Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Kui oled näinud kusagil "põõsas" Eesti Nokiat vedelemas
anna meile teada, ehk suudame mõtet edasi arendada...

Juhul, kui nägid korterit, mille hinnas tavapärasest vähem nulle...
või ehitamisel kasutati zelatiini.. sosista meile ka.


Kõik head vestlused teretulnud !
Forum rules
Üldiselt, siin kirjutades austa häid tavasid, ära sõima...ole lihtsalt inimene...rohkem palveid pole

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 04 Nov 2017 00:35

projekteerija wrote:Tasakaalustuseks selline lugu teiselt poolt lahte. Tänasest lehest. Ka naistel peab olema õigus...panna kõike mis ahvatleb. Avalikult, kui soovitakse. Uus revolutsioon või kontrarev on õhus... :?
https://www.hs.fi/nyt/art-2000005434864.html

:lol:
meenutab naisrevolutsionääre 20ndatest
Aga see ongi see 'c o c k carousel', millele järgneb hiljem pahaaimamatu beetaisase võrkupüüdmine, lapsed, lahutus, alimendid.
Või kui beetaisase püüdmisega jäädakse hiljaks (liiga kõrge ensehinnang, läheneva seina mittetajumine), siis kassitoit ja karbivein supermarketist.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 04 Nov 2017 00:48

Yesterday a VERY pretty cashier at local store said out loud: "I didnt think I would still be here at 30" (30years old. She has worked there since her mid-teens) She looked me straight in the eye, while twisting her hips, & bending over the counter between us exposing her cleavage. CLEARLY she wants to be "rescued" . that she would be hitting on me, a guy MUCH older than her, is VERY telling. Clearly MGTOW is having a HUGE impact. What is not clear is if she was: a) simply "in heat" b) really wanted me to "keep her" or c) if she is trying to make someone else jealous, manipulating them to react, & thereby "hook them", allowing her to retire on his dime. (9 times out of 10 I assume it is "option c" as I rarely allow my wealth show.)
...
It goes two ways. She obviously didn't settle for a beta in her twenties. She wanted a rich and good looking guy to rescue her from "ordinary." It didn't happen and now she's stuck. It's telling because as more MGTOWs become financially well off and refuse to share we make up the 10-20% of men they want to be with but we don't want them. So their choice is beta simp or nothing at all. Many are choosing nothing at all it seems and really angry and bitter about it. They refuse to settle.
...
Women often only interact in a pleasant way with other men if the man they really want is watching. If he isn't round to see and thus become jealous she sees no point in pleasantness.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 04 Nov 2017 01:13

If you do get involved with a g i r l, never let her come over to your place, do not let her know where you live (trust me), wear c o n d o m s AND pull out, try to come up with an alter identity and don't even give her your real name. Don't give her your real cell# just give her a google voice number instead. This way you can instan dump her a s s whenever you want without worrying about weather or not she will show up on your front doorstep the next day! THEY ARE NOT WORTH THE TROUBLE MAN!
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 04 Nov 2017 01:31

pop juba andis viite vahvale videoloengule Rooma langemise aegadest, siin blogipostitus feminismist Vanas Roomas, see küll ei pretendeeri absoluutsele tõele, aga alternatiivne vaatekoht:
http://whatmenthinkofwomen.blogspot.com ... -rome.html

* ~1-2 century AD: The family unit is destroyed. Men refuse to marry and the government tries to revive marriage with a "bachelor tax", to no avail. Children are growing up without fathers, Roman women show little interest in raising their own children and frequently use nannies. The wealth and power of women grows very fast, while men become increasingly demotivated and engage in prostitution and vice. Prostitution and ho mo se xu ali ty become widespread.
* ~3-4 century AD: A moral and demographic collapse takes place, Roman population declines due to below-replacement birth-rate. Vice and massive corruption are rampant, while the new-born Catholic Religion is gaining power (it becomes the religion of the Empire in 380 AD). There is extreme economic, political and military instability: there are 25 successive emperors in half a century (many end up assassinated), the Empire is ungovernable and on the brink of civil war.
* ~5 century AD: The Empire is ruled by an elite of military men that use the Emperor as a puppet; due to massive debts and financial problems, the Empire cannot afford to hire foreign mercenaries to defend itself (Roman citizens have long ago being replaced by mercenaries in the army), and starts "selling" parts of the Empire in exchange for protection. Eventually, the mercenaries figure out that the "Emperor has no clothes", and overrun and pillage the Empire.
* humanity falls back into the Bronze Age (think: eating squirrel meat and living in a cave); 12 centuries of religious zilotry (The Great Inquisition, Crusades) and intellectual darkness follow: science, commerce, philosophy, human rights become unknown concepts until they are rediscovered again during the Age of Enlightenment in 17th century AD.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 04 Nov 2017 02:13

Oh jah.

Hea, et arutelu käib selle ümber, et mitte öelda enam komplimenti jms.

Tansaanias lahendatakse naiste-küsimus palju sirgjoonelisemalt -- lihtsalt tapetakse maha. Mingid küla meesravitsejad teavad täpselt, millised naised on nõiad ja järelikult kõiges süüdi, siis lausa oma perekonna meesliikmed lähevad ja tapavad maha oma pere naisliikme. Just oli selline reportaazh Tansaaniast.

Keegi feminist tõi hiljuti eeskujuks juudi mehi rahvusvahelises lennujaamas -- neil olid silmaklapid pähe pandud, et mitte näha naisi. Ühesõnaga nemad katsid oma silmi, selle asemel, et katta kõik naised üleni riidega kinni, et neid poleks näha.

Noh ja siis jälle uus häda, et kui naised oleks tapetud või elavalt maetud mustade kangaste sisse, siis nad on jälle süüdi, et ei anna s-eksi. Ükskõik kuidas see naine peaks olema, ikka süüdi :?
h
 
Posts: 1801
Joined: 26 Dec 2013 12:20

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 04 Nov 2017 10:13

nojah, kas mehed teevad komplimendi selleks, et
(a) saada positiivset tagasireaktsiooni
(b) saada negatiivset tagasireaktsiooni
(c) mitte saada üleüldse mingit reaktsiooni

feminismi kalduvas maailmas a/(b+c) kipub olema <1. See, et komplimendi tegemine mehele miskit moodi ära tasuks, peab see suhe olema mitte 1 vaid >1 (nõuab teatud mõttetegevust ja aktiivsust). Varem või hiljem jõuab iga keskmine mees selle arvutuse juurde ja loobub. (Erandiks on muidugi need üle keskmise mehed, kellel see suhe on stabiilselt >1 ("Oi, kui šarmantne mees!")

Sama kehtib ukse avamise jms. tähelepanuavalduse kohta.
----
See, et eluke nii kulgeb, on paratamatus, see on nagu elamine polaarjoone lähedal - tuleb kohastuda. Rääkimine, et talv on külm, ei tähenda tingimata šovinismi talve suunas. Arutlemine, kuidas külma vastu otstarbekalt võidelda, ei tähenda tingimata talve vihkamist :)
See, mida soojadel maadel tehakse, ei puutu asjasse ja on lisamüra ega aita kohalikes oludes parema lahenduseni jõuda. Jutt käib põhiliselt valgest heteromehest, kes harjunud kohastuma talvega.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 04 Nov 2017 11:04

td wrote:See, et komplimendi tegemine mehele miskit moodi ära tasuks


Oot, kuidas see reaalses elus peaks välja nägema?

Mees teeb komplimenti ainult selleks, et saada midagi, kuna mehe sõnad pole raiskamiseks, vaid need peavad alati sisse tooma mingi hüve iseendale. Ok, võõras mees teeb tänaval naisele komplimenti, naine kohe kutsub ta kohvile ja astub ühtesse. Siis mees jalutab uksest välja, sest tema kompliment oli end ära tasunud. Naine jääb lapseootele ja peab terve elu üksinda kasvatama võõra mehe last, sest naise turuväärtus on kõigi teiste meeste silmis juba null. Et nii või?

Komplimendid on sõnad, õhu liikumine, mis mehele endale mitte midagi ei maksa. Ilmselt on tõesti komplimendil ja komplimendil vahe. See on terve tarkus, et millal ja mille puhul teha komplimenti ja kellele ja millise motivatsiooniga. Õnnestunud komplimenti võib olla väga raske teha. Eesti mehed üldiselt ei ütlegi iial komplimenti, see on nende loomulik seisund. Mida siis naised sellest arvavad? Ilmselt sõltub põlvkonnast. Aga kui on silmaga näha, et naine on pingutanud ja raha maksnud, et käia juuksuris, maniküüris, kosmeetiku juures, ostnud uue kleidi ja kingad (see on väga suur summa, by the way) -- ja absoluutselt mitte keegi ei märka ega tee välja, et midagi on seekord teistmoodi, siis see loob käegalöömise meeleolu, et kellele ma pingutan või milleks üldse, sest keegi nagunii iial ei märka! Sest meil kõik maamatsid ja pole märkamise kultuuri! Kui siis tuleb üks must ja märkab, hakkab naisel katus sõitma, et näe üks võõramaalane vähemalt nägi!

Nii et pedagoogilises ja preventiivses mõttes võiks Eestis ikka olla oma komplimentide kultuur, mis toimiks nii, et mees ei taha oma komplimendi eest kohe s-eksi, vaid märkab midagi ilusat enda lähistel ja artikuleerib seda välja, nii et teised ka aru saavad.

Ja sõltub ka, milline on ühiskond ümberringi. Tallinnas elas lähiajal üks vanakooli fotograaf, kes alati suudles kõikide nooremate naiste kätt avalikus kohas veel 21. sajandi alguses. Ilmselt see vanakooli fotograaf elas mingis teises reaalsuses, aga kuna ta tegi seda kõikidega, oli see juba tema kaubamärk. Võõrastav, aga elas üle selle rituaali, praegu mõtlen heldimusega.
h
 
Posts: 1801
Joined: 26 Dec 2013 12:20

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 04 Nov 2017 11:30

siin peab jälle ütlema, et naine ei tee mehena komplimente naistele ja seetõttu ei ole võimeline sellel teemal arutlema

see, et alguses "pidi ära kannatama", pärast aga "mõtlen heldimusega" näitab jällegi, et asjal polnud mõtet - vähemalt selle fotograafi enda jaoks, kes ilmselt täna on juba surnud (aiman, kellest jutt)
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 04 Nov 2017 11:36

h wrote:Komplimendid on sõnad, õhu liikumine, mis mehele endale mitte midagi ei maksa. Ilmselt on tõesti komplimendil ja komplimendil vahe. See on terve tarkus, et millal ja mille puhul teha komplimenti ja kellele ja millise motivatsiooniga. Õnnestunud komplimenti võib olla väga raske teha.

See ei ole pelgalt õhuliikumine, kompliment peab kindlasti õnnestuma. Ebaõnnestumise korral riivab meheuhkust. Vaat see ongi selle hind - risk riivata eneseuhkust või siis ka risk, et saad kaela ahistamissüüdistuse.
Milleks pingutada kui risk/reward suhe on ebasoodne? Reeglina selliseid tegevusi ei tehta.
vt. ka Mangina ja White knight.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 04 Nov 2017 11:50

Komplimentide tegemine on terve "teadus". Kui teha inesestmõistetava või mittemuudetava asja kohta märkus, siis on see labane.
Mõnikord on aga just see asi nii paganama ilus (jalad, rinnad), et mees tahaks hirmsasti teha komplimendi selle kohta, aga see on libe tee. :lol: Ilmsesti võib seda öelda oma naisele, kuid mitte võõrastele. Ja ilmsesti pole sa esimene, kes nii arvab, seega kompliment oli liiga odav naise jaoks.
"Sa oled ilus selle soenguga" stiil on ka ohtlik, sest justkui väidab, et muidu sa ei ole ilus. (Peab ütlema: see soeng sobib sulle oivaliselt.)
Mõnikord on mõni riietusese ilus, aga siis naine vastab - ah, see mul juba vana. :lol: (Et siis justkui mees ei ole pädev hindama seda.)
Suhteliselt lollikindel on teha kompliment ilusa hinge ja tarkuse kohta, arvan ma. :roll:

Naised, kui tahate rohkem komplimente, õppige õigesti vastama (käib ka meeste kohta). Lõunamaa naised ehk vastavad teisiti ja seetõttu ka lõunamaa mehed harjunud tegema komplimente? :roll: (Ma ei tea, pole kokkupuudet lõunamaalastega.)

Üldiselt:
Vale kompliment õige mehe suust (+1)
Õige kompliment õige mehe suust (+10)
Vale kompliment vale mehe suust (-10)
Õige kompliment vale mehe suust (+0,0001)

Vale mehe puhul 50% ebaõnnestumise riski korral on tulemus 0,5*-10+0,5*0,00001= - 4,9999 :evil:
Õige mehe puhul 50% ebaõnnestumise riski korral on tulemus 0,5*10 + 0,5*1 = 5,5 :)

----
Üks pahade poiste stiil on teha äraspidine kompliment
("Sinu sõbrannal on väga ilusad jalad, aga mulle siiski meeldivad Sinu kõverad jalad rohkem")
Teooria (ja praktika) ütleb, et "kena noormees" olles see mees näib naisterahvale odav ja ebakindel, seevastu mees, kes kohtleb naist kui 'I don't give any shit' näib naisterahvale kättesaamatu ja kallihinnaline.
Last edited by td on 04 Nov 2017 12:25, edited 3 times in total.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 04 Nov 2017 12:14

Jah, ilmselt see on tõsi, et komplimendi ütlemine on terve teadus!

Hea kuulamine, kaks tasakaalus täiskasvanut inimest räägivad olukorrast Soomes.
55 minutit intervjuud eesti mehega, pastoriga, kes sõidab Soomes trammi.
Siin veidi juttu ka meestest ja naistest ja sellest, miks ei sünni soomlastele lapsi.
http://objektiiv.ee/objektiivi-raadio-s ... ilgu-labi/
h
 
Posts: 1801
Joined: 26 Dec 2013 12:20

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 04 Nov 2017 13:05

h wrote:Siin veidi juttu ka meestest ja naistest ja sellest, miks ei sünni soomlastele lapsi.
http://objektiiv.ee/objektiivi-raadio-s ... ilgu-labi/

väga-väga hea kuulamine

----
siiani klassikaliselt naised kurtsid, et naised ei saa lapsi sünnitada, kuna puudub kindlustunne (mees jätab maha)
MGTOW mees väidab, et ta ei saa abielluda ja last sigitada, sest puudub kindlustunne (lahutuse korral kaotab kõik)
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 04 Nov 2017 13:47

td wrote:/.../Üks pahade poiste stiil on teha äraspidine kompliment/.../

Sellega seoses meenus et türgi keel (eriti Istanbuli nö "high-turkish") on väidetavalt (ja seda väga hea inglise keele oskusega inimeste arvamuse kohaselt) üks nüansirikkamaid enamlevinud keeltest. Nad ütlesid Ankaras et isegi "yes-minister" seriaal on nende jaoks tiba "me - Tarzan, you - Jane". Ja eriti pidi see avalduma komplimentide tegemises. Meil on siin levinud teadmine et diplomaatide keeles "intellektuaalselt huvipakkuvad mõtted" on hinnang mida ükski diplomaat oma mõtetele saada ei tahaks.
Aga türgi keeles pidi olema ka nt võimalik naist väita olevat imeilus, kuid muutes vaid veidi rõhuasetust ja mõne sõna järjestust pidi igaühele (st seal Istanbulis, mitte Süüria piiri ääres) selge olema et sõnum on et tegemist on täieliku peletisega. Kuid ametlikult protesteerida ega solvuda väga ei saa, kuna formaalselt ja keeleliselt on kõik JOKK (või KOKK - st keeleliselt) aga pelgalt varjundist on sõnum selge.

Aga ka Ankara riikliku "aristokraatia" suhtlemisstiil on (või julgeks öelda - oli) pehmelt öeldes viisakas ja lugupidav, mujal polegi sellist kogenud - ja eriti naiste poolt meeste suunas. Samas mehe solvamine (teise mehe poolt) kujutab seal endast otsest ohtu elule ja tervisele. Võibalt osmanite ajast on see nünassidel põhinev semantika ja keelepruuk pärit, kus sõnu tuli hoolega valida et sultanil poleks põhjust kulmu kortsudada (koos sellest tulenevaga).

Ja MGTOW on sealses kultuuris välistatud, ja seda eeskätt tänu naistele, ja nende suhtumisele meestesse.
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 04 Nov 2017 14:11

ja taas hea visuaal varade, hüvede, ja neid "esindavate" õiguste, lootuste ja kihlvedude kihtide proportsioonidest.
http://www.zerohedge.com/news/2017-11-0 ... ualization
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 04 Nov 2017 14:15

Komplimentide ja tähelepanu kohta - nii saajale kui ka andjale.
The best thing you can ever give someone, is your time, and that is the only thing you have. Give them that.

Arvestage sellega:
- kui naine saab tähelepanu, siis naine teadku, et mees pühendas talle oma aega
- kui mees soovib anda tähelepanu, siis mõelgu, kas see naisele kingitud aeg on seda väärt
20 a. vanuses on isiklikul kvaliteetajal muidugi teine sisu kui 50 a. vanuses. (ja naistel eriti - seega ka mehed peaksid rohkem hindama/austama seda tähelepanu, mida naine jagab nendele; paraku ka naised ise ei oska oma noorusaega vääriliselt hinnata - kõik tuleb liiga kergelt kätte ja võib jääda mulje, et elu ongi lill ja karussell)
Last edited by td on 04 Nov 2017 14:21, edited 2 times in total.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 04 Nov 2017 14:18

pop wrote:ja taas hea visuaal varade, hüvede, ja neid "esindavate" õiguste, lootuste ja kihlvedude kihtide proportsioonidest.
http://www.zerohedge.com/news/2017-11-0 ... ualization

Ja Sinu soovitus derivatiivide osas oleks missugune?
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 04 Nov 2017 14:24

td wrote:Komplimentide ja tähelepanu kohta - nii saajale kui ka andjale.
The best thing you can ever give someone, is your time, and that is the only thing you have. Give them that.

Arvestage sellega:
- kui naine saab tähelepanu, siis naine teadku, et mees pühendas talle oma aega
- kui mees soovib anda tähelepanu, siis mõelgu, kas see naisele kingitud aeg on seda väärt
20 a. vanuses on isiklikul kvaliteetajal muidugi teine sisu kui 50 a. vanuses. (ja naistel eriti - seega ka mehed peaksid rohkem hindama/austama seda tähelepanu, mida naine jagab nendele; paraku ka naised ise ei oska oma noorusaega vääriliselt hinnata - kõik tuleb liiga kergelt kätte ja võib jääda mulje, et elu ongi lill ja karussell)


Nojah, AEG kui mõõtühik võiks olla mõlemale poolele arusaadav ja võrdne kriteerium.

Siiski tuleb siin arvestada kontekstiga.
a) Kas tegemist võhivõõraste inimeste suhtlemisega, kus komplimendi tegemine võib tõesti olla teatud mõttes risk,
b) või omade omavahelise suhtlemisega, kus AEG ja AJA pühendamine saab tuua ainult pikaajalist boonust ja tähendab kokkuvõttes puhast omakasu -- st kui ollakse juba "omad", peaks eriliselt tähelepanu pöörama märkamisele ja headele sõnadele, mis ei maksa ju mitte midagi, aga toovad tagasi meeletusuure kasu.
h
 
Posts: 1801
Joined: 26 Dec 2013 12:20

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 04 Nov 2017 14:30

jah, oma pere on eraldi mõiste, seda ma ei olegi kõiges selles jutus silmas pidanud
jutt käib sellest, mis toimub väljaspool oma kodu

Koduteemat (suhted abikaasaga) võib muidugi ka kunagi arutada, aga see on liiga intiimne asi, mina seda ei teeks siin siiski. Aga üldiselt küll, mida vanemaks saan, seda rohkem oskan hinnata seda tähelepanu (aega, headust), mis minule on lähedased jaganud. Seetõttu olen ka ise püüdnud muutuda paremaks oma lähedaste suhtes ja seda on nemad ka märganud. :)
- püüan mitte reageerida väikeste jamade peale
- püüan olla rohkem tänulik (tänulikkus on üleüldse üks väga hea asi inimese enda psühhohügieeni jaoks)
- püüan märgata häid pisiasju ja neid tunnustada rohkem
Ja see on ka põhjus, miks olen oluliselt piiranud suhtlust ja tähelepanu osutamist väljaspool kodu. Noorena jõudsin võibolla ka rohkemat, nüüd suunan positiivset energiat eeskätt sinna, kus on see kasutoov (see ühtlasi tähendab ka olulist tähelepanu vähendamist võõraste või tuttavate naiste suhtes, kuna sealt pole enamasti tulnud piisavalt positiivsust tagasi). Ma ei tea, kas see on vanusega või elukogemusega, aga minule mingi 3 - 5 aasta teema ja järjest rohkem.
Ja ma ei leia, et võõraste naiste suhtumine minusse oleks kuidagi halvenenud (ja võõrad polegi ju olulised), pigem on vastupidi (võibolla näin "ohutu" ja julgetakse suhelda vabamalt, võibolla soovitakse mind "muuta", võibolla on aeg teinud oma töö ja näin nendele isana). Varem naeratasin, rääkisin lahke häälega, vaatasin silma, sain suht palju indiferentsust ja peaaegu põlgust (näisin kui püüdlik "nice guy", kuigi see oligi minu loomulik olek - näidata üles tähelepanu).

Mitme tuttava naisega on aga see asi, et nad aeg-ajalt tahavad mingi teenet (mingi ekspertarvamus mingi asja suhtes, mingi nende produtseeritud kirjatüki ülevaatamine vms., halvemal juhul ka "emotsionaalseks tampooniks" olemine). Ma enam ei viici. Varem see tõstis mu enesetunnet (sain olla kasulik ja tubli), aga nüüd on see tüütav ja tülikas.
Last edited by td on 04 Nov 2017 15:27, edited 4 times in total.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 04 Nov 2017 14:41

:shock: :shock: rahvale sõnum uuendage kiiresti kiiresti, PPA's saab iga kell seda teha...ja reaalsus :HEAD e-riik nagu E- eesli riik. Ikka RIA's pole ühtegi juhti vallandatud, täiesti ulme. Normaalses riigis nad lendaks nagu tinavile oma positsioonidelt, see ongi meie riigi suurim viga keegi ei vastuta ja keegi ei karda enda töökoha pärast riigisektoris juhtivatel kohtadel.

ID-kaartide sertifikaatide uuendamine PPA kontorites ei toimi, vea põhjus on ebaselge
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/id-kaartide-sertifikaatide-uuendamine-ppa-kontorites-ei-toimi-vea-pohjus-on-ebaselge?id=80061572
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 04 Nov 2017 14:52

td wrote:/.../Ja Sinu soovitus derivatiivide osas oleks missugune?

Selles potis on suur osa (aga KUI suur - see on juba mitme trilj. dollari küsimus) nö "vastandmärgilisi" kihlvedusid mis üksteist kenasti annihileerivad. Aga ülejäänud (st samamärgilises) osas - pole mingit soovitust. Võib ju küsida et mis oleks soovitus mõne hologrammi suhtes - seda võib ju analüüsida, kuidas ta tekib, kuidas vaatlejat mõjutab jne, mis ei väära aga fakti et see on ja jääb hologrammiks. Samuti ei kavatse neid derivatiive mitte kunagi mitte keegi täita, v.a. mingi osa neist mida saab "AIG stiilis" taas maksumaksja rahaga "ajatada" (kogu katteta postitsioon on nagunii igasuguselt skaalalt väljas).
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 04 Nov 2017 14:53

spl wrote:/../ID-kaartide sertifikaatide uuendamine PPA kontorites ei toimi, vea põhjus on ebaselge
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/id-kaartide-sertifikaatide-uuendamine-ppa-kontorites-ei-toimi-vea-pohjus-on-ebaselge?id=80061572

Toimus viigrihüpe. :twisted:
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 04 Nov 2017 14:58

spl wrote:/.../ID-kaartide sertifikaatide uuendamine PPA kontorites ei toimi, vea põhjus on ebaselge
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/id-kaartide-sertifikaatide-uuendamine-ppa-kontorites-ei-toimi-vea-pohjus-on-ebaselge?id=80061572

Mulle tundub praeguseks juba et kui RIA kasutaks oma "ajaloolist võimalust vait olla", ja mingiks ajaks lihtsalt pildilt üldse ära kaduda/peitu pugeda ja mitte suhelda - siis oleks PR kahju vist võimalikeist väikseim.
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 04 Nov 2017 15:01

pop wrote:Samuti ei kavatse neid derivatiive mitte kunagi mitte keegi täita, v.a. mingi osa neist mida saab "AIG stiilis" taas maksumaksja rahaga "ajatada" (kogu katteta postitsioon on nagunii igasuguselt skaalalt väljas).

derivatiivi täitmiseks võetakse uus derivatiiv, mis on vanast veelgi suurem - täitsa hirmutav tegelt. Aga niikaua kui derivatiividesse usutakse, pole laksakat. Mis võiks olla aga see, mis usku kõigutaks? Hologramm põhineb valgusel - kui valgus kustub, kaob ka pilt, jääb vaid hulga arusaamatuid plaadikesi, millel kriipsujada (analoogia arvutifailidega, kus registreeritud derivatiivid?) => mingi elektrikatkestus või arvutiviirus? miskit muud?
Teine koht, kus laks võib tulla, on see, kui derivatiivide aluseks olnud vara muutub hinnas - siis tuleb derivatiivid nö. realiseerida (ja samas kirjutada välja jälle uued derivatiivid uue olukorra jaoks, seega vist väga palju olukorda ei muudaks)
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 04 Nov 2017 15:39

td wrote:/.../Mis võiks olla aga see, mis usku kõigutaks?/.../

Ma ise arvan et üheks kriitliseks ajaliseks piiriks on lõppkokkuvõttes inimeste keskmine järelejäänud eluaastate arv - seda siis nö ajahorisondi piiri mõttes kuhu on mõtet oma lootusi veel edasi lükata. Pole ju pointi kulutada oma energiat kui vahetut hüve ei õnnestugi kogeda. Teine lugu on inimeste kontrolliga ( kontrollija poolelt vaadatuna) - kõige kõrgemal tasemel ongi just see oluline et kontrollitava kohustus kataks kogu tema eluea (või riigi eksistentsi) - konkreetse kohustuse lõpuks täitmine polegi nii oluline kui just kontrolli ja staatuse säilitamine - see tagab eelise reaalhüvede jaotuses "nüüd ja igavesti" (süsteemi katkimineku vältimiseks on ka oluline et raamatupidamisreeglid seda vastaspoole kohustust ikkagi kuidagi võimaldaksid varana näidata).

See eluea järelejäänud osa kriteerium haakus nüüd pigem varade väärtuse ja võlgadega, aga eks nendest lähtugi ju vahetud triggerid derivatiivide täitmiseks.
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 04 Nov 2017 19:14

td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 04 Nov 2017 19:19

Kui Nordica otselennud teeb siis julgen küll soovitada.
Tiitelpildi objekt ise asub siin, Skopjesse polegi otsest vajadust sõita, kõik mis vaatamist väärib on allpool (ja natuke idaküljes ka).
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 04 Nov 2017 20:37

spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 04 Nov 2017 21:19

:? mul läksid silmad suureks, kui AK'd vaatasin, kuidas suhtutakse riigis IT süsteemidesse. IT süsteemidel on kaks kategooriat
A) vähem kriitilised süsteemid, et ala päeva maas ei juhtu midagi
B) kriitilised, kus antud maksimum downtime aeg, seal enamasti valmis teine süsteem, mis üle võtab esimese tegevused. Dubleeritud süsteemid, et jääks aega esimeses süsteemis tekkinud vea leidmiseks.

ID kaart hetkel läheb kategooriasse B, st temaga on seotud niipalju tegevusi ehk ta on kriitiline süsteem, mille toimimise probleemid peaks olema 30 min lahendatud, ka sertifikaatide teemad. Aga mis reaalsus, "we have all the time in the world" suhtumine. Õnneks inimesed ise tegid valiku nad näevad, et riigi süsteemide toimimist pole võimalik usaldada. SmartId ja mobiil ID arvatasti väga suure osa ID kaardi "turuosast" ära. Kuidas ID kaart veel populaarseks teha, sellele ma ei oska enam vastust anda, suht võimatu. Esmalt tuleks riigi IT sektorisse leida kohusetundlikud IT spetsialistid, kes peale mölaajamise ka praktilist poolt teavad. Teoorias oleme kõik "ninjad"...

---
AK' siis laused:

Siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse (SMIT) juht Ragnar Paevere

... mingised tehnilised süsteemid andsid järele, täpselt ei teagi mis, ah nagu IT süsteemides alati läheb midagi katki... VAU dude, IT süsteeme ei tehta selleks, et need läheks katki ja riik maksnud miljoneid eurosid ning tulemus ikka totaalne s-tt, järsku peaks miskit muutma.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 04 Nov 2017 21:44

Arvatakse, et Islandi vulkaan Bárðarbunga, hakkab ellu ärkama. Siis Euroopa lennufirmade aktsiad kukuvad, kui üldse lennufirmasid veel jäänud. On ikka neil Islandi vulkaanidel nimed, võimatu hääldada.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 04 Nov 2017 22:37

pop wrote:
spl wrote:/.../ID-kaartide sertifikaatide uuendamine PPA kontorites ei toimi, vea põhjus on ebaselge
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/id-kaartide-sertifikaatide-uuendamine-ppa-kontorites-ei-toimi-vea-pohjus-on-ebaselge?id=80061572

Mulle tundub praeguseks juba et kui RIA kasutaks oma "ajaloolist võimalust vait olla", ja mingiks ajaks lihtsalt pildilt üldse ära kaduda/peitu pugeda ja mitte suhelda - siis oleks PR kahju vist võimalikeist väikseim.

Aga tundub, et see ei aita. Liiga kõrged palgad, laialt maksumaksja raha, ahvatlevad väljakutsed, rohkesti kiisukoolides käinud projekti ja muid juhte jne. jne. On selliste jamada esinemisel tüüptunnus. Tundub, et viimases hädas on keegi kusagilt tolmukorra alt leidnud mingi paki dokumente või taibanud isiklikult ühendust võtta inimeseg, kes kunagi midagi ka teadis aga siis x põhjusel lahkus või lahkuma sunniti. jne. :shock:
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=80062196
projekteerija
 

PreviousNext

Return to Kinnisvarast / Majandusest

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 116 guests