Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Kui oled näinud kusagil "põõsas" Eesti Nokiat vedelemas
anna meile teada, ehk suudame mõtet edasi arendada...

Juhul, kui nägid korterit, mille hinnas tavapärasest vähem nulle...
või ehitamisel kasutati zelatiini.. sosista meile ka.


Kõik head vestlused teretulnud !
Forum rules
Üldiselt, siin kirjutades austa häid tavasid, ära sõima...ole lihtsalt inimene...rohkem palveid pole

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 30 Mar 2016 19:47

pop wrote:
spl wrote:Lahendus Windows 10 upgrade murele
How to Disable Windows 10 Upgrade (Forever) With Just One Click
http://thehackernews.com/2016/03/disable-windows10-upgrade.html

:twisted:
See üritab paigaldada KB 3065987 mis karjub vastu pea kõigist W7 telemeetria foorumitest
Ei oska ise hinnata selle telemeetrilisi omadusi, aga tundub ikkagi kuidagi olevat seotud W10 kampaania endaga: http://www.askwoody.com/tag/kb-3065987/
Exe-de käivitamise asemel tunduvad alateadlikult kuidagi usaldusväärsemad sedasorti batchid.

Aga minu W7 päevad on põhimõtteliselt läbi nagunii, muu maailma internet näeb edaspidi vaid mu Ubuntu "tagatulesid" (st porte, ja peale teemasse süvitsi minekut - ilmselt Debiani omi).

Loogilisim edaspidine käitumine tundub olevat probleemide korral (sõna "probleem" on lühend väljendist "Windowsi probleem") lihtsalt Clonezilla -ga ajas tagasiminek. Kui tarkvara on nt ca 30 GB - kuivõrd normaalolukorras asuvad kasutajafailid ja mistahes profiilid windowsi kettast nagunii eraldi - siis USB3.0 otsa ühendatud SSD-lt (või ka kiirelt mälupulgalt) taastub kettapilt Clonezillaga ca 6-7 minutiga (vähemalt Intel i7/8GB/Samsung EVO 840 korral).
Selle ajaga jõuab parajasti ühe kohvi juua või võileiva süüa ja rõõmsalt TÖÖTAVA arvuti taha tagasi istuda.

Ja ründevektori kordajad peavad siis eeldama et ma ka peale seda status quo taastamist nt internetis täpselt samu klikke teen vms (mida on natuke palju eeldada).

-----------------------
Aga uus telekas mis käeviipe peale internetti läheb ja kulmukortsutamise peale heli vaiksemaks keerab - see jääb kah poodi.


Kas hädatapu PR või mingi muu põhjus. Microsoft soovib Ubuntuga koostööd teha. Või on toimumas midagi muud...
http://www.digitoday.fi/data/2016/03/30 ... 0163418/66

Aastaid tagasi sain vastikustegeva kogemuse. Ostsin perele reisimise tarbeks pisikese säästuläppari. Seeaeg veel tahvleid ja mõistlike nutitelefone polnud kuid Skype, piletite ja hotellide pronn jms. juba toimis. Fotosid ja dokustaate sai ka kõvakale panna jne.
Muidu oli XP peal aga tootja oli sinna toppinud ka Linuxi. Ja see Linux oli nii saast, et esimene mõte oli mingist Pehme poolt korraldatud ja kinnimakstud vandenõust. a`la proovige ja pärast nautige meie toodet. Teie jaoks on Linuxi kogemus igaveseks ajaks rikutud. :mrgreen: Minu jaoks oli see esmakordne kord, kui kokku puutusin millegiga, mida nimetakse praegu bloatwareks. :( Seda jama ei saanud ka ära kustutada ega asendada ning selle peamiseks ülesandeks tundus olevat tõrjuda kõiki teisi Linuxselisi.
Muidu oli läppar täitsa kobe. Siiani töötab (kuigi keegi ei tarvita v.a. mingites erioludes. Kui toimiks Linux pulgaga siis tarvitaks...) ja nii kvaliteetsetest osadest-materjalidest kokku pandud, et näeb ka ilus välja. :o Hinda arvestades täiesti uskumatu.
Mis aga selle tootega kaasnes, oli tootja (oma valdkonnas suht legendaarne kaubamärk) kiire häving uue nishikese otsimises. Hetkeline sähvatus (paar head hardwarelist lahendust olid veel lisaks...mida hiljem eriti leidnud pole) ja seejärel masside vihapurse.
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 30 Mar 2016 19:52

td wrote:Samal ajal Jaapanis
http://mishtalk.com/2016/03/28/japanese ... deflation/
(pensioniealiste kuritegevus kasvab, kahtlustatakse soovi sattuda vanglasse riigi kulul elama)

Kätte jõuavad huvitavad ajad, st. igavust tundma ilmselt ei pea. Täiskasvanud ja eriti pensionieelikud on pehmelt öeldes väljakujunenud isiksused ja kaasaja töökeskkond peab sellega veel kohanema. Olen ise värbanud (värvanud?) kunagi hulgi noori kes juba intervjuu ajal üritavad aimata järgmist küsimust ja algusaastate karjääri jooksul käib selline "auh-auh" alt üles vaatamine ilma et keegi selleks soovi avaldaks.

Kogu jama juures SpeedWank keskkonnas oli seal üks üsna positiivne asi - nimelt iseloomult mölakad kippusid vähemalt sama taseme töötajaskonna hulgas välja filtreeruma ja pehme saapajäljega lahkuma - asja nimeks oli siis "360 review", st teised töötajad andsid hinnagu sinu iseloomuomadustele (ja sel ajal oli see koht ametlikult parim tööandja). Ja kuna nii keskastme kui tippjuhid olid pideva alasi ja haamri vahel (haamer - aktsionäride->juhatuse täitmatud unistused ja alasi - töötajate võime neid täita ja kohati vastastikuste soovide rägastikus õiget vektori leida), siis põhimõtteliselt ei saanud samamoodi nö "pugeda 360 kraadi".
Aga see oli peam eesti omanike ajal ja natuke peale seda - Härra Hundi ajaks oli see juba kadunud (ja mina ka). Teine iseloomulik selle keskkonna eripära on see et pensionile sealt reeglina ei minda, vaid tehakse midagi ise, või minnakse muule tootvale tööle.

Muudes keskkondades eelistatakse kuuldavasti samamoodi "toorest ja noort" materjali, keda siis vormima hakata oma organisatsiooni kujuliseks, kuivõrd väljakujunenud kiiksudega indiviide on tülikam õhkkonda sobitada - seni kuni noori veel võtta on.

Seega - nt majandusharudel nagu mähkmetööstusel (suuremad numbrid) peaks millalgi hakkama praegusest veel paremini minema.
-------------
sellised triviaalsed kaootilised uitmõtted põhimõttel - "mis meelel see ekraanil"
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 30 Mar 2016 19:59

projekteerija wrote:/.../Microsoft soovib Ubuntuga koostööd teha./.../

:lol: :lol: :lol: :lol:
Järgmine koostööpartner oleks ilmselt siis Debian, kui ubuntuga ei õnnestu :)

Rotimürgi tootja üritab teha koostööd sõõrikute valmistajaga, leidmaks võimalikke sünergia/energia ja sümbioosi kohti :lol: :lol:
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 30 Mar 2016 20:42

Et jah, naljakas jah, et Linux ja Windows kokku, Winux :D Tegelt MS SQL server tuleb Linuxile, see hea uudis, sest olen aus Oracle ikka paras haip, hinnaklass on nii ulme, et ma nagu ei saagi aru, mille eest maksan. Enamus kliente mul Oracle hüljanud ja Postgre SQL peale kolinud.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 30 Mar 2016 20:44

Tegelt eile oli uudis, et Prantsumaal tekkinud nö väga suur kogus linnaosasid nagu Brüsseslis, mis metslasi täis. Saksamaal ka tekkimas.

Saksamaa kardab džihaadi tagasilööki
http://maailm.postimees.ee/3637065/saksamaa-kardab-dzihaadi-tagasilooki

See mis hakkas Euroopas varsti toimuma on enneolematu, sisuliselt põliselanikke hakatakse tasapisi välja tõrjuma, tapmised ja pommaritest saab argipäev. Krt damn meie poliitlambad määgivad samas rütmis ning veavad ka metslasi meie rahulikku riiki. Ei tasu unustada varsti hakkavad ka liikuma suured hordid "kliimapõgenike" moto all

Ei taha halbu uudiseid tuua, aga mingist hetkest läheb sisemiselt Euroopas sõjaks põlisrahva ja metslaste vahel. Nüüd piisab, kui mõni metslane varastab või tapab ning politsei ta maha laseb ja hakkab pihta kõik...
Samuti saab põlisrahval ka kõrini, kus enam ei saa poodi ka minna ilma, et keegi ennast õhku ei laseks.
---

Vähe sellest, kui metslaste rajoonid sulle lähenevad või su korter üldse sattunud sinna, võib olla väga ilus korter, aga selle müümine siis täiesti võimatu. Ehk piisav kui Eestis teil ka tuleb naabriks "pagulased", siis võib juhtuda, et korterimüük polegi nii lihtne. Pagulased suht häälekad, ei usu, et teile õhtuti meeldiks araabiakeelne möla, palveminutitest rääkimata.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 30 Mar 2016 21:30

spl wrote:/.../Enamus kliente mul Oracle hüljanud ja Postgre SQL peale kolinud.

Ja kohvi kodumaal on mu sõnum just täpselt seesama. Ja tundub et on kuuldavus ka üsna hea (st sõnumi). Ja pipedrive migreeris ennast mingi cräshi järgi veelgi kiiremale asjale (mysql pealt mälu järgi).
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 30 Mar 2016 21:39

natuke jälle kellajuttu. Vaadake seda veebilehte, näiteks seda kella
http://www.sammywatch.com/best-omega-22 ... p-931.html

ja vaadake hinda kah. Selles mõttes aus kaup, et juurde on kirjutatud, et tegemist on Replica kellaga (ehk siis järele tehtud firma kaubaga). Kui seda sõna pole läheduses ja hind on tunduvalt odavam kui mujal, siis peaks ikka väga-väga kahtlev olema müüja aususes.
Aga täitsa ilusaid (replica) kellasid müüakse muidu ju seal, minu lemmikud on Patek Philippe ja Omega. Suht raske neid originaalist eristada.

Eraldi mõiste on Homage - kell, mis on kalli originaali koopia, kuid ilma firmanimeta. See on täiesti seaduslik kell, sest kella disaini ei saa autorikaitse alla panna. Küll aga Replica on ebaseaduslik, sest sellel koopial on originaali firma logo peal.

Koopiate probleem olla selles, et tegelikult on nende kvaliteet veelgi kehvem kui vastava hinnaklassi ausa kella kvaliteet (s.t. pigem osta 200€ Timex kui samas hinnas Replica Patek Philippe).

If after knowing that fake watches are illegal, poor quality, and make you look foolish… you still want one then go ahead. You are probably doing it in an effort to wear a status symbol that will appear authentic to uneducated people of a low status. And isn’t that ironically the opposite of what a status symbol is supposed to do? Most people are better off simply purchasing the best timepiece they can afford, which is going to offer a dramatically better ownership experience than some SPAM fake that will break.


Refereerisin seda artiklit:
http://www.forbes.com/sites/arieladams/ ... 2d335a10d3
----
SPAM tähendab antud kontekstis c h e a p :P
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 30 Mar 2016 22:08

mõned näited homage kelladest koos originaaliga
http://blog.dreamchrono.com/2014/03/fam ... ernatives/

... but from a distance after a beer or two, hey, you could be seen to be wearing a Rolex Daytona.
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Majandushuviline » 30 Mar 2016 22:24

spl wrote:Ei taha halbu uudiseid tuua, aga mingist hetkest läheb sisemiselt Euroopas sõjaks põlisrahva ja metslaste vahel. Nüüd piisab, kui mõni metslane varastab või tapab ning politsei ta maha laseb ja hakkab pihta kõik...

Kümne aasta eest kinnisvarabuumi aegu kirjutasid poliitiliselt ebakorrektsemad lehed Belgiast kui multikulti vastuolude näitest. Hea kui see vaid kodanike jaheda läbisaamisega piirduks:
http://uudised.err.ee/v/valismaa/a4ff30af-ec19-43fe-aa61-72283ea61ca6/foreign-policy-belgia-on-labikukkunud-riik-mis-valvab-samal-ajal-usa-tuumarelvi
Mõni kuu hiljem sisenesid aktivistid taas baasi territooriumile. Seekord ei sisenenud nad mitte ainult õigele territooriumile, vaid ka ühte hoonesse, kus tuumarelvi hoitakse. Valve ei ilmunudki kohale. Väidetavalt sai baasi ülem juhtunust teada siis, kui aktivistid paar päeva hiljem video YouTube'i keskkonda panid.
Majandushuviline
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 30 Mar 2016 22:49

vaat selline käekell (Bird Repeater) :o 8-) :ugeek:
https://www.youtube.com/watch?v=TV-SZQcS23Q

https://www.youtube.com/watch?v=PvFDwDlcEeU

veel samast seeriast (The Charming Bird)
https://www.youtube.com/watch?v=XOE07PQcpks

Jaquet Droz - tuleb meelde jätta, ootame uusi üllatusi.

---

2016. a. hullud käekellad
https://www.youtube.com/watch?v=Tiauv1BCfKw
https://www.youtube.com/watch?v=yvxfx_SNaV4
Last edited by td on 31 Mar 2016 00:07, edited 3 times in total.
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 30 Mar 2016 23:08

Veel üks ammulubatud taastuvenergia allikas, mis on nüüdseks tuurid sisse saanud. Suured soojapumbad. Soome uus rekord. 5 Pumpa suudavad toota 7% Helsingi piirkonna kaugküttest.
Nyt rikottiin uusi lämpöpumppuennätys – 5 pumpulla 422 000 MWh kaukolämpöä
http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka ... oa-6536243

Helsingi kaugkütte viimased arengud jätavad mulje, et varsti on fossilimeestel (gaasi, õli jne. tootjatel - tarnijatel - müüjatel aga ka tuumaenergeetikutel) ees näguripäevad. Süsi on juba sisuliselt lootusetult konkurentsist väljas.
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 30 Mar 2016 23:29

Elu pensionitega läheb sedasi euroopas huvitavaks. Prantsusmaal levivad ideed, et peaks pensionäridelt rohkem makse välja pigistama.
http://www.thelocal.fr/20160330/tax-the ... ces-youths
Noored on raskustes, pole tööd jne.
Aimdub seda, et varem olid pensionärid... eriti nende seisev raha väärtus pangakontodel (investeeriti majandusse selleks, et see kasvaks) siis nüüdsel raha juurdetrüki ja negatiivsete intresside ajastul tuleb äraaetud hobused maha lasta. :shock: :?: :?: :?:
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 31 Mar 2016 00:18

h, midagi ka Sulle - naiste käekellad ehk fiona scull watches
(No-no-no!) :HEAD
https://www.google.se/search?q=fiona+sk ... 80&bih=672
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 31 Mar 2016 08:42

Süda läheb pahaks. Vaat sellise tõlgenduse peale pole veel tulnud. Siin artiklis antakse kood tänapäeva massimõrvade seletuseks: tegemist okultsete rituaalidegaaa ja eelkõige vereohverdustega, nii nagu Palmiira templis ohverdati lapsi, samamoodi tänapäeval massimõrvad kui rituaalid, sest teatud jõud vajavad pidevalt verd, et ise elus püsida:

http://endoftheamericandream.com/archiv ... ast-begins

Veelkord tuletan kõigile meelde. Jeesus Kristus tuli inimesena Maa peale, et saada ise süütuks ohvritalleks -- üks ja ainus kord inimkonna ajaloos. Jumal ise ohverdas oma poja. Ükski teine religioon seda ei õpeta. Kristlus ON unikaalne ja ainulaadne ja ainus omataoline. See oli nii võimas tegu, et lepitas langenud inimkonna Jumalaga. Kristlased ei ohverda loomade ega inimeste verd, et lepitada oma patte. Kristlus õpetab, et kui inimene siiralt kahetseb oma pahategusid, siiralt alandub Jumala ette, siis Jeesuse veri on see, mis lepitab teda Jumala ees. Kood on -- meeleparandus, arusaamine oma vigasusest ja valedest tegudest.
h
 
Posts: 1801
Joined: 26 Dec 2013 12:20

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 31 Mar 2016 08:43

Igasugune ateism on JURA! Maailma juhivad jõud, kes ise ei ole ateistid. See on mingi lollide lõks, et Jumalat ega toda teist, kurjust, pole olemas.
h
 
Posts: 1801
Joined: 26 Dec 2013 12:20

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 31 Mar 2016 09:00

Swedbank nõuab nüüdsest eksperdihinnangut ka uude majja soetatava kodu laenu puhul
http://arileht.delfi.ee/news/uudised/swedbank-nouab-nuudsest-eksperdihinnangut-ka-uude-majja-soetatava-kodu-laenu-puhul?id=74091993

Kõik asjad käivad Eestis tagurpidi, see oleks pidanud juba buumi aeg olema
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 31 Mar 2016 11:14

spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby rr009 » 31 Mar 2016 11:42



Vot, see on midagi reaalset, mitte Sveitsi hull lahmimine, siin tuleks tugevalt pöialt hoida...
rr009
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 31 Mar 2016 11:48

nohh, rr009, veel üks meeldiv uudis Sulle
http://www.aripaev.ee/borsiuudised/2016 ... -voi-nafta
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby rr009 » 31 Mar 2016 12:29

td wrote:
td wrote:juhul, kui suurte pankade vastuaktsioone ei tule, siis paneb see küll kõrgelt kulmu kergitama

Küllap kehtib ka siin reegel: first they ignore you, then they laugh at you, then they fight you

Praegu vist veel ignoreerimisstaadiumis. Väljanaermiseks tuleb ka arvatavasti veel põhjusi, sest ajalugu kipub korduma farsina - eriti kui LHV kujutab end ette Hansapank nr. 2-na.
Minu ennustus on selline, et IPO märgitakse täis, kurss lähiajal ei lange (sest pensionifondist pidevalt tilgutatakse hinna hoidmiseks uut raha ostupoolele). Tasapisi muutub omanike struktuur (müüakse pensionifondidele ja väikeinvestoritele maha ca 40% 25 miljonist aktsiast, sest tänased omanikud valmistuvad noorelt pensioneeruma). Kui lihtrahva pensionifondi puhver on otsas ja pangal turuosa oodatud kasvu ei järgne, siis hakkab aktsia hind langema.

Aga börsile tulekuks oleks piisanud ju ka ühest avalikust aktsiast hinnaga 1,4 miljonit. :twisted: Kuid ilus oleks olnud teha IPO näiteks 4 miljoni uue aktsiaga hinnaga 3,95 eurot tükk ja kõik oleksid rõõmsad (sh ka need, kelle pensioniraha sellesse aktsiasse läheb).


LHV puhul juhin tähelepanu vaid sellele, et nad on krüptosüsteemides tegelikult tegijad, rootsi ja soome omad on poisikesed selles segmendis ja Danske isegi ei saa laua taha piiluma. Juhul kui mingi pagana pärast maailmas toimub a la pocopayide progress, siis võib asi väga huvitavaks minna. LHV l peaks ka varsti firmadele suunatud krüptolahendus tulema jne. Visemanni lihtsalt tean pikalt ja mulle meeldib ta loogika, aga ta pole siiski hull geenius vaid lihtsalt kogenud ja tark.. Aga PE on tiba kõrge küll...
rr009
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby rr009 » 31 Mar 2016 12:56

td wrote:nohh, rr009, veel üks meeldiv uudis Sulle
http://www.aripaev.ee/borsiuudised/2016 ... -voi-nafta


Mulle pole see eriti emotsiooni tekitav. Tegemist on mingite materiaalsete vidinatega, kus puidu väga huvitav struktuur on kuubikuteks aetud ja palju omadusi kasutamata jäetud. Kui sa räägiksid puitmajade progressist ja nende hubasuse võidukäigust siis oleksin rohkem liigutatud. Kasvav mets ei sümboliseeri tuima materjaliäri... Ka koduaedade korrashoid läheb sinna, puhas toit, tekkiv õhk jne. Küsimus on looduslikus arusaamises kuidas asjad omavahel on seotud, mingi saekaatrimees on minu jaoks mõttetu kärss, küll aga õige puidu struktuuri välja toomine sisedisainis toob looduse linna kivimaailma...
Ma ei taha siin töökaid saagijaid solvata, kellest paljud on mu sõbrad, vaid kurta et asjadest arusaamine on ühiskonnas moonutatud ja väga palju asju kuubikuteks aetud.

Ei käisin keskaja ühe vingema vabamüürlaste kiriku aedades ja nautisin nende harmooniat ja natukene mõtlesin märkide jõust. Pärast läksin ühte veinimõisa ja seal testisin veine, millest üks oli ülistiilne oma kergelt nagu vürtsika männiokka veidi tajutava tooniga ja ideaalse Listan Blanco lõhnaga. See maksis siin 7 eur, ma saadan selle oma tuttavale eliitrestorani pidajale, kes eeldavasti paneb selle 200-500 euroga menüüsse. Aga selle veini ostjat pean juba sitapeaks, sest tegelikult ei viitsi nad ise kunagi mööda vähetuntuid veinimõisaid käia ja elule silma vaadata, sest neile peab kõik ülipeen olema. Aga las maksab ja mingu ausalt kuhu tahab, minu jaoks on ta varas kes on rikkunud väärtuse tasakaalu ja peab oma varguse eest võimalikult palju maksma
rr009
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 31 Mar 2016 22:17

spl wrote:Swedbank nõuab nüüdsest eksperdihinnangut ka uude majja soetatava kodu laenu puhul
http://arileht.delfi.ee/news/uudised/swedbank-nouab-nuudsest-eksperdihinnangut-ka-uude-majja-soetatava-kodu-laenu-puhul?id=74091993

Kõik asjad käivad Eestis tagurpidi, see oleks pidanud juba buumi aeg olema


Aga kes on see ekspert? Ja mida ta hindab? Ning kuidas...
Võtame näiteks selle maja, mis artiklis mainitud. Mis omadused hindaja peab arvesse võtma ja mida jätma?
Kas Uue maailma toimiv kogukond annab lisapunkte? Või kõrvalolev lasteaed?
Kas suurte majade (hostel jne) vahele kiilumine võtab punkte vähemaks või annab juurde. Mitu punkti võtab alla lähedalolev raadiosidemast või tõenäosus , et konflikti korral venemaaga tekib sinna kohe alguses suur auk (hävitamaks seda masti), jne.
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 31 Mar 2016 23:10

Koppeli Peeter asus tootlikuse teema kallale.
http://arvamus.postimees.ee/3638555/pee ... alun-looge

Ilus jutt, isegi paar eesimest kommentaatorit annavad sisuliselt kohe põrandalelöögid ära. ;)
Mida peaks Peeter ise tegema, et ta tootlikus tõuseks? Kahe loo samaaegne kirjutamine või algoritmi abil kümnesse kohta erinevate juttude tootmine väikeste erinevustega tänapäeval seda ju ei tõsta.
Ilmselt ka viie või rohkema lapselise perepeaks hakkamine tõstaks tootlikust aga ega seegi kuhugi kaugele ei viiks. Või ma eksin? Tootlikuse rida kasvaks, kuid teine eesmärk elustandard kannataks. Või ma jälle eksin. :HEAD
Sama ju pagulaste maaletoomisega. Toodangut saaks ilmselt (ühikuliselt) suurendada, kasumeid ja hindu kasvatada aga elustandard (keskmine) läheks kindlasti kolinal alla.
Või mis...
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Majandushuviline » 31 Mar 2016 23:11

spl wrote:Saksamaa kardab džihaadi tagasilööki
http://maailm.postimees.ee/3637065/saksamaa-kardab-dzihaadi-tagasilooki

Täiendama sobib:
Saksamaa siseminister Thomas de Maizière’i sõnul on vaja vähemalt 60 politseinikku, et kogu ööpäeva jälgida ainult ühte Saksa džihadisti.
Mässutõrjujate ja mässajate omavahelise suhte 20 : 1 puhul tuleks 50 000 potentsiaalse terroristi vastu võitlemiseks, kes juba praegu väidetavalt Saksamaal viibivad, tuleks rakendada miljon korrakaitsjat ... isegi siis, kui Saksamaal oleks kokku miljon korrakaitsjat ja julgeolekujõudude esindajat, ei pruugi sellest piisata, et tagada kord terrorismi ja pagulaskriisi tõttu nii kiiresti muutuvas julgeolekukeskkonnas.
Otsus kohustuslik ajateenistus lõpetada oli osa laiapõhjalistest reformidest, et luua väiksem ja paindlikum armee, mis koosneb 185 000 sõdurist. Saksa politsei alluvuses töötab 2013. aasta seisuga 245 072 inimest.
Majandushuviline
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 01 Apr 2016 00:46

Majandushuviline wrote:
spl wrote:Saksamaa kardab džihaadi tagasilööki
http://maailm.postimees.ee/3637065/saksamaa-kardab-dzihaadi-tagasilooki

Täiendama sobib:
Saksamaa siseminister Thomas de Maizière’i sõnul on vaja vähemalt 60 politseinikku, et kogu ööpäeva jälgida ainult ühte Saksa džihadisti.
Mässutõrjujate ja mässajate omavahelise suhte 20 : 1 puhul tuleks 50 000 potentsiaalse terroristi vastu võitlemiseks, kes juba praegu väidetavalt Saksamaal viibivad, tuleks rakendada miljon korrakaitsjat ... isegi siis, kui Saksamaal oleks kokku miljon korrakaitsjat ja julgeolekujõudude esindajat, ei pruugi sellest piisata, et tagada kord terrorismi ja pagulaskriisi tõttu nii kiiresti muutuvas julgeolekukeskkonnas.
Otsus kohustuslik ajateenistus lõpetada oli osa laiapõhjalistest reformidest, et luua väiksem ja paindlikum armee, mis koosneb 185 000 sõdurist. Saksa politsei alluvuses töötab 2013. aasta seisuga 245 072 inimest.


See suhe tuletas meelde mu ajateenistusest üht intelligentset majorit, kes pidas vajalikuks pajatada sõduritele oma teenistusest Afgaanis. Sedasama suhet pidas ta üheks põhjuseks, miks NSVL sealt taganema pidi.
Meie (noorpoliitikutest enamus ja pole sõjaväeski käinud - isegi kaitseministri koha täitmist pole see seganud :o ) ega ka valdav osa Euroopa praegused poliitikutest ei oma isiklikku sõjalist kogemust ega isegi kokkupuudet. Sama ka igasuguste sallijate ja muude dolerastidega. Seega on nende pead igasugustest tarbetutest illusioonidest pungil. Nüüd aga ollakse sõjas, mis on otsapidi Brüsseli tänavatele jõudnud. Sõjal on paha komme kõik illusioonid julmalt purustada, isegi julmemalt kui see on kirjandusklassikas kirjas (ntx. Läänerindel muutusteta või teise nurga alt Švejkis.) Ehk igasugused poliitikute käes olevad exeli tabelid isikkoosseisu ja vahenditega (raha) hakkavad nüüd neil näppude vahel mõranema.
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 01 Apr 2016 08:36

projekteerija wrote:/.../Mida peaks Peeter ise tegema, et ta tootlikus tõuseks?/.../

Tjah, inglise keeles on väljend "stating the obvious", ehk siis umbes enesestmõistetava ülerääkimine. See tõepoolest tootlikkust ei tõsta. Millalgi on vist paratamatu hüvede ümberjaotamine ja robotite ühisesse haldusesse üleminek, ainus häda on keskmise inimese loomus nö loorberitele puhkama jääda. Ja paljudel tekib ilmselt ka dilemma et üleüldse - "kuhu edasi" (ja sealt edasi tekib üks Suur Küsimus millele head vastust nagu ei olegi). Mobiili võib tõmmata äppe mis "aitavad" peldikus käia või hambaid pesta aga tootlikkusega on seos ikkagi nõrk (Now - I just "stated the obvious" :) ).
Asi taandub ikka vist hüvedele ja maslowi püramiidile ja draiveritele mis panevad inimese "liikuma". Mina nt rohkem lihtsalt ei taha kui mul on (nänni ja isiklikku ruumi). Võibolla oleks tore vahelduse mõttes kusagil kunagi lühikest aega mingil kujul nänniga edvistada - aga seda siis puhtalt teiste reaktsiooni analüüsimiseks, kuivõrd nänn ise jätab lihtsalt külmaks (ilmselt mul on mingisugune (ja tootlikkust vist mittesoodustav) kiiks). Lähiajal külastan üht Euroopa edvistajate piirkonda, aga see ongi pigem nagu loomaaia külastus, st vaatled mõnda isendit ja mõtled milline silt/tahvel võiks siis parajasti seda puuri iseloomustada.
Ja üleüldse - piisav mugavustase mis võimaldaks vabale mõtlemisele keskendumist on enamikel inimestel nagunii ju olemas.

Aga rääkides asjadest mida tahaks, siis tahaks nt paremini aru saada dif. võrranditest ja Fourier teisendustest, aga ka mõnedest "kaose" ja "juhuslikkuse" omadustest statistikas. Veel tahaks paremini aru saada ka nt Linuxist - kuna see on "puhas" toode, st inimese poolne kasumit mittetaotlev looming ja olles seda nüüd mõnda aega näppinud ja ei saa aru miks varem ei alustanud (mõtlen just sisulisemat ja süvitsi tutvumist). See tahtmiste rida on üsna pikk ja suures plaanis aega veel õnneks omajagu on, aga kardan et tootlikkusega jääb jällegi seos natuke ahtakeseks - kunagi muidugi ei tea ette. Võbolla aitan kunagi kaasa (tootmisega tegelevate) MikkroSoffti võrkude üle minemisele Linuxi platvormile. Kohvi kodumaal on (mh) sellega juba igatahes natuke algust tehtud (sorry, Mikkrosoffft).
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby pop » 01 Apr 2016 08:54

Majandushuviline wrote:/.../tuleks 50 000 potentsiaalse terroristi vastu võitlemiseks, kes juba praegu väidetavalt Saksamaal viibivad, tuleks rakendada miljon korrakaitsjat/.../[/i]

DDR ajal oli neid korrakaitsjaid igaühe enda naabri näol isegi rohkem kui miljon. lmselt on kellelgi soov tekitada kusagil Suure Venna prototüüp et selle edukust ja elujõulisust testida, ja mis oleks parem kui luua olukord kus inimesed seda suisa ise tahtma hakkavad (oma turvalisuse huvides).
Ühtlasi tuleb siinkohal meelde üks varasemalt väljaöäeldud mõte et tibufarmis on igal tibul väga turvaline olla (aga ainult ajahetkest A ajahetkeni B).
pop
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 01 Apr 2016 10:30

Hehh, Rootsis elab üks börsisõltlane nimega Arne Talving (Kavastu on tema internetinimi, seal vist tema juured). On uurind kõvasti börsistatistikat. Tal on Twitteris 11 000 austajat, börsivälisel ajal tegutseb õhtujuhina. Ta on hetkel 80% sulas ning oma aktsiate kaitsmiseks kasutab praegu XACT BEAR 2-te. Arvab, et praegu on börsilanguse 'pullisilm' ehk suht vaikne, seda 2-4 kuuks. Tema keskmine aastatootlus alates 2009 on +28% (mis muidugi tõusval turul pole väga raske saavutada).
Ta käib oma börsijuttudega ka rahvale esinemas. :twisted: (klassikaline kõnekäänd - milleks raisata aega loengute pidamisele kui sama teadmisega saaks börsil rohkelt raha teenida)
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 01 Apr 2016 11:39

Tesla tuli välja 3 seeria bemmimeeste hinnaklassi elektriautoga. "Rahvaauto" - 1. aprill ju tore päev . ;)
http://tehnika.postimees.ee/3639265/gal ... -rahvaauto
Võta nüüd kinni kas nali või lihtsalt sattus-sihiti Tesla uudisega sünkrooni.
Kahes riigis plaanitakse 2024 keelata bensiini ja diiselautod.
http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka ... si-6537052
Naftaäri tegelastele ja naftaväljade omanike jaoks pole selline aprillinali muidugi eriti suunurki tõstev. Norralaste jaoks pole ilmselt naftast loobumine nii katastroofiline. Neil tuule, hoovuste ja mägedest allavoolava veemassiga (millega on suht odav kompenseerida teiste allikate kõikumisi. Ntx. hiinlastel tuleb tuuleprojekte pidurdada muidu võib võrk uppi lennata) pole eriti kitsas. Hollandlased saaksid ka jalgratastega hakkama ning autoomanike peetimine on rahvasport. Kuid eeskuju on nakkav ning mõnedes riikides (kasvavad turud) on palju tõsisemaid põhjusi fossilsõidukite keelamiseks. Kui näiteks sama teeks Hiina. Keelates oma suurlinnades (esialgu) bensiiniautod, siis hakkaksid kohe isegi saudid nutma.

4-5 aastat tagasi kahtlesin mõnede riikide plaanis lõpetada lähiajal fossiilkütuste kasutamine elektrijaamades ja keskküttes. Positiivseks eesmärgiks seda pidasin aga seaduse tasemele viimine tundus selgelt ülepingutatud. Nüüd tuleb tunnistada, et see võibki võimalik olla. Vahepeal toodi isegi eesmärk ilma suurema kärata hulk aastaid varasemaks.
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 01 Apr 2016 12:23

meie perre sattus raamat: "Printsess, kellele ei meeldinud printsid". Originaali titel Prantsusmaalt aastast 2010. Tõlgitud rootsi keelde, trükitud eesti trükikojas Greif. Autor on naine.
Sisu on selline: Ühes kuningriigis oli printsess, kes oli väga tubli. Isa ütles, et nüüd on aeg abielluda. Ta kutsus kokku oma maa kosilased, aga keegi ei kõlvanud, sest kõik olid mingi kiiksuga (seda kirjeldatakse üksikasjaliselt, miks). Siis kutsus kokku kosilasi teistest riikidest. Ka nendel olid vead. Siis kutsus kokku teistelt planeetidelt. Ka need ei kõlvanud. Siis printsess abiellus haldjaga (kes oli naissoost).

Mind ei üllata selle raamatu sisu vaid see, kui ruttu see rootsi keeles avaldati peale esmailmumist Prantsusmaal. Minu tütre kommentaar: natuke kummaline muinasjutt, aga päris naljakas ja tore.
td
 
Posts: 19582
Joined: 13 Feb 2008 16:23

PreviousNext

Return to Kinnisvarast / Majandusest

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 118 guests