Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Kui oled näinud kusagil "põõsas" Eesti Nokiat vedelemas
anna meile teada, ehk suudame mõtet edasi arendada...

Juhul, kui nägid korterit, mille hinnas tavapärasest vähem nulle...
või ehitamisel kasutati zelatiini.. sosista meile ka.


Kõik head vestlused teretulnud !
Forum rules
Üldiselt, siin kirjutades austa häid tavasid, ära sõima...ole lihtsalt inimene...rohkem palveid pole

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 23 Jul 2021 19:39

spl wrote:Kuidas seda tänast uudist mõista ?

Israel’s health ministry announcing Pfizer having a 39% effective rate against the COVID Delta variant.

Kas see tähendab, et 39% vaktsineeritutest ei jää haigeks, aga ülejäänud ikka jäävad 61%

jah, mina saan ka nii aru, et viirusega kokku puutunutest 39 % ei jää haigeks vaktsineeritute grupis
järgmine küsimus on see, et kui paljud inimesed puutuvad kokku viirusega, kui hinnanguliselt on Eestis aktiivselt haigete arv täna 870.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 23 Jul 2021 20:06

Gamma, Lambda, Delta ... jeerum nagu mat. analüüs II oleks.

Üldiselt pidi Gamma ka Pfizeri kaitsest läbi minema, suht sama kaitse, mis deltaga. Huvitav, miks mRNA vaktsiin seal pole nii efektiivne.

https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/27/10/21-1427_article

Põhimõtteliselt, meie kes oleme vaktsineeritud jääme ikkagi haigeks. Aga haiglasse ehk ei satu.
---

Ma nägin ka unes, et lapsi sunnitakse vaktsineerima. Õnneks see oli veel uni ! Ma olen vaktsineerimise pooldaja, aga lastest hoidke käed eemale, liiga vähe infot, liiga vähe teste.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 23 Jul 2021 20:44

Üks huvitav mõte J. Rickardsilt "Shanghai Cooperation agreement kohta" (haakub ka Belt'n'Road algatustega)
https://www.youtube.com/watch?v=IaGB5OFKmEs&t=834s

JR jutt lihtsalt ON loogiline (no niipalju kui ma sellest valdkonnasti ise üldse tean). Erinevatest "DaVinci koodide" videodest ma seda terviklikku loogikat ei leia, samuti on ka ju väga mugav esitada mingi "põnev" fakt ja jätta kõik otsad lahti (ma mõtlen siin neid videosid nagu nt see varem viidatud https://www.youtube.com/watch?v=6lisP-YlHg4 ).

nt Judo-s (kuna on olümpia) on see isegi konkreetne strateegia teha igasugu erinevaid pettelliigutusi et vastane stabiilsest tasakaalust välja saada (ja siis heide teha).

Sama taktika on ka infosõjas ja masside suunamisel (mis on tegelikult nö vastava ala "õpikutekst"), st kui kuskil tulebki välja mõni ebamugav fakt mida on raske ümber lükata, siis tuleb hakata (1) keerutama vahtu hoopis fakti päritolu kohta (2) analüüsida fakti esitaja vaimset tervist (3) valada auditoorium üle tuhande muu "põneva faktiga" - mis võivad üldse teemaga seonduda või ka mitte, jne, (4) kui inimesed keskenduvad OLULISELE valikule A ja B vahel siis tuleb esitada samuti tuhat muud dilemmat A vs B summutamiseks (XvsY, PvsQ), jaa-nii-edasi (st võtted 5, 6, 7, 8, ... - see kõik on demagoogia ja infosõja klassika).
Seda kõike kasutab edukalt (ja vähemedukalt, sõltuvalt lugeja mõtlemisvõimest) nt Venemaa.

Seda kõike mainin vaid seetõttu et keegi ei täidaks enda teadmata nö "useful idiot" rolli, keerutades alternatiivset "põnevat vahtu" - ja mis otseselt oligi selle vahu loojate eesmärk - et keegi seda levitaks.

NB! sellises vahus võibki tõetera olla - aga siis tuleb see üles otsida ja vaid seda rõhutadagi
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 23 Jul 2021 21:11

spl wrote:Üldiselt pidi Gamma ka Pfizeri kaitsest läbi minema, suht sama kaitse, mis deltaga. Huvitav, miks mRNA vaktsiin seal pole nii efektiivne.
https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/27/10/21-1427_article
Põhimõtteliselt, meie kes oleme vaktsineeritud jääme ikkagi haigeks. Aga haiglasse ehk ei satu.

Laste osas 100% nõus.
Ja ma ise kardan seda et järgmiseks mulle tõestataksegi (üritatakse tõestada) uute tüvede taustal ajapikku ära see et a la nüüdseks on Pfizer/Biontech toime (nii toime enda, kui aja möödumise tõttu) aegunud, ja kantuna avalikust huvist, inimkonna üldisest õnnest jne peame nüüd kõik tegema kaks nt "Gates/Nanotech" vaktsiinisüsti (et õnn jätkuks, või vähemalt ei kahaneks).

Seega - Overtoni aknaid mida avada on siin rohkem kui kilplaste majal (nende multikas seda stseeni ei ole, aga on selles raamatus, koos nt kordumatu mõttega ühe aknalaual "aken - valgus, mitteaken - pimedus" - mis omakorda oleks justkui fraas sellest "1984" -s mainitud "uuest keelest". Ja ma arvan et vaktsiinide promomisel sellist "uut keelt" paljuski ka kasutama hakatakse (tegelikult juba kasutatakse)).
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Rr009 » 23 Jul 2021 21:51

Vaktsineerimine on uus roosa, nüüd saab varsti tiktokis rohkem like see kes on nagu siil 5 vaktsiini all ja suudab Tsernobolis või Fukushimas päevitada ilma hambutu naeratusega...
Samas peaks kogu see disko inimesed kergelt depressiooni viima, tarbimise alla ajama, vähemalt veidi uurivamaks inimesed muutma, kuid.... Mulle tundub küll et käitumine on ngu oleks üks jututeema juurde tulnud ja juurde on vaja vaid rohkem teistsuguseid asju. Kultuuri ja peentabase jaoks see kõik eriti hea ei tohiks ju olla.. Samas tehnika areng on hull, üldnäitajad vinged, vahest inimesed tunnevad end veidi rohkem tühisena, aga eks see on uus paratamatus.
Virtuaalkeskkondade võim peaks uuele tasemele jõudma, küberturve, virtuaalrahad, arvutimängud jne. Robotid mängima õpetada on lihtne, omanik saab kõrval käia ja karjuda kui loll ta on jne. See kui palju muudab mu enda tuju kalade toitmine, taimede eest hoolitsemine on märkimisväärne. Linnad võivad muutuda nii täielikult friigiboxideks, aga neile haigetele jääb võim, sest neid on enamus. Ja kui keskkond on haige, siis pole vahet kes sinna satub, see sõltuvus tuleb imekiirelt... Või siis on juba arvutatud et tulevat massi saabki vaid nii hulpimas hoida...
Rr009
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 23 Jul 2021 23:10

Internetis on eri maade praktiseerivate arstide intervjuusid - palju -, kus arstid kiidavad üksmeelselt i-v-e-r-m-e-k-t-i-i-n-i.
Odav ja üllatavalt tõhus ravim, saame teada!

Aga Eesti Ekspressis võtab samal teemal sõna hoopis vandeadvokaat ja ütleb sama ravimi kohta kindlas kõneviisis "rämps" ja "pettus".

https://ekspress.delfi.ee/artikkel/9405 ... kinnisidee

Lugejas tekib nüüd kognitiivne dissonants. Muidugi tasub uskuda sõltumatuid praktiseerivaid arste. Aga neil puudub meedias hääl...

Et mis ajendas toimetust valima niivõrd olulist teemat kajastama just sellise eriala esindaja? Eestis kedagi teist võtta polnud?
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 23 Jul 2021 23:13

hh wrote:Aga Eesti Ekspressis võtab samal teemal sõna hoopis vandeadvokaat ja ütleb sama ravimi kohta kindlas kõneviisis "rämps" ja "pettus".


Nimekaim -- pole isegi vandeadvokaat mitte, vaid ajakirjanik!
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 23 Jul 2021 23:14

Üks mõte YT vaatajatele - pole mõtet vaadata majandusteemalisi videosid mis on ilma "audio-ajatemplita" video alguses - nagu nt AJones ütles välja kuupäeva iga oma vide alguses (kui ma neid veel vaatasin), kuivõrd kõik sellised (st maj) sündmused ja analüüsid omavad tähendust ainult antud ajas ja konktestis.
Paljud klikipüüdjad laadivad vanu populaaarseid videosid uuesti üles omaenda kanalite all, lisades lihtsalt mõne oma bänneri või reklaami kuskile vahele, või ei lisagi mitte midagi (ja eeskätt just see on minu arvates "fair use" rikkumine ja digiprügi massiline tekitamine) ja püüavad copy-paste abil klikke.
Ma imestan et YT ise sellele tähelepanu ei pööra.
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 23 Jul 2021 23:37

hh wrote:Internetis on eri maade praktiseerivate arstide intervjuusid - palju -, kus arstid kiidavad üksmeelselt i-v-e-r-m-e-k-t-i-i-n-i.
Odav ja üllatavalt tõhus ravim, saame teada!

Ma olen ka selle kohta üritanud lugeda (allikaid hoolega valides).
Ja ma ei saa aru kui raske peaks olema usaldusväärse statistika kogumine vaesematest riikidest kus vaktsiinide jaoks raha pole, kuid samas ivermektiiniga mingeid tulemusi tõepoolest saavutatud on, nagu kuuldavasti Peruu (st kõik need "efficacy" jne numbrid).
Saaks ka teha ka platsenta-tegeliku ravimi võrdlusgruppe, ja kõike muud mida vaktsiiniarendajad teevad (ja suurusjärkude võrra odavamalt, arvestades ravimi lihtsust ja kõrvaltoimete ohtude (madalat) taset).

Ehk siis - to follow the truth, follow the money (of big- pha-rma).

===========================
Ma olen märganud et tõe poole püüdleja panustab oma teksti oma intellekti natuke rohkem (et veenda ka teisi selles millesse ta siiralt arvab tõde olevat), ja teadlik valetaja lihtsalt täidab tellimust järjekordse honorari eest, ning seetõttu on ka teadliku valetaja tekst nõrgema kvaliteedi tõttu paremini ära tuntav (kui vale).
Ära on õnneks tuntav ka lihtsalt loll jutt -st inimene tõesti räägib mida usub, aga nii jutu kui argumentide tase lihtsalt ei kvalifitseeru.
Ja veel paremini on (no peaks olema, igaühe jaoks) ära tuntav lolli valetaja jutt (ja nende otsa komistamist tuleks vältida).
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby rr009 » 24 Jul 2021 00:05

Jep, seda ilustamisvajadust võib pikalt uurida... Niipalju kui mina aru saan, siis tegelikult väidetakse, et katteta raha pole, aga katte kvaliteedi analüüs on siis tarbija ja seda suuresti sundtarbimise ahelas....
rr009
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 24 Jul 2021 00:56

Rr009 wrote:/.../Samas peaks kogu see disko inimesed kergelt depressiooni viima, tarbimise alla ajama, vähemalt veidi uurivamaks inimesed muutma, kuid.... Mulle tundub küll et käitumine on ngu oleks üks jututeema juurde tulnud ja juurde on vaja vaid rohkem teistsuguseid asju. Kultuuri ja peentabase jaoks see kõik eriti hea ei tohiks ju olla..
/.../Või siis on juba arvutatud et tulevat massi saabki vaid nii hulpimas hoida...

