Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Kui oled näinud kusagil "põõsas" Eesti Nokiat vedelemas
anna meile teada, ehk suudame mõtet edasi arendada...

Juhul, kui nägid korterit, mille hinnas tavapärasest vähem nulle...
või ehitamisel kasutati zelatiini.. sosista meile ka.


Kõik head vestlused teretulnud !
Forum rules
Üldiselt, siin kirjutades austa häid tavasid, ära sõima...ole lihtsalt inimene...rohkem palveid pole

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Jõehobu » 07 Oct 2010 10:46

Jõehobu toriseb, et mis need juudid teistest paremad on, et just nende eest palvetama peaks. Maailmas elab kümneid rahvaid, kelle elujärg ja staatus oluliselt hullemas seisus. Juudid lõpetagu araablaste alade okupeerimine ära ja ongi neil kohe palju rahulikum elada. Aga näe, ei lõpeta veel - ju on okupant ikka piisavalt mugav olla!

Igat sionistlikku ajupesu ei peaks üks harit inime puhta kullana võtma, hm, hm...
Jõehobu
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 07 Oct 2010 12:31

Ok, Jõehobu ja Jollyroger, püüan end tagasi hoida. Aitäh mind korrale kutsumast, olen vist kohati liiga kirglik.

Aga veelkord, see juudi-küsimus on nii keeruline, nii globaalselt oluline (millegipärast teised rahvad pole olnud kestvalt läbi ajaloo tugevad võtme-rahvad, ning asi näib jätkuvat tulevikus ilma lõputa), et vähemalt enda jaoks tahaks veidi aru saada, millega tegu, et võtta seisukoht. Et kui ühed on äkki nii olulised, tasub nendega suhestuda.

Tänan tähelepanu eest.
h
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 07 Oct 2010 12:45

Siiski, Jõehobu, millest ma aru ei saa.

Kui Iisraeli territooriumist on väga suur % surnud maad, kõrbe, ja ainult väike % haljendavat maad, siis MIKS need araablased, kellel endal on tohutult palju rohkem territooriumi käes, naftat pealekauba, pluss palju paremat maad, tahavad endale veel seda Iisraeli kõrbe? Mida nad teevad selle surnud maaga, kus ei saa inimene elada?

Kui üle kanda Eesti ajaloole, siis minu jaoks samastub Iisrael pigem Eestiga, kes on põllumajanduse poolest vaene (sest kõrbesse vee hankimine on tohutu kulukas ja raske), kes tahab elada rahus omal maal, aga on sunnitud sõdima end ümbritsevate hiigelrikaste ja suurte vaenulike riikidega. Nagu Taavet ja Koljat.

Ei aita siin mehhaaniline ülekanne "eestlased võrdub palestiinlased", asi on kordi keerukam!
h
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Jollyroger » 07 Oct 2010 13:00

h wrote:(millegipärast teised rahvad pole olnud kestvalt läbi ajaloo tugevad võtme-rahvad, ning asi näib jätkuvat tulevikus ilma lõputa), et vähemalt enda jaoks tahaks veidi aru saada, millega tegu, et võtta seisukoht.

Hmmm, seisukohavõttu võiks alustada selllest, et vaataks asju natuke laiemas perspektiivis....

1) võtmerahvad - kui suurel ajalisel ja geograafilisel alal ? Euroopa. Ja hiljuti ka vast ameerika. Ja nii umbes tuhande aasta jooksul, eks? Niipalju kui mulle on mulje jäänud, olid juudid rooma impeeriumi ajal väike hõim nagu iga teinegi, ja varakeskajal ei kottind ka eriti kedagi....
2) kui palju rahvaid sellest suuremal aja-ja geograafilisel alal maailma tugevasti mõjutanud on? Kuidas oleks näiteks hiinaga, egiptusega, ottomani türgiga? Al-Maghreb?
3) kui palju selliseid võtme(väike)rahvaid veel onkellest me ei tea kuna me ei asu selles kultuuriruumis? Näiteks suulud on ka suhteliselt väike rahvakild, aga mul mulje jäänd, et aafrikas neil ka mingi legendaarsuse oreool.

Ja see järel võiks kõik osapooled ära kuulata...
1) Kas sa seal palestiinlastega ikka rääkisid? Ja Iisraeli araablastega?
2) Kas sa suhtlesid ainult nende inimestega, kes teid sealt vastu võtsid (sinu jutu järgi eeldan, et tegu oli mingi religioosse organisatsiooni poolt korraldatud turismireisiga), või läksid ka omapead linna, võtsid kõrtsis õlle ja rääkisid kohalike vähemreligioossete juutidega ka, et kuidas teil siin elu on ja värki?
3) Kas sa nende tegelastega rääkisid, kes palestiinlaste aladele oma uusasundusi teevad, et kuidas neile elu tundub ja mis nad arvavad?
3)Kas sa lastega rääkisid? Nendelt saab tihtipeale kõige paremini aimu varjatud allhoovustest, mida täiskasvanud välja näidata ei taha.

Ja seejärel ennast ja enda lