Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Kui oled näinud kusagil "põõsas" Eesti Nokiat vedelemas
anna meile teada, ehk suudame mõtet edasi arendada...

Juhul, kui nägid korterit, mille hinnas tavapärasest vähem nulle...
või ehitamisel kasutati zelatiini.. sosista meile ka.


Kõik head vestlused teretulnud !
Forum rules
Üldiselt, siin kirjutades austa häid tavasid, ära sõima...ole lihtsalt inimene...rohkem palveid pole

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 22 Aug 2019 20:36

to r009,

sul õigus. Miks seda teemat tõstatan, mulle lihtsalt jõudis kohale see hävingu suurus, mis pole taastatav isegi mitme inimpõlvkonna jooksul. CNN näitab pilte, mis ikka oli karmid, sisuliselt vihmametsad põlesid. Boliivias põleb ka mingi ulme ala. Probleem selles, et inimkonna lõpp saabub kiiremini, kui keegi oskaks arvata. Siis ei aita mitu miljardit sul kontol, "rigor mortis" ja bye bye ning see kehtib kõigile.

Huvitav teema oli veel see, et hapnikust ca 20% mida hingame on toodetud vihmametsades. CO2 suurenemine ja hapniku tasakaalu muutumine võib hakata kaasa tooma terviserikkeid, millega inimene enam ei kohane. Ma ei oska seda ise kommenteerida, aga selle peale polnud kunagi mõelnud. Ehk td oskab seda kommenteerida.

Eesti ka eesrindlik metsade hävitaja, kutsutakse maagiliselt - "metsamajandamine". Siis paberitel kirjutatakse, et 1.6m võsa on suur metsamassiiv... Justkui paberite järgi oleks meil meeletud metsamaterjali varud.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 22 Aug 2019 21:19

:twisted: :ugeek:
See kõigile eestlastele tuntud tädi "Eesti Juustu" pakendi pealt on oma juuksed lühikeseks lõiganud ja hakkanud juustu degusteerijaks. :P
https://youtu.be/myXB74CONsE?t=949
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby r009 » 22 Aug 2019 21:38

Lohutuseks, eesti taastunud mets (võsa) toodab hapniku tegelikult hästi, seal me viga ei tee... Aga püha hiiuga on perse ja SPAM....
Metsa taastada ka Afrikas annaks 15 aastaga, hingamise jaoks ja ka veidi puitu annaks, aga valedesse kättesse satuks, mingite kasumita tüüpide kätte.. Kiire roheline kasvab vajadusel 2-3 a jooksul, vaata Hiina kõrbete taastamise tehnoloogiaid..
r009
 
Posts: 439
Joined: 25 Aug 2010 14:50

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 22 Aug 2019 22:45

mõtlemisainet noortele vanematele (ja noortele vanavanematele)
https://www.youtube.com/watch?v=YcQg1EshfIE
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Arno » 22 Aug 2019 22:57

spl wrote::shock: :shock:/.../Germany for First Time Sells 30-Year Bonds Offering Negative Yields
https://www.wsj.com/articles/germany-for-first-time-sells-30-year-bonds-offering-negative-yields-11566385847?mod=rsswn/.../

Tegelikult tähendab see seda et olemegi jõudnud kahaneva majanduse paradigmade juurde (ja mis on muide väga hea).
Negatiivne võlakirjaintress ajab investeerimispankuri juhtme lühisesse, küll aga tähendab see ka seda et investor tajub et 30a jooksul saab ta vähemalt "varblase peos", mitte "tuvi katusel" (või kuidas see kõnekäänd nüüd oligi).

Senist ökonoomikat ja monetaarloogikat on finantseerinud lõppkokkuvõttes needsamad "rendiotsijad" (rent-seekers"), ja rent-seekeri juhe läheb tõepoolest lühisesse (puht olemuslikult) kuna rent ei saa ju ometi olla negatiivne !