Ma ei saa ka aru sellest nänni ja meelelahutuse kultusest, nii üldisemalt kui selle laine lõpuga seonduvalt, enne järgmist. Ka üks tuttav ... mittevaene kiitles nt et köögi tööpind on marmorist ja ühes tükis. No krt, mida selline mõtleb oma surivoodil ? Ilmselt sedasama, et "jõudsin kaugele, sain kööki marmorist, ja veel ühes tükis tööpinna !".
Minu tarbimine on all juba ammu (ja olen ilmselt ka pankuri vastikuim klient, st ei võta laenu), ja puhtalt seetõttu et igasugune loomisega (millega seonduvad nt tööriistad) mitteseotud nänn lihtsalt raiskab mu aega mida saaks mõtlemisele v loomisele kasutada - kuivõrd seda (nänni) tuleb tihti ühest kohast teise tõsta, muutes ajapikku elamise sisuliselt laopinnaks. Kathmandus sai suveniiriprügi müüja täiesti aru mõttest et ma ei kogu asju, vaid eelistan pigem huvitavaid mõtteid (erandiks tõelise meistri poolt valmistatud asi, nö Hattori-Hanzo -tasemel Gurkha nuga (mil mõlemal küljel imepeen nõelaga sissetoksitud pilt-muster, poe asukoha postitasin kunagi siia varem ka)). Et teda mitte solvata raha kinkimisega "ostsin" talt tema tulemasina.
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 24 Jul 2021 02:13

ma eelistan küll et igast asjast räägiks oma ala spetsialist, aga huvitaval kombel seesama J Rickards võtab kokku mRNA teema üsna lihtsas keeles (to on uurinud seda peam pandeemia maj mõju tõttu, et aru saada)
https://www.youtube.com/watch?v=jtRX_WCXBb4&t=523s
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 24 Jul 2021 03:34

hh, se on hea sisuline ülevaade keskpanga digitaalrahast (mida mõned sildistavad ka kui "ahnete kommertspankade väljalõikamist" rahaloome süsteemist, ja mõned vist ilmselt ka mingiks kvant-värgiks mis õnne meie õuele toob)
https://www.youtube.com/watch?v=dR4aVy62nJ0

sellest "päris" kvant-finants-something-süsteemist samasugust sisulist ülevaadet me ei leia (ei nüüd, ega tulevikus) - kuna seda lihtsalt ei ole (ega tule)

mul tekkis lausa huvi träkkida erinevaid QFS artikleid ja vaadata mis loogikaga selle mehhanism väidetavalt "töötab" (kui detailidesse üldse laskutakse, ja kas vastav juttja detailid on üldse suudetud omavahel sünkroniseerida).
NB! tegelikkust ja tõde ei pea sünkima - need juba on kõigi jaoks ühesugused
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 24 Jul 2021 06:45

td wrote:
spl wrote:Kuidas seda tänast uudist mõista ?

Israel’s health ministry announcing Pfizer having a 39% effective rate against the COVID Delta variant.

Kas see tähendab, et 39% vaktsineeritutest ei jää haigeks, aga ülejäänud ikka jäävad 61%

jah, mina saan ka nii aru, et viirusega kokku puutunutest 39 % ei jää haigeks vaktsineeritute grupis
järgmine küsimus on see, et kui paljud inimesed puutuvad kokku viirusega, kui hinnanguliselt on Eestis aktiivselt haigete arv täna 870.


vaktsineerimise mõju hakkab Iisraelis vähenema. Vaktsiini kaitse nakatumise vastu sõltuvalt süstmise ajast:
aprill: 75 %
märts: 67 %
veebruar: 44 %
jaanuar: 16 %

et siis nii kauaks seda oligi .... hea uudis on esialgu see, et raske kulu vastu on kaitse veel olemas (86 % vs algne 91 %) Selle numbri tõlgendamisel tekkivad ka raskused. Kui see protsent on nakatunute üldarvust, siis on see halvem kui enne vaktsineerimist. Kui see on võrreldes raskete juhtudega mittevaktsineeritutel (vähendas 86 %), siis tuleb mõelda, kas kergete juhtude puhul ka see ei tähenda hoopis nakatunute arvu vähenemist võrreldes mittevaktsineeritute grupiga (s.t. vaktsineeritute grupis on neid 39 % vähem kui vaktsineerimata grupis).
Last edited by td on 24 Jul 2021 07:13, edited 1 time in total.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 24 Jul 2021 06:59

olümpiamängud huvitavad vist järjest vähem inimesi, ei tehta enam teleülekandeid riigitelevisioonis avatseremooniast jne.
Euroopa jaoks muidugi ka halval kellaajal
Kas inimeste huvid on muutunud või olümpia kogu oma kaadervärgiga on maha käinud (liiga kallis võrreldes efektiga, mis annab)
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby rr009 » 24 Jul 2021 07:09

