Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Kui oled näinud kusagil "põõsas" Eesti Nokiat vedelemas
anna meile teada, ehk suudame mõtet edasi arendada...

Juhul, kui nägid korterit, mille hinnas tavapärasest vähem nulle...
või ehitamisel kasutati zelatiini.. sosista meile ka.


Kõik head vestlused teretulnud !
Forum rules
Üldiselt, siin kirjutades austa häid tavasid, ära sõima...ole lihtsalt inimene...rohkem palveid pole

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 03 Mar 2021 17:02

Jepp, täna oli vestlus dietoloogiga. Nagu arvata oli, olin viimasel ajal teinud kõik enam-vähem õigesti. Aga probleem jäi 30-40 eluaasta vahele, kus sain suure kehakaalu tänu õhtusele õllele äripäeviti (stressjoomine peale rasket päeva) ning liigsele jäätisearmastusele (eelistasin 1 liiter jäätist korraga ära süüa ühe korraliku söögikorra asemel). Tänu ketodieedile võtsin viimastel aastatel kaalus alla ja soovitasin siin sellist lähenemist ka foorumlastele (piirata süsivesikuid, piirata toidukordi, nälja korral rohelised taineosad, rasv ja valk, rohkem kala). Kõige lihtsam on mitte sellisese olukorda ennast lasta: vahetada töökohti või sugulasi-tuttavaid, kui need stressi allikaks muutuvad.

Kui rindkeres pistab, soovitan kõigil oma perearstil lasta määrata südame koormustesti. Minu puhul see küll ei näidanud midagi ja võibolla seepärast olin tiba hooletum. Kesse ikka tahab ennast torkida lasta (angiograafiat ja vajadusel stentimist).
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 03 Mar 2021 17:06

Musta huumorit ka. Küsiti, mida ma joogiks tahan, kas tavalist või sidrunimaitselist gaseeeritud vett. Ütlesin, et tavalist. Selgus, et külmkapis polnud kumbagi, oli vaid lättöl (2,1% alkoholi). Nii läksidki haiglas tabletid alla koos õllega. :shock: :o :twisted: :lol:

Teiseks, küsiti, millist menüüd soovin. Ütlesin, et kuna veresuhkur oli viimati kõrge, siis diabeetiku dieeti. Ja toodi magus morss koos makaronivormiga ehk süsivesikute pomm. Hiljem tellisin kala koos sparglitega - tundus kuidagi tervislikum olevat kui diabeetiku dieet.

Nii see elu moodsas lääne ühiskonnas käib: ühe käega ajad endale kahjulikku sodi sisse, teise käega võtad tablette.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 03 Mar 2021 17:09

:lol: Kuna negatiivsed niipalju olnud, proovime tõesti huumorit. Ma siin eelmise aasta lõpus pidin veremürgituse saama ühest haavast,
siis olin omadega EMOs ja nö lõikelaual, doktor ega teie ei tea kus skalpell on, ei tea. Siis 20 min otsiti skalpelli :mrgreen:

Ütlesin, ärge muretsege võtan järgmine kord ise noa kaasa...
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 03 Mar 2021 17:14

Jah, meditsiinis torkab silma, et on mõned ülitublid ja ülihoolikad, kelle najal süsteem toimib ja siis on hulk muidutegelasi, keda meditsiinisüsteem endaga kaasa veab (kes on sattunud meditsiini kuidagi juhuslikult, n.ö. riidehoiutädi kvalifikatsiooniga tegelased).
Eks muudel elualadel on ka: farmeri poolt looduslik kvaliteetne toode, millest keeratakse vabrikus kokku mingi vorst.

Aga veremürgitus on tõsine asi, näinud mitme elukese kustumist oma töök käigus (mädakolle avatud liiga hilja, organism läks dekompensatsiooni ja siis poole päevaga oligi valmis). Tasub meenutada ka Savisaare juhtuit, mis on muidugi üks markantsemaid infektsioonivorme.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 03 Mar 2021 17:20

See nii pisiasi, et ma ei räägigi sellest. Sinul oli ikka karm värk.

