Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Kui oled näinud kusagil "põõsas" Eesti Nokiat vedelemas
anna meile teada, ehk suudame mõtet edasi arendada...

Juhul, kui nägid korterit, mille hinnas tavapärasest vähem nulle...
või ehitamisel kasutati zelatiini.. sosista meile ka.


Kõik head vestlused teretulnud !
Forum rules
Üldiselt, siin kirjutades austa häid tavasid, ära sõima...ole lihtsalt inimene...rohkem palveid pole

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 17 Sep 2019 22:27

S wrote: Haridus ja teadus (koostöös ettevõtjatega). Kriitilised valdkonnad, millest sõltub meie tulevik ja see palju me juba lähemas tulevikus väärtust loome.
/.../
Või millist haridussüsteemi tahame ja vajame? Meie haridusüsteem saab maailmas palju kiita - ehk ei pea taaskord lõhkuma. Võibolla piisab suuremast koostööst ettevõtjatega ja näiteks õpetajate palga kahekordistamisest, et tekiks tõsine konkurents ja saaksime parimad õpetajad. Selles valdkonnas kasvõi laenu abil.

jah, jah, jah!
----

Vahel tundub juba ka mulle, et naistele valimisõiguse andmine oli viga. Lihtsalt sellel põhjusel, et strateegilisteks otsusteks on vaja loogilist, emotsioonidevaba mõtlemist. Naised aga hääletavad emotsioonidega ja nii saame ikka ja alati võimule parteid, kes teevad hulga populaarseid otsuseid, aga valusad teemad lükatakse tulevikku. Kriis on kogu lääne ühiskonnas ja Eestis muidugi ka. Momentumilt väga valus lõpp-sõna:

Kes saab aru, et riigiks nimetatav institutsionaalne raamistik on sügavalt ja süstemaatiliselt pekkis, see saab aru ka sellest, et Eesti mitte kaugemas tulevikus ei hakka võibolla teatud asjaolude juhuslikul ja väga ebatõenäolisel kokkulangemisel kokku kukkuma, vaid on praegusel hetkel juba de facto kokku ära kukkunud, seistes siiski püsti teatud üksikute väliste tugedega.
Andes naiivsele vaatlejale valepositiivse signaali, et kõik on olnud ja saab tulevikus olema hästi.
Ei, ei saa olema hästi. Hoopis vastupidi!
Väga-väga-väga kibedat leiba saame sööma juba üsna lühikese aja pärast!
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 17 Sep 2019 22:41

S wrote:Olemasoleva ümberjagamine käibe ja tulumaksuga tundub mulle nullsumma mäng. Väike süsteem - ühest otsast pigistades on mujalt kohe tunda. Kapitalimaksude jaoks on meil kapitali(omanikke) vähevõitu. Kinnisvaramaks lööks aga valusalt eakaid, kuna tuleks siduda maa suurusega (aedlinnade-, väikelinnade- ja maakrundid). Luksusautode kottimine, arvestades sealt laekuvat käibe- ja tööjõumaksu ning kütuseaktsiisi ei tundu nende maksude suurust arvestades ka mõistlik.

Rohkem raha oleks majandusse vaja. Riik peaks oma jõu sinna suunama, et ettevõtjal oleks lihtsam väärtust luua.

Ma ikkagi väidan, et käibemaksu alandamine varamaksude samaaegse tõstmisega toob uue hingamise:

+ rohkem inimesi otsustab iseseisvalt põlve otsas nikerdamise asemel sisse osta profi teenust - tööviljakus suureneb!, raha liigub kiiremini käest-kätte (vt. alljärgnev valem),
+ kinnisvara näitel: eakate tühjalt seisvad toad kolmetoalistes lähevad noorte perede kätte, kes saavad sinna sünnitusmajast omaenda lapsed tuua (eakas kolib 1-toalisesse)
+ autode näitel: eraautode asemel taksondus ehk autopark vahetub kiiremini ja auto sõidab oma ressursi kiiremini tühjaks, saadud kasum lubab sagedamini osta uuema versiooni parema tehnilise lahendusega => selle asemel, et 60% inimestel on 15+ aastat vana auto, mis enamuse ajast seisab (töökoha või kodukoha parklas), on 10%-l inimestel 3 aasta vanune auto, mis sõidutab vajaduse tekkimisel ülejäänut 90% inimesi tööle ja koju (ja ka mujale). Parem tehnika omakorda tõstab tööviljakust. (jah, siinkohal möönan, et tööleminekuks on enamusel vaja autot samal ajal)


vana tuttav valem
MV = PQ

meil on vaja tõsta PQ-d ehk suurendada SKP-d. Seda saame:
= raha juurde pumbates (M) ehk tuleviku arvel laenates või iseseisvust loovutades poliitkorrektselt eurotoetusi lunides
= raha ringlemiskiirust tõstes (V)

Q on toodete-teenuste arv ja P on nende toodete-teenuste hinnatase, siit muidugi oht, et P tõuseb ja Q ei tõuse. P-d aitab all hoida vaba konkurents ehk võimalikult palju üksiküritajaid ehk monopolide vastased seadused ja võimalikult väikeste piirangutega ettevõtlus.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 17 Sep 2019 23:47

Ma ka mõelnud, et miks ei nimetata neid parteisid populistideks selle eest, et

- Isamaa tõi meile tasuta kõrghariduse, et saada ühel korral võimule, aga pikas perspektiivis on see kõrghariduse ikka pekki keeranud ja
- Keskerakond tõi meile tasuta ühistranspordi, et saada ühel korral võimule, aga pikas perspektiivis on see transpordi makrosüsteemi pekki keeranud.

Tarbin ise seda tasuta ühistransporti, aga kogu aeg süda väriseb - tunne, et see on millegi muu arvelt ja makrotasandil on asjad viltu.
h
 
Posts: 1801
Joined: 26 Dec 2013 12:20

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 18 Sep 2019 09:22

Teate, mis mulle Eestis "meeldib" ja imelik, et keegi ei taha seda asja korda teha. Meil meeletu kogus kõrgepalgalisi ametnikke, kes peaks vastutama, tegelikkuses ei vastutata mitte millegi ees. Käib pidev ringmäng, et nad ei peaks midagi tegema. SIIS kui hakatakse rääkima, et vahest oleks aeg sellel ametnikul palka langetada või üldse vallandada, kus siis algab ruigamine, kui kõvasti "NAD VASTUVAD". Me oleme muutunud kohutavaks bürokraatiaga riigiks, kus palju ametnikke, kelle võis päeva pealt vallandada.

Haigeks diagnoositud Eesti: mõne perearsti nimistust on 60 protsenti puudega
https://www.err.ee/981253/haigeks-diagnoositud-eesti-mone-perearsti-nimistust-on-60-protsenti-puudega
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 18 Sep 2019 10:39

Vastutuse võtmine on üleüldse suur defitsiit. Ka väljaspool riigiasutusi.
Tegudel või tegematajätmistel on tagajärjed - kes on see, kes need ära koristab?
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby r009 » 18 Sep 2019 11:00

https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=87467229

See on meie piirkonnas vajalik artikel aru saama, et lollused pole seotud rahvustega vaid huvigruppidega... Loodan et võtab Laari fännidel veidike silmaklappe maha, tõprad ei vali ei riiki ega rahvust, see tuleneb iseloomust.. ja ka stuktruurid tuleb üles ehitada vastavalt iseloomudest lähtudes, see on reaalne tulevik..
r009
 
Posts: 439
Joined: 25 Aug 2010 14:50

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 18 Sep 2019 11:01

td wrote:Vastutuse võtmine on üleüldse suur defitsiit. Ka väljaspool riigiasutusi.
Tegudel või tegematajätmistel on tagajärjed - kes on see, kes need ära koristab?


Kuidas saab Eestis olla nii, et ametkondlik vastutus täielikult puudub. Ei vastuta ükski riigiametnik oma tegevuse eest, erasektoris saab kahjud välja nõuda töötajalt, kui tema kahjulik tegevus tõestada. Ma ise igasugu rumalusi elus kogenud, kui lugesid seda Madise kirjeldust, kuidas ametkonnad sisuliselt inimesi mõnitasid.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 18 Sep 2019 11:03

Lasteaed ütlen selle arenduse kohta ja loomulikult vaadake süsteemi arendajaid, siis räägime konkurentsist Eesti e-riigi arendamisel :lol: :lol: Ja tasub ka selle arenduse hinda vaadata :mrgreen:

Maksuamet hakkab ettevõtetele kuulekuse hindeid panema
https://tehnika.postimees.ee/6780801/maksuamet-hakkab-ettevotetele-kuulekuse-hindeid-panema
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 18 Sep 2019 14:48

td wrote:noh, ma ei tea, kas see on nüüd jälle enesepiinamine, aga järjekordne märk mandumisest ehk teel Idiokraatia suunas.

Laulusonad on siin:
https://genius.com/Saweetie-my-type-lyrics
Laulu video (asukoht: Los Angeles): Göörlpauer, jeee!
https://youtu.be/8-3xIMG6A8A?
Laulu originaalvideo.
https://www.youtube.com/watch?v=x5c2iRHlAHA

----

Rohke neoon (riietes) tuletas meelde 80-ndad. No ja sõnadel ja tõmmudel tüdrukutel pole samuti suurt erinevust.
Näiteks. Technotronic - Pump Up The Jam
https://www.youtube.com/watch?v=9EcjWd-O4jI jne.
Lihtsalt (järjekordne) kordus. Majanduses jms. paralleele tõmmates, et ehk saab ka mingi üldistuse teha ? ... :? Samuti oli sama neoon jms. imago jms. laine millalgi 90-ndatel.
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 18 Sep 2019 15:50

Mees aga avastas, et kloon pole Garlicu täpne koopia – uuel kassil puudub lõua all olnud must laik ning tema silmad on teist värvi. Siiski kinnitasid teadlased, et loomade DNA on ühilduv. „Ma valetaksin, kui ma ütleks teile, et ma polnud pettunud“

https://www.ohtuleht.ee/977246/kaevas-h ... u-kloonida

Vaat siis. Nii et ikkagi teatud osa on ka keskkonnal, mitte ainult DNA.
Võiks vist öelda nii, et DNA annab valemi fraktali joonistamiseks, keskkond aga muudab natuke arvude väärtusi selles valemis. Tulemuseks on suures osas sarnane fraktal, kuid ikkagi mitte päris sama. (Fraktalina võib käsitleda rakkude pooldumise/kasvamise/apoptoosi reeglite alusel kujunenud organismi; reeglid on kirjas DNA-s - kasva ja paljune ning optimeeri, aga uus pung tuleb sinna, kus oli parjasti spetsiifiline mikroärritus vms.)

---
Ma nägin sellist und, et kevadine kaka ja sügisene sõnnik läheb järgnevatel aastakümnetel veel suuremaks vastuseisuks Eesti riigis ja aastaks 2050 on meil kaks riiki: Lõuna-Eesti (konservatiivne) ja Põhja-Eesti (liberaalne). Üks toetub ühele suurriigle, teine toetub koos Lätiga teisele suurriigile. Analoogia Koreaga vms. Aga võib juhtuda, et ajalugu viskab vimka ja endisest liberaalsest saab sotsialistlik ja endisest "rahvademokraatiast" saab padukapitalistlik-konservatiivne.
Ei tea, selline kummaline unenägu, usun siiski, et fantaasiamaailma ta jääbki.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 18 Sep 2019 20:38

hmmm, ka duckduckgo on muutunud "poliitkorrektseks"
1) https://duckduckgo.com/?q=white+couple& ... &ia=images
2) https://duckduckgo.com/?q=black+couple& ... &ia=images

tundub, et need kaks otsingut näitavad ära, kas vastavat otsingumootorit saab usaldada (annab parima reaalsusele vastava tulemuse) või mitte
missugune on järgmine otsingumootor, mida kasutada? :roll:
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 19 Sep 2019 10:00