Eks see sõprade korjamine on minu lemmiktegevus... Pop sulle siis põikeks noad mida teeb minu peakokk - https://berezaknife.ru/
Saad teha head tema pisipõnnile ja muidu ka igavese asja.. Samas oleks muidugi selle taustal hea ka millegi imemaitsva tegemine ära õppida, aga see on juba ülipersonaalne, kuid isiksuse täiustamine jaoks oluline. Me ise suudame teha oma köögis juba 4-5-6 asja nii, et maailmas on raske konkurenti leida. Palun ka samaaegselt td sõpradel viirust likvideerida, sest see segab reisimist (kuigi peamiselt siiski massturismi, need kes tegelikult midagi tahavad saavad ka kuulide alla hakkama)
Muidugi mulle oleks väga meeldiv kui keegi seletaks ära meie CO19 fenomeeni - saar (umbes Saaremaa), ca 1.2 miljon elanike, UV suvel 12-15, stabiilne 24-28 kraadi päikeselist ilma juurde(OK komme põsemusitada ja omade vahel distansi mitte hoida ja võõraid lapsi puputada) ja nüüd oleme mingis punases alarmtasemes. Ja samas on jätkuvalt nii, et sellest viirusest saarel 80-90% on pealinnas ja nii kogu aeg, aastaid. Kas CO19 on siis julmalt linnahaigus olemata muudest talle ebasoodsatest tingimustest..
rr009
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Rr009 » 24 Jul 2021 07:22

pop wrote:hh, se on hea sisuline ülevaade keskpanga digitaalrahast (mida mõned sildistavad ka kui "ahnete kommertspankade väljalõikamist" rahaloome süsteemist, ja mõned vist ilmselt ka mingiks kvant-värgiks mis õnne meie õuele toob)
https://www.youtube.com/watch?v=dR4aVy62nJ0

sellest "päris" kvant-finants-something-süsteemist samasugust sisulist ülevaadet me ei leia (ei nüüd, ega tulevikus) - kuna seda lihtsalt ei ole (ega tule)

mul tekkis lausa huvi träkkida erinevaid QFS artikleid ja vaadata mis loogikaga selle mehhanism väidetavalt "töötab" (kui detailidesse üldse laskutakse, ja kas vastav juttja detailid on üldse suudetud omavahel sünkroniseerida).
NB! tegelikkust ja tõde ei pea sünkima - need juba on kõigi jaoks ühesugused


Lisaks selle metsaraha nokitsemisele on mul järjest rohkem kummitamas mingi koduümbrusekorra digiraha. Ma leian, et maailmas on mure, et enda läheduses peab ilusam olema ja see, et keegi baar või muu pisipunkt sellest võidab tundub mulle oluline. Selline digiraha, kus on paar pilti (a la enne kole, nüüd ilus) ja selle eest on võimalik kohvi ja kooki saada tundub nii pagana inimlik, et kohe tahaks et selline asi oleks. Või siis hindamispunktid, et siin oli nii ilus, et makske selle eest preemiat ....
Ka kvantmasinad oma krüpteerimisvõimega suudavad luua vist küll täiesti sõltumatult tiksuva asja, kus baasvalem peab olema vaid avalikult korralikult kõigi poolt läbi kritiseeritud. Olge BC ja muu jura juures ausad, raha on ikka nii sotsiaalne asi, et sellega võib küll teravamaid pliiatseid upitada, kuid elukeskkonnana peab asi väga laiapõhjaline olema... Iga asja olemuse välja toomine läbi suvalise krüpto on minu arvates tore kui seal juures on ka kohustuslik objektiivne kritiseerimissüsteem, a la said võimu ja õiguse, kuid palun ka tõesta seda kui hästi suudad seda hoida, kui püha on su mission...
Rr009
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby rr009 » 24 Jul 2021 07:30

td wrote:olümpiamängud huvitavad vist järjest vähem inimesi, ei tehta enam teleülekandeid riigitelevisioonis avatseremooniast jne.
Euroopa jaoks muidugi ka halval kellaajal
Kas inimeste huvid on muutunud või olümpia kogu oma kaadervärgiga on maha käinud (liiga kallis võrreldes efektiga, mis annab)


