Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Kui oled näinud kusagil "põõsas" Eesti Nokiat vedelemas
anna meile teada, ehk suudame mõtet edasi arendada...

Juhul, kui nägid korterit, mille hinnas tavapärasest vähem nulle...
või ehitamisel kasutati zelatiini.. sosista meile ka.


Kõik head vestlused teretulnud !
Forum rules
Üldiselt, siin kirjutades austa häid tavasid, ära sõima...ole lihtsalt inimene...rohkem palveid pole

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 09 Jan 2021 03:35

Mis on sinu hobi?

Ma kogun SPAM
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 09 Jan 2021 04:49

tegin selle ekraanitõmmise mõni hetk tagasi
Attachments
isitsafe.jpg
isitsafe.jpg (39.18 KiB) Viewed 4578 times
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Majandushuviline » 09 Jan 2021 10:59

td wrote:kui kondeka pinge V on suht ohutu 36 V
auto mass kooos reisijatega on 2000 kg
auto lõppkiirus 50 km/h (max kiirus linnas) ehk 50 000 /3600 = 13,9 m/s

siis vajalik konde maht on C = 2000*13,9^2 / 2*36^2 = 2000*193,21 / 144 = 2683 F
see on hirmus suur mahtuvus, sest F on väga suur ühik. Võibolla on kuskil teisendusviga ja peaks olema 1000 korda väiksem ??????

C = 2000 * 13.9^2 / 36^2 = 2000 * (13.9*13.9) / (36*36) = 298 F
Poolitades 149 F
Toode: 1160 F
Majandushuviline
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 09 Jan 2021 11:34

Autode elektrifitseerimine pole ainuüksi mingi tippfirmade mängumaa. Ka haridusasutused, omavalitsused ja väikefirmadele on selles kohta ja käeproovimisruumi.
Selles loos Tampere ametikõrgkooli õppurid ehitavad diiselveokat elektriveoautoks ümber ja uurivad kas selline tegevus on suuremas mahus majanduslikult (olemasoleva diiselautopargi ümberehitus) mõistlik. Taustaks niipalju, et Soomes kutseharidusüsteemis (aga ka täiend ja ümberõppes) tehakse ootamatult palju teadusuuringuid. Just praktilisemat poolt ja laiemat rakendamist jms. Tippülikoolide tüübid ju võivad olla tublid innovaatorid aga neid ei jagu suuremamahulisema rakendamisega kaasnevate probleemide lahendamise juurde või selle käigus tekkivate tõrgete leidmiseks. Lisaks kusagilt peavad ka tublid põhirakenuse teostajad tulema...
https://yle.fi/uutiset/3-11722285
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 09 Jan 2021 11:52

Majandushuviline wrote:
td wrote:kui kondeka pinge V on suht ohutu 36 V
auto mass kooos reisijatega on 2000 kg
auto lõppkiirus 50 km/h (max kiirus linnas) ehk 50 000 /3600 = 13,9 m/s

siis vajalik konde maht on C = 2000*13,9^2 / 2*36^2 = 2000*193,21 / 144 = 2683 F
see on hirmus suur mahtuvus, sest F on väga suur ühik. Võibolla on kuskil teisendusviga ja peaks olema 1000 korda väiksem ??????

C = 2000 * 13.9^2 / 36^2 = 2000 * (13.9*13.9) / (36*36) = 298 F
Poolitades 149 F
Toode: 1160 F

;) Autode lõppkiirust asulates oleks mõistlik alandada 40 km/h peale. (40 km/h eraldatud magistraaltänavatel, 30 km/h põhitänavatel ja rahustatud tänavad 20 ja 10 km/h) Kohe saaks selle probleemi viiendiku jagu hõlpsamaks. Muuseas seda soovitab ka EL ja üha rohkemates riikides-piirkondades-linnades on ka ära tehtud (Helsingis on tegemisel). Sellega kaasneb terve hulga teiste probleemide äralahendamine aga ka hüppeliselt igasuguste tippude, tippvõimsusprobleemide jms. ärakukkumine. Kõik saab olla kergem, vöiksem, paindlikum ning lisaks seda kõike ka vähem. (Egod kannatavad aga selle raviks tuleb arsti poole pöörduda) Siin varem pidevalt jutuks olnud e-Porched, e-Audid ja isegi Teslad muutuvad sellises taustsüsteemis mittevajalikeks paugupillideks, mille koht on ehk eraldatud spordirajatisel. Päriselus vaikselt surisevate ja automaatselt vahesid hoidvas robotsõidukitevoos pole nendest isegi edvistamise rõõmu... sest robotit see ei koti.
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Majandushuviline » 09 Jan 2021 12:24

