektiviseerida riskid (s.t. kellel on mälurakud ja kellel pole; kellel on riskifakotrid raskelt põdeda ja kelell pole)

Lisaks juurde, et teadmised muutuvad pidevalt ja ilmselt ka viirus muutub tulevikus (juba maikuust on delta-plusss, mis levib natuke paremini kui tänane delta, UK-s tema osakaal tõusnud 8%-le) - seega kindlasti tuleb oma seisukohti muuta ka tuleviksu ja selles pole midagi häbiväärset, et kunagi on eksitud. Avalik vaba diskussioon (mitte selle summutamine) on aluseks parimale maailmakäsitlusele.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 22 Oct 2021 18:30

jällegi, vaadake selle mehe kaela, tõenäoliselt on ka kõhurasv (seega, hiiliv metaboolne sündroom ehk insuliinresistentsus). => riskirühm?
https://epl.delfi.ee/artikkel/94937775/ ... e-hullemat
Veel üks värske video hiilivast metaboolsest sündroomist:
https://www.youtube.com/watch?v=jVxdk5HOD1Q
(ja võrrelge selle mehe kaelaga)

Mul käis sõber ortopeed külas ja ütles, et ma näen hea välja (- 25 kg võrreldes max kehakaaluga, mis mul kunagi olnud, täna 78 kg ilma riieteta). Ma tunnen end palju paremini, kui 15 aastata tagasi (kui keemiaravi aeg muidugi kõrvale jätta). Teine arstist sõber ütles seda sama suvel minu kohta (ta ei teadnud siis veel minu haigusest) ning ka kolmas, (sakslane) endine töökaaslane ütles seda mulle üleeile, kui haiglas kohtusime.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 22 Oct 2021 19:12

hh wrote:Inimene kirjutab oma eaka ema haiglakogemuse näitel :? :

"väike vinjett kaasaegse ravi kirjelduseks! Mu eakas ema sattus hiljaaegu respiratoorse viirusega haiglasse (oli kõrge palavik ja vanust ka omajagu). Et oleks öeldud, siis ema on covidi läbi põdenud asümpomaatiliselt ja pärast seda ka topeltvaktsineeritud. Täna vaatasin huvi pärast digilugu, et kuidas vanainimest raviti ja mis prognoos ka on. Selgus, et nädala jooksul jõuti teha 3 (!) sars cov testi (kõik tulemused negatiivsed) ja vereanalüüs."

RS-viirus hoopis?
Olge valmis ka gripi levikuks.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 22 Oct 2021 21:11

RS levib päris tõhusalt.

---

Kuna IT maailm, kus pead sekunditega oskama arvata, miks süsteem crashis (tavaelu analüüs suht sarnane). Siis mul üks teine teooria, mul tunne, et Balti riigid on tegelikkuses võitjad.
Me saame ehk enne suurt talve selle COV vastu osalise immuunsuse, siis hakkavad teised riigid seda piina tundma. Probleem selles, et vaktsineeritud järjest haigestuvad, meedia üritab ilustada nii, et silme eest must. Reaalsus teine.

Mul tunne, et vaktsiinifirmad jäänud raha loorberitele puhkama. Midagi viltu, nakatumine (koos haiguse) liiga suur ja inimestel pole 6 kuud möödas.

Kas keegi Iisreali uudiseid ka vaadanud, seal ju hakati meeletult boostereid tegema. See imelik vaikus pigem tekitab hirmu !
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 22 Oct 2021 22:45

Mis asi on aina rohkem selle kuninganna Elizaneth II-ga? Nagu tahetakse temast lahti saada? Et Londonis plaanitakse salaja matuseid jms?

Barbados valis riigipeaks ajaloo esimese presidendi, 72-aastase Daam Sandra Masoni, omaenda riigi tütre, kes asendab nüüd kuningannat.
Barbados vaatab lootusrikkalt tulevikku, jättes koloniaalse mineviku seljataha.

Milline kaunis roosa kübaraga daam on presidendiks:

https://www.independent.co.uk/news/worl ... 43228.html
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 22 Oct 2021 22:59

Ja mis seal Ameerikas toimub?

President B. ütleb mikrofoni, et tema ei ole president. Vaid D. T. on president. Ja lööb risti ette.

Mitte millestki ei saa aru!!! 3 minutit muusikat:

https://www.youtube.com/watch?v=rFFu3VM0tJE
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 23 Oct 2021 00:22

hh wrote:President B. ütleb mikrofoni, et tema ei ole president. Vaid D. T. on president. Ja lööb risti ette.