Mul tekkis mingi punn trennist, karbunkel, mis loom ta polnud. Kasutasin igasugu põletiku vastaseid salve jne. Lõpuks jalg läks paiste tekkis palavik, maandusin nägupidi supikausis minestasin sisuliselt sinna sisse . Pole kunagi elus minestanud.

Võib vist ka eelmise aasta kohta öelda, on ka paremaid aastaid olnud 8-)
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 03 Mar 2021 17:23

Minu praktikas kõige karmim lugu oli see, kus 16-aastane tüdruk tuli segasuseseisundiga haiglasse, järgmiseks hommikuks oli surnud multiorganpuuulikkuse tõttu. Kopsupõletik, millest sai alguse veremürgitus. Köha oli minimaalne, primaarne oli käitumishäire (pirtsakus, ülitundlikkus puudutuste suhtes) - s.t. haiglasse sattumisel oli infektsioon üle terve keha levinud, sh. ajju.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 03 Mar 2021 17:27

Mul vähemalt naine musta huumoriga. Ütles, ma nüüd vaatan frikadellisuppi teise pilguga, tõesti seda suppi nägin väga lähedalt :twisted:

Igatahes Sina tegele paranemisega, peame vist foorumi reegli tegema td'le peale 00:00 ei saa postitada, vähim mis saame teha, tagada unereziimi 8-)
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby teretere » 03 Mar 2021 17:33

td wrote:Nädalavahetusel olin sõna otseses mõttes surma hambus. Arstid, keda kohtasin hiljem, ütlevad,et suur ime et olen elus ja seejuures ka täie mõistuse juures. Asi algas sellest, et sain südame infarkti. Kiirabi viis suurde haiglasse, poole tee peal hakkas mul päris hea ja kerge. Ärkasin aga selle peale, et mind elustati. Seejärel kadusin uuesti ja ärkasin torude all intensiivravi osakonnas. Selgus, et mulle kutsuti helikopter vastu ja kogu tee jätkati elustamist. Oma vereringe taastus alles opilaual. Üks veresoon oli täitsa umbe läinud, hiljem arst näitas mulle röntgenpilti.

Ei oskagi midagi lisada. Olen tänulik, et leidus inimesi, kes oskasid ja tahtsid minu elu nimel võidelda. Kohtasin pärast neid, lihtsad tagasihoidlikud inimesed, minu kangelased. Rohkem kommenteerida hetkel ei taha. Pean järele mõtlema, mis toimus ja kuidas edasi. Esialgu tundub, et mõistus alles, käed-jalad liiguvad, aga silmanägemine veidi kehvem ehk...Kindlasti vajan aega taastumiseks. Tunnen end väsinuna.
Teatan alandlikult, et ei paradiisi ega põrgu väravat ma ei näinud. Olevat öelnud elustajatele, et nägin imeliku une. Ise aga ma ei mäleta küll midagi ........


Head paranemist!
Õnneks saad tipptasemel ravi Rootsi riigilt.
Meil siin Eestis selline kurss, et covidi levides ei pruugigi analoogses olukorras enam abi saada.
teretere
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby neto » 03 Mar 2021 19:17

to: td
Jumal tänatud, et nii läks. 

Ma ei tea, kuidas ja kui sageli end füüsilise aktiivsusega koormad. Tegin natuke sporti keskastmest keskkooli lõpuni. Siis tuli vahe sisse ja peagi hakkas pekki kõhule kogunema. Midagi pidi ette võtma!  Leninliku komnoorena meenus mulle, et Lenin tegeles justnimelt ujumisega ning veel kiitis, kuidas see töövõimet pidavat tõstma.. :lol: Mõeldud-tehtud.  Nüüdseks võin tõdeda, et olen selle alaga üsna regulaarselt tänaseni tegelenud. Käin paar-kolm korda nädalas ujulas, kus teen rahuliku tempoga nii 1,5 kilomeetrit. Eks alguses oli pingutamist, et 500 meetritki täis saada. Samas olen väga õnnelik, et ma selle valiku kunagi tegin. Hea, lõdvestav ja lõõgastav tegevus, mis on mul elus aidanud väga raskeid aegu üle elada (sõna otseses mõttes) ja seni üsnagi hea tervise juures olla. Ei põruta ega koorma liigeseid ja reeglina saab enamuses kohtades pärast ujumist saunaski käia. Midagi ei juhtu, kui trenne jääb vahele ja pärast ei valuta kuskilt midagi. Soovitan soojalt!

Jäin praegu järgi mõtlema oma varasematele basseinis ujumise kogemustele. Esimest korda elus käisin basseinis ujumas teises klassis, kui ema otsustas mu ujumistrenni panna. Trenn toimus Emajõe sauna 15 meetrises basseinis. Veetemperatuur oli reeglina 17, mis pidi treeneri sõnul väga soe olema. :shock:
Ujuda ma üldse ei osanud, teised kohe ka mitte. Alguses, kui õpiti üksikuid liigutusi ja elemente, sain treenerilt pidevalt kiita. Kui pidi päriselt ujuma, siis sellega ma hakkama ei saanudki ja trenniskäimine lõppes. :( Pinnal püsima õppisin kogemata aastaid hiljem.  Kooli ujumistunnid olid ka reeglina ebameeldivad, aga teinekord oli tegelikult täitsa vahva seal Tähtvere pargi avaujulas talvel lageda taeva all veeauru pilves hulpida ja sai üksjagu nalja. Sa td said oletatavasti ka seal Summi valvsa pilgu all sulistada. ;)

Kui ma kaheksakümnendate keskel uuesti ujumisega proovisin algust teha, ei olnud see Tartus sugugi lihtne. Dünamo oli pikalt remondis ja pandi lõpuks vist üldse kinni.  Isa töökoha (Ehitustrust) kaudu sain hakata kahel korral nädalas käima Kullmanni kutsekooli 20 meetri ujulas. Seal oli ainult kaks rada. Veetemperatuur oli reeglina 20-21. Rahvast oli kohati ikka väga palju. Mäletan, et pärast Ehitustrusti tulid ülikooli arstiteaduskonna õppejõud. Stammkundede hulgas oli palju professoreid - Arvo Tikk, Lembit Allikmets, Jüri Saarma, Ain-Elmar Kaasik jt. Teinekord juhtus, et mingi trenni tõttu algas vabaujumine hiljem ja ma olin alles Ehitustrusti omadega vette saanud, kui tulid juba professorid peale. Siis me ujusime seal rongis  meetriste vahedega... :lol:

Eile käisin ujumas Valtu ujulas. Käin alati õhtul enne kinnipanekut, et oleks rohkem ruumi ja rahu. Ujusin üksi 4x25 basseinis, veetemperatuur oli 26. Tingimustes ja võimalustes on olnud ikka meeletu progress! Kindlasti on ka Norras ja Rootsis palju häid basseine.

Hoia ennast ja ole hoitud!
Last edited by neto on 04 Mar 2021 00:11, edited 1 time in total.
neto
 
Posts: 685
Joined: 26 Mar 2009 13:10

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby rr009 » 03 Mar 2021 20:27

td wrote:Nädalavahetusel olin sõna otseses mõttes surma hambus. Arstid, keda kohtasin hiljem, ütlevad,et suur ime et olen elus ja seejuures ka täie mõistuse juures. Asi algas sellest, et sain südame infarkti. Kiirabi viis suurde haiglasse, poole tee peal hakkas mul päris hea ja kerge. Ärkasin aga selle peale, et mind elustati. Seejärel kadusin uuesti ja ärkasin torude all intensiivravi osakonnas. Selgus, et mulle kutsuti helikopter vastu ja kogu tee jätkati elustamist. Oma vereringe taastus alles opilaual. Üks veresoon oli täitsa umbe läinud, hiljem arst näitas mulle röntgenpilti.

Ei oskagi midagi lisada. Olen tänulik, et leidus inimesi, kes oskasid ja tahtsid minu elu nimel võidelda. Kohtasin pärast neid, lihtsad tagasihoidlikud inimesed, minu kangelased. Rohkem kommenteerida hetkel ei taha. Pean järele mõtlema, mis toimus ja kuidas edasi. Esialgu tundub, et mõistus alles, käed-jalad liiguvad, aga silmanägemine veidi kehvem ehk...Kindlasti vajan aega taastumiseks. Tunnen end väsinuna.
Teatan alandlikult, et ei paradiisi ega põrgu väravat ma ei näinud. Olevat öelnud elustajatele, et nägin imeliku une. Ise aga ma ei mäleta küll midagi ........


Andsin enda poolt ka pühale Fatimale palved su heaks enesetundeks....

Kui vajad uut kliimat, siis võta ühendust ja annan ausa ülevaate, kahjuks ainult siinsest meditsiini tasemest ei tea,võin ainult toidust ja üldkliimast ja elust ja kinnisvarast rääkida...
rr009
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 03 Mar 2021 22:46

Kõigile suur tänu heade soovide ja mõtete eest. See tähendab minu jaoks palju. Hetkel rohkem midagi ei krijuta, lähen magama, et välja puhata.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 03 Mar 2021 23:09

Jah, td, see oli Jumala arm, et kõik nii hästi läks! Tõesti Jumal tänatud! Et just täpselt õiged inimesed olid sind aitamas. Ning just õiged masinad olid käepärast ja vabad. Ning just õige arst oli tööl. Et ajastus oli perfektne. Et abi saabus õigel ajal. Et ei esitatud kolossaalset arvet (loodaks) nii nagu USA-s. See kõik on Jumala arm sinu üle.

Ma ka olen tunda saanud sama. Kuidas teised, kes õnnetust pealt nägid, arvasid, et nüüd on kõik ja meelemärkusetus ja kiirabi viis unnates haiglasse. Aga mind huvitaks: kuidas sai kiirabi kuskile metsade vahele? Ja haiglas veenduti, et kõik on korras. Tulin omal jalal ise koju, mitte midagi polnud viga. Siis kolleegide (mitmete) automaatreaktsioon oli: "Jumal tänatud!"

Nii et on olemas kõrgemad jõud ja inimesel tasub olla pigem alandlik -- kui on valida, kas pigem ülbe või pigem alandlik.
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 04 Mar 2021 10:57

td, parane kindlasti ! Sa aitad maailma paremaks muuta.

Ma ei tea kas see on hea soovitus aga stressi liiga järsk lõdvenemine tundub korreleeruvat vist südamega (nii paradoksaalne kui see ka ei tundu). Ühe finantsasutuse juht lahkus boonuspaketiga (oli 100% võimalus tegeleda hobidega muretult mõned aastad), ja sama asi ca 3 kuu möödudes peale stressi järku langust. Hiljem peale paranemist juhtis riigiametit (mõõdukama stressiga) ja kuuldavasti kõik ok.
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Rr009 » 04 Mar 2021 11:36

pop wrote:td, parane kindlasti ! Sa aitad maailma paremaks muuta.

Ma ei tea kas see on hea soovitus aga stressi liiga järsk lõdvenemine tundub korreleeruvat vist südamega (nii paradoksaalne kui see ka ei tundu). Ühe finantsasutuse juht lahkus boonuspaketiga (oli 100% võimalus tegeleda hobidega muretult mõned aastad), ja sama asi ca 3 kuu möödudes peale stressi järku langust. Hiljem peale paranemist juhtis riigiametit (mõõdukama stressiga) ja kuuldavasti kõik ok.


Jep, kõik siia aeda kaevama, leidsin nagu kiuste väga laheda farmi, paras aeg kommun teha... Vaade on selline, et peale aias kaevamist vaatad kaugusesse oma orust ja no kõik kehas puhkab...
Rr009
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby neto » 04 Mar 2021 11:46

neto
 
Posts: 685
Joined: 26 Mar 2009 13:10

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 04 Mar 2021 13:37



td juhtunud võttis mul kirjutamise tuju ära.

Aga üldiselt ütles ITK peaarst, et kopsukahjustused kordades suuremad, noorematel ja ta võib väita kindlalt, et meil tegutseb aktiivsemalt mingi teine tüvi, kui see , mis eelmisel kevadel oli. Reaalselt võetakse ülimalt vähe proove, et millised tüved meil levivad. Neid tehakse, aga see nii väike kogus, mille pealt saaks järeldusi teha. Asi on nagu alati rahas...
Arvatavasti on Briti tüvi meil võimust võtnud ja Aafrikat ka juba mingil määral.

Vaatasin jälle meie valitsuse pressikonverentsi, no pole Kallas mingi juht. Riik tuleb koheselt kinni panna, tean see karm, ka mina saaksin sellega peksa. Aga nagu ütles regionaalhaigla juht, 1000 nakatunust satub ca 100 haiglasse. Märgates seda nakatunute arvu, pole keeruline öelda, et 1.5 nädala pärast pole haigeid kuhugi enam panna. Ega pole inimesi, kes suudaks nendega tegeleda.


---

https://www.err.ee/1608130069/euroopa-liit-alustab-sputnik-v-kiirhindamist
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 04 Mar 2021 14:38

Teie pöördumised on tekitanud palju mõtteid. Püüan kunagi ehk pikemalt vastata. Eriti inspireeriv oli neto kiri, kus ta kirjeldab oma teekonda ujumiseni. Eriti see osa, kus räägib oma viletsast ujumisoskusest. Nii et tõesti miski pole võimatu ja saab selle uue oskuse panna enda jaoks kasu teenima.
Ujumine on sellest ka hea, et võib aidata lülisamba diskide degeneratsiooni vastu (diski prolapsi korral soovitatakse just ujumist) - kuidagi lihastoonus jaotub ühtlasemalt.
Ise olen kehva ujuja, aga jutt oli tõesti inspireeriv.

pop-i jutt stressi kadumisest: sama on minu tähelepanek. Mõõdukas perioodiline stress on vajalik. Oli kord mees nimega Hans Selye, kes uuris stressi mõju. Küllap on teadus vahepeal edasi arenenud.

pop-i jutt sellest, et aitan maailma paremaks muuta, läks selles mõttes hinge, et küsisin mõni nädal tagasi Jumalalt, et mis on minu funktsioon selles elus: mida ma oskan ja tahan teha kõige paremini? Võibolla Jumal andiski mulle pop'i kaudu (ja ka teiste südamlike kirjade kaudu) vastuse. Eks näis.

Mis puutub hh juttu alandlikkusesse ja ülbusesse, siis minu meelest on siin oluline vahet teha, et kogemata ei peetaks allaheitlikkust alandlikkuseks ja ülbuse puudumiseks. Toksilised suhted tuleb läbi lõigata (ignoreerida) ja tegeleda sellega, mis on tõeline alandlikkus ja teenimine. Aga eks Jumal muidugi teab paremini kui mina (kui kedagi peaks Jumal kõnetama).

rr009 on ehk leidnud oma kutsumuse justnimelt kommuuni loomises, kus inimesed saavad paremaks, looduslähedasemaks?

Elule tagasi ärgates ja TV-d vaadates (polnud midagi targmeat teha) tekkis korraks selline selgelt nägemise moment - tundus, et sain aru, kes ekraanil oli enesenäitamise instinktist, kes mõnel tõsisemal põhjusel. Peame pidevalt jälgima ennast, et nartsissism ei saaks meist võitu. Mõned esinemised ja blogipostitused võiks jätta tegemata.

Selgus, et ma vist tulin lausa läbi mitme surma. Esiteks südametegevuse lakkamine, teiseks ka veresuhkur oli nii kõrgel, et aparaadi osuti oli põhjas (s.t. tegelikku näitu ei tea). Lisaks tekkis ka maksapuudulikkus, mis õnneks taandus kiiresti. Ei tea, mis plaan Jumalal minuga on, eks saab näha .... Nartsissismi kartuses siiski tahaks pidada piiri oma postitustega ja kuulata rohkem teisi.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 04 Mar 2021 17:44

Igatahes td, Sinul nüüd suurprojekt terviseparandamine ! Stress minimaalseks viia ja palju liikumist.

---

Kui politiiliselt asi juba läinud Idiokraatia kõrgtasemeni, siis järgnev juba huumorirubriigist. Küünetehnikud ka ehk Eesti majanduse alustalad :mrgreen:

https://arileht.delfi.ee/artikkel/92745797/juuksurid-soovivad-saada-eesliinitootajateks-oleme-hetkel-majanduse-alustalad

---

Huvitav sündmuste käik.

https://www.err.ee/1608130483/itaalia-blokeeris-astrazeneca-vaktsiini-tarne-austraaliasse
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 04 Mar 2021 19:28

#MGTOW
jah, aga metoo riski see ju ära ei võta
igatpidi kasulikum oleks arendada endas enesedistsipliini ja keskenduda oma hobidele ja karjäärile, sellel on pikas perspektiivis suurem tulu kui juhusuhetel
https://tervispluss.delfi.ee/artikkel/9 ... l-meestele

mida edukam ja kuulsam hiljem oled, seda tõenäosem on, et kuskilt ujub välja metoo => järeldus: kaks võimalust. 1) keskendud juhusuhetele (ja võtad spermapille) ning lõpetad keskpärase vanamehena või 2) keskendud omaenda ülesehitamisele ja naudid hoopis seda.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23


Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Rr009 » 04 Mar 2021 21:52

td wrote:rr009 on ehk leidnud oma kutsumuse justnimelt kommuuni loomises, kus inimesed saavad paremaks, looduslähedasemaks?



Natuke teine asi, igasugune kommuun ja muidu haip on nibin nabin, küll aga ürgjõu ja olemuse ja väärtusisalduse otsing.... Kui vulkaan ei plahvata, siis olen nagu igavesti kindlustatud ja parajalt sõltumatu. Mul on oma tänav (väike tupiktänav) kahe maja ja kõrtsiga (kõigest ühiskondlikust 1-2 km kaugusel). Kõrts avatakse kui sõbrad tulevad, vahel ka tuttavate sõpradele, kui DTr tüüpi isikud paluvad, siis ülbikutele panen kõrtsi kinni, häid inimesi on piisavalt... Kuid siin on väga palju puhast ilu, hingematvat kaunist, vaikides nauditavat ja siin saad aru et isegi jumal on teist moodi kui suurlinnas. Tuleb lihtsalt olla piisavalt puhas et seda näha, täpsemalt, tajuda...
Asjadele saab vaadata nagu nad on, eks äkki õpin ka kirjendama ja viin info massidesse...
Rr009
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 04 Mar 2021 22:50

Streisandi efekt. Rootsi peaminister avaldas salajase informatsiooni - millega toimus tänavarünnak ("noaga"). Hiljem see info kustutati uudistest. Seda infot poleks tohtinud avaldada, sest uurimine alles käis.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolu ... m-vetlanda

(aga, ajalehes oli ka ühe pealtnägija lugu, et ründaja kasutas 20 cm pikkust peenikest nuga; ju siis oli see info juba lubatud?)
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 04 Mar 2021 23:08

https://www.ohtuleht.ee/1027787/lati-ostab-veel-1-1-miljonit-doosi-pfizerbiontechi-vaktsiini

Minu lähikonnas nüüd inimesi, kes Pfizeriga vaktsineeritud. Nad ütlesid, peale selle, et süstimiskoht oli valus kaks päeva.
AstraXenecaga olid ühed kolm päeva rivist väljas palavik ja s...t olla. Ehk väga suur tõenäosus, et te olete peale seda vaktsiini kaks päeva kindlasti rivist väljas, kui peate tööl käima.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 04 Mar 2021 23:24

on teadlasi (immunolooge), kes arvavad, et tulevikus käib elamine nii:
viiruse reservuaar jääb loodusesse (kaslased, inimesed), uus vaktsiin vajalik ca iga 100 päeva pärast (keskmiselt nii kaua on seni kulunud uue ohtliku tüve tekkimiseks); püütakse optimeerida vaktsiini arendust ja tootmisprotsessi, et see "100 päeva vaktsiin" saaks võimalikuks ja piisavalt odavaks.

ei oska teadlastega vaielda, tahaks ikkagi loota, et mingi aeg tugeva organkahjustusega tüvede mutatsioonide variandid saavad otsa, jäävad vaid nõrgad variandid, millel lastakse paljuneda (s.t. ohtlike tüvede vastu on kõik juba vaktsineeritud)

---
Taani, Austria ning Iisrael alustasid koostööd järgmise põlvkonna mutatsioonide vaktsiini väljatöötamisprotsessi loomiseks (rohkem infot pole)
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 04 Mar 2021 23:35

ja lähitulevikus elamisest veel
https://www.zerohedge.com/economics/glo ... about-here
ehk siis rr009 saab kohvile õiglase hinna (artiklis viidatakse hinnaõigluse saabumisele nt Brasiilias ja Indoneesias).

Ja veel - hologrammid lähevad hinda - https://www.reuters.com/article/retail- ... KL8N2KV6X9
Ehk siis kellelgi on mingi digiasi ja kusagil plokiahelas on märge et "originaalfail on just selle "omaniku" valduses". Ma siiralt ei oska kommenteerida.
Analoogia oleks et "minu käes on originaal-fail Matrixi filmist" - who cares ? Failid on ju identsed, ja "digi-originaali" konkreetne asukoht on suht irrelevantne.

Sellistest digi-analoogidest on plokiahelal point vaid ehk nt patentide osas - st ümberlükkamatu tõestus et just see isik lõi antud asja esimesena. Aga suvaliste digifailide nö järelturu "omanikud" - ma oskan ainult õlgu kehitada.
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 05 Mar 2021 01:46

Püüaks järjejutu korras kirjutada majandusest. Püüan endiselt jälgida erinevaid analüütikuid.

Majandusanalüütikud lähevad aina närvilisemaks ja tungivamaks. Viimati kuulsin sõna "vaikus enne tormi".

Jumala prohvetite sõnumid samuti lähevad aina tungivamaks. Juba tükk aega tagasi lubati, et "kõik siin maailmas saab raputatud, mida on üldse raputada". Et see, mis on ehitatud liivale, kukub kokku. Ja see, mis on ehitatud kaljule, jääb püsima. Mis on ühtlasi pedagoogiline koht -- inimene palugu oma kurjus andeks, et saada armu. Jumal hakkab tegelema korruptsiooniga üle maailma. [Minul ei ole piisavalt fantaasiat, kuidas see võiks välja näha.] Kurjuse vandenõud tuuakse valguse kätte.

Siin üks ilmselgelt usaldusväärne Jumala-naine annab ustavalt edasi sõna 6. oktoobrist. Turbulents tulemas ja lennuk hakkab rappuma. Aegade suurim titaanide kokkupõrge Washingtonis... inimesed parandagu meelt oma kurjusest, et armu saada:

https://youtu.be/NjC2u2Rnwmc?t=2233

See on täiesti praktiline sõnum.
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 05 Mar 2021 02:01

TD-le nagu tabletid, ühed valitud kirjakohad, mis on päästnud inimeste elusid, tunnistusi selle kohta üle maailma:

Laul 91 (see on praktika; rabid ütlevad: loe 7 korda häälega)
http://piibel.net/#q=Ps%2091

Efesose kirja lõpu-osa -- sõjavarustus ehk relvad (visualiseeri):
http://piibel.net/#q=Ef%206
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby rr009 » 05 Mar 2021 04:51

pop wrote:ja lähitulevikus elamisest veel
https://www.zerohedge.com/economics/glo ... about-here
ehk siis rr009 saab kohvile õiglase hinna (artiklis viidatakse hinnaõigluse saabumisele nt Brasiilias ja Indoneesias).

