Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Kui oled näinud kusagil "põõsas" Eesti Nokiat vedelemas
anna meile teada, ehk suudame mõtet edasi arendada...

Juhul, kui nägid korterit, mille hinnas tavapärasest vähem nulle...
või ehitamisel kasutati zelatiini.. sosista meile ka.


Kõik head vestlused teretulnud !
Forum rules
Üldiselt, siin kirjutades austa häid tavasid, ära sõima...ole lihtsalt inimene...rohkem palveid pole

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 23 Jul 2020 22:03

spl wrote:Ma ükspäev imestasin, kuidas Rootsi majandus seda isolatsiooni suudab taluda...

Rootsi töötus tõusis viiruse tõttu kõrgeimale alates 1998. aastast
https://www.err.ee/1116343/rootsi-tootus-tousis-viiruse-tottu-korgeimale-alates-1998-aastast

Ei ole sedasi ainult Rootsis. Ka Soomes kerib funk ülesse jne. Ning sügiseks on samuti oodata sama kurba tulemust.
Rootsi taustaga kett otsustas Soomes poole tööaja peale minna...
https://yle.fi/uutiset/3-11463353
Kuid see kõik ei ole pärgtõvest põhjustatud. Oma osa on ka tsüklilisel kriisil (millest ei vaevuta või ei soovita juttu teha) ning üldine tehniliste lahenduste (nende rakendumise laine on kogu ulatuses kohale jõudnud. Paljude seadmete kasutus on üldine, lahendused on odavaks muutunud, nahuefekt jne.) mõju on oma tõõd tegemas.
Ennustan, et peagi teevad sama paljud ettevõtted (eriti need kellele on turuosa jms. mahunäitajad olulised. Meie pood on igas linnas ja olulisemas keskuses) ning peagi kuuleme ka aruteluid 4 tööpäevasest töönädalast. jms.
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 23 Jul 2020 22:41

Astronoomia muutub taevasse saadetud sodi tõttu aina keerukamaks...

https://twitter.com/djulik/status/1286053695956881409
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby rr009 » 24 Jul 2020 06:51

td wrote:või siis miskit sellist:
https://youtu.be/YYOKMUTTDdA?t=30

Tunnen, et olen vana. Naiivsed laulukesed enam ei lähe peale. Kas see on hea või halb, ei tea.

---
hõbeda hind uutes kõrgustes ...


Kõik saab alguse millestki, kuid soovitan siiski asju kus emotsioon on energia ja sisuse süvenetakse läbi kõrgendatud tajumisvõime

https://www.youtube.com/watch?v=6TpyRE_ ... rt_radio=1

Las nooruk näitab et on oma hinges kindel, mitte naudib pisukest tarbimismaailma. Viljandis on piisavalt palju toredaid inimesi, las kirjeldab nende omavahelisi suhteid ja loodud väärtuseid.. Aga nõuda tuleb kohe endalt üpris palju ja aastatega läheb paremaks, mingid öö läbi jõlkumise laulukesed lõppevad peksa saamisega erinevatel rinnetel.
Muidugi on suht paha, et maailmas tegelikult peent detailsust eriti palju ei hinnata, need sitased müügimeeste elutõed mis on kaasa toonud hunnik sõdu on täna täitsa domineerivad (Lugesin siin veidi Pavel Durov - /Telegram/ vs Apple-Google tüüpi maafia, soovitan ka veidi, väga hea näide kuidas mingi süsteem on kehtestanud kui keskvõim, nõuab pea poolt pappi endale, sisuliselt vahendavad ja lapivad pappi ja samas kui jälgida nende enda arenduskeskusi, siis no pisipask mis pisipask).
Aga Viljandis käin vahel harva nostalgitsemas, seda tooni võiks seal edendada jne.. Aga kunst on keeruline, kuigi tippkunsti tase on ka siiski väga vingelt tõusnud, siis massipsühhoosist eemale hoidmine läheb järjest keerulisemaks ja see vana võimu kantimine samade vanurite kätte on vastik, kuid järjest profesionaalsem ... Ausalt, ma loodan teekultuuri võitu nartsissimeeste kauboinätsu üle, aga eks ta ole...

