Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Kui oled näinud kusagil "põõsas" Eesti Nokiat vedelemas
anna meile teada, ehk suudame mõtet edasi arendada...

Juhul, kui nägid korterit, mille hinnas tavapärasest vähem nulle...
või ehitamisel kasutati zelatiini.. sosista meile ka.


Kõik head vestlused teretulnud !
Forum rules
Üldiselt, siin kirjutades austa häid tavasid, ära sõima...ole lihtsalt inimene...rohkem palveid pole

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 06 May 2021 15:06

td wrote:/.../Varem arvati, et COVID levib põhliselt süljepritsmete ja füüsilise kontaktiga (esemed, käepigistus jne.), hiljem tehti kindlaks, et ka aerosoolina./.../

Minu jaoks jätkuvalt müstika on see et seda siiamaani käidavates kohtades ei mõõdeta. Neid kõiki - nii pritsmeid, tolmuosakesi kui ka aerosoole saab ju üsna täpselt mõõta (ja väheoluline pole ka asjaolu et me ei nakatu kanalisatsioonis).
Kriisi venimine näib tootvat ka olulist kasumit - kuigi mitte kõigile, kui vaadata kasvõi erinevaid "porto-franco"-analooge (mitte et nüüd Eesti midagi määraks pandeemia jätkumises), kuni kõikvõimalike volatiilsuste väga eduka rakendamiseni erinevate valitute rahavankrite ette (oluliste turumuutuste osas ON ülisuur info asümmeetria selle "1%-of-1%" ja ülejäänute vahel.
Viimases kontekstis on ka väga huvitav jälgida vaktsiinide intellektuaalse omandi kaitsmise arenguid ja vastavat retoorikat erinevate suurriikide poliitikute poolt (ja kas on teada kui suur on riigipoolne panus (ka kaudne, nt seadusandluse/kontrolli lõtvus) vaktsiinide väljatöötamisse.

Aga aerosoolide enigmast leiab netist enamasti ainult mõttetut loba, üksikute aktiivsete (ja loogiliselt) mõtlejate artiklid on paradoksaalsel kombel kõige asjalikumad (kui need üles leida õnnestub), komistasin ühe otsa: https://first10em.com/aerosols-droplets ... ne-spread/

Alustame kasvõi sellest - "Is there evidence for the “2 meter rule”?" /..../
This claim is usually made without citation, and there is plenty of data to say that it is wrong, at least as a definitive cut off. The idea that all large droplets will fall to the floor within 2 meters seems to have been initially proposed by Wells, based on a very simplistic calculation, with assumptions that have since been questioned, and limited empirical data. (Xie 2007) Unfortunately, as is reviewed above, most of the existing data seems to refute that hypothesis. For example, one recent study had 5 volunteers cough after gargling with food colouring, and there was visible macroscopic contamination beyond 2 meters with 4 of 5 participants. (Loh 2020) Simple pictures of sneezes show a droplet cloud out to 8 meters.

jne jne
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 06 May 2021 15:12

veel riskihindamisest vaktsineerimisel

Vaktsineerimise korral me mõjutame terveid, mitte haigestunuid, siit oluline erinevus ravimite risk/reward hindamisega. Risk/reward sõltub vaktsineerimise korral mitte ainult ärahoitava haiguse tüsistuste (surm, kopsupuudulikkus jne.) riskist vaid ka selle haiguse levimusest. Levimus aga on ajas muutuv suurus.

Kui nakkuse levimus on parajasti suur, siis risk/reward on kaldu vaktsineerimise suunas. Kui aga levimus on väike, siis on risk/reward kaldu mittevaktsineerimise suunas. Siin osutub vajalikuks hinnata ka tulevikuprognoosi - kas haiguse levimus võib tulevikus tõusta ja kas siis on piisavalt aega massvaktsineerimisteks.