projekteerija wrote:Autode lõppkiirust asulates oleks mõistlik alandada 40 km/h peale. (40 km/h eraldatud magistraaltänavatel, 30 km/h põhitänavatel ja rahustatud tänavad 20 ja 10 km/h) Kohe saaks selle probleemi viiendiku jagu hõlpsamaks... Päriselus vaikselt surisevate ja automaatselt vahesid hoidvas robotsõidukitevoos pole nendest isegi edvistamise rõõmu... sest robotit see ei koti.

Igasse sõidukisse roboti panemisest lihtsam võiks olla hästitoimiva "rohelise laine" korraldamine. Linnaosade vahelisel "kaugsõidu" teel oleks alati ristuva kohaliku tee suhtes rohelaine ajal eelis, mille tõttu pika sõidu tegijad kiirendaksid kogu teekonnal võimalikult vähe. Mitme "kaugsõidu" tee ristumisel tuleks eelis anda suurema sõidukite arvuga teele, tehes otsuseid mõõdetud sõidukite arvu põhjal. Toimiva rohelainega 50 km/h teel võiks teise linna serva kohale jõuda sama kiiresti kui kaootiliste fooridega 70 km/h teel pidurdades, oodates ja kiirendades.
Majandushuviline
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 09 Jan 2021 12:28

td wrote:Mis on sinu hobi?
Ma kogun SPAM

Kui see on elu põhiline "telg" siis selle ärakukkumine ("sein" vastas) võib vaimselt vist üsna ruineerida. Ma arvan et siis ei teki ka nostalgiat ega soovi oma kogunenud kollektsiooni imetleda/nuusutada.

Samas sotsiaalmeedia uudishimukünnis õnnestub muidugi mõneks minutiks ületada.
=======================

Keegi tudeng pani siin kirja vanaemade-vanaisade mälestusi nõuka-ajast ja olmest jne.
Mind aga huvitaks tegelikult väga oma "parim-enne" pikalt ületanud ja seniste sponsorite poolt mahajäetud "rändauhindade" mälestused (eriti juhul kui pere puudub), st millele mõtlevad, milline on elusügisesse jõudnud küpsem maailmavaade, jne.
Võibolla on mõned jõudnud otsaga taaraautomaatideni (kaubanduskeskuste kassades neid nagu ette ei kujuta).
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 09 Jan 2021 14:28

peab vist kirjutama #MGTOW

Pigem ikka on elu retsept selline: tuleb õigel ajal osata lõpetada (nupukamad suudavad).
1) Kui 30 eluaastat kukub, siis muuta oma stiili: kolida mujale (kus puudub kuulsus) ning hakata korralikuks tärgeldatud pitsilise pluusiga "tütarlapseks".
2) Ujuda külje alla mõnele tõsisele ujedale tööhobusele (kui ärimehga ei näkkanud)
3) Võimalikult kiiresti (soovitavalt 6 kuu jooksul, et ei peaks liiga kaua end tagasi hoidma ja näitlema) meelitada ta ametlikult registreeritud abielusse. Kui see ei õnnestu või kui abielu ei huvita (aga enamasti huvitab, sest nad tahavad vähemalt korra elus kanda "valget kleiti" ja olla tähelepanu keskel), siis ühel hommikul öelda: Oihh! Näed, rasedaks jäin .... NB! NB! Laps ei pruugi olla tööhobuse oma !!! (suur tagasilöök sellele strateegiale on see, kui enne 30 kukkumist on munajuhad klamüüdia või abordi tõttu pekki pandud ja lapsi loomulikul teel saada enam ei õnnestu)
4) Seada tööhobune fakti ette (kooselu või lapsetoetus - sõltuvalt maitsest)
5) Umbes 7- 15 aasta pärast abielu lahutada, võtta lapsed, maja ja tööhobuse lemmikkoer.
6) Lemmikkoer viia loomakliinikusse ja lasta panna magama (et väsinud tööhobusele võimalikult palju südamevalu tekitada). Tööhobuse ehitatud kodu (s.t. maja) müüa maha ja kolida kuskile kaugele, et väsinud tööhobune ei saaks enam kunagi oma lapsi näha (ahjaa, lapsed polnudki ju tema omad, aga nendega oli tööhobusel tekkinud tugev emotsionaalne side; paras aeg ka teada anda, et tegelikult tööhobusel polegi lapsi - aga seda alles peale kohtuotsust, mis määras lapsetoetuse).
(siia gruppi kuuluvad ka ilukliinikute kliendid, kes on väga pretensioonikad - s.t. neile on eluliselt tähtis säilitada oma "naiselik" välimus, et saaks ka edaspidi manipuleerida meestega - nii kodus kui ka ühiskonnas)