Hea leid. "white hetero couples" annab vähemalt yahoo-s parema tulemuse. Aga jah, vanadest on alles vaid yahoo (olid altavista, lycos, jne, ja isegi "emateab.ee vms). Ja see et (kogu) maailma reklaamirahadest kolmandik on ühe käes, on iseenesest juba absurd.
Kui AI muutuks piisavalt odavaks, saaks "suurte" otsingute peale ehitada tegeliku info väljasõeluja, ja kui seda teha nö "P2P" põhimõttel (st kus startpage.com tüüpi päring käivitatakse vastu G-d, kuid sellise "startpage" päringu väljasaatja asub laiali miljonites lõppkasutajates siis ei oleks ka G-l seda lihtne blokeerida. (praegune startpage on ca 1sek kauem, kuid nt piltide otsingul puuduvad filtreerimisvõimalused. Ka teisendab G kõik url-d, mitte "nagu vanasti", kus url all oligi konkreetselt sihtkoha url).
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 19 Sep 2019 10:03

td wrote:hmmm, ka duckduckgo on muutunud

Noh, ja justkui tellitult teema jätkuks
https://epl.delfi.ee/lp/sveta-grigorjev ... d=87416423
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 19 Sep 2019 12:59

pop wrote:
td wrote:hmmm, ka duckduckgo on muutunud

Noh, ja justkui tellitult teema jätkuks
https://epl.delfi.ee/lp/sveta-grigorjev ... d=87416423


Soovin edu sellistele tibidele. Aga koheselt ütlen neile tibidele, enam ei tule Eesti meeste seltskonda ruigama, kui pahad me oleme, sest me ei võta enda kanda nende kõigi kräsupeade kohustusi. Kui saaksin ühe sendi lugude eest, kus ...eksootiline mees kadus ja "viljad" jättis tibile, oleksin miljonär.

Õppigu siis ka tundma, seda musta mandri kultuurruumi natuke täpsemalt, kus mehe musta mehe naine on sisuliselt täiskohaga teenija ! Ta peab teenima: meest, tema vanemaid, kantseldama lapsi jne. Ja naised õigused ... :lol:
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 19 Sep 2019 13:14

Sellise nähtuse koondnimi on "Tyrone". Tehke pildiotsing. ;)

alfa f_cks, beta bucks ...
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 19 Sep 2019 15:45

td wrote:Sellise nähtuse koondnimi on "Tyrone". Tehke pildiotsing. ;)

alfa f_cks, beta bucks ...


:twisted: sigigu nii, et silmad punnis, aga meid Eesti mehi jätku rahule. Kui teadsid sigida, siis tead ka vastutada, käib naise kohta. Kui igavene üksikema staatus tahtlikult valitud (finantskitsikus), siis andku minna, nii et laastud lendavad.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 19 Sep 2019 16:04

Arstid saavad otsa, õpetajaid pole, ma ei näe riigil plaan B'd :roll: Ma olen mõelnud, kuidas noori õpetajaks õppima suunata. Okei üks asi palk, see peaks ikka palju kõrgem olema. Aga tänapäev ühiskond on ka mugavaks muutunud, eriti uus põlvkond. Kõik tahavad saada lihtsat raha (minimaalne pingutusega), õpetaja amet on tegelikkuses päris karm. Pole ka see lasteaiakasvataja töö mingi meelakkumine.

Kui mulle antakse valida, kas hakkad lasteaiakasvataks või lennukisse ja Afganistani kõige hullemasse sõja piirkonda, siis istuksin juba päev varem lennukis 8-)

Perearst: tervishoius on kriis? Ütlen "optimistlikult" - läheb palju hullemaks
https://epl.delfi.ee/arvamus/perearst-tervishoius-on-kriis-utlen-optimistlikult-laheb-palju-hullemaks?id=87484993
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby neto » 20 Sep 2019 00:44

Loe ja imesta. Ah et paari uusarendusega Tallinnas veel uued elamispinnad 50 000-le elanikule. Kust need inimesed tulevad? Kas see on kõik mõeldud migrantide jaoks? Demograafia seisu arvestades oleks tegu hullumeelsusega. Arendajate ahnus varjutab täielikult mõistuse.
https://www.err.ee/982490/pikalt-planee ... 0-elanikku
neto
 
Posts: 685
Joined: 26 Mar 2009 13:10

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 20 Sep 2019 08:38

to neto,

minu teada pole seal isegi planeeringut kehtestatud ja sadama osa Tallinna sadama oma. Ehk ma ei usu, et Tallinna sadamale see meeldiks.

---

Mida majandusõpikud ütlevad selle kohta, et võtad laenu ja laenuandja hakkab sulle peale maksma.

Soome laenule maksti 0,7 protsenti peale
https://majandus24.postimees.ee/6781846/soome-laenule-maksti-0-7-protsenti-peale
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 20 Sep 2019 09:13

Globaalne soojenemine, putukate kadumine, põllumajandusmürgid ?

Silent Skies: Billions of North American Birds Have Vanished
https://www.scientificamerican.com/article/silent-skies-billions-of-north-american-birds-have-vanished/
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 20 Sep 2019 15:22

Kuidas me eelarve auku klatime, näiteks nii ;) Suurim maamaks siis hakkab olema Nõmme, Pirita, Viimsi ? Sest antud piirkondades on hinnad ulme, okei kesklinnast ei hakka üldse rääkima.

Valitsus kaalub lähiajal maa uuesti hindamist
https://www.err.ee/982765/valitsus-kaalub-lahiajal-maa-uuesti-hindamist

Sahinad valitsusest: maamaks tõuseb kuus korda?
https://majandus24.postimees.ee/6783168/sahinad-valitsusest-maamaks-touseb-kuus-korda
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 20 Sep 2019 18:24

hmmmm, ei oskagi midagi kosta
https://youtu.be/RG9TMn1FJzc?t=77
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 20 Sep 2019 18:44

vahva selgitus insuliiniresistentsuse tekkimise kohta
https://youtu.be/_oDDJK0Z0M4?t=276
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 20 Sep 2019 22:04

neto wrote:Loe ja imesta. Ah et paari uusarendusega Tallinnas veel uued elamispinnad 50 000-le elanikule. Kust need inimesed tulevad? Kas see on kõik mõeldud migrantide jaoks? Demograafia seisu arvestades oleks tegu hullumeelsusega. Arendajate ahnus varjutab täielikult mõistuse.
https://www.err.ee/982490/pikalt-planee ... 0-elanikku

Olete sealkandis viimasel ajal käinud? Telliskivist- Porto Frankost ühtepidi Hullaritaguse ja Noblessnerini Liinideni. Hull ehitamine käib. Ja ehitatakse tihedalt-kallilt-võiks öelda, et edevalt isegi kihvte asju jne. Mis aga kukalt kratsima paneb on igasugused kultuuriehitused, galeriid, konverentsikeskused, vabaõhulavad jne. jne. Lisaks igasugused kohvikud, restoranid, gurneetootmised, salongid, joogasaalid jne. Juba praegu ei jaksa ajaliselt neid isegi teoorias kõiki külastada ega kokku lugeda. Tänagi avati vähemalt üks lisaks... Kai. https://kai.center
Igasuguseid festivale, koolitusi, seminare jms. on palju...Hetkel tundub, et oleks müstika kui osagi neist kuidagi ellu jääks või publiku-ostjad-tasuta läbiastujad - jõlkujad leiaks.
Hädasti oleks kolmepäevaseid töönädalaid vaja...koos kasvavate sissetulekutega. :?
P.S. Olen pikalt mõistatatanud minu elukoha läheduse poodide ülikonkurentsi üle. Nädal tagasi sain teada, et üks pood sai jälle sarikapeo faasi. Hetkel räägitakse Coopist. Lisaks Jannseni sõltumatu poekene moondatakse Maximaks. jne.
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 20 Sep 2019 22:04

:lol: palju palju väärt tööjõudu tuleb ju siis saksmannide hoovi....