Vaja oleks vaid nüüd kumulatiivse negatiivse intressi ja ka "diskontomäära" (selle vastandeterminit tegelt ju ei eksisteerigi, on vaid "negatiivne diskontomäär", mis on nö misnomer, a la "anti-suurendamine" (ehk vähendamine)) loogika istutada laiemate masside ajudesse - st selle ei ole midagi ebaloomulikku kui täna tuleb kõrvale panne suuremal määral, kui on seda võimalik tulevikus summaarselt ära tarbida.

Lubadused tulevikus hüvesid luua ei saa kuidagi olla mingi pärm mis "lihtsalt" iseeenseset aja jooksul kerkib ja tekitab rohkem hüvesid tulevikus, eriti üldise rahvaarvu kasvu olullise aeglustumise tingimustes.

Unustagem korraks krediidiraha ja kogu asja monetaarne pool - kas saab teenindada (puhtteoreetiliselt) üha suurenevat võlga (ehk täita suurenevaid kohustusi) tulevikus), kui selle teenindajaid - sealsamas tulevikus - saab olema üha vähem ?? Või siis kasvõi sellisel juhul kui võla nõudjate ja võla teenindajate suhe järjepidevalt kaldub võla nõudjate suunas ? (nagu nt pensionärid)
Igasugust tehnoloogilist kräppi (lisaväärtuse/GDP suurendajana) ma ka väga ei usu ise.

Sisuliselt on kolm peamist "dimensiooni" millest igaüks on mingis tähenduses piiratud: kust saada energiat, millega täita kõhtu, ja millega sisustada inimese aeg/elu (kui nt robotid üle võtavad).
Eriti tasub mõelda siin mis võiks olla võla ehk "kohustuse" sisuks nt juhul kui enamus inimesi on ebavajalikud ? Kohustuse kui sellise sisuks (mille vastu võiks "raha" emiteerida), võiks siis paremal juhul olla vaid näit kohustus nt minimaalselt x tundi päevas reklaame (või mis iganes ajupesu) vaadata, ning mitte hangude ja harkidega tänavale koguneda (ja muidugi kohstus mitte lapsi saada).

Ja kui lähtude sellest et (ka jõude elav) inimene on ikkagi loov isiksus (või-mis-iganes) ja tahab kindlasti midagi luua/teha, siis mida võiks nö "luua" inimene kes teab täie kindlusega et tema loodavat päris kindlasti mitte kelllegi vaja ei ole. Või vähemalt on nt AI abil kasvõi mistahes kunstiiiiki võimalik igaühel luua niipalju kui ta just tarbida suudab - liiatigi siis veel vajadust kellegi teise loodu "tarbimisele" oma aega raisata.

Millist kunsti võis pidada vajalikuks luua nt R. Crusoe, teades et peale tema enda seda mitte keegi kunagi ei vaata ?
Arno
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 22 Aug 2019 23:00

täpsustus:
"täna tuleb kõrvale panne suuremal määral, kui on seda võimalik tulevikus iseendal summaarselt ära tarbida."
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 23 Aug 2019 05:57

Arno wrote:Millist kunsti võis pidada vajalikuks luua nt R. Crusoe, teades et peale tema enda seda mitte keegi kunagi ei vaata ?

Tarbekunst endale? Jätta endast jälg kosmosearheoloogidele?'

Eks seda negatiivsete intresside sisulist poolt saab lahti mõtestada nii ja naa. Olevikulähedasem mõtestamine on see, et
1) majandus jahtub (*miks?) ja juhtijatel soov seda üles soojendada, kasutatakse äraproovitud võtet laenuintressi langetada
2) rahvas investeerib järjest suurema riskiga lubaduspaberitesse, et midagigi teenida
3) suurema riskiga lubaduspaberite süsteemi mittekokkukukkumiseks (valimiste eel vms.)on vaja veelgi rohkem raha süsteemi pumbata
4) intress langeb veelgi, saavutades lausa negatiivse taseme
5) veelgi väiksemad võimalused positiivse rahavooga investeerimiseks, võetakse veelgi suuremaid riske, veelgi suurem oht süsteemi kokku kukkumiseks
Lisaboonuseks on see, et teatud liiki varad (kinnisvara, kuulsad maalid) kallinevad, teatud varades on aga deflatsioon.
------
*Majanduse jahtumise põhjuseks võiks olla, et pole piisavalt tarbijaid
a) ületootmine => "kõigil juba on"
b) tooraine kallinemine => kauba kallinemine
c) tarbimiseas rahvastiku vähenemine vt. a)