Me elame tõejärgses maailmas. Praeguse arvutustehnika võimsuse juures on võimalik virtuaalset telepilti luua juba lausa reaalajas. Seda on meievanustel lihtne ära unustada, oleme harjunud teise ühiskonnaga. Küllap meist veel vanematel inimestel on raske mitte usaldada "Eesti Televisooni" või korralikule kvaliteetpaberle tekitatud laserpinteri väljutust.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby rr009 » 23 Oct 2021 06:39

td wrote:
teretere wrote:
teretere wrote:https://roomaklubi.com/2021/10/20/avalikud-kirjad-valitsusele/#comments

VS
https://www.youtube.com/watch?v=qUlH5Zh05ac
Kohtumisel ajakirjanikega vastasid Eesti teadlased ja immunoloogid päevakajalistele küsimustele seoses laste vaktsineerimisega ja läbipõdemisest saadava immuunsusega SARS-CoV-2 vastu.

väga hea kohtumine, kirjutan enamusele väidetele alla, eeskätt
- inimese immuunsusega ei mängita
- vanusegruppe tuleb vaadata eraldi riskide ja kasu kontekstis (eriti laste osas!!!!)
- tänased vaktsiinid ei paista kaitsevat teisi inimesi, ikkagi enda riskid ja kasud määravac näidustuse
- kuna põdmeine annab parema immuunsuse kui vaktsineerimine, siis tuleks eraldi käistleda põednuid ja mittepõedenuid
- tuleks kuidagi objektiviseerida riskid (s.t. kellel on mälurakud ja kellel pole; kellel on riskifakotrid raskelt põdeda ja kelell pole)

Lisaks juurde, et teadmised muutuvad pidevalt ja ilmselt ka viirus muutub tulevikus (juba maikuust on delta-plusss, mis levib natuke paremini kui tänane delta, UK-s tema osakaal tõusnud 8%-le) - seega kindlasti tuleb oma seisukohti muuta ka tuleviksu ja selles pole midagi häbiväärset, et kunagi on eksitud. Avalik vaba diskussioon (mitte selle summutamine) on aluseks parimale maailmakäsitlusele.


On loogikad mis maailmas peaksid maailmas domineerima, sellised inimesed räägiksid ka mujal tõtt ja teeks loogilisi asju jne. Ja siis tuileb kellegil blokk ette, sest mustlashüpnoos hämamiseks on olulisem ja luksus vajab rohkem õhku. Ma ise olen tugev teaduse ja inseneerimõtlemise fänn ja minu jaoks reklaami tüüpi mõtlemine on juba mingi suht suure pahe allikas. Nalja peab saama, kuid õhtu lõpuks peab ka tõe koos numbritega lauale panema...
rr009
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby rr009 » 23 Oct 2021 06:46

US suhtes jään samale seisukohale, see on närvihaige müügimehe maailm, kuigi nad on pagana proffesionaalsed. (ja ma pole Putini propaganada fänn, kuid meeldib kuidas ta tehaseid ehitab) DTr uus sotsiaalmeeid algatus on esmapilgul tore, kuid kui seda teeb maksuvargast ülbik, siis eks ta üks hüpik ole. Seda "mustaKivi" firma stiili on see riik paksult täis ka DTr on selle pundi edendaja, aga see punt oli kohal maailmas pea igas vägivallakoldes ja tegelikult kogu pundi osanike koht on vist veidi vaimuhaiglas, maailma ülesehitus minu arust nii ei käi, aga nad domineerivad räigelt...
rr009
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby rr009 » 23 Oct 2021 06:55

teretere wrote:rr009
Tsitaat "See et eelneva stiiliga on põllud (nii kaudses kui otseses kujundis) ära kurnatud ja tuima vee peale valamisega tekkib loll lomp, mitte mulla mikroelementide keskkond, see peaks olema nagu poollollile ka selge."

No ei ole ju selge : )
Tõsiselt läks asi lappama alates green revolutionist, kui kasutusel olnud valdav nelja välja süsteem asendati ühe välja süsteemiga.
(homo sapiensi liigi esindajaid planeedil Maa ca 2 miljardit)
Koheselt saadi intensiivsesse kasutusse võtta reservis/puhkusel olev ülejäänud osa nelja välja süsteemist.
Looduslikku mulla taastumist polnud enam vaja oodata, see asendati ülikasumliku(ennekõike energia, mitte raha seisukohalt) fossilse naftaga.
Kuna sisendit jagus(nafta ERoEI 1/130 ), siis seda ka kasutati. Praeguseks on naftast endast ja tema derivaatidest tulenevalt juhtunud see, et iga toidukalor, mis meil on taldrikul- selle taga on 10 kalorit naftaenergiat.(ERoEI on samas praeguseks langenud 1/19 heal juhul ).
Kunstväetised, herbitsiidid, erinevad pestitsiidid, müriaad fungitsiidide jne on teinud oma töö. Progressivne lääs on situatsioonis, kus valdavatel põllumassiividel muld suudab oma struktuuri veel hoida on suurusjärk kuni kümme tsüklit- siis teeb erosioon grande finale.
(homo sapiensi liigi esindajaid paneedil Maa ca 7,8 miljardit).
(https://www.youtube.com/watch?v=BT4RgpcyfLg )
----
Asjalood veega, mida mullale peale valatakse pole grammigi paremad :(