Trump ähvardab lasta kinni peetud IS-i võitlejad Euroopa piiril vabaks
https://maailm.postimees.ee/6783286/trump-ahvardab-lasta-kinni-peetud-is-i-voitlejad-euroopa-piiril-vabaks
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 20 Sep 2019 22:20

projekteerija wrote:
neto wrote:Loe ja imesta. Ah et paari uusarendusega Tallinnas veel uued elamispinnad 50 000-le elanikule. Kust need inimesed tulevad? Kas see on kõik mõeldud migrantide jaoks? Demograafia seisu arvestades oleks tegu hullumeelsusega. Arendajate ahnus varjutab täielikult mõistuse.
https://www.err.ee/982490/pikalt-planee ... 0-elanikku

Olete sealkandis viimasel ajal käinud? Telliskivist- Porto Frankost ühtepidi Hullaritaguse ja Noblessnerini Liinideni. Hull ehitamine käib. Ja ehitatakse tihedalt-kallilt-võiks öelda, et edevalt isegi kihvte asju jne. Mis aga kukalt kratsima paneb on igasugused kultuuriehitused, galeriid, konverentsikeskused, vabaõhulavad jne. jne. Lisaks igasugused kohvikud, restoranid, gurneetootmised, salongid, joogasaalid jne. Juba praegu ei jaksa ajaliselt neid isegi teoorias kõiki külastada ega kokku lugeda. Tänagi avati vähemalt üks lisaks... Kai. https://kai.center
Igasuguseid festivale, koolitusi, seminare jms. on palju...Hetkel tundub, et oleks müstika kui osagi neist kuidagi ellu jääks või publiku-ostjad-tasuta läbiastujad - jõlkujad leiaks.
Hädasti oleks kolmepäevaseid töönädalaid vaja...koos kasvavate sissetulekutega. :?
P.S. Olen pikalt mõistatatanud minu elukoha läheduse poodide ülikonkurentsi üle. Nädal tagasi sain teada, et üks pood sai jälle sarikapeo faasi. Hetkel räägitakse Coopist. Lisaks Jannseni sõltumatu poekene moondatakse Maximaks. jne.

Selline kohake koos Roosa Uduga...
https://kultuur.postimees.ee/6783449/pa ... keskus-kai
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 21 Sep 2019 05:22

:idea:
jah, see ongi suur äri. Piisab selle videolõigu vaatamisest, et asi on selge, mis jõud selle taga seisavad ja miks nad seda agendat ajavad lihtsate noorte inimeste peal
https://youtu.be/lsQVhuqecr0?t=209

mingis mõttes haakub teemaga, ka see on äri - ja algpõhjjus võib ehk olla varasemates tegudes või ka vastupidi
https://www.zerohedge.com/health/women- ... bitch-face
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby r009 » 21 Sep 2019 06:54

spl wrote::lol: palju palju väärt tööjõudu tuleb ju siis saksmannide hoovi....

Trump ähvardab lasta kinni peetud IS-i võitlejad Euroopa piiril vabaks
https://maailm.postimees.ee/6783286/trump-ahvardab-lasta-kinni-peetud-is-i-voitlejad-euroopa-piiril-vabaks