Olen lugenud ka arvamisi, et deflatsiooni sisu ei ole majandusinimestele päris selge (ei ole pelgalt raha pealevoolu vähenemine vaid suur osa ka tehinilisel progressil ja inimesete käitumisharjumustes), mistõttu deflatsiooni ei saa eemaldada pelgalt rahatrükiga, vaja on ka muid meetmeid (ja kas üldse on vaja eemaldada, vt. ka kahanev majandus jne.)

----
Siit ka arusaamine, miks on vaja rikastesse ühiskondadesse sisse tuua üha uusi inimesi - et oleks rohkem tarbijaid; kas EU laienemine ida suunas ei olnud ka üks osa sellest plaanist?
Tarbimist aitaks suurendada majapidamiste arvu suurendamine - s.t. sisse koljiatele on vaja veel üks komplekt mööblit, lauanõusid, pesumasin, TV, muruniitja jne. Ehk siis - tuleks panustada kinnisvara kättesaadavuse parandamisse, tegelikkuses aga kv-hinnad hoopis tõusevad .... (Lapsed elavad järjest kauem oma vanemate juures.) Tuleks ka propageerida mitme majapidamise eeliseid (vajalikkust) ühe inimese jaoks. :twisted: Kv-arendus muidugi vähendab "ilusate loodusvaadete" hulka. ;)
Kas tuleb aeg, mil kodumasinate/mööbli tootjad hakkavad arendama odavat kinnisvara, et viia kv-hinnad allapoole ja sellega luua uusi tarbijaid oma toodetele? Ma arvan, et see aeg tuleb (loomulikult tähendab see väga odavaid barakitaolisi elamisi, et lihtsalt sinna mahutada oma uus toodang).
----
Kui tarbimisturg on küllastunud, siis tootjatele win-win oleks sõjatööstuse arendamine ja varasemate aastatega loodud elukeskkonna hävitamine, et saaks jälle uusi asju toota-müüa. Siinkohal aga ei tohiks hävitada inimesi, kes seda tarbiks. (s.t. sõda, milles hävitatakse varad, aga ei hävitata inimesi ega elukeskkonda). Elukeskkonna ja inimeste hävitamine oleks sama "hea" nagu olukord, kus rikkurid koliksid üksinda Marsile elama.
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 23 Aug 2019 10:57

Väga huvitav arutelu teil !

---

Mina jätkan ikka Amazonase teema, müstika nüüd kus enamus metsast ära hävitatud, siis Lääne ühiskond ärkab. Kus te varem olite ?!? Siiani kenasti osteti põllumajandustooteid, mis päris sealt hävitatud Amazonase aladelt. Osteti väärispuitu, mis sealt pärit (varastatud), keegi Euroopas ei häbenenud.

Nüüd, kus kõik hävitatud, hakatakse kisama. Varem oleks pidanud kehtestama embargod põllumajandustoodetele, mis pärit Amazonase vihmametsa aladelt. Samuti puidule jne.

Sinna rahasid saata on täiesti mõttetu, need rahad liiguvad omadele. Isegi kui tulekustutusvahendeid hulgi saata, võib kindel olla, et korruptsiooni tõttu jõuab sihtkohta vaid murdosa.

Amazonase vihmametsas kaob põlengu tõttu minutis kolm jalgpalliväljaku suurust ala
https://elu24.postimees.ee/6760039/amazonase-vihmametsas-kaob-polengu-tottu-minutis-kolm-jalgpallivaljaku-suurust-ala


«Amazonase kohta on mitmeid uuringuid, mis näitavad, et kui sealne ökosüsteem on viidud katastroofi tõttu viimse piirini, siis ei suuda mets enam taastuda. Tekib surmaspiraal»


Kuid unustatakse ka mainida, et kõik see fauna mis ära hävitati. Linnud, loomad jne
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 23 Aug 2019 13:17

Hooravits eemaldati vanglatöölt, aga sai siiski ametikõrgendust
https://youtu.be/dEiD4BPnlnM?t=777
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 23 Aug 2019 15:19

Suur ülevaade: kellele, milleks ja mis tingimustel pangad kodulaenu annavad
https://www.err.ee/973039/suur-ulevaade-kellele-milleks-ja-mis-tingimustel-pangad-kodulaenu-annavad
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 23 Aug 2019 21:05

spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 24 Aug 2019 11:59

võibolla on foorumlastel huvitav vaadata ka USA rahvastikupüramiidi
https://overflow.solutions/demographic- ... ed-states/

sealtsamast ka link tööjaotusele-spetsialiseerumisele soo alusel
https://overflow.solutions/demographic- ... mmon-jobs/

metsatulekahjude globaalne statistika
https://firms.modaps.eosdis.nasa.gov/ma ... ms_modis_t

gllobaalne statistika lennujaamade maandumisradade orientatsiooni kohta
https://trailsofwind.figures.cc

Rubiku kuubiku lahendamise aeg ei allu normaaljaotusele
(mõttekoht üleüldise intellektuaalsete võimete jaotuskõverate kuju kohta, antud graafikul väiksem on parem - ehk demokraatia kohta: mõtle, missugune on "tavaline valija" ja siis mõtle, kui kui palju on temast rumalamaid)
https://www.reddit.com/r/dataisbeautifu ... from_2019/
mõte nr 2: graafikult ilmneb, miks iga ühiskond peaks oma talente soosima

korrelatsioon ei tähenda põhjuslikkust (aga võibolla on jalgpallurite palgal ja süsihappegaasi hulgal siiski ka mingi seos, kui mõelda maj. progressilie)
https://www.reddit.com/r/dataisbeautifu ... _football/

veelkord: mandrite ja riikide tegelik suurus (kui uskuda pilti, siis suur osa on Aafrikal ja L-Ameerikal)
https://www.reddit.com/r/dataisbeautifu ... e_country/

Buy the dip ehk kui tihti selline taktika on õigustanud ennast aktsiaturul (182 korral 338-st ehk 53,8 %-l juhtudest):
https://www.reddit.com/r/dataisbeautifu ... ince_1969/
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 24 Aug 2019 22:23

njaa, Phil Collins aastal 2019. Seljaoperatsiooni tõttu ühest jalast veidi halvatud ja varasemast kaelaoperatsioonist ka probleemid kätega. Peale kolme lahutust ja sellele järgnenud alkoholiprobleeme, seejärel pikk kainusperiood. Mõneti sümboolne laul.
https://www.youtube.com/watch?v=k5AN2BwaimE
Sümboolne on ka maailmatuuri nimi: Not Dead Yet (sama nime kannab ka tema autobiograafiline raamat, mis ilmus samal ajal)

terve kontsert 15 aastat tagasi, kui ajad olid natuke paremad:
https://www.youtube.com/watch?v=cPzrZ-1g-7U
(video kirjelduses on ka lingid eraldi lauludele)

sealt laul, mida ta enam laulda ei taha (ühes 2019. aasta intervjuus ütles nii):
https://youtu.be/cPzrZ-1g-7U?t=3276
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 24 Aug 2019 23:53

td wrote:/---/Rubiku kuubiku lahendamise aeg ei allu normaaljaotusele
https://www.reddit.com/r/dataisbeautifu ... from_2019/

Tundub olevat Pareto. Sellele alluvad enamus koduseid tulekahjusid. Saba tagumine saba näitab aga ka osaliselt varade (majade) suuruse jaotust, ja ka vara maksumust (st selle kuju on mõjuritena on tule leviku peatamise aeg segunenud majade suurustega).
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 25 Aug 2019 00:04

tjah, enne ütle ja siis mõtle, gamma või beta oli ikka see tulekahju suuruse/sageduse graafik :oops:
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 25 Aug 2019 01:17

Stefan M. kommenteerib päevasündmusi, tasub kuulamist, mõned huvitavad mõtted
https://www.youtube.com/watch?v=yYh2F6oGWww

