Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Kui oled näinud kusagil "põõsas" Eesti Nokiat vedelemas
anna meile teada, ehk suudame mõtet edasi arendada...

Juhul, kui nägid korterit, mille hinnas tavapärasest vähem nulle...
või ehitamisel kasutati zelatiini.. sosista meile ka.


Kõik head vestlused teretulnud !
Forum rules
Üldiselt, siin kirjutades austa häid tavasid, ära sõima...ole lihtsalt inimene...rohkem palveid pole

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 14 Nov 2019 11:09

pop wrote:
td wrote:
Majandushuviline wrote:Kaasaegne rahandus saaks toimida sarnaselt: alguses on kõigil osalistel kaup või teenus, selle ostjale antakse võimalus laenata vajalik raha ja tema saab võlga kustutada ise midagi müües. Kui keegi pole enam võlgu siis ringlusse jääb 0 raha.

Sellise süsteemi puudus ongi see, et on kuskil keegi tsentraalne organ, mis tekitab ja laenab krüptoraha, omamoodi uus keskpank./.../Probleemiks on muidugi see, kuidas leida õige rahakogus, mida uue kasutaja liitumisel juurde tekitada, et süsteem ei läheks ei deflatsiooni ega inflatsiooni. Igaühe emiteerimisõigus tähendab seda, et tekkib "kaup, mida vahetada" - justkui naturaalmajandus, mille toodanguks on krüptoraha, millle tarbimisväärtus seisnebki vahetusvahendiks olemises (ja loodetavasti ka stabiilsuses)./.../

Derivatiivide maailmas on üheks kauplemisobjektiks nt laosertifikaat. See tähendab seda et mul on vili laos olemas, saab vajadusel sadamast välja saata jne jne.

Minu enda jaoks ideaalne rahandussüsteem (mis puudutab vahetusekvivalendi funktsiooni) olekski selline laosertifikaatide vahetamine (kui meenutada suhkrutalongide vahetamist viinatalongide vastu). Olen jätkuvalt seisukohal et ka seda "fungibility" funktsiooni on võimalik kaasaja IT taseme korral edukalt täita - kui mõelda nt kasvõi Transferwise ärimudelile erinevate valuutade matchimisel pankade väliselt, jne.


Kes tagab laosertifikaatide ehtsuse? Kas igal konkreetsel juhul 'caveat emptor' ehk vastutab see, kes nõustus nende vastu tugrikuid andma? Kust tekkivad tugrikud, mida nende setifikaatide vastu vahetada? Või pidasid silmas süsteemi, kus tugrikuid polegi, on vaid iga süsteemis osaleja poolt välja antud sertifikaadid (lubadused), mida vahetada? (minu puhul siis: lubadus anda eksperthinnang 1 diagnostilisele uuringule). Kuidas need erinevat laadi lubadused omavahel võrdseks saada ja kuidas neid lubadusi jagada väiksemateks osadeks? Mis juhtub siis, kui lubaduse andja ära sureb ja lubadust ei saa enam täita?
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 14 Nov 2019 11:51

Ka nii tehakse rahasid ;) Oeh, KUMU spetsialistid kinnitasid pildi ehtsust...

Kes oli soomlastele külma teinud rahvusvaheline kunstipetis Rein Tõniste?
https://ekspress.delfi.ee/kuum/kes-oli-soomlastele-kulma-teinud-rahvusvaheline-kunstipetis-rein-toniste?id=88032909

Eesti Kunstimuuseum kuulutas „Talvemaastiku“ ilma lähemalt uurimata Julius von Kleveri tööks ning maal müüdi 200 000 euroga.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 14 Nov 2019 14:15

td wrote:/.../Mina arvan, et põhiprobleem pittkoini puhul pole mitte tehniline vaid *monetaarne (kuigi mõni ilmnev tehniline probleem võib iseenesest ka süsteemi uppi keerata).