Muidugi keegi võiks mulle selgemaks teha kuidas suudetakse sellise rahalahjendamise käigus nagu täna inflatsiooon nii väiksena hoida. Hõbe on kusjuures veel enamvähem reaalse inflatsiooni graafikus, aga teised reaalselt tunduvalt elulisemad asjad tiksuvad nii rahulikus kanalis, et ma ei saa aru, kas tõesti on võimalik täna loetud kuudega "loodud" meeletu rahamass nii ära paigutada, et lihtinimese elu ei muutugi nagu...
rr009
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 24 Jul 2020 08:46

td wrote:"Isamaa" sees on tekkinud "parempoolsete" rühmitus.

Eestis on natuke vaba ruumi parempoolse eestimeelse haritlaskonna partei jaoks küll, aga kahtlen, kas see omab piisavalt suurt kõlapinda. Mina endistesse "isamaalastesse" siiski ei panustaks, sest (ei sõnagi eesti rahvuskultuurist):
jälle_uus.jpg


Ma ei saa aru, mis on põhimõtteline erinevus Eesti200 ja Reformierakonnaga. See nišš on täis.
Kas poliitikud peaksid kohanduma "turuvajadustega" ehk kas poliitikud peaksid looma partei (s.t. "poliittoote"), mida rahvas parasjagu igatseb? Seda on vist ka populismiks nimetatud. Enamasti on olnud igatsus ikka millegi "uue" järele - vana kritiseerides ja uudsusele (aususele?) rõhudes .... Pärast aga on läinud nagu alati. Sama põlvkonda võibolla üle kahe korra ei saa lollitada, aga tulevad uued põlvkonnad ja kõik kordub.

Meil kõigil on oma isamaast (s.t. Eestist) oma ideaalvisioon - ja see on erinev. Mõne Eesti on moodne riik, mõne Eesti on konservatiivsem, mõnel rohkem lapsevanemlik (sotsialistlik), mõnel rohkem 'laissez faire'. Nimi "Isamaa" on partei nimena tegelikult sügavalt eksitav. Ühisosa on üha väiksem - seda juhul, kui formaalne iseseisvus pole enam ohus. Aga tegelikult - iseseisvus on alati ohus, kas seda ohtu aga osatakse ära tunda (rahaline , ideoloogiline, rahvuspoliitiline, sõnavabaduslik jne.)? Kas partei nimega "Isamaa" oskab neid ohte ära tunda?
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 24 Jul 2020 22:05

:roll: nu firma, õhuklapp roostetab kinni 7 päevaga ? Eeldasin, et seal ikka A2 või A4 kasutusel.

https://www.reuters.com/article/us-boeing-737ng/faa-issues-emergency-directive-on-2000-boeing-737-ng-classic-planes-idUSKCN24P1KS

Friday issued an emergency airworthiness directive for 2,000 U.S.-registered Boeing 737 NG and Classic aircraft, warning of possible corrosion on parked planes that could lead to a dual-engine failure.

...

Inspectors found compromised air check valves when bringing aircraft out of storage following four recent reports of single-engine shutdowns on planes that had been parked, prompting the directive for aircraft not operated for seven or more straight days.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 24 Jul 2020 22:09

Osad IT tellijad on fiverr'ist vaimustatud, saad mingitelt tegelastelt Indiast, Pakistanist tellida "odavat koodi". Mulle tehti ka ettepanek, noh tehke koostööd, tegemist pidi olema tippspetsialistidega. Ma leidsin juba 30 realisest koodist, 2 ülimalt kriitilist viga, ütlesin tänan, aga jätke mind siit vahelt välja. Tellijad ei mõista, et see nagu kruvikeeraja, mille saad euroga ja pärast viskad minema.

---

Uitmõte vol 9625524

Täna AK'st sain teada, et väga suur osa pensionifondide rahast on investeeritud USA börsile, kus on kohutav mull. No palju õnne :twisted:
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby teretere » 25 Jul 2020 10:02

Natukene Eesti metsa majandamise telgitaustest Emil Rutiku esituses.
40 minutit head teksti,mis avab laiemalt kogu nn "AS Eesti Vabariik" business as usual mudelit.
Võibolla osutub kellelegi vajalikuks.

https://www.youtube.com/watch?v=iAiH57muoG0
teretere
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 25 Jul 2020 15:36