Tänud täpsustavate numbrite suhtes.. Ma lihtsalt tänu teatud maailmajuhtimisgeeniustele kipun päevas 12-14 töötama ja ei viitsi detaile taga enam ajada. Aga see põld ja vesi on natukene sümboolne. Eluterve muld vajab vaid niiskust ja kõik toimib, tänasele põllule ilma kemikaalideta vesi peale panna ja saad vaid haiget taimed... Ja see on sümbollne väljend, sama jama peaks praegu olema ka ühiskonnaga, tavalise veevalamisel tuleks välja vist päris hull mülgas ja asi läheks vistlausa mürgiseks käes...
rr009
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 23 Oct 2021 09:21

hh wrote:President B. ütleb mikrofoni, et tema ei ole president. Vaid D. T. on president. Ja lööb risti ette.
Mitte millestki ei saa aru!!! 3 minutit muusikat:
https://www.youtube.com/watch?v=rFFu3VM0tJE

Ma vist saan. Seda oled näinud ?
https://www.youtube.com/watch?v=NbedWhzx1rs
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 23 Oct 2021 10:48

Mulle enam ei meenu, aga mini hetk oli ka lehekülg, kus sai deepfake osta. Usun, et see kindlasti suletud nüüdseks. Sisuliselt td teeks oma statistika loengu, siis spl asendaks enda näoga :twisted:

Deepfake jääb jänni kui inimene väga kiiresti pead liigutab, siis tal näo kontuuride renderdamine on selline "karune". Aga siis tehakse videopildi kvaliteet kehvemaks, tavaline inimene ei saa midagi aru.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 23 Oct 2021 10:51

Suht PUPU see värk !! Sisuliselt üle pooled positiivsed on vaktsineeritud.

https://www.delfi.ee/artikkel/94942809/terviseamet-haiglaravil-on-453-koroonapatsienti-suri-viis-tuvastati-1643-uut-nakatunut

Positiivse testi saanutest oli 1048 vaktsineerimata ja 595 lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 23 Oct 2021 11:02

ja mädanud õunad kukkuvad jälle – need on inimesed, kes õilsa eesmärgi nimel oleks valmis teid hävitama
https://uueduudised.ee/uudis/eesti/saar ... ali-ajada/

Meeldetuletuseks: Stanford prison experiment
https://en.wikipedia.org/wiki/Stanford_ ... experiment

kuidas kõik algas:

ilmus kuulutus:
Male college students needed for psychological study of prison life. $15 per day for 1–2 weeks, beginning Aug. 14. For further information and applications, come to room 248 Jordan Hall, Stanford University.


seejärel:
24 were selected to participate in a two-week prison simulation. The applicants were predominantly white, middle class, and appeared to be psychologically stable and healthy. The group (of subjects) was intentionally selected to exclude those with criminal backgrounds, psychological impairments, or medical problems. On a random basis, half of the subjects were assigned the role of "guard (nine plus three potential substitutes)," half were assigned to the role of prisoner (also nine plus three potential substitutes). They all agreed to participate in a 7- to 14-day period and in-turn for $15 per day (roughly equivalent to $101 in 2021).


kolmandal päeval:
In order to restrict further acts of disobedience, the guards separated and rewarded prisoners who had minor roles in the rebellion. The three spent time in the "good" cell where they received clothing, beds, and food denied to the rest of the jail population. After an estimated 12 hours, the three returned to their old cells that lacked beds.

Guards abused their power to humiliate the inmates. They had the prisoners count off and do pushups arbitrarily, restricted access to the bathrooms, and forced them to excrete in a bucket in their cells.


viiendal päeval:
Christina Maslach visited the prison that night, and was distressed by observing the guards abusing the prisoners, forcing them to wear bags over their heads. She challenged Zimbardo about his lack of caring oversight, and the immorality of the study. Finally, she made evident that Zimbardo had been changed by his role as Superintendent into someone she did not recognize and did not like. Her direct challenges prompt Zimbardo to end the SPE the next day.


Seega, ekskperimendi korraldaja oli ise ka muutunud piinajaks (ning seetõttu seatigi selle eksperimendi tulemuste objektiivsus kahltuse alla. Huvitav fakt: Eksperimendi läbiviija ja tema tollane töökaaslane Christina Maslach, kes palus eksperimendi lõpetada, hiljem abiellusid.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 23 Oct 2021 11:54

Jäädvustan ajalukku praegused veebiportalaide esiuudised. Selleks, et pärast ei oleks kaheti mõistmist, kui keegi püüab ennast puhtaks pesta (jälgige, kui tendentslikud on mõne artikli pealkirjad!)
Attachments
Ohtuleht-23-10-2021.jpg
Ohtuleht-23-10-2021.jpg (34.11 KiB) Viewed 4638 times
Delfi-23-10-2021.jpg
Delfi-23-10-2021.jpg (39.02 KiB) Viewed 4638 times
Postimees-23-10-2021.jpg
Postimees-23-10-2021.jpg (45.02 KiB) Viewed 4638 times
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 23 Oct 2021 11:56

ERR on kõige soliidsema pealkirjaga.
Attachments
err-23-10-2021.png
err-23-10-2021.png (188.16 KiB) Viewed 4819 times
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

PreviousNext

Return to Kinnisvarast / Majandusest

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 107 guests