Pittkoini peamine tehniline probleem on tema rakenduslik tugev mahajäämine alternatiividest. Sisaldab vaid infokonteinerit (vist oli 1MB). Jaotatud kauplemiskeskkonaks platvorm ei kõlba jne jms.
See "gravitatsiooniefekt" hakkab millalgi paratamatult hääbuma, kui muud (tehnoloogilised ja kasutuseermärki paremini täitvad) mõjurid olulisemaks muutuvad.

On ju täielik lollus oodata uue ploki krüptolahendust (nt 10 min) pelgalt selleks et selles uues plokis fikseerida olemasoleva raha "liikumine". Raha "emiteerimisega" on iseasi, selle piiramiseks ongi aega ja energiat vaja raisata (st see ongi point).
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 14 Nov 2019 18:47

S e x pistoler ehk Six pistols ehk Stockholmis varastati riigiasutusest 6 Glock-17 püstolit ja ca 300 padrunit. See juhtus juba 25. oktoobril, aga täna jõudis uudistesse.
---
Üks 32-aastane tibi jäi kevadel solaariumikirstu kinni 10 tunniks, keegi teda seal ei kuulnud, tuled kustutati, tibi proovis kirstu ära lõhkuda, läks paanikasse ja muuhulgas pidi ennast ka täis pissima - kuid välja ei saanud. Solaarium ja solaariumi kindlustusfirma väidavad, et tegu on tootjafirma veaga, seega nemad kompensatsiooni ei maksa ...
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby S » 14 Nov 2019 20:11

spl wrote:
---

Mõtted huvitavad, aga kuidas välistada, et seal mingid põnevad jokk skeemid ei teki ja teine põnev asi, et meelitame noori maale elama, kui seal likvideeriakse koolid, pangaautomaadid kaotatakse ära, postkontorid jne jne.

Järviku plaan maale kolimist 100 miljoniga toetada sai konkreetse sisu
https://www.err.ee/1002687/jarviku-plaan-maale-kolimist-100-miljoniga-toetada-sai-konkreetse-sisu

On hea, kui püütakse midagi maaelu jaoks teha. Samas jääb mulle küll mõistmatuks, miks just sellisest otsast.
Kolm asja, millest tuleks alustada ja kus sellest rahast palju-palju rohkem kasu oleks:

- Riigipoolne eluasemelaenu käendus.
Näiteks läbi Kredexi, kus analoogne meede juba olemas. See saaks olla palju laiemale sihtgrupile ja suurema mõjuga, kui otse MES poolt antav laen, pealegi riigile tunduvalt soodsam. Samuti ei solgiks nii hullusti turgu ega oleks taolise korruptsiooniohuga.

- Kaabliinternet.
Viimase miili projekt läbi elektrilevi on küll käima läinud, kuid esialgne pilt pole eriti lootustandev, sest kaabli saavad suuremad asulad ja äärelinnad. Ja hajaasustus, kuhu see tegelikult mõeldud oli, paistab järjekordselt ilma jäävat. Mis sest, et magistraalkaabel on kõikjal Eestis suht lähedal.

- Vallateedesse investeerimine.
Kiitus maaomavalitsustele, kes nappidest vahenditest teedesse panustada püüavad aga vallateede olukord on pea terves Eestis kehv. Kui aastaid ja aastakümneid pidevalt alla vajaduse investeerida, siis lõpuks saab asi lihtsalt otsa. Vallateed on aga sama tähtis osa teedevõrgust, nagu põhi- või tugimaanteed, sest ilma nendeta ei saa.
S
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 14 Nov 2019 20:21

td wrote:/../Üks 32-aastane tibi jäi kevadel solaariumikirstu kinni 10 tunniks/.../

Islamimaailma seaduste kohaselt mis ehk mõnede Svea solaariumide osas polegi väga lauge tulevik (sisuliselt silm silma, hammas hamba vastu) pandaks soolaariumiomanik samuti 10 tunniks samadel tingimustel sinna kirstu. See motiveeriks vast ehk selliseid asju vältima rohkemgi kui kompensatsioon.
See pole mingi näidis juhindumiseks aga Saudi Araabias tehti ühele autoavarii põhjustajale (kus kannatanu läks ratastooli) seljaoperatsioon, et ka autojuht saaks/pääseks ratastooli.
Ehk siis meie vanasõnad "küla mulle, mina külale", "külvad/lõikad" ongi seal seadusteks vormistatud.
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 15 Nov 2019 02:43

Eesti fraseoloogiasõnastikust:
(et poleks enam hämamist)
maha-myyma.jpg
maha-myyma.jpg (13.03 KiB) Viewed 7255 times

Kaja-tqlgendus.jpg
Kaja-tqlgendus.jpg (38.78 KiB) Viewed 7255 times


Seletav sõnaraamat:
https://tinyurl.com/w5dpj9f

ilmsesti ei tasu sama fraasi otsida ka matemaatikasõnastikust ega ka Oxfordi sõnastikust ...
(ehk K.K. on juhmim kui alguses paistis, olin tõesti varem tema suhtes positiivsel arvamusel, tema ülendamine peaministriks tooks otsest kahju meie riigile ning seetõttu Ref on praegu koalitsioonipartnerina NO-NO-NO! Nad peaksid Kaja välja vahetama, kinnisesse ruumi peitmisest enam ei piisa, sest kõik on tema tegemisi juba näinud.)

Kes oleks karismaatiline ja taibukas juht Ref-ile?
(võimalik, et sellist täna polegi, sest võibolla kardetakse issi viha koondumist selle inimese peale - ja jätkubki traagiline ühe kuldlusikaga sündinud inimese allakäik, seda kuni totaalse prohmakani, mida ka issi ei saa enam parteikaaslaste ees ära siluda)

Vaatasin seda lehte:
https://www.riigikogu.ee/riigikogu/frak ... raktsioon/

Aivar Sõerd? (aga temal vist on probleem pabistamisega, muidu ju asjalik mees olnud)
keegi Must Hobune väiksema koha pealt, kus hästi hakkama saanud?
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 15 Nov 2019 03:40

Kui valitsus peaks lagunema, siis EKRE käik oleks arvatavasti jõuda kuidagi erakorraliste valimisteni ja seal üritada saada hääli "rohkem kui mullu".
Isamaal ja Keskerakonnal aga oleks tõsine dilemma. Erakorralised valimised vähendaksid arvatavasti häälesaaki, uus koalitsioon Ref-iga aga oleks natuke liiga ekstreemne omaenda alandamine.
Refil tuleks juba täna hoida neutraalset joont tulevaste koalitsioonipartneritega ja suruda Ekre valitsusest välja. Küllap vaadatakse just Isamaa suunas, et koos Sotsidega teha valitsus. Keskerakonna suunas on K.K. suutnud juba liiga palju vihanooli pillutada.
---
Lisan juurde originaalsõnastuse, millest tüli tekkis:
https://www.err.ee/1002162/ratas-jarvik ... i-uurimine
(mina loen küll siit välja fraasi, et [J.R reedaks Eesti esimesel võimalusel, kui ta saaks järkata peaministrina]. Seega, totaalne prohmakas on infantal juba toimunud - eriti veel seetõttu, et tema keel ei paindu ütlema isegi "iahmavabandan", (rääkimata situatsioonist arusaamisest). Nüüd on juba liiga hilja kah ...)
Attachments
Kaja-originaal.jpg
Kaja-originaal.jpg (59.54 KiB) Viewed 7255 times
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 15 Nov 2019 05:07

Kahju on sellest, et kõige selle kilina-kolina peale läheb kaduma kõige tähtsam - edendada otsedemokraatiat. :(
Kas valija on nihkunud lähemale nendele otsustele ja seisukohavõttudele, mis täna tehakse? :(
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 15 Nov 2019 17:38

#MGTOW

Vaat nii, (oma) tütarde isad. Eesti abielulahutustööstusel on veel ühte-teist õppida.
https://imgur.com/H12aXQ4
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby oliver253 » 15 Nov 2019 18:17

Kui lugeda tavainimeste kogemusi, sirvida statistikat või vaadata dokumentaalne, siis USA-s, Kanadas, aga ka Austraalias, Suurbritannias jt. riikides on lahutustööstus jõhker masinavärk. Üks osapool saab väga lihtsalt teise poole ja laste elud ära rikkuda, kui on nõus piisavalt kulutama või on õigest soost. Advokaadid, kohtud, lastekaitse, erinevad eksperdid, terapeudid, kõik saavad tööd ja eelarved kasvavad.
oliver253
 
Posts: 70
Joined: 10 Jan 2016 02:06

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 15 Nov 2019 19:51

tekkis selline mõte, et kas graanulite sideainena ei saaks kasutada "värsket sõnnikut" (kleebib osakesed kenasti kokku), sõnnikugraanuleid olen omale aeda ostnud küll lähimast aianduspoest.
https://www.err.ee/1003699/teadlased-ar ... graanuleid
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 15 Nov 2019 21:44

oliver253 wrote:Kui lugeda tavainimeste kogemusi, sirvida statistikat või vaadata dokumentaalne, siis USA-s, Kanadas, aga ka Austraalias, Suurbritannias jt. riikides on lahutustööstus jõhker masinavärk. Üks osapool saab väga lihtsalt teise poole ja laste elud ära rikkuda, kui on nõus piisavalt kulutama või on õigest soost. Advokaadid, kohtud, lastekaitse, erinevad eksperdid, terapeudid, kõik saavad tööd ja eelarved kasvavad.

Nii on. Hea ülevaatlik dokumentaal on Divorce Corp.
(hüpik-tabide jne puhul -> kiire Ctrl+W)

Karp jäi ka lahti kui kunagi sain teada et perekohtutes (family courts) käib läbi rohkem raha kui tsiviilkohtutes (!!)

----------------------
USA kortsunud peerud ronivad siia neid "õigeid" naisi otsima (ja neid siin on, küllaga), ja jätavad rõemsalt oma rahakese siia (alates ca $ 5K). Igahommikuselt üle Sofia väljaku tööle minnes on pea iga päev mõni selline (reeglina lombitagune) kortsus peer mõne kohaliku lilleõiega kloostri väravatorni imetlemas. Ja sellise paari neiu-"giid" käitub reeglina väga väärikalt, aga see 60+ peer üritab ette kujutada et on üliahvatlev 20-ne gigolo, ja see vaatepilt on tiba groteskne.Lombitaguse härra raha jääb lõpkkokkuvõttes kohalikku majandust turugutama ja härra ise (võibalt natuke vähem rõemsalt) ka tagasi (üksinda, õnneks).
Aga eks Vestmann ju ütleski et "jumal on raha nende jaoks loonud kes seda sigitada mõistavad" - ja siinsed kaval-antsud mõistavad seda liigagi hästi.
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 15 Nov 2019 22:22

Ulmelised tuleviku ennustused hakkavad üha vähem meenutama ulmet.

All Humans Will Be Microchipped By The Year 2030 Says
https://www.youtube.com/watch?feature=y ... pp=desktop
h
 
Posts: 1801
Joined: 26 Dec 2013 12:20

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 15 Nov 2019 23:34

UPS-ide huvilistele. Sellise huvitava andmekogu ostsillograafi kõveratest leidsin:
https://www.hardwareinsights.com/databa ... veforms/4/

(uurisin internetist infot oma vana UPS-i kohta)
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 15 Nov 2019 23:38

h wrote:Ulmelised tuleviku ennustused hakkavad üha vähem meenutama ulmet.

All Humans Will Be Microchipped By The Year 2030 Says
https://www.youtube.com/watch?feature=y ... pp=desktop

nägin hiljuti mingit artiklit, kus oli mitu inimest ajulainetega kokku ühendatud (täpsemalt ei mäleta), justkui nagu mitmekesi lahendasid ühte ja sama küsimust. Tundub jah järjest rohkem, et tulevik on kohe-kohe praegu .... (küborgid, kvantarvutid ja mida iganes. Inimesed juba üksteisega kokku ühendatud sotsmeedia kaudu, vaatavad üksisilmi ekraani jne.)
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 16 Nov 2019 14:51

spl wrote:Tehnikasõltuvus on väga suur risk, ei tasu rääkida vaid elektrikatkestusest, asi mida inimkond justkui välistaks, et tugev päikesetorm korduks nagu 1859. See tapaks suurema osa mikroelektroonika.