Koroonakriis hakkab üha rohkem ja selgemalt võtma kuju mis paneb pead kratsima.
Selles loos on kokku pandud (juba korduvalt nähtud) areng/seisukord. Suur linn on tühi. Tohutu raharinglus (rahaliste lubaduste kate, lubaduste süsteem) on kuivale jäänud. Kunstiliselt kenasti tehtud (kindlasti selektiivselt ka kunstipärasemals tehtud) lühilugu.
https://yle.fi/uutiset/3-11459500
Hetkel on see isegi mõneti kaunis ja lausa SPAM. Kuid õige mõne nädala pärast läheb/moondub asi koledaks. Kui asjad ei ole töös hakkab ka linn lagunema. Nagu ka heas korras luksusauto, mis jätta kuuks..rohkemaks ajaks hoovile vedelema. Algul kaunis, kuid mingi aja pärast ei käivitu, pidurid vms. kiiluvad kinni, kusagilt kolib roosteuss sisse jne.
Lubadus, et see linn ei maga on hüljatud. Lubadus, et pangas teenitud pensioni eest külastab pangatöötaja vanuigi seda linna (ja veel paljut muud) on maha kantud. Kindlasti on ladenes fonde mis sinna linna (ja teistesse samasugustesse) on ohjeldamatult lubadusi (dollari märkidega varustatud tabelites)panustanud. jne. jne.
AIDSI pandeemia hävitas mõnede linnaosade aura ja surmas legendi nii, et see ei taastunudki. Kahju neelati alla ja seediti( müüdi maha ) ära muul moel. Luksuskorteriarendustena jne.. Kas see ja ka teistes linnades piirkondades toimuv on veel mahult seeditav?
Soomlased Tallinna puhul tõdevad samuti fakti, et vist on "kõik" mõnede suurte ja varem tüüpiliste nähtustega. Pensionäre laevas ja sadamas näha ei ole. Aga sedasi väga oluline raha ja lubaduste ringlus on läbi lõigatud.
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 25 Jul 2020 21:36

Kas valge inimene, üldse ühiskond nii laisaks ja labiilseks muutunud, et sellist tsirkust vaja teha ?

Tai marjakorjajad said lõpuks loa sõita Soome ja Rootsi
https://www.err.ee/1116922/tai-marjakorjajad-said-lopuks-loa-soita-soome-ja-rootsi

Tai oli varem teada andnud, et võib kaaluda lubade andmist, kui firmad kohustuvad täitma teatud tingimusi, seal hulgas kannavad kõik koroonaga seotud täiendavad kulud nagu tervisekindlustus, koroonatest Soomes enne naasmist Taisse, viisa võimaliku pikendamise kulud ja tasuline karantiinis olemine Tais pärast töötajate kojunaasmist. Samuti pidid firmad kohustuma tagama igale marjakorjajale umbes 3100 euro suuruse tagatispalga, seda hoolimata marjakorjamise ajast ja töö tulemustest
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 26 Jul 2020 10:37

teretere wrote:Natukene Eesti metsa majandamise telgitaustest Emil Rutiku esituses.

Mul viskas YT selle taha ühe M. Helme esinemise teemal "Kumb on igavesem – Eesti või Venemaa?"
https://www.youtube.com/watch?v=nogtGndXIQo

Pean tunnistama et erakordselt huvitav kuulamine, just Venemaa ajaloost ja selle loogikast (sisuliselt kuni valgustatud Aleksander II-ni), ja sellele mingis mõttes eelnenud Kiievi-Vene ajaloost (eks ikka Rjurikust alastes) ja selle loogikast, ja nende erinevusest (millest peamine on see et Moskoovia valitsejad olid väga pikka aega nominaalsed ja "valitsesid" Kuldhordi armust, erinevalt Kiievi-Vene omadest, ja muu sellest tulenev, jpm huvitavat).
Ukraina osas on ka enda värske võrdlus varnast võtta (vot oleks väga huvitav Venemaal pikemalt viibida et tajuda mis narratiiv on praeguseks sealse "keskmise" inimese ajudesse graveeritud.
Seda kaht ja poolt tundi taustakuulamist ma enda jaoks raisatud ajaks kindlasti ei pea (koolilaste ajalootund peaks just selline olemagi - minu arvates).