Stefan M kommenteerib make-up'i mõju ühiskonnale (ja meestele), lõpp vajub ära, aga võibolla on mõnele nooremale inimesele siin Ahhaa-moment.
https://www.youtube.com/watch?v=Q_FfkLeHMMw
Last edited by td on 25 Aug 2019 11:02, edited 1 time in total.
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 25 Aug 2019 02:01

Tundub et td [urlhttps://www.arutelud.com/viewtopic.php?f=3&t=4&start=63180#p75739]hiljutine postitus[/url] osutus suhteliselt prohvetlikuks (st postituses esinenja jutt), eriti [urlhttps://www.zerohedge.com/news/2019-08-23/unprecedented-shocking-proposal-boes-mark-carney-urges-replacing-dollar-libra]selle uudise [/url] valguses.
(jutt siis krüptoraha (plokiahelaraha) võimalikust rollist reservvaluuta asendajana, ja US praegusest reservvaluuta emiteerija staatusest - mille tähtsusest Donny-boy (parafraseerides üht Iiri rahvalaulu) oma välispoliitikas võimalik et lõpuni aru pole saanud (Hiinaga suhete taustal).
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 25 Aug 2019 11:49

See nädal tõi unustusest välja ka ühe vana sõna: flocciniaucinihilipilification

Seda sõna kasutas India keskpanga juhtiv tegelane India majanduskasvu iseloomustamiseks. Vaadake seda ümaraks-siledaks poleeritud sõnakasutust:
Estimates of economic growth in India have unfortunately been subject of a fair degree of flocciniaucinihilipilification.
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 25 Aug 2019 12:33

kõik on õige selles uudises, v.a. see, et tema abikaasa on mees (selles on kerge veenduda ingliskeelset uudist lugedes, kus on sõna spouse ja her bank account):
https://www.postimees.ee/6761246/usa-na ... sekuriteos

oleks olnud lihtne otsida ka 'mehe' nime järgi ...
https://globintel.com/usa/summer-worden ... wife-wiki/

BNS - firma, kus nädalavahetusel on tööl algajad
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 25 Aug 2019 13:16

Hockey Mask Time hakkab kätte jõudma ka Suurbritannias ;) :
https://www.zerohedge.com/news/2019-08- ... pidemic-uk

Seniks võib soovitada topeltsilmadega näomaalinguid ja miks mitte ka suuri peegeldavaid päikeseprille.
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 25 Aug 2019 13:30

Lipsas siit läbi uudis geeniuuringust, millest selgus, et inimkonnal on olnud järglaste saamisel rohkesti soolisi filtreid. Põhjuseid selleks on kindlasti palju. Alates sõdadest (meilgi on leitud kiviaegseid jne. ainult mehi sisaldavaid massihaudu), kultustest (Dianakultusele fihjavaid märke on tuvastatud üle maailma) jms. Kuid kindlasti on alati mänginud rolli tõmbekeskused, mis kipuvad naisi ( ja ka alfamaid isaseid) ligi tõmbama või nad lihtsalt satuvad sinna tõenäolisemalt ja inimasurkonna servaalad, kus partnerit leida ülimalt keeruline. (Nimetame seda siis siin kinnisvara probleemiks). Soomes on viimase aja sündivuse arvud jälle kokku võetud ja tulemused on sellised. Noored naised on suures osas maast kadunud. Ehk suur osa soome meestest on (tõenäosus)filtriga blokeeritud. Ülimalt tõenäoliselt on meil sama seis.
https://www.hs.fi/junkkari/art-2000006215889.html
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 25 Aug 2019 14:20

Austerlased tahavad sularaha sissekirjutamist põhiseadusesse.
Üha suurem osa inimesi tunneb, et nad on muutunud liiga läbipaistvateks. N.ö. klaasist kodanikeks.
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006215791.html
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 25 Aug 2019 15:01

Disney käibest moodustab filmid vaid väiekse osa, kuigi nende omanduses on 21 Century Fox ja Pixar ning Star Wars. Tõusev käibetrend on teemapargid. Kõige suurem käibeallikas senini aga veel telekanalid ....
https://youtu.be/_wut8calH_o?t=692