Vähem nupukamad püüavad jätkata oma elustiili, kuid meeste valik läheb järjest väiksemaks ja viletsamaks. Teatud tasemel muutub elukaaslase leidmine statistiliselt võimatuks, sest kõrged nõudmised, kuid enda mahakäinud väärtus ei haaku üksteisega (sellest on aga raske endale aru anda, sest on harjutud kõrgema kvaliteediga meestega) . Lõpuks, kui sponsorit pole ning munasarjad krimpsus:
1) leiavad töö haigehooldajana, koristajana, veidi kõbusamad võibolla ka postitöötaja või kassiirina või taaraauto juhina, mõned ka tasulise blogijana a la Cosmopolitan (kirjutavad iseseisvast moodsast naisterahvast ja valetavad nii enesele kui ka teistele, et "40 on uus 20").
2) võtavad kassi, ostavad odavat karbiveini ja kassitoitu ning küünlaid (pikkadeks talveõhtuteks)
3) lähevad sotsiaalmeediasse ning demonstreerivad oma õnnelikku iseseisvat elu (teatud juhtudel)
4) liituvad kohaliku feministide organisatsiooniga, et leida oma edasise elu eesmärk seal (teatud juhtudel), pikad üksildased talveõhtud kaovad, sest on ühine padjaklubi

Üks liik on veel - lihtsalt õnnetud naiivitarid, kes ei oska mehi õigesti hinnata:
1) esimene laps alla 18-aastaselt alfamehega, mees jätab maha (kooli pikim korvpallur või linna kõige tätoveeritum kutt), tütarlaps laseb ka ennast tätoveerida
2) teine laps 19-aastaselt uue "alfamehega" (natuke vägivaldne)
3) kolmas laps 21-aastaselt uue "alfamehega (veelgi vägivaldsem, krooniline sõltlane), kahjuks jääb osa halbu kombeid ka noore ema külge
4) Tinder ja "tõsised kavatsused, juhusuhte otsijatel mitte tülitada"
5) jälle Tinder ja "tõsised kavatsused, juhusuhte otsijatel mitte tülitada"
6) ...
Nad ootavad pereelu nendelt meestelt, kes näivad alfaisastena, aga kes pole huvitatud kooselust. Tegelikult oleks pidanud valima ujeda tööhobuse, aga see ju ei tekita liblikaid kõhtu. Kõike head korraga ei saa. Lõpuks, kui elu õppetunnid omandatud, siis selgub, et uje tööhobune tahab reeglina "tärgeldatud pitsilise pluusiga tütarlast", kellel pole veel lapsi (vt. postituse algust), mitte aga sõltuvustes vaevlevat tätoveeritud üksikema
Last edited by td on 09 Jan 2021 15:46, edited 1 time in total.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 09 Jan 2021 15:44

JB toetajad USA-s on läinud ülitigedaks. Lausa kurjuse kehastuseks.
Nüüd tahavad pres DTr ja kõik tema toetajad Maa pealt pühkida, vangi panna, tsenseerida, maha tappa, nagu neid poleks iial olnudki.
Free speech is gone.

Need on hundid lambanahas, kui pres DTr lippude alla tulid Antifa ja BLM rohelised mehikesed ja hakkasid märatsema, et meedia saaks DTr sajatada.