Isiklikult - mulle ei meeldi süsteem kus esimesed 3 on midagi väärt, teised junnid... Maailma tasemel on esimesed 10-20-30 ikka hullult vaeva näinud... Aga puhtam peaks tippsport selgelt olema, laksu all olevatel võiks täiesti rahulikult oma orgia korraldada, ka sellele on turgu, me ju lubame igasugu veidrusi igas nurgas...
rr009
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby teretere » 24 Jul 2021 09:34

Two Things Matter
https://www.youtube.com/watch?v=gBjVoQDpXps

(Loobusin oma pensionisammastest(mh 4000 untsi hõbedat) dr Ye Tao projekti toetama)
teretere
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 24 Jul 2021 11:10

td wrote:/.../vaktsineerimise mõju hakkab Iisraelis vähenema. Vaktsiini kaitse nakatumise vastu sõltuvalt süstmise ajast:
aprill: 75 % märts: 67 % veebruar: 44 % jaanuar: 16 %

Ja meie meedia sellist statistikat muidugi ei esita, etteantud (?) shabloonil uuendatakse lihtsalt numbreid
https://www.delfi.ee/artikkel/94098541/ ... 21-inimest

Minu jaoks pole see enam pelgalt cognitive bias et vaktsineerituse infot ei seostata praeguse haigestumise statistikaga.

Ja kõige lihtsam on mistahes poliitikul mängida heategijat, näärivana, messiast jne. kui kogu ühiskond on varsti lõhestunud, rokk-ooperi lavastajad saadavad avalikke appikarjeid valitsusele masside tihendamise keelamise peatamiseks, tootmishoonete omanikud panevad töötajad vaktsineerimise/vallandamise dilemma ette, jne.

Ma ise arvan et need teadusnõukogu protokollid, Fischeri simulatsioonid, Lutsari jt argumendid, argumentide kvantitatiivne mõõt (igasugused põhjus-tagajärg ahelate ja üldiste stsenaariumite seas), ja eriti valitsusliikmete reaktsioonid-põhjendused erinevatele argumentidele, koos nende arvestamise või mittearvestamisega - peaksid olema avalikud.

Miks ei peaks olema avalikkusel võimalus valideerida mistahes otsuseid mis kogu ühiskonda mõjutavad, ja kus riigipoolne tegevus ei sõltu mitte seaduses sätestatust vaid ametniku suvast, st ametniku poolsest ohutaseme tõlgendamisest, mida omakorda mõjutab ilmselgelt see kui populaarne järjekordne otsus võiks olla (või reitingut mõjutada), mitte sellest millised on teaduslikud argumendid ühe või teise otsuse tegemiseks (ja need ju ajas ei muutu).

Vastasel korral, kui vaktsineeritute hulgas hakkab ilmnema ebasoovitav statistika halvemuse suunas, võin ma kihla vedada et valitsuse usaldus kukub kolinal, ja vasti on kõik Danse Macabre meeleolus, ja kõigil kõigest savi. (olin üllatunud et Niguliste taies on artiklis peamine pilt)
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 24 Jul 2021 11:23

Fischeri enda lehel on statistikat siiski veid rohkem
http://www-1.ms.ut.ee/krista/covid/covid_pildid.html

Juhiks tähelepanu vanusegruppide graafikutele, ja võibolla ka sellisele pisiasjale/faktoidile, et hinnaguline R0 on praegu 1.4. Kui see järgm nädal samaks jääb siis ...
(korraldame 10 Johnny rokk-ooperit, või veel parem - teeme ühe korraliku laulupeo, kunagi laulsime ennast vabaks, nüüd laulame ennast terveks ! )
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 24 Jul 2021 12:39

Ma enam ei pööra numbritele isegi tähelepanu, epideemia kolmas laine alanud. Päris palju igasugu üritusi ka, eks number läheb veel suuremaks.

---

Siin tõesti on koht kus küsida, kas saarlaste üritused ja käive tähtsam kui hiidlaste oma.
Miks selline meelevaldne otsus tehti, lihtne tehke väike uuring paljudel suurtel tegelastel Saaremaal oma suvila või maakodu.

https://www.delfi.ee/artikkel/94099037/hiiumaa-volikogu-esimees-praamitulist-jatkame-voitlust-et-regula-ei-jaaks-hiiumaale-kaasame-juristid
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 24 Jul 2021 12:46

Elverile kommentaariks, et sellisel teadustööl, kuhu uuritav sattub oma vabal tahtel, on väikene infoväärtus. Peab olema nii, et uuritaval on juhuslik ja võrdne võimalus ivermektiini saada või mitte saada ja siis uuritakse neid kahte gruppi.
(ma ise ei ole 100 % ivermektiini pooldaja ega ivermektiini vastane, suhe on miskit 60-40 ivermektiini kasuks ja see ei põhine millelgil objektiivsel vaid kogenumate inimeste arvamusel, kes samuti võivad eksida vahete-vahel)
https://objektiiv.ee/elver-loho-miks-ma ... rmektiini/
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby is4 » 24 Jul 2021 14:00

pop wrote:
Rr009 wrote:/.../Samas peaks kogu see disko inimesed kergelt depressiooni viima, tarbimise alla ajama, vähemalt veidi uurivamaks inimesed muutma, kuid.... Mulle tundub küll et käitumine on ngu oleks üks jututeema juurde tulnud ja juurde on vaja vaid rohkem teistsuguseid asju. Kultuuri ja peentabase jaoks see kõik eriti hea ei tohiks ju olla..
/.../Või siis on juba arvutatud et tulevat massi saabki vaid nii hulpimas hoida...

Ma ei saa ka aru sellest nänni ja meelelahutuse kultusest, nii üldisemalt kui selle laine lõpuga seonduvalt, enne järgmist. Ka üks tuttav ... mittevaene kiitles nt et köögi tööpind on marmorist ja ühes tükis. No krt, mida selline mõtleb oma surivoodil ? Ilmselt sedasama, et "jõudsin kaugele, sain kööki marmorist, ja veel ühes tükis tööpinna !".
Minu tarbimine on all juba ammu (ja olen ilmselt ka pankuri vastikuim klient, st ei võta laenu), ja puhtalt seetõttu et igasugune loomisega (millega seonduvad nt tööriistad) mitteseotud nänn lihtsalt raiskab mu aega mida saaks mõtlemisele v loomisele kasutada - kuivõrd seda (nänni) tuleb tihti ühest kohast teise tõsta, muutes ajapikku elamise sisuliselt laopinnaks. Kathmandus sai suveniiriprügi müüja täiesti aru mõttest et ma ei kogu asju, vaid eelistan pigem huvitavaid mõtteid (erandiks tõelise meistri poolt valmistatud asi, nö Hattori-Hanzo -tasemel Gurkha nuga (mil mõlemal küljel imepeen nõelaga sissetoksitud pilt-muster, poe asukoha postitasin kunagi siia varem ka)). Et teda mitte solvata raha kinkimisega "ostsin" talt tema tulemasina.


Sinuga selles osas täiesti nõus, ebavajalikku ja mõttetut kola ei peagi olema.
Kuid selle köögi teema kohta-
Materjal - marmor/puit/klaas - see on maitse ja rahakoti asi. Mulle isiklikult meeldib, kui inimene julgeb välja öelda et "aga mulle nii meeldib". Eestlane üritab enamasti põhjendada, nagu oleks süüdi milleski.
Ühes tasapinnas - minu isikliku arvamuse järgi vägagi praktiline. Ntx https://www.hansapost.ee/et/moobel-ja-s ... _75ba9893/ vs https://www.google.com/imgres?imgurl=ht ... AdAAAAABAC .Esimesel näitel mitu pragu kuhu kohv/kaste/jne vahele saavad minna, oma elu elada ning hallitust välja jagada.
Valida materjal millest konkreetsesse kohta väga raske=kallis teha (antud juhul siis ühes tükis)- selleks peab kas väga oluline (tervislik/ajalooline) põhjus olema. Enamasti siiski edevus.
Ja kui tuttav sul kiitles, siis on juba teine teema - vajadus "olla teistest parem ning omada surres rohkem asju" ning seda ka välja näidata.
is4
 
Posts: 238
Joined: 24 Jan 2011 20:02

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 24 Jul 2021 14:14

pop wrote:Ma ei saa ka aru sellest nänni ja meelelahutuse kultusest, nii üldisemalt kui selle laine lõpuga seonduvalt, enne järgmist. Ka üks tuttav ... mittevaene kiitles nt et köögi tööpind on marmorist ja ühes tükis. No krt, mida selline mõtleb oma surivoodil ? Ilmselt sedasama, et "jõudsin kaugele, sain kööki marmorist, ja veel ühes tükis tööpinna !"

No kui see oli tema unistus, siis on ju hea, et unistuse enne surma teoks tegi (meie jaoks madal unistus, aga tema jaoks oli see unistus. Vaat, kui kurb, kui surivoodil tõded, et unistus jäi täitmata, kuigi oli selleks võimalus.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 24 Jul 2021 18:54

Sattusin kuulama kahte tarka juttu finantsvabaduse teemal. Mõlemad võiks sobida NOORTELE, kes otsivad oma teed siin ilmas.

Noor sümpaatne saatejuht küsitleb isikut, keda ta ilmselgelt imetleb ja kellel on oma toimiv praktika, elukogemus ja printsiibid rahaga ümberkäimiseks.
49 minutit:
https://www.youtube.com/watch?v=QeTYk9ZBBDU

Ja siin on rabbi Lapin, kes on kirjutanud raamatu "Ärisaladused Piiblist" ning jagab iidseid juudi tarkusi äritegemisel.
Ta ei anna odavaid petutrikke, vaid printsiipe, millest lähtuda. Neid on muidugi rohkem (nt pese oma äri aken puhtaks), aga siin kõige üldisemad.
45 minutit:
https://www.youtube.com/watch?v=8TGdAfAK-FY

Suviseks lõdvestavaks kuulamiseks muude tööde kõrval.
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 24 Jul 2021 20:00

Jah, miks täna Vabaduse väljakul rahvas väljas on?

Ikka seesama. Ei midagi uut! Kõik me juba teame, aga kokkuvõtteks -- mida Mustad Mütsid tahavad (need, kes praegu kõikjal enamuses võimul)?

High Ranking NSA Whistleblower Claims Their Goal Is “Total Population Control”
https://thepulse.one/2021/07/24/high-ra ... n-control/
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 24 Jul 2021 21:40

Ma enam sisuliselt lõustaraamatut ei kasuta, täiesti õudne, mis jama minu tuttavad vaktsiinide vastased levitavad.
Vahel tahaks neile öelda avalikult, et koolis tasuks ehk natuke rohkem aega veeta :roll:
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 24 Jul 2021 23:49

hh wrote:Jah, miks täna Vabaduse väljakul rahvas väljas on?

Ikka seesama. Ei midagi uut! Kõik me juba teame, aga kokkuvõtteks -- mida Mustad Mütsid tahavad (need, kes praegu kõikjal enamuses võimul)?

High Ranking NSA Whistleblower Claims Their Goal Is “Total Population Control”
https://thepulse.one/2021/07/24/high-ra ... n-control/


Pariisis ja Helsingis samal ajal massilised kogunemised, rahvamassid tänaval. Libameedia vaikib.
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 25 Jul 2021 00:40

hh wrote:Jah, miks täna Vabaduse väljakul rahvas väljas on?


Venekeelne eesti meedia tegi neutraalse reportaazhi:

https://rus.err.ee/1608287934/v-tallinn ... vakcinacii
hh
 

PreviousNext

Return to Kinnisvarast / Majandusest

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 126 guests