Näis, kuidas edaspidi, viimasel ajal on nendle palju voorustuututamist (virtue signalling): asendavad meeskangelased naiskangelastega ja "vähemustega". Aga küllap neid filme vihkav tarbija ei teagi, kui suur osa käibest tuleb telekanalitest ja teemaparkidest.
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 25 Aug 2019 16:28

söel töötavate energiajaamade hulk on Aasias viimasel ajal kõvasti kasvanud, see on rohkem kui langus EU-s ja USA-s.
https://www.carbonbrief.org/mapped-worl ... wer-plants

aastal 2004 läks Hiina USA-st ette süsihappegaasi emissiooni osas
https://www.reddit.com/r/dataisbeautifu ... 1960_2014/

millest räägitiG7-l läbi aastate:
https://www.reddit.com/r/dataisbeautifu ... y_the_g78/

hirmujutud meedias läbi aastate
https://informationisbeautiful.net/visu ... molehills/
(sama asi oleks huvitav teada ka meie foorumi kohta)

missuguseid kalu süüa ja missuguseid mitte
https://informationisbeautiful.net/visu ... hy-to-eat/

visuaal kokteilide kohta
https://informationisbeautiful.net/visu ... teractive/

soolised erinevused palgas USA näitel (esikohal on juura, meditsiin, juhtimine; erinevused on väiksemad toiduainetega tegelejate ja kassiiride osas; naised saavad kõrgeimat palka teenida juristi, ülemuse, füsioterapeudina töötades; mehed aga ülemuse, arsti, juristina)
https://informationisbeautiful.net/visu ... r-pay-gap/

koeratõud nende väärtuse-populaarsuse 2-mõõtmelisel teljel
https://informationisbeautiful.net/visu ... -data-dog/

toduõlide/rasvade võrdlus, vaataksin eriti omega3/omega6 suhet ja transrasvade puudumist, küllastumine ehk polegi nii hull nagu räägitud
https://informationisbeautiful.net/visu ... -compared/

ühe noore mehe onlain deitimise statistika 4 aasta jooksul (mehe vanus seega 26=>30)
https://i.redd.it/4lvf7lrb4ie31.png

üldine arusaam esinemissagedust kirjeldavate ingliskeelsete sõnade kohta
http://waf.cs.illinois.edu/visualizatio ... ity-Words/
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 26 Aug 2019 01:00

td wrote:/.../Aga küllap neid filme vihkav tarbija ei teagi, kui suur osa käibest tuleb telekanalitest ja teemaparkidest.

Anaheimi teemapark (see kõige esimene) oli minu jaoks suht düstoopiline koht. Igal pool taoti ajudesse mögafonidest et "Welcome to D-Land, the happiest place in the world !!", ja neljandik liikus mingites kärudes (mis olid sisuliselt kõhu transportimiseks, kuna põlveliigesed kõhu järgivedamisel välja ei vea), hiirekõrvade peakatetest ("peaehetest") põhiosa oli 40 aastaste ja vanemate (st mitte laste) peas, jne jne.
Koht ise (ja eriti parkla) nägi ka üsna trööstitu välja. Kõige jaburam oli nt "põneva" paadiretke kipperi jutt turistidele paadis - a la "nüüd jõudsime (makett)krokodillide juurde - kas pole õudne ?!" jne. Ja seda juttu räägib ta vist vähemalt 10X päevas ("põnev paadiretk" kestis ca 15 min vist).

(Siis) 11-aastane poeg väljus sealt ka üsna vastakate tunnetega. Mina tundsin kõige rohkem kaasa selle maailma õnnelikuima paiga töötajatele (no krt ka kõige hullemas p-sas on eluga iga küll võimalik midagi paremat peale hakata kui sellist tööd teha ehk siis miinimumpalga eest lastele õnnelikku inimest mängida (ja kui õnnesära tuhmub tuleb järgmine õnnelik töövõtja asemele)).