Tegelikkuses ma natuke imestan, kui muidu päästeamet nokib iga juuksekarva kallal, siis paljudes kortermajades targad lukud jne. Sisuliselt tulekahjupuhul ning elektrikatkestuse puhul inimesed oleksid luku taga. Kuid jah, olukord, kus poed ei suuda toitu müüa elektrikatkestuse aeg on ikka iroonia tipp, isegi kui hoonele genekas panna, siis kassasüsteemid ikka ei tööta (Internet suure tõenäosusega ka seal piirkonnas maas). Ehk kriisi hetkel aitaks vana hea külapood , kus sai sulas maksta.

Mind ajab viimasel ajal närvi liigne nutitelefonikeskus. Kui see vidin tühjaks (pea iga nädal juhtub :oops: ) saab või katki või kadunud ...jääd ilma või side või mõni teenus maas. Siis kellad. Tänavu kahel korral olen juba mööda näppe saanud. Saarema kolkas, kus levi niigi vilets ntx. tuli bussipilet netist osta. Kõik kena kuni pangas maksmiseni ...No ei saa. Proovime erinevates pankades, erinevate seadmete jne. No ei saa tehtud ühegi aksepteeritud vahendiga. Tunde läheb ...neli inimest saab "meeldivalt" aega veeta (nii mitmedki savad teada kui lohakad, lollid, jne. nad on... :HEAD ) kuniks peremees maja nurga taha (arvutiga paremasse levisse) närviliselt suitsu tegema läheb ja siis uudistest loeb, et pangalink ja mobiil ID upakil. OK pannakse siis autole hääled kohe sisse ja ruttu (tunde varem kui plaaniti) Kuressaare bussijaama. Õnneks seal endiselt (veel) kassa sularahaga toimib, kuigi piisavalt pikk järjekord ning iga piletiostja kirub, et ei saanud netist piletit. Kui õhtul buss linnast välja sõidab, siis igas peatusest pealetulevad inimesed samamoodi kiruvad, et ei saanud ostetud. Õnneks reisijaid kokku tuleb täpselt niipalju, kui on istekohti ja keegi maha ei jää. Bussijuht on ka närvis sest ta ei saa kedagi võtta üle istekohtade arvu sest buss on ka nii "nutikaks" nuutunud, et valvsat silma isegi hädaolukorras ei võimalda kinni pigistada. Lisaks sekeldused sularahaga sest järjest reisijatel suured rahaühikud. jne.
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 16 Nov 2019 18:11

võidurelvastumine oma kodus
https://youtu.be/aa_tCzIMJjE?t=187
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 16 Nov 2019 23:19

td wrote:võidurelvastumine oma kodus
https://youtu.be/aa_tCzIMJjE?t=187


Mul vist kõik need kanalid omal youtube listis :twisted: Otsi parem osa, kus ta laseriga pudeli purustab, see oli lahe :)
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Majandushuviline » 17 Nov 2019 00:57

td wrote:
pop wrote:
td wrote:
Majandushuviline wrote:Kaasaegne rahandus saaks toimida sarnaselt: alguses on kõigil osalistel kaup või teenus, selle ostjale antakse võimalus laenata vajalik raha ja tema saab võlga kustutada ise midagi müües. Kui keegi pole enam võlgu siis ringlusse jääb 0 raha.