=================
Ja siis viskas veel ühe A.Raidiga "Serviti" (vägagi värske, 17 juuli), teemaks Eesti kohtumõistmine ja selle loogika (mulle isiklikult oli see ka väga huvitav). Oma finantssfääri kolleegidelt olen ka kuulnud erinevaid episoode kus natuke kisub tagasi aega ja põhimõttesse et "leidke inimene, me leiame paragrahvi" (tõsi küll - natuke euroopalikumas ja "teletupsulikumas" vormis, kuigi tulemus sama - ja selles mõttes oli nõuka aeg isegi "ausam" kuna iga mõistusega inimene sai aru et asi on pees - nüüdses "teletubby" pakendis see kohe nii selge ei ole (no muidugi - nii pees ka ei ole).

https://www.youtube.com/watch?v=Exe7U6cklIE

===============
Rutik oleks võinud metsa teemal natuke rohkem numbtrilisi fakte välja käia (kuigi tema räägitud juttu ma usun) - peale selle 1.7 m kõrguse uue standardi "metsaks" kvalifitseerumisel.

Ja veel - millalgi oli siin mõned kuud tagasi teles ühe "üraskiteadlase" jutt kes justkui tõestas et ongi vaja metsa massiliselt "hooldada" - muidu ürask hävitab selle (ühesõnaga -aktuaalne oli üks üraskiteema, ja selle ümber vahutas üsna palju tellimustöö korras "tellimusteadlasi").

Siin võiks iga inimene kriitiliselt mõelda:
1) millal lõppes viimane jääaeg Eestis (ehk teisisõnu - millal mets tekkis)
2) kas nende aastatuhandete jooksul on 2020 ja vahetult enne seda kujunenud esmakordne ja ainulaadne klimaatiline olukord kus "Eesti mets on ohus" - tänu üraskile ?

Mul on kahju et reporter ei tabanud küsimust nr 2 sellele "metsateadlasele" esitada - väga oleks tahtnud "metsateadlase" vastust kuulda.
Ma ei taha et Eestis kasvaks lõpuks samasugune mets nagu suures osas Rootsis - kes Arlandas maandunud on ilmselt isegi näinud neid "progandipeenraid" kuhu harvester kenasti vahele ära mahub sirgelt sõitma, nagu ka väljaveo sõidukid.
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 26 Jul 2020 10:54

huvitav et eksmissidel kipub muster korduma
https://kroonika.delfi.ee/news/inimesed ... d=90543131

aastaid tagasi ka üks teine (vist Norra miljonärile läinud) Eesti eksmiss väitis sama, et nüüd tajun-tunnen ennast paremini jne. No krt - kui suhtesse minnaksegi teadlikult diivanipadja või kodukaunistuse rollis - siis tõepoolest on isegi positiivne kui lõpuks "ennast paremini tundma" õpitakse.
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 26 Jul 2020 18:05

pop wrote:Seda kaht ja poolt tundi taustakuulamist ma enda jaoks raisatud ajaks kindlasti ei pea (koolilaste ajalootund peaks just selline olemagi - minu arvates).

Parim ajalooõpetaja on see, kes suudab ajaloos näha mustreid ja oskab tuua paralleele tänasesse päeva. Mitte niivõrd faktid (kuigi need on ka olulised mitmete samaaegsete ja eelnenud sündmuste omavaheliseks sidumiseks). Hoopis mitte aga nii, et "räägiti seal vanast ajast ja ka meie lunast ajast" - Voltaire (või Mark Twain?) vist ütles, et suurim eksitus on see, kui orjuses olev inimene arvab ennast olevat vaba. Igal ajajärgul on oma vabadusvõitlus, nagu looduseski - pidevalt püüab üks teist ära süüa.

Ajalooõpetaja amet on seetõttu päris ohtlik amet, ei ole meelt mööda valitsejatele-orjastajatele.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 26 Jul 2020 18:15

Terassi juures oli tarvis vabaneda kaljunukist. Minu esimene kogemus "tigudünamiidiga".