==================
Natuke reklaami siis kaasmaalastele, kui LA-sse asja ja soov "The Happiest Place in the World" -i külastada.
==================
siinkohal meenub ka nali peaväljakul ülespandud tühja tünni sisse 1 dollari eest sissevaatamise teemal, kus keegi ei julgenud oma lollust järgmisele järjekorras seisjale tunnistada vaid kõig soovitasid (ilmselt kahjurõõmust) "ise oma silmaga ära kaeda" - ja nii see massiedevus ja -piinlikkus siis ka jätkus.

Ma üritasin siis jutuga vastupidist efekti saavutada.
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 26 Aug 2019 08:50

pop wrote:==================
Natuke reklaami siis kaasmaalastele, kui LA-sse asja ja soov "The Happiest Place in the World" -i külastada.
==================


"The Happiest Place in the World" ....

USA portaal: Trump tegi ettepaneku orkaanide peatamiseks tuumapommidega
https://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/usa-portaal-trump-tegi-ettepaneku-orkaanide-peatamiseks-tuumapommidega?id=87226875

Kusjuures pop, ma olen seda oma tuttavatelt ka kuulnud, et sinna pole mõtet küll minna. Ja ka seda kärude asja, kus inimesed liiga paksud ise liikumiseks :?
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 26 Aug 2019 10:02

kohustuslik video inimestele, kes on huvitatud oma tervisest (ehk mis toimub inimfarmis, kuhu traktorid veavad päevast-päeva koormaid süsivesikutega ja farmi veterinaar tegutseb vastavalt eeskirjadele)
https://www.youtube.com/watch?v=8vWhl11Xl_Q
ehk mis juhtub aeglaselt, kuid süvenevalt teie kehaga 20-30 aasta jooksul selles farmis viibides
vaadake tänavapilti - mida te näete?
(Vanas Testamendis on inimeste eluiga mitusada aastat, võibolla see ei olegi müüt, kui nad sõid teistsugust toitu kui põllumajandusega tegelev inimene)
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 26 Aug 2019 10:16

Täna kahjuks kiire päev, aga hommikul jooksis artikkel läbi, et negatiivsed intressid on probleem pankadele. Sain aru, et Saksamaal on pangas hoiustamine popp, mitte investeerimine. Nüüd väidetavalt inimesed hakanud rahasid lihtsalt välja võtma ja ala kodus soki sees hoidma. :roll:
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 26 Aug 2019 10:31

spl wrote:Nüüd väidetavalt inimesed hakanud rahasid lihtsalt välja võtma ja ala kodus soki sees hoidma. :roll:

näis, millal keskmine inimene jõuab järeldusele, et paberraha kogumise asemel on veel parem osta selle eest investeerimiskulda ja 99,9 % puhtusega hõbemünte (s.t. mitte kuldehteid ega lauahõbedat). Hõbemüntide ostmine muidugi on otstarbekas riikides, kus pole nendele käibemaksu ....
Mõned ennustavad ka haruldaste viskide mulli saabumist - sinna ma siiski ei panustaks.
Aastaga:
kuld + 32 %
hõbe + 22 %
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hh » 26 Aug 2019 11:45

td wrote:
spl wrote:Nüüd väidetavalt inimesed hakanud rahasid lihtsalt välja võtma ja ala kodus soki sees hoidma. :roll:

näis, millal keskmine inimene jõuab järeldusele, et paberraha kogumise asemel on veel parem osta selle eest investeerimiskulda ja 99,9 % puhtusega hõbemünte (s.t. mitte kuldehteid ega lauahõbedat). Hõbemüntide ostmine muidugi on otstarbekas riikides, kus pole nendele käibemaksu ....
Mõned ennustavad ka haruldaste viskide mulli saabumist - sinna ma siiski ei panustaks.
Aastaga:
kuld + 32 %
hõbe + 22 %


Jah kui mõelda, kui palju on vahepeal raha juurde trükitud, aga väärismetallide hinnad olnud pigem stabiilsed või madalad -- st järelikult on neile tohututes kogustes peale makstud, et hindu sellel tasemel hoida.
hh
 

PreviousNext

Return to Kinnisvarast / Majandusest

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 118 guests

cron