See on ilmne sõda. Sõja juurde kuulub desinformatsioon. Mis siit veed edasi saab? Mõelge natuke.
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 09 Jan 2021 15:52

hh,
Sellist asja pole USA-s kaua aega olnud. Ohtlik situatsioon nii neile kui kogu maailmale. Kõige otstarbekamaks lahenduseks hakkab kujunema kindralite sõjaväeline riigipööre, kus eemaldatakse tsensuur ja kuulutatakse välja uued valimised koos rahva seest valitud valimiskomisjonidega kohapeal. Kui seda ei juhtu, on kodusõda inimeste vahel ja palju asjatuid inimohvreid. Kas aga riigipööre õnnestuks? See on suur küsimus. Kas Biden & co. kaotaks valimistel? Ka see on suur küsimus. Arvan, et raske on leida patriooti (kõrgemat sõjaväelast), kes võtaks sellise avantüüri ette. Aga võibolla olukord läheb nii halvaks, et kaotada pole enam midagi. Ja siis .... (vt. Pinochet)
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 09 Jan 2021 15:54

td wrote:/.../1) leiavad töö haigehooldajana, koristajana

Sa panid kümnesse, ühel suht esinduslikus formaadis ja kohas toimunud klassikokkutulekul just selline case oligi ;) (pluss natuke groteskne koketeerimine mõne kunagise klassivennaga, ilma et ühegi vestlusega oleks suutnud haakuda (silmaringi tõttu))
[/quote]

td wrote:4) Tinder ja "tõsised kavatsused, juhusuhte otsijatel mitte tülitada"
5) jälle Tinder ja "tõsised kavatsused, juhusuhte otsijatel mitte tülitada"
/.../

6) lihtsalt Tinder (ja tülitada võivad kõik). Päris romantilisi kirju saab kuulu järgi vanglatest.
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 09 Jan 2021 16:04

hh wrote:/.../Need on hundid lambanahas, kui pres DTr lippude alla tulid Antifa ja BLM rohelised mehikesed ja hakkasid märatsema, et meedia saaks DTr sajatada.

AJones kogu oma tarkuses ie suutnud algusest peale taguda ajudesse üht põhilist asja - Kapitooliumit ei ründa. Ja kui ründavad siis käsitlevad ülejäänud neid infiltreerunud Antifa tegelastena (ja neutraliseerivad (heas mõttes) kohapeal).

Antud juhul tuli taas esile sihtvalijaskonna suht madal keskmine "lowest common denominator" - kuulasin ta jutu ära st kes kuhu ja mis kell täpselt ja kelle eestvedamisel liikus (ja kuidas ta ise Kapitooliumi kaitseüksustega pidevalt suhtles) - need kõige esimesed aktivistid olidki "mitte-Trump-base", aga aktiivsem "Trump-base" ei saanud sellest aru, ja nii see läks. Rünnak oli ka hästi ajastatud ja toimus vahetult enne DT planeeritud kõnet (mille pidamisel kadus muidugi peatselt igasugune mõte (ja ka võimalus)).
AJ jutlusi kuulates oleks pidanud olema siilile selge milline vesi millist veskit ringi ajab.Nüüd on suht tõenäosus et DT enam poliitikas tõepoolest ei näe (seda konti jätkub meedial pikaks ajaks).

Krt - ta ju alustas sellega et kogus Twitterid-Kuuglid-Lõustamärkmikud jne enda ovaalsaali et mõistusepäraseid reegleid kokku leppida - peale seda oleks pidanud tegelikust olukorrast pilt selge olema ja oleks võinud lihtsalt üritada Kongressil vastu võtta mõni seadus mis sätestab et sotsiaalvõrgustik ON "public utility" ja allub natuke teistsugusele regulatsioonile kui korporatsiooni teadetatahvel (või siis lasta DARPA-l välja mõelda hajutatud sotsiaalvõrgustiku prototüüp - nii üldise sõnavabaduse kui iseenda huvides).
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 09 Jan 2021 16:26

pop wrote:
td wrote:/.../1) leiavad töö haigehooldajana, koristajana

Sa panid kümnesse, ühel suht esinduslikus formaadis ja kohas toimunud klassikokkutulekul just selline case oligi ;) (pluss natuke groteskne koketeerimine mõne kunagise klassivennaga, ilma et ühegi vestlusega oleks suutnud haakuda (silmaringi tõttu))

Ma olen kogu täiskasvanuelu töötanud haiglas. ;)
Minu linnakeses on haigehooldaja üks väheseid ameteid, kus on pidevalt vabu töökohti. Sellele muidugi eelneb taustakontroll (ei tohi olla krim. karistatud ega silmnähtavalt sõltlane). Esmaspäeval nägin tõesti ühte taaraautojuhti, kes lükkas kärusid (esmamulje oli, et ohooo! prügiauto juht, sugude võrdsus on Rootsis tõesti käes)

aga selle grotesksusega panid omakorda kümnesse!
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 09 Jan 2021 16:39

pop wrote:6) lihtsalt Tinder (ja tülitada võivad kõik). Päris romantilisi kirju saab kuulu järgi vanglatest.

vaat sellest grupist mul on siiralt kahju - oleks nooruses olnud keegi elukogenum inimene, kes oleks sirguvat neiut õigel ajal hoiatanud ja õpetanud tegema vahet välisel vormil ja tegelikul sisul
aga siis küll ei ole kahju, kui uje noormees sai "elu kõrgperioodis" upsakalt ja mõnitavalt eemale lükatud

Minu klassiõega oli selline juhus, et järsku hakkas mulle 30-aastaselt tihti helistama (tundus, et veidi laksu all). Oli varem olnud kooli üks popimaid tüdrukuid. Oli kooli ajal mind veidi mõnitanud (ma olin nohik, kuigi veidike superstaari kalduvusega, sest üks kooliraadio diktoritest ja enda klassiõhtute nö. diskor). Ta vabandas sügavalt minu ees kooliaja käitumise pärast (aga see väike krooniline mõnitus ei olnud mulle südamesse kunagi läinud, sest oli palju pakilisemaid isiklikke probleeme tol ajal). Kuna tegemist oli andeka tütarlapsega, siis õppis juristiks ja esindab nüüd kohtus kurjategijaid. Ülikooliaastatel nägin teda sageli linna peal kuumavereliste lõunamaalaste seltskonnas.
Edaspidi pole teda kunagi klassikokkutulekutel nähtud ...... Usun, et oma erialal endiselt edukas, kui pole sõltuvuse küüsi langenud.

Samas, meie klassis oli ka üks uje, veidi ebapopulaarne tütarlaps (enamasti nähtamatu hall hiireke), kes proovis minuga kontakti otsida (kutsus omaenda koju, küsis õpiabi, vaatas sügavalt silma, otsis ruumis minu lähedust). Ma ei teadnud seda tol ajal. Lihtsalt suhtusin temasse neutraalselt. Meil ei olnud otseselt ühiseid jututeemasid. Ma ei tea siiamaani, kuidas ma oleksin pidanud temaga käituma, kui oleksin teadnud, et otsis minuga kontakti. Minu maitse ei olnud, aga vastumeelt ka just ei olnud. Tagantjärele - väga korralik tüdruk. Kas oleks pidanud rohkem suhtlema või vähem suhtlema - ei tea ..... Ka teda pole enam nähtud klassikokkutulekutel.

Mõnikord (üsna tihti) enne magamajäämist meenuvad asjad, kus olen inimeste vastu olnnud halb (ebateadlikult, muidugi). Olen mõtteis siis ikka ja jälle palunud andestust. Liigne elutarkus ehk ka pole hea - süda hakkab vaevama. Mõne inimese käest pole ka enam võimalik andeks paluda, nad on surnud (ja alati ma ei oska öeldagi, kas see, mida ma tegin, oli ka nende meelest halb tegu)

---
Inimsaatusi saab ka modelleerida Markovi ahelatena - mõnikord lähed edasi, mõnikord pöördud tagasi, mõnikord jääd tsüklisse tiirlema.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 09 Jan 2021 17:50

pop wrote:AJones kogu oma tarkuses


Kusjuures AJ-i ma ei kuula, teda pole lihtsalt enam mitte kuskil.

Praegu on seis selline, et BIG TECH paneb paika. Sulgeb, vaigistab, see pole isegi enam tsensuur, vaid laus-kontroll.
Pidavat eemaldama youtube'ist KÕIK materjalid, kus seatakse valimistulemused kahtluse alla.
Eesmärk ongi absoluutne kontroll sõnumite üle.

Nii et võite edasi mõtelda: Hiina-taoline kontrolli ühiskond, sõjaväeline sund vä-k-t-ss--i-n-eerida. Ja need, kes pole seda teinud, on nagu juudi märgiga isikud 1930ndate Saksamaal, märgistatud. Nii et KES siin on nat-sid? Kõik on täpselt vastupidi sellele, milliste SÕNADEGA ujutatakse avalikkus üle.
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 09 Jan 2021 17:56

Inimene levitab sellist teadet, videos ta juhtmeid-pidi tooli küljes ja kontrollimatult vappub-väriseb:

If you are considering the v-a.c.c.i.n.e for co.vi.d..... the M._O_.D._.E._.R._N_.A.... I would advise against it! I’m in bad shape! Everyday getting worse and I’m not getting help or answers! I’m scared to death to say the least! And to find someone willing to attempt to figure this out hasn’t been very successful! I went to 2 hospitals today, walked out of deaconess and went to St Vincent. No answers there either. They say let’s see a neurologist( who knows when they can see me) yesterday my tongue began to spasm and it hasn’t quit. Today my whole body has been convulsing all day! They sent me home!! I’m posting 2 videos that are quite embarrassing if you know me but I want you to see what’s happening to me!
Just please pray for me
hh
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 09 Jan 2021 18:17

CNN on volitatud teatama:
kriis1.jpg
kriis1.jpg (70.24 KiB) Viewed 4503 times

Arusaamatuks jääb, miks madalamapalgalised (samaväärse töö eest) koondati ja võeti tööle kõrgepamalgalised (samaväärse töö eest). Ja seda kriisi ajal ning kaasamise ajastul, kus "mehi pole enam vaja".
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 09 Jan 2021 18:23

hh wrote:
pop wrote:AJones kogu oma tarkuses


Kusjuures AJ-i ma ei kuula, teda pole lihtsalt enam mitte kuskil.

see on tema kanal
https://banned.video/channel/the-alex-jones-show

üldine trend ongi praegu see, et igaüks loob oma isikliku kanali. Järgmine trend ilmselt see, et internetiserverid blolkeerivad nende omanduses olevate lehtede (isiklike arvutite) külastamise.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 09 Jan 2021 18:57

L-Virumaal ja Pärnumaal on kujunenud välja eksponentsiaalne graafik, ka Viljandimaal, Valgamaal. Valmistuda Hiiumaal. Mujal väiksemates maakondades on kasv pigem lineaarne, aga seal võib ju asi ka käest minna.
Stabiliseerimist ei paista veel kuskilt.

veelkord meeldetuletuseks varem tuntud koroonaviiruste sessoonsuse graafik USA-s:
https://cms.zerohedge.com/s3/files/inli ... k=iQ1UrqE4
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby is4 » 09 Jan 2021 19:58

Tarkvarast ja autodest.

1) Viimasel ajal olen pidanud IT teemaga tegelema. Jõudis kohale varem ainult kuuldu - software as service. Mulle tarvilik tarkvara on rendil, mitte tükina ostetav. Ok, osta saab ka üksikisiku office, aga sisuliselt suunatakse ( nii hinna, teenuste jmt) kasutama renti. Cad perekond sama - aastased, 3 aastased litsentsid, mingit hetke (loe: kindlat versiooni) tarkvaras endale osta ei saa.

Mõnes mõttes on selline lähenemine isegi tore - kui kõigini jõudnud see, siis peaks ära kaduma olukorrad - saada mulle ver xx, mul pole kõige uuemat. Kõigil on uusim.
Teisalt kattub siin varem välja toodud lähenemisega - rendi, ära oma.
Samuti filosoofiaga- kui sa oled ühiskonnale kasulik = teenid ise = saad maksta vahendite eest millega sissetulekuid tagada. Kohe kui persoon millega iganes endale sissetulekut ei taga, on soft kahjulik võibolla isegi kättesaamatu rahaliselt. Ja tagasi turule tulle, või ennast ajutise (näiteks lapsepuhkuse aeg) eemaloleku ajal enamvähem ree peal hoida on väga kulukas.
2) Autode koha pealt olen kuulnud sama tendentsi kuulujuttu. Ühel tootjal (selleks, et ei valetaks, ei hakka marki tooma) olevat sarnane idee. Mõte selles, et kõik autod tulevad tehasest "täielikus riistvaras". Ja siis kasutaja rendib (ma ei tea kas väljaostu võimalust oli/on plaanis) seda mida praegu lisavarustusena tellitakse. Näitek suvel puhkusele minnes haakekonksu kuuks ajaks, või pimedaks perioodiks automaatse kaugtulede vaheti jne.

Kuidas see süsteem häkkeritele vastu peab - ei tea. Huvitav lähenemine igatahes.
is4
 
Posts: 238
Joined: 24 Jan 2011 20:02

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 09 Jan 2021 21:13

ma olin see õnnelik kes sai veel office 2013 (sellega saab töötada surmani nt kuu peal, 2016-ga jne peab korra kuus inernetti logima. Aga Libre Office-ga juba sügavuti ka tutvutud.

Samuti nt Adobe FX asjad saab tavatasemel tehtud Blenderiga.

CAD-i osas jääb oodata vist "AI loodud" tarkvara, kuna sihtgrupp on liiga kitsas. Häid alternatiive on AutoDeskile ka, ainult failiformaatide ühilduvus on probleem.
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 09 Jan 2021 21:15

to is4,

mina seda ei poolda, saan aru firmad soovivad elulõpuni omale magusa rahavoo garanteerida. Mul vaja arendusvahenditest mitmeid versioone, mille renti siis täpselt maksan. Ntx VS2015 asjad ei kompileeru normaalselt VS2018 all, või on nii, et kindlad teegid ei toeta VS2018.

Tesla ju kasutab seda, ala ostad auto featuretega, müüakse edasi, selgub uus omanik, pooled asjad keeratakse kinni.

Kui software as servicega väga lolliks minnakse, siis IDA Pro või Ghidra pealt pühin tolmu maha :twisted:

---

Hispaanias paks lumi maas, rahvas peab lumesõda :lol: :lol: :lol:
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 09 Jan 2021 21:17

to pop,

mulle anti veebipõhine Office kasutada, küsisin avalikult firma listis, mida ma paha teile teinud, et sellise s.taga mind õnnistate :P Ma ei hakka rääkima, mida kõik seal ei saa teha või kuidas vastu ei pea. Võtan lihtsa näite, mul tihti vaja CSV failidega mässata, edu Office365 versioonis CSV faili salvestamisel.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 09 Jan 2021 21:23

Kogemata vaatasin täna AK'd, meie poliitikas vist saavutatud masenduse tipp. Võin öelda, IRL täiesti surnud partei, kuna ta noogutab igasugustele EKRE lollusele kaasa. Jüri Ratta poliitikukarjäär minu arvates ka läbi, kuna ta EKRE jooksupoiss. Kui Ratas tõesti ütleks, kuulge EKRE mul sai teist nüüd kõrini, siis usun, tema karjäärile pigem mõjuks see hästi ja säilitaks oma näo.Reform vajaks uut juhti, Kallase kohta ütlen vaid ohjah...
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 09 Jan 2021 21:37

td wrote:peab vist kirjutama #MGTOW


Oh jah, jätkuks Sinu pikale kirjutisele, seal tõesti tuttavad mustrid. Kunagi käisin ka naisterahvaga, kellel olid erinevate meestega lapsed. Ausalt mina selle eest risti ei löönud, aga siis mida rohkem koos sai elatud, selgus et minul ainult kohustused, naisterahval ainult õigused. Julgesin küsida, et kuule kas laste isad ei peaks ka oma lastega tegelema ja toetama.
Jeerum, hea et risti ei löödud, mingi sarimõrvari tunnet üritati minus tekitada, et vaata vaata, ma julgesin tõde öelda.

Sellistel naistel omadused:

- süüa ei tee
- istutakse kas FB's või sõbrannadega
- kohustused laste ees üritatakse sulle kaela veeretada
- pidevalt mingi absurdsed skandaalid ja probleemid
- sul olgu alati suur rahakott õlal
- haiglane armukadedus, ala ütled naispostiljonile: "Tere". Järelikult petsid...
- neil meeletult hea võime mõjutada sind, see täiesti ulme. Nagu psühholoogid, tihti läbi süütunde tekitamise. Ntx kui sa neid saapaid ei osta, siis mu jalad külmetavad. Mis siis , et kapis 100 paari saapaid.


Selliste naistega suheldes sul peab olema checklist:
- mees alati paha / checked
- mees peab kõike eest maksma / checked


Pidevalt oli teema, et nii raske raske tal, nii raske. Tööl mittekäimine ja FB's passimine tõesti raske. Eks pärast sain teada, et sellel naisel oli mehi eelnevalt niipalju olnud, võttis täitsa sõnatuks.

Samas tekkis mul deja vu tunne, teadsin noorena ühte naisterahvast, kellel noorena oli palju mehi, siis muster oli täpselt sama. Siis nagu 40 kukkus, oldi koheselt üksi oma lastekarjaga, tonnide tätoveeringuga.

Ma oli nii õnnelik, et sellisest inimesest pääsesin ja hakkasin maailma hoopis teisiti nägema. Mis kõige müstilisem, mul täiesti kahju neist naistest, kes oma elu niimoodi valesti elavad ja sisuliselt lõpetavad igaveses üksinduses. 40selt ja üles nad ei leia enam kedagi enda kõrvale. Ütleme nii, et maine ja minevik liiguvad varjuna kaasas.
Antud naisterahvas elab ka nüüd suures üksinduses, sestmehed lihtsalt lähevad temast suure kaarega mööda.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby is4 » 09 Jan 2021 21:50

spl wrote:to is4,

Tesla ju kasutab seda, ala ostad auto featuretega, müüakse edasi, selgub uus omanik, pooled asjad keeratakse kinni.



Tundub, et kui siiani oli autot ostes küsimus, et mis rehvid kaasa tulevad, siis - nüüd siis peab omaks võtma järjest teadmise, et auto= ntx läpakas. Ost/müük on 4 ratast+rool = klaviatuur+ekraan+aku. Ülejäänu tuleb täpselt üle täpsustada iga kord.
Egas muud midagi kui tuleb ajaga kaasas käia :)
is4
 
Posts: 238
Joined: 24 Jan 2011 20:02

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 09 Jan 2021 21:54

to is4,

umbes nii ongi, et mitu istmesoojendust saad võtta. Kusailt kaughaldusega lülitatakse sisse.

Tesla puhul olin ntx kiirlaadimisega nii, et kui eelmine omanik võttis kiirlaadimise võimaluse, siis kui selgus teeninduses, et uus omanik. Maagilisel kombel võis see koheselt kaduda, või autopiloot jne. Ehk see ka üks põhjus, peale selle, et seal palju tootmisvigu, miks Teslat ma kunagi omale ei osta. Õnneks teised elektriautofirmad veel nii ei terroriseeri.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 09 Jan 2021 22:04

omamine vs rentimine on suur fillosoofiline probleem
peaaegu sama suur kui vabadus vs võrdsus
omamine tähendab vabadust teha omandiga mida iganes, rentimine tähendab küll võrdsust - kõigil on uuendusteega versioon, aga sõltuvust

teiselt poolt vaadates samuti:
rentimine annab programmi loojale nautida oma töö vilju pikemalt (eeldusel, et konkurent üle ei löö)
müümine annab ühekordse rahasumma (edaspidi pole oluline, kas konkurents tekkib või ei)

rentimine ja sotsialism sobivad paremini kokku (lehm rendib endale lauta seni, kuni piima annab, edasi ootab tapamaja)
omand ja kapitalism sobivad vist paremini kokku

kunagi arutlesin teemal omandimaks ehk ühiskonna ressursside parem ärakasutamine, ka see haakub miskitpidi selle teemaga
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 09 Jan 2021 22:06

spl wrote:Antud naisterahvas elab ka nüüd suures üksinduses, sestmehed lihtsalt lähevad temast suure kaarega mööda.

more red flags than at the communist parade :lol:

üksikemad pole ilmaasjata üksikemad - seal peab olema mingi põhjus, muster (ei kehti leskede kohta!)
Last edited by td on 09 Jan 2021 22:09, edited 2 times in total.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby neto » 09 Jan 2021 22:08

No õnneks on soomlastel mõistusega kõik korras. Ainult 19 % elanikkonnast toetaks aastast 2030 elektriautodele üleminekut.
https://yle.fi/uutiset/3-11713251
Huvitav on vaadata ka tabeleid vanuse ja parteiliste eelistuste lõikes. Noored pigem poolt, vanad vastu. Selgelt joonistub välja roheliste ja vasakpoolsete ühisosa, mis veelkord kinnitab arvamust, et rohelised = sotsid ja vastupidi.
neto
 
Posts: 685
Joined: 26 Mar 2009 13:10

PreviousNext

Return to Kinnisvarast / Majandusest

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 115 guests