Läks 2,5 päeva, enne kui mõrad hakkasid tekkima, ootan edasi, mis saama hakkab. Pulbrit (portlandtsement+kaltsiumoksiid õiges vahekorras) kulub väga palju ja see on suhteliselt kallis (ca 15 EUR/kg). Kirjade järgi on tekkiv surve ca 8000 tonni (!) ruutmeetri kohta. Graniidi puhul on "lõhkamiseks" vajalik surve vähemalt 600-1600 tonni, mittearmeeritud betooni puhul 300-500 tonni ruutmeetri kohta. Rõhutatakse õige temperatuuri olulisust, ca 10 kraadi.
Aukude puurimine graniiti (läbimõõt vähemalt 3 cm ja sügavus vähemalt 30 cm ehk 80 % kivi paksusest; aukude vahekaugus max 10 läbimõõtu) oli väga hirmus töö. Lihtsam oli enne puurida 2 cm puuriga augud ja siis laiendada neid 3 cm puuriga.
Ostsin vaid 2 kg, kuid vaja oleks olnud 3-4 kg. Eks vaatab, kui palju pragusid tekkib, võibolla pean veel teinegi kord sellega jandama. Väikest kivi on lihtsam kiiludega lõhkude, kaljunuki puhul ikkagi tigudünamiit - kiiluga lihtsalt ei saa nii sügavale kivisse minna.
Hea tunne, et on võimalik jagu saada ka graniidist, suhteliselt käepäraste vahenditega. Selleks ostsin suht korraliku Boschi puurvasara, hind ca 550 EUR. Veel kallim oleks muidugi veel parem, mass on väike, põrutab päris kõvasti. 3 cm läbimõõduga puur maksis ca 30 eurot. Ühe pika augu puurimiseks kulub ligi tund aega.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 26 Jul 2020 19:17

Fotol on Chicago linnapea (sinises pintsakus) koos elukaaslasega.
Praegustes päevauudistes on Chicago üsna aktiivselt kohal.
Attachments
115929401_1145774775791227_2765474895442341125_n.jpg
115929401_1145774775791227_2765474895442341125_n.jpg (36.86 KiB) Viewed 16248 times
h
 
Posts: 1801
Joined: 26 Dec 2013 12:20

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby teretere » 26 Jul 2020 19:48

td wrote:Terassi juures oli tarvis vabaneda kaljunukist. Minu esimene kogemus "tigudünamiidiga".

Läks 2,5 päeva, enne kui mõrad hakkasid tekkima, ootan edasi, mis saama hakkab. Pulbrit (portlandtsement+kaltsiumoksiid õiges vahekorras) kulub väga palju ja see on suhteliselt kallis (ca 15 EUR/kg). Kirjade järgi on tekkiv surve ca 8000 tonni (!) ruutmeetri kohta. Graniidi puhul on "lõhkamiseks" vajalik surve vähemalt 600-1600 tonni, mittearmeeritud betooni puhul 300-500 tonni ruutmeetri kohta. Rõhutatakse õige temperatuuri olulisust, ca 10 kraadi.
Aukude puurimine graniiti (läbimõõt vähemalt 3 cm ja sügavus vähemalt 30 cm ehk 80 % kivi paksusest; aukude vahekaugus max 10 läbimõõtu) oli väga hirmus töö. Lihtsam oli enne puurida 2 cm puuriga augud ja siis laiendada neid 3 cm puuriga.
Ostsin vaid 2 kg, kuid vaja oleks olnud 3-4 kg. Eks vaatab, kui palju pragusid tekkib, võibolla pean veel teinegi kord sellega jandama. Väikest kivi on lihtsam kiiludega lõhkude, kaljunuki puhul ikkagi tigudünamiit - kiiluga lihtsalt ei saa nii sügavale kivisse minna.
Hea tunne, et on võimalik jagu saada ka graniidist, suhteliselt käepäraste vahenditega. Selleks ostsin suht korraliku Boschi puurvasara, hind ca 550 EUR. Veel kallim oleks muidugi veel parem, mass on väike, põrutab päris kõvasti. 3 cm läbimõõduga puur maksis ca 30 eurot. Ühe pika augu puurimiseks kulub ligi tund aega.


Soovitused sellisele masinale https://www.hilti.ee/c/CLS_POWER_TOOLS_ ... de=2063021
Mõtekas on väiksema töö jaoks muidugi rentida.Rendist saab ka puurid.

Väike demo ka https://www.youtube.com/watch?v=Bmdk6SmP4iI
teretere
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 26 Jul 2020 21:28

td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 26 Jul 2020 21:47

teretere wrote:Soovitused sellisele masinale https://www.hilti.ee/c/CLS_POWER_TOOLS_ ... de=2063021
Mõtekas on väiksema töö jaoks muidugi rentida.Rendist saab ka puurid.

Väike demo ka https://www.youtube.com/watch?v=Bmdk6SmP4iI

jahh, seda kindlasti! Sest selle löögijõud on 11 J ja kinnitus on SDS-max; kõige odavam 30 mm läbimõõduga puur maksab Rootsis 80 euro kanti

mul on krundil palju kive, seetõttu garaažis on see - võtan, millal ise tahan:
https://www.bosch-professional.com/se/s ... 0611332100
see on kõige võimsam SDS-pluss kinnitusega puurvasar, löögijõud 4 J
tavaliselt kasutan 20 mm puure koos 20 mm kivikiiludega, puuri hind ca 12 eurot)
(tigudünamiidi jaoks on aga vaja vähmalt 30 mm läbimõõduga auke, puuri hind ca 30 eurot)
see on see optimeerimise probleem: ühiskondlikes ruumides kannatab hinna ära, isiklikes ruumides tuleb töö hind isikute arvu kohta üsna krõbe

Tüüblite aukude jaoks kasutan aga seda, väga mõnus ja kiire tööriist 4-10 mm aukude jaoks:
https://www.bosch-diy.com/gb/en/p/uneo- ... v100043827
(löögijõud 0,6 J; SDS-quick)
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 27 Jul 2020 09:51

Ma maal kasutasin vanad head meetodit, korralik tuli peale ja külm vesi ;) Ja kodus, puurisin enne külmasid augud kivisse rivi võimsa SDSiga ja valasin vett täis. Esimene külm tuli, krõps ja valmis.
Aga jah, need natuke aeglasemad meetodid, kuid mul polnud kuhugi kiiret 8-)
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 27 Jul 2020 10:37

spl,

jää jaoks: kui suure diameetriga auk, kui sügav auk (mitu % kivi paksusest)?
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby rr009 » 27 Jul 2020 18:59

Nüüd on turgudel midagi huvitavat ja tõsist toimuma hakanud mis võib suure muutuse kaasa tuua. Kulla ja hõbeda hüpped on suured, EURUSD kanalid on murtud, kohvi hind ei allu rekordsaagi pullituru reeglitele jne. Kui nii piisavalt pikalt jätkub ja baasained inflatsiooni lahti kerivad, siis võib saada näha maailmas võimu muutust, kus intressi maksmine võib hetke dominante parajalt loksutada.
rr009
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby rr009 » 27 Jul 2020 19:46

Vietnamis olla mingi uus koroona, veel agresiivsem ja nakkavam, see pole üldse lõbus. Ma arvasin et peale seda kui raha on trükitud läheb asi lihtsalt üle, see on juba mingi omavolitsemine..
rr009
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 27 Jul 2020 20:07

td wrote:spl,

jää jaoks: kui suure diameetriga auk, kui sügav auk (mitu % kivi paksusest)?



Mul oli mingi jõhker SDS puur 30mm vist oli, aga väga pikk. Ma puurisin ca 60-65%, sest kui läbi lased siis ei saa enam paisumise materjali valada sinna ega vesi pole abiks.
Ebays pakuti ka kivi lõhkumiseks vajalikke kiile, aga need jäid ostmata.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby teretere » 27 Jul 2020 20:35

Värsked Hiina infra uudised.

https://www.youtube.com/watch?v=KlUiZY3G8IM
teretere
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 28 Jul 2020 02:04

rr009 wrote:Nüüd on turgudel midagi huvitavat ja tõsist toimuma hakanud mis võib suure muutuse kaasa tuua. Kulla ja hõbeda hüpped on suured, EURUSD kanalid on murtud, kohvi hind ei allu rekordsaagi pullituru reeglitele jne. Kui nii piisavalt pikalt jätkub ja baasained inflatsiooni lahti kerivad, siis võib saada näha maailmas võimu muutust, kus intressi maksmine võib hetke dominante parajalt loksutada.

Levivad kuuldused /levitatakse :?: , et Iseõppiva TI abil on/loodetakse kohe vastuseid ja tulemusi/samm edasi liikuda nii mitmelgi teemal. Rahandusmaailmas olevat ahnust jms. arvestades ei üllatuks kui märgatav osa vahendeid kulutati bõrsidel ja rahanduses toimuvaks võidurelvastumiseks. Nüüd mõned tulemust tasapisi katsetavad ja rakendavad ning selle tulemuseks teatud ebastabiilsus.
Teisalt vanakooli naatenurga seisukohast ongi vist selge, et põõret/lootust paremuse seoses pärgtõvega poole pole oodata.
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 28 Jul 2020 12:11

Nagu öeldakse, halva sõnumi toojad lastakse maha, aga ma näen ikkagit Eestis ka lokaalsete kollete teket ning see levik algab vägagi kiiresti. Läti, Leedu tõusuteel, Saksamaal hakkab ka asi jälle käest ära minema. Mõtlen, mis jääb järgi majandusest kui teine sulgemine tuleks või isegi kolmas...
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 28 Jul 2020 15:18

pärjaviiruse järgsed kaebused

Itaalias uuriti põdenuid 2 kuud hiljem - ainult 13 % olid ilma kaebusteta. Sagedasemad probleemid:
väsimus: 53 %
hingeldus: 43 %
liigesvalud: 27 %
valu rindkeres: 22 %

allikas: https://jamanetwork.com/journals/jama/f ... le/2768351

----

uurimus aastast 1997, anecdotal evidence ütleb, et ka pärjaviiruse puhul võib olla abiks, teadusuuringud seni puuduvad
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9230243/
Last edited by td on 28 Jul 2020 15:43, edited 1 time in total.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 28 Jul 2020 15:26

Ventilatsioon, õhu vahetus, ruumide kuju, õhu kvaliteet jms. on siis nüüdseks viiruse levikul ametlikult oluliseks kuulutatud. Ainuke jama, et ettekirjutusi, lahendusi, norme jms, veel pole.
https://yle.fi/uutiset/3-11466638
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 28 Jul 2020 16:55

Üks kuugli profiil viskab mulle kogu aeg teadusjutte.
Proovige seda juttu mõttega jälgida (kui on aega) - tegu ühe juhtiva AI arendajagab (Joscha Bach). Need inimesed mõtlevad teistmoodi (räägivad ka, teistmoodi).
https://www.youtube.com/watch?v=P-2P3MSZrBM

Ma EI SAA ARU kuidas SAKSA emakeelega tegelane saab sellist INGLISE keelset juttu ajada - müstika.
Mull on tunne et kokku on saanud kaks 200-se IQ-ga autisti. Kusjuures jutt ON väga sisukas, ainult et kui rääkija oleks inglise emakeelega ütleks ta asju välja ilmselt nii et mul ei kuluks 3x rohkem aega saksa aktsendiga roboti jutust aru saamiseks.

Võrdluseks hea näide arusaadavast tekstist (YT pakkus seda paar juttu varem):
Jim Gates (Obama teadusnõunik) https://www.youtube.com/watch?v=IUHkhB366tE

No ja muidugi Michio "String-Theory" Kaku jutust on võimatu mitte aru saada:
https://www.youtube.com/watch?v=kD5yc1LQrpQ
(aga ega ta muidu poleks ka teles karjääri teinud - proovige esimest AI arendajat talkshow-hostina ette kujutada :lol: )
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby rr009 » 28 Jul 2020 19:04

td wrote:pärjaviiruse järgsed kaebused

Itaalias uuriti põdenuid 2 kuud hiljem - ainult 13 % olid ilma kaebusteta. Sagedasemad probleemid:
väsimus: 53 %
hingeldus: 43 %
liigesvalud: 27 %
valu rindkeres: 22 %

allikas: https://jamanetwork.com/journals/jama/f ... le/2768351

----

uurimus aastast 1997, anecdotal evidence ütleb, et ka pärjaviiruse puhul võib olla abiks, teadusuuringud seni puuduvad
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9230243/


Küllap oli tegemist kogemata ehitajatega ja uuring tehti õhtul peale teadet, et homme tuleb jälle tööle minna... Mul on sama jama, olenemata viirusest kahjuks..
rr009
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 28 Jul 2020 20:15

pop wrote:Proovige seda juttu mõttega jälgida (kui on aega) - tegu ühe juhtiva AI arendajagab (Joscha Bach). Need inimesed mõtlevad teistmoodi (räägivad ka, teistmoodi).
https://www.youtube.com/watch?v=P-2P3MSZrBM

väga diip vestlus, pean kuulama 0,75 kiirusel, et järge hoida - ja kokku on seda 3 tundi! Püüan ikka lõpuni vastu pidada.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

PreviousNext

Return to Kinnisvarast / Majandusest

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 111 guests