Sellise süsteemi puudus ongi see, et on kuskil keegi tsentraalne organ, mis tekitab ja laenab krüptoraha, omamoodi uus keskpank./.../Probleemiks on muidugi see, kuidas leida õige rahakogus, mida uue kasutaja liitumisel juurde tekitada, et süsteem ei läheks ei deflatsiooni ega inflatsiooni. Igaühe emiteerimisõigus tähendab seda, et tekkib "kaup, mida vahetada" - justkui naturaalmajandus, mille toodanguks on krüptoraha, millle tarbimisväärtus seisnebki vahetusvahendiks olemises (ja loodetavasti ka stabiilsuses)./.../

Derivatiivide maailmas on üheks kauplemisobjektiks nt laosertifikaat. See tähendab seda et mul on vili laos olemas, saab vajadusel sadamast välja saata jne jne.

Minu enda jaoks ideaalne rahandussüsteem (mis puudutab vahetusekvivalendi funktsiooni) olekski selline laosertifikaatide vahetamine (kui meenutada suhkrutalongide vahetamist viinatalongide vastu). Olen jätkuvalt seisukohal et ka seda "fungibility" funktsiooni on võimalik kaasaja IT taseme korral edukalt täita - kui mõelda nt kasvõi Transferwise ärimudelile erinevate valuutade matchimisel pankade väliselt, jne.

Kes tagab laosertifikaatide ehtsuse? Kas igal konkreetsel juhul 'caveat emptor' ehk vastutab see, kes nõustus nende vastu tugrikuid andma? Kust tekkivad tugrikud, mida nende setifikaatide vastu vahetada? Või pidasid silmas süsteemi, kus tugrikuid polegi, on vaid iga süsteemis osaleja poolt välja antud sertifikaadid (lubadused), mida vahetada? (minu puhul siis: lubadus anda eksperthinnang 1 diagnostilisele uuringule). Kuidas need erinevat laadi lubadused omavahel võrdseks saada ja kuidas neid lubadusi jagada väiksemateks osadeks? Mis juhtub siis, kui lubaduse andja ära sureb ja lubadust ei saa enam täita?

Ehtsuse küsimus näib lähedane sellele punktile:
* ostja küsib raha väljastajalt (kohustuste pank) laenu väärtuses "N kilo õunu".
Teiste sõnadega, kohustuste panka salvestub märge: kodanik ... sai arveldusühikuid N õuna-kilo väärtuses.
Edasi on kodaniku asi, mida ta selle eest ostab ja millise hinnaga. Ta võib 3 õuna-kilo-arveldusühiku eest osta 1 kilo erilisi mahe-öko-õunu. Selgitamist vajaks, kuidas tagada et keskmise õunakilo hind oleks 1 õuna-kilo-arveldusühik. Kullastandardis tagab selle olemasoleva kulla hoiustamist kinnitava paberi väljastamine, mille tagastamisel antakse vastu paberil kirjas olev kulla kogus. Väärtust saab õuna-kilodes hinnata õunu hoiustamata, kui igal hetkel on teada vahetuskursid teiste kaupadega.

Teine väärtusele mõtlema sundiv punkt on:
* kui laenaja pole võimeline nõutud ajaks laenu vähendama, on pangal õigus kohustada laenajat müüma N õunakilo väärtuses vara.
Sellisel juhul laenaja kas leiabki ostja, kellele ta müüb N kilo õunu. Või vaatab kaupade vahetuskursside tabelisse ja leiab sealt midagi muud, mida ta saab müüa selle hetke väärtusega "N kilo õunu".

Kohustuste pank ei tagaks õunte vms. kauba olemasolu, vaid ainult kodaniku kohustuse märkimist ja selle tasumist.
Majandushuviline
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 17 Nov 2019 02:26

td wrote:#MGTOW
Vaat nii, (oma) tütarde isad. Eesti abielulahutustööstusel on veel ühte-teist õppida.
https://imgur.com/H12aXQ4

Äkki on kogu asja point hoopis rahvaarvu kotroll ?? MGTOW-mehed ja robot-konkubiinid järglasi ei anna, ja ja samas naiste mätta otsast vaadatuna spermapank alimente ei maksa (kes lapsi tahaksid) - seega sellest "projektist" erilist tulu ei tõuse. Ja füsioloogiliste vajaduste osas saab ehk vaid loota mõnele (parajasti) igavlevale alfale.
Selle paradigma istutamisega kahe järgmise põlvkonna ajudesse saab ehk planeet isegi päästetud. Tuleb vaid üle elada see aeg mil planeet on mõnda aega täidetud krimpsus/kortsus/lotendavate (ja üksikute) gigolote ja barbie 'dega, ja välja mõelda kust söök lauale tuleb sel perioodil.
pop
 


Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 17 Nov 2019 11:44

Eesti valitsemine nagu tuulelipp, see oli ainus võimalus, kuidas raha nö liigutada ja ei peaks kohe tulumaksu maksma.

Ootamatu pööre pensionireformis: investeerimiskonto võimalus lükkub edasi
https://majandus24.postimees.ee/6825940/ootamatu-poore-pensionireformis-investeerimiskonto-voimalus-lukkub-edasi
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 17 Nov 2019 13:57

vaatasin huvi pärast soome eramute hindasid (kuna soome keelt loen vaid google tõlgi abil, siis seetõttu rootsi keeles)
esimesel graafikul vanad majad, teisel graafikul uued majad, indeksina
https://www.stat.fi/til/kihi/2019/02/ki ... 01_sv.html

keelt saab valida paremal ülalt
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby teretere » 17 Nov 2019 18:03

Dennis Meadowsilt väike loeng-võibolla aitab kaasa :)

www.youtube.com/watch?v=aRXb4bJhSSw
teretere
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 18 Nov 2019 01:37

teretere wrote:Dennis Meadowsilt väike loeng-võibolla aitab kaasa :)
http://www.youtube.com/watch?v=aRXb4bJhSSw

Kuulasin ära, väärt jutt (ja julgen teistelegi soovitada). Endine MIT engineering professor reeglina jama ei aja ka.

Ühele küsimusele jättis siiski "otsese" vastuse andmata (kuigi vihjamisi ja otse tõstatas tulenevaid probleeme küll) - mida teha liigse rahvaarvuga ? (Sisuliselt energiapuudjäägiga per-kärss).

AGA !!!! Teisele küsimusele (mind ennast on vaevanud - st millal hakatakse kirjutama uuendatud economicsi õpikuid andis MIT professor sisuliselt vastuse, ja tõi ka näite (Jaapanist - kust siis veel) Lisades ka et üks huvitavamaid raamatuid mida hiljuti lugenud !
https://www.youtube.com/watch?v=aRXb4bJhSSw&t=46m07s

==============
Tore on saada kinnitust oma uitmõtetele. Tutvun Jaapani kirjandusega ka.
pop
 


Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 18 Nov 2019 02:03

no mida, SPL :(
https://www.cambridge.org/core/journals ... DBC599985A
(spämm asendada sõnaga c o r e )

Proovime veel - the Eart's core
the core principles of economics
(natuke jabur - seda blacklisti peaks redigeerima, eriti kui meil nagunii Kevade tundmist testitakse enne postitamist)
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 18 Nov 2019 04:42

sõitsin läbi öö üle Norra mägede. Öösel on tee ääres palju metskitsi, mitut põtra ka nägin, kõige lähem oli teekraavis! Nii et ettevaatust - tulevad talve alguseks vist teede ja asulate lähedusse ja tee pealt soola limpsima. Rootsi poolel oli tee soolatamata, väääga libe! (must jää). Norra poolel oli seesama tee soolatatud, polnud libe, mägedes oli tee natuke lumine ja kuiv, ei olnud libe.

Omaette elamus oli mägedes miinus 11 kraadi juures sõita läbi pilve (paks udu), lund ei olnudki eriti selles kohas.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 18 Nov 2019 04:57

näis, millal Instagrami pildiparandusfiltrid õpivad ka peegelpilti mudima :D :lol: :twisted: :mrgreen:
https://i.redd.it/mcpqjhrg59z31.jpg
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

PreviousNext

Return to Kinnisvarast / Majandusest

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 111 guests

cron