Järeldaks seda, et nakkushaiguse leviku tippperioodil on suurim kasu vaktsineerida neid, kes on suurema tüsistuste riskiga (vanemad inimesed ja kroonilised haiged). Taandunud nakkushaiguse korral on aga küsitava väärtusega vaktsineerida neid, kellel nakkuse tüsistuste riske on väike või vaktsineerimise tüsistuste risk suur (terved nooremad inimesed). Samas, haiguse leviku tõenäosus on ilmselt väike siis, kui suurem osa inimestest on vaktsineeritud - kuskil saabub tasakaal (osa väikese riskiga inimesi jäetakse vaktsineerimata)

Kuidas võiks seda riski konkreetsele inimesele arvutada? Risk/reward avaldub p = C/(C+B), kus p on risk haigestuda ja tüsistus saada ehk k * p1 * p2
k on koefitsient, mis sõltub nakkuse levikumehhanismist ja isiku enda harjumustest ehk riskikäitumisest nakkuskoldes
p1 on nakkuse levimus ehk inimeste keskmine risk kohata nakkushaiget selles asukohas sellel ajaperioodil (muutub ajas, sõltuvalt aktiivsete haigete hulgast)
p2 on risk saada nakkuse tüsistus, sõltub varem põdenud inimestel leitud tüsistuste arvust (suht konstantne, kuid sõltub vanusegrupist jne.) ehk korrutis k*p1*p2 on kombinatsiooni tõenäosus, et see inimene kohtab nakkushaiget ja siis saab selle nakkuse tüsistuse. k=1, kui kontaktile nakkushaigega järgneb kindel nakatumine, k=0 on hüpoteetiline olukord, kus kontakt nakkushaigega ei too kohe kindlasti kaasa nakatumist (ja seega vaktsineerimine polegi aktuaalne).
C on kulud ilmaasjata vaktsineerimisest (sh. vaktsineerimise tüsistuste kulud ja ebamugavused)
B on tulu vaktsineerimisest (sh inimese heaolu ja kokkuhoitud raha ühiskonnas haiguse ja selle tüsistuste puudumisest)
Vaktsineerida tuleb siis, kui p > C/(C+B)

Praegu levinud risk/reward hinnagutes on rõhutatud eeskätt tüsistuste riski ehk komponenti p2, kusjuures k ning p1 on jäetud arvestamata. Samuti on võetud ette vaid vaktsineerimiste tüsistuste risk (tähistame teda p3) Seega, soovitatakse vaktsineerimist, kui p2 > p3. Teatud juhtudel võib k ja p1 mittearvestamine oluliselt mõjutada otsust vaktsineerida või mitte vaktsineerida. Samuti ei hinda ju keegi C ja B suurust (sõltub omakorda p3 suurusest).

See arutluskäik on miinu uitmõte, ei ole teaduslik.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 06 May 2021 15:50

kuidas võiks arvutada elanikkonna vaktsineerimist?

p=C/(C+B)

C on kahju ühiskonnale mittehaigestuvate inimeste vaktsineerimisest (sh vaktsiinitüsistused ja vaktsiini hind)
B kasu ühiskonnale inimeste vaktsineerimisest ning ühiskonna avamisest; sõltub omakorda haigestuvate inimeste osakaalust ehk levimusest, mis omakorda sõltub jälle vaktsineeritute osakaalust
p vaktsineeritute osakaal ühiskonnas, mida tuleks ületada, et saada positiivne koguefekt

üsna tõenäoliselt võib juhtuda, et inimeste arv, keda isiklikus plaanis oleks kasulik vaktsineerida, on erinev sellest arvust, mida ühiskondlikus plaanis oleks kasulik vaktsineerida ... :roll:

jällegi, uitmõte, arutluskäik võib olla vigane, võibolla siiski p = 1-(C/(C+B))
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23


Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 06 May 2021 19:07

[quote="td"]/.../Taandunud nakkushaiguse korral on aga küsitava väärtusega vaktsineerida neid, kellel nakkuse tüsistuste riske on väike või vaktsineerimise tüsistuste risk suur (terved nooremad inimesed)./quote]
Seda seisukohta sa vist "Nor-Rike" õigusruumis liiga valjusti levitada ei tohiks - äkki mõjutab arstilitsentsi...
(ja USA-s oleks vist jutt päris lühike)

... ja ka Adlas just kavatseb vallandada mittevaktsineeritud kolleegid - tõsi, sinu viidatud mudelis jääksid nad pigem vaktsineeritavate poolele.
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 06 May 2021 19:49

Müstika, riik vihkab eraettevõtlust. Vähe sellest, et tuli käsk ettevõtlus sisuliselt lõpetada. Nüüd avati taotluste voor ja siis selgub, et lubatud summast antakse vaid pool :|

https://www.aripaev.ee/uudised/2021/05/06/hotellid-restoranid-pettusid-eas-vahendas-rohke-noudluse-parast-toetuste-suurust
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 06 May 2021 21:44

pop wrote:Seda seisukohta sa vist "Nor-Rike" õigusruumis liiga valjusti levitada ei tohiks - äkki mõjutab arstilitsentsi...

Minu isiklik arvamus ei huvita seal kedagi, peaasi, et töö oleks tehtud ja skandaale poleks (s.t. ülemus, kaastöötajad ning patsiendid oleks rahul), loomulikult pole mõtet oma suud liiga palju paotada, sest see muudab imagot, minu eest mõtlevad eeskirjad ja inimesed, kes neid eeskirju koostavad ... Nagu üks andekas eesti kolleeg Norras ütles, et arst-talupoegade arvamus ei huvita kedagi.

Küllap ka põhjamaises Eestis on täna juba nii - tavalise töötaja eest mõtleb see, kes eeskirju välja saadab. Kui tahad midagi uut luua, hakka kunstnikuks (kes reeglina on oma eluajal vaesed, sest mõtlevad juba tuleviku kategooriates).

Selgub, et isegi sotsiaalmeedias on inimesed, kes mõtlevad (praktiseerivate) arstide eest:
https://youtu.be/XYv30g7TKVM?t=883

leidsin sealt lingist ka "faktikontrollija" nime - kui see on sama inimene, siis tema taust on selline (Tšehhi ülikoolis õppejõud, Ph D immunoloogia alal, seega teoreetik)
https://cz.linkedin.com/in/zdenekzadraz ... file_title

Pubmed otsing autori artiklitele: ei ühtegi
Last edited by td on 06 May 2021 22:34, edited 4 times in total.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 06 May 2021 21:50

Vahelduseks on hea kuulata midagi sellist.

Intervjuu maailma kõige optimistlikuma majandusteoreetikuga (46 min):

https://www.youtube.com/watch?v=HKPU1zcGkeQ
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 06 May 2021 21:54

Prohvetid on ka rääkinud, et kui praegune jama läbi saab, tulvab nagu paisu tagant kasutusse täiesti uusi vapustavaid tehnoloogiaid, mida on varjatud ja vaka all hoitud juba Tesla aegadest, eesmärgiga inimesi orjastada. Et täiesti uus paradigma on tulemas, mida praegu ette ei kujuta.

Kui praegune korruptiivne süsteem minema puhastatud saab.
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 06 May 2021 21:59

üks huvitav tähendus ühele sõnale, mida teame täna natuke teises tähenduses
https://tinyurl.com/c4w8hwrt

veel üks huvitav tähendus ühele sõnale
https://tinyurl.com/9kes3jre
(mida arvaks kv-maakler, kui esitaks talle soovi leida kv-objekt, mille aias on ermitaaž? :twisted: )
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 07 May 2021 07:41

Tõestus sellele, et jutt klapib, vanuritel immuunsusvastus peale 6 kuud sisuliselt olematu :shock: Muidu võiks eeldada, et said AstraXenecat, millel kehv kaitse teiste tüvede vastu.
Aga nad said Pfiserit !

https://leht.postimees.ee/7242139/karjakulas-nakatus-koroonaga-22-topeltvaktsineeritud-hooldatavat?

Ma imestan, et riik ei räägi midagi revaktsineerimisest.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 07 May 2021 07:50

Faktikontrollijad on väga väga targad ja kaitsevad inimesi valetõlgenduste eest, suur suur tänu faktikontrollijatele tõe esiletoomise eest!

On ju loomulik, et laborites tehtavale kui "ka omamoodi lapsele" tuleb nimi anda, nii et faktikontroll inimestesse SÜSTITAVA nime kohta:

https://newsmobile.in/articles/2021/03/ ... the-truth/

wikipedia oskab sanskriti keelt:

https://en.wikipedia.org/wiki/Astra_(weapon)
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 07 May 2021 08:18

Vanaema Lynetti analüüs (25 min) neile, kellel on arvel ülearu raha:

https://www.youtube.com/watch?v=MjWysvg2R7E

Veel on hõbeda-kulla hind kättesaadav lihtsurelikule. See on püüe hoiatada eesoleva tormi eest.
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 07 May 2021 08:35

hh wrote:wikipedia oskab sanskriti keelt:

https://en.wikipedia.org/wiki/Astra_(weapon)


Kui see link ei tööta, tasub ise klikkida otsimootorisse "astra - weapon", tegemist üleloomuliku relvaga hindu eepostes. Sanskiri keeles, hindi keeles.
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 07 May 2021 09:58

hh wrote:Vanaema Lynetti analüüs (25 min) neile, kellel on arvel ülearu raha:

https://www.youtube.com/watch?v=MjWysvg2R7E

Veel on hõbeda-kulla hind kättesaadav lihtsurelikule. See on püüe hoiatada eesoleva tormi eest.

jah, ma pole kordagi kahetsenud, et ostsin mõni aasta tagasi kulda ja hõbedat. Las seisab. Kuld on aastaga - 14 %, hõbe aga + 44 %. Minu ausalt teenitud palga eest ostetud varandus säilib, mitte ei tilgu rahatrükkalite kätesse. Ei mingit kinnisvaramaksu ega tulumaksu selle pealt.
Ma ei kahetse ka seda, et istutasin aeda viljapuud.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23


Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby rr009 » 07 May 2021 15:36

hh wrote:Vanaema Lynetti analüüs (25 min) neile, kellel on arvel ülearu raha:

https://www.youtube.com/watch?v=MjWysvg2R7E

Veel on hõbeda-kulla hind kättesaadav lihtsurelikule. See on püüe hoiatada eesoleva tormi eest.


Ma mõistan seda usku ja ega ta vale pole.... Aga seda ei saa vaadata nii ühekülgselt... Igal pool vedeleb vasejuppe, korjake kokku ja sulatage ära ja ongi olemas ja kui kauplemistagatiste süsteem ei muutu, siis vase kallinemine peaks suurem olema hõbedast. See pole mingi wolfram mille korjamine on keeruline ja ka sulatamisega veidi lahedam lugu... Aga eks igaüks laulab oma laulu, mis laual see maitsvam... Kes oma uhkuse tahab monumenti valada, see võib tegema hakata väärtushinnangute analüüsimise keskkonda ja ladu, maailm on hullult laiem. Olukorras kui raha on mingi energiajook, mitte väärtuste mõõdupuu on see vahvam ettevõtmine...
rr009
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 07 May 2021 17:28

rr009 wrote:Ma mõistan seda usku ja ega ta vale pole.... Aga seda ei saa vaadata nii ühekülgselt... Igal pool vedeleb vasejuppe, korjake kokku ja sulatage ära ja ongi olemas


Tõsi, tänane uudisvoog: https://rikas.geenius.ee/rubriik/uudis/ ... sendsmaily

Teised ostavad kinnisvara, kolmandad maad ja metsa, neljandad jne jne. Et lõpuks nullini langeva raha väärtust mõtestatult säilitada.

Ma kuulan vanaema Lynetti analüüse, lisaks paar muud analüüsi, järeldus: strateegilised metallid kui alahinnatud raha ja tõeline väärtus, mida praegu veel kerge omandada oma palgast -- just nii nagu td kirjutas, oma palgast, minu puhul oma väikestest honoraridest, panna kasvõi 30 euro kaupa hõbedasse, siis on teada, et rahatrükkalitele ei lähe.

Praegune aeg on täiesti kordumatu, ajalooline, piibellik, võiks öeda. Vaikus on näiline. Suured muutused on tulekul (QFS e. Quantum Financial System) -- millal täpselt, keegi ei tea.
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 07 May 2021 21:39


Enamus inimesi ju mäletavad ENSV lõppu. Asi mis väärtust ei kaotanud (eraisikule) oli kinnisvara. Mis iganes vormis. Isegi kokkuvajunud vanaema tare kolhoosi põlluservas omab nüüd mingit väärtust. Asupaik...asupaik...asupaik otsustas vaid, kas vare on nüüd sadu kordi väärtust juurde "tootnud" või siis hulga(ebavõrdselt) vähem.
Ka soomlane jne. peab siiani midagi sarnast tõdema. Küsimus on vaid, kas pandeemia jätkudes (veel hulk aastaid või kümnend) või postpandeemiajärgses maailmas on õige asupaik see mida praegu "õigeks" asupaigaks jne. peetakse.
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby teretere » 07 May 2021 21:57

td wrote:
teretere wrote:Siin selles kontekstis üks ateistist filosoof https://rameshbalsekar.com/ tegeleb selliste oksümoronidega https://www.youtube.com/watch?v=83jniNHII2o
Muuhulgas, kui Jumal tahab võib hoolika kuulamise korral(ateistist filosoofil on kohati diktsioon kehvake) saada teada mis asi on inimese vaba tahe, mille Jumal proovile paneb :)

Vaba tahte uurimine paistab olevat jah küülikuurg, mis viib kaugele.

Videos tuleb välja, et vaba tahe sõltub eelprogrammeerimisest ehk varasemast elukogemusest. On lootusetu eeldada vabatahtlikku pöördumist Jumala poole komnoorelt, keda on kogu elu õpetatud ateistiks (selline ühekülgne programmeerimine on muidugi kuritegu inimese suhtes). Loogiline järeldus: parima vaba tahte jaoks tuleb taotleda, et areneval inimesel oleks võimalikult mitmekülgne haridus, et oskaks näha erinevaid valikuid ja nende tagajärgi. (Haridus on sisuliselt teiste inimeste/põlvkondade kogemus elust ja asjadest.)

Teiseks, ihad vs. praktiline meel ehk mõtlemine südame või peaga või väikese peaga. On asju, mis ei sõltu haridusest ega kogemusest, need on sisse programmeeritud instinktid (surmahirm, sugutung, nälg, uudishimu) ja nende pinnalt tekkivad sekundaarsed ihad (liiderlikkus, ahnus, hoolimatus, edasipüüdlikkus). Mõnel inimesel on neid raske alla suruda, sest lõppude-lõpuks on kirgede rahuldamine see, mis annab küllastusetunde (kired aga võivad olla selle inimese ja ümbritseva jaoks olla ülesehitavad või destruktiivsed). Ida uskumus õpetab, et inimese õnnetuolemine tekkib just sellest, et ihad/soovid ja võimalused pole kooskõlas/vastavuses. Õppida/õpetada oskust rekanaliseerida oma destruktiivsed ihad millekskiks konstruktiivseks?

Kolmandaks. Vaba tahe kui enda tunnetatud valikuvabadus. On eksperimente, kus on näidatud, et otsus valmib inimese peas enne seda, kui on ta teadvustanud, et nüüd tegi otsuse – mis on ikkagi see struktuur, mis teeb justkui meie teadvuse eest selle otsuse?

Ehk siis: kui Jumala "soov" on, et inimesed oma välja kujunenud vaba tahte alusel teeksid otsuse pöörduda Tema (mitte saatana) poole, siis tuleks seda vaba tahet inimestel rohkem uurida. Loomulikult, siin on tööpõld ka manipulaatoritele ja reklaamipsühholoogidele.

---
Mida õppida ja õpetada? Üks asi on tunda ära head ja kurja. Teine asi on, kuidas rekanaliseerida kurjad mõtted headeks mõteteks, et inimene ise sellega rahulduse saaks.


Korraks veel natukene teise nurga alt, juhul kui peaks kõnetama( Ramesh Balsekar lite) :) https://www.youtube.com/watch?v=RJeuAhwR8LM
teretere
 


Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Majandushuviline » 08 May 2021 10:10

Andres Raid Eesti riigi ettevõtluse eripärast (teede ehitus, lennundus, endine laevandus, põlevkivi jt).
Majandushuviline
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 08 May 2021 15:17

Kuna hiinlastel pohhui kõigist ja kõigest, siis 15% tõenäosus, et nende raketikoli tabab Austraaliat. Kui veab kukub merre kui ei siis võib asi karmiks minna.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 08 May 2021 17:28

spl wrote:Kuna hiinlastel pohhui kõigist ja kõigest, siis 15% tõenäosus, et nende raketikoli tabab Austraaliat. Kui veab kukub merre kui ei siis võib asi karmiks minna.

kas kõrgus ongi drastiliselt vähenenud või on see ennustus ikkagi?
https://orbit.ing-now.com/satellite/482 ... 35b/cz-5b/
tavalise kosmosekapsli puhul toimub kõik ca 30 minuti jooksul (sisenemine atmosfääri ja maapinnale jõudmine)
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 08 May 2021 17:53

Tänane uudisvoog --
krüptosse investeerijad olgu valmis kaotama kogu oma raha, ütleb Bank of England

https://www.rt.com/business/523166-cryp ... ose-money/

kullale ennustatakse aegade kõrgusi

https://kingworldnews.com/as-the-gold-b ... ones-mind/
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 08 May 2021 19:12

jutuub viis mind juhuslikult ühe huvitava pillini (ja ühe huvitava klaviatuurini). Ortotonophonium on pill, mis sisaldab kõiki helikõrgusi, mis tekkivad nootide omavahelistest suhetest, s.t. saab mängida tempereeritult (nagu tänapäevased lääne pillid) või ka puhaste toonidega (nagu varajase muusika pillid, mis häälestatud vaid ühe helistiku jaoks) või hoopis mustade toonidega (kui valesti kombineerida)
https://www.youtube.com/watch?v=Zd9Pl4ox0iM

veel üks huvitav video kargas ette: süntesaatorite eelsel ajalstul pidi häälte muutmiseks kasutama magnetofonilinti, mida mängida erineva kiirusega ja ka tagurpidi:
https://youtu.be/n2dvGQ32q8g?t=87

kõige arusaadavamalt ja lühemalt on süntesaatorite põhimõttest aga rääkinud Wendy Carlos (Clockwork Orange muusika looja)
https://www.youtube.com/watch?v=4SBDH5uhs4Q

ja tänane kogus Bach'i (Wendy Carlos'e stiilis, aga mitte temalt)
https://youtu.be/Tc51cnV6YJI
Last edited by td on 08 May 2021 20:26, edited 1 time in total.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Rr009 » 08 May 2021 19:36

td wrote:jutuub viis mind juhuslikult ühe huvitava pillini (ja ühe huvitava klaviatuurini). Ortotonophonium on pill, mis sisaldab kõiki helikõrgusi, mis tekkivad nootide omavahelistest suhetest, s.t. saab mängida tempereeritult (nagu tänapäevased lääne pillid) või ka puhaste toonidega (nagu varajase muusika pillid, mis häälestatud vaid ühe helistiku jaoks) või hoopis mustade toonidega (kui valesti kombineerida)
https://www.youtube.com/watch?v=Zd9Pl4ox0iM

veel üks huvitav video kargas ette: süntesaatorite eelsel ajalstul pidi häälte muutmiseks kasutama magnetofonilinti, mida mängida erineva kiirusega ja ka tagurpidi:
https://www.youtube.com/watch?v=n2dvGQ32q8g

kõige arusaadavamalt ja lühemalt on süntesaatorite põhimõttest aga rääkinud Wendy Carlos
https://www.youtube.com/watch?v=4SBDH5uhs4Q

ja tänane kogus Bach'i (Wendy Carlos'e stiilis, aga mitte temalt)
https://youtu.be/Tc51cnV6YJI


Lihtsalt kõrvalepõikeks, see pill on nagu elu ise, kui kipud olema kõige targem, siis ikka leidub keegi lihtsam ja teeb end omasemaks ja stiilsemaks... Klaasipärlimängu aegadel oli aega, nüüd on teised emotsioonid...
Rr009
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Rr009 » 08 May 2021 19:50

hh wrote:Tänane uudisvoog --
krüptosse investeerijad olgu valmis kaotama kogu oma raha, ütleb Bank of England

https://www.rt.com/business/523166-cryp ... ose-money/

kullale ennustatakse aegade kõrgusi

https://kingworldnews.com/as-the-gold-b ... ones-mind/


Karta on et mõlemad on nii ja naa... Täna teevad mitmed USA suurpangad teenindusssüsteeme krüptole ja kui see on olemas, siis on nagu praeguse rahaga - suva palju seda massi pritsid, peaasi et dominandid teenivad ja siis võib igal junnil ju väärtus olla... In vahendustasu we trust... Võim ja usk on väärtuslik, väljund saab olema kasulik suurima süsteemi haldajale.. Kui maailm oleks aus, siis tuleks metallide ja materialide pikaajalise perspektiivi analüüs ja selle alusel hinnastamine...
Kui iga väärtuse looja omaks krüptot ja selle tarbijad oskaks näidata mida nad vastu annaksid siis oleks keskpangad mõttetud..
Rr009
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby teretere » 08 May 2021 20:33

Rr009 wrote:
hh wrote:Tänane uudisvoog --
krüptosse investeerijad olgu valmis kaotama kogu oma raha, ütleb Bank of England

https://www.rt.com/business/523166-cryp ... ose-money/

kullale ennustatakse aegade kõrgusi

https://kingworldnews.com/as-the-gold-b ... ones-mind/


Karta on et mõlemad on nii ja naa... Täna teevad mitmed USA suurpangad teenindusssüsteeme krüptole ja kui see on olemas, siis on nagu praeguse rahaga - suva palju seda massi pritsid, peaasi et dominandid teenivad ja siis võib igal junnil ju väärtus olla... In vahendustasu we trust... Võim ja usk on väärtuslik, väljund saab olema kasulik suurima süsteemi haldajale.. Kui maailm oleks aus, siis tuleks metallide ja materialide pikaajalise perspektiivi analüüs ja selle alusel hinnastamine...
Kui iga väärtuse looja omaks krüptot ja selle tarbijad oskaks näidata mida nad vastu annaksid siis oleks keskpangad mõttetud..

Vabandust, aga sinu arvamusel ei ole sisu.
teretere
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 08 May 2021 22:11

See ei ole normaalne, kas mõtlemisvõime inimestel täiesti kadunud või lihtsalt tänapäeva inimene ongi debiilik. Ootan järgmise nädala lõpus ja ülejärgmise nädala nakatumise numbreid,
kui seal pole väga järsku hüpet üles, siis tabab mind hämming. Meie naabrid Läti ja Leedu rühivad numbritega ülsemäge ega meie ei tohi ju alla jääda.

https://arileht.delfi.ee/artikkel/93370207/fotod-esimene-nadalavahetuse-paev-peale-avamist-kaubanduskeskuste-parklad-on-tais-ulemiste-keskus-soovitab-varuda-aega
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

PreviousNext

Return to Kinnisvarast / Majandusest

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 123 guests