Riigid on nagu inimesed, kõne võib muutuda, aga iseloom vaid läbi suurte raskuste.
Arvestades seda et nad ise selle tülikolde orgunnisid on muidugi väga lahke pakkumine. Vaadates erinevaid kohtusüsteeme olen küll aru saanud et kuritegeliku grupeeringu organiseerimine on igal pool üpris kõrge karistusmääraga, siis peaks ausate inimeste vastus olema suht ühene. Aga siit meie keskkonna dilemma - mida teha kui asi on karm aga siiski meile kasulik.... Ja samas vaadake veel paar korda videot kus kahte ahvi toideti alguses banaaniga ja siis ühte kurkidega ja saate aru vahest kuriteo algallikatest... Asju tuleb kogu aeg nimetada oma nimega, lles siis omandvad nad väärtuse, kes seda ei tee on tegelukult suurem pahalane kui pärast ebaõiglusest hullunud primaat..
r009
 
Posts: 439
Joined: 25 Aug 2010 14:50

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Majandushuviline » 21 Sep 2019 13:11

Eesti kavandab lõpuks raudtee varustamist elektriliinidega, mida siin juba "diisel-porgandite" ostu ajal arutati. Samal ajal Soomes kavandatakse ühe-tunni-rongi, kiirusega kuni 300 km/h. Helsingi-Turu kaugus on 170 km, ehk sarnane Tallinn-Tartule, ja sõiduajaks soovitakse 75 minutit.

Samal suunal saavad sõita ka kohalikud rongid, mis sarnaneb Rail Balticu Tallinn-Pärnu olukorrale:
Kaksoisraide lisää kapasiteettia, jolloin radalla voi liikennöidä myös paikallisjunaliikenne. Paikallisjunat pysähtyisivät myös muilla väliasemilla.

Hind on sarnane:
Tunnin junan arvioidaan maksavan kokonaisuudessaan noin kaksi miljardia euroa.
Rail Balticu Eesti trassi maksumuseks kujuneb valminud eelprojekti järgi 1,6 miljardit eurot
Majandushuviline
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Majandushuviline » 21 Sep 2019 21:02

S wrote:Konkreetsemalt, ma tahaks, et debatt oleks hoopis olulisematel teemadel, millel oleks ka mingi tõsisem mõju kui lihtsalt igapäevane "äraelamine". Näiteks:
- Mis on meie prioriteetsed majandusvaldkonnad, kus meil maailmas päriselt eelis on? Ja mille osas riik ka need prioriteediks määraks ning (maksu)poliitikaga õla alla paneks.

Kes võiksid sellises arutelus osaleda? Erakonnad? Kõik kodanikud? Ametnikud? Ärimehed?
Aasia riikides otsustati vajadus täna tuntud üleilmsete suurtootjate järele keskselt, plaanimajandust meenutaval viisil.
S wrote:Või millist haridussüsteemi tahame ja vajame?

Kes ja kus selle üle arutleksid? Äkki peaks e-riigina rajama e-arutluste keskkonna, millel oleks suurem siduvus kui paljudel juba olemasolevatel kommentaarilehtedel?
S wrote:Tasuta ühistranspordi, Tallinna TV, Nordica, tuulikute rajamise jmt. tegevuste lõpetamine, millega riik ei peaks tegelema. Tõsi, neil teemadel toimub avalikkuses suht aktiivne arutelu.

Kelle arutada ja otsustada peaks olema, mida riigi ehk kodanike maksurahaga tehakse? Kodanikud? Erakonnad? Ametnikud? Ärimehed?

Soome kogemusi kaugelt pärit töötajatega:
Irakista peräisin olevista 20–64-vuotiaista työllisiä oli vuoden 2017 lopussa Helsingissä vajaa neljännes (23,1) ja Somaliasta tulevista alle kolmannes (31,2). Myös muualla Lähi-idässä (36,8) ja Pohjois-Afrikassa (43,8) syntyneiden työllistyminen oli selvästi keskimääräistä heikompaa.
Ulkomaalaistaustaisten työllisyysaste paranee Suomessa asuttujen vuosien mittaan, mutta vasta noin 15 maassaolovuoden kuluttua. Toisen sukupolven ulkomaalaistaustaiset nuoret eivät keskimäärin ole työllistyneet ensimmäistä polvea paremmin.
Majandushuviline
 

PreviousNext

Return to Kinnisvarast / Majandusest

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 103 guests