Ja veel - hologrammid lähevad hinda - https://www.reuters.com/article/retail- ... KL8N2KV6X9
Ehk siis kellelgi on mingi digiasi ja kusagil plokiahelas on märge et "originaalfail on just selle "omaniku" valduses". Ma siiralt ei oska kommenteerida.
Analoogia oleks et "minu käes on originaal-fail Matrixi filmist" - who cares ? Failid on ju identsed, ja "digi-originaali" konkreetne asukoht on suht irrelevantne.

Sellistest digi-analoogidest on plokiahelal point vaid ehk nt patentide osas - st ümberlükkamatu tõestus et just see isik lõi antud asja esimesena. Aga suvaliste digifailide nö järelturu "omanikud" - ma oskan ainult õlgu kehitada.


Ainult riigisisene ei päästa, juba hilja, küsimus on tarneahele proportsioonide muutumise vajalikuses ja selle parandamises. Tööl ja tööl on vahe, looduse sekkumine viljakuse vähenemisesse ja energiarikka taime koguse vähendamine annaks tulemuse ja seda siis kui gigatehnik ei tuleks asemele ja lihtsalt pakki mõõdet ei vähendaks või lihtsalt vilja suurust mingi GMO kusihappega üles ei viiks. Ja see on kinni iseloomus ja kommetes, talupoeg jääbki ausaks, sest töö tegemine ei võimalda petmisega tegeleda ja mingi nupumees ahelaväänaja keerab paanika kasumiks..... Seda teist poolt saaks fairi trade puhul ja muus minipatenteerimises kasutada, näiteks tootjalt tarbijale raha kus tootja saab otsutada mis on talle tema tegemise asendusväärtus. Näiteks kui läheksin siin mingi farmeri juurde ja pakuks tema talu eest 3-4-5 bitcoini, siis ma ju oleksin sisuliselt värdjas, kuid turud täna nii ei arva...
rr009
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 05 Mar 2021 09:52

hh wrote: Juba tükk aega tagasi lubati, et "kõik siin maailmas saab raputatud, mida on üldse raputada". Et see, mis on ehitatud liivale, kukub kokku. Ja see, mis on ehitatud kaljule, jääb püsima. Mis on ühtlasi pedagoogiline koht -- inimene palugu oma kurjus andeks, et saada armu. Jumal hakkab tegelema korruptsiooniga üle maailma. [Minul ei ole piisavalt fantaasiat, kuidas see võiks välja näha.] Kurjuse vandenõud tuuakse valguse kätte.

Tahaks loota, et kõikidele tavalistele inimestele paljastub saatana salakavalus ja nad õpiksid ära tundma saatana sulaseid (s.t. inimesi, kes on oma rumalusest, võibolla ka ahnusest, edevusest ja kurjusest) teinud saatanaga lepingu (nemad saavad tunda end tähtsana, rikkana jne., saatan saab nende suu ja eeskuju järgi levitada kurjust ja hankida uusi teenreid).
Miks saatan vajab langenud hingi? Mis ta nendega teeb? Kas toidab ennast (nii nagu meie peame iga päev sööma, et jõuda tegusid teha)?

Kui minna tänavale ja seda sõnumit kuulutada, siis naerdakse mind lihtsalt välja - vaat nii kaugele on mindud algtõdedest. Selle tagasipööramine oleks see suur raputus ühiskonnas. (Et iga inimene oskaks oma hinge eest hoolt kanda ja tunda ära saatana kavalusi).
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 05 Mar 2021 10:48

inimesed otsivad riiklikele žetoonidele aseainet, seetõttu see alternatiivrahade võidukäik, lausa naeruväärsusteni:
https://www.zerohedge.com/markets/mark- ... erchandise

arvan, et see on lahenduste otsimine, kõrvalteedel ekslemine
lahendus peab olema kuskil mujal, aga midagi sarnast, kuid täisulikumat (hajutatud digitaalne arveldusüsteem?)
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

PreviousNext

Return to Kinnisvarast / Majandusest

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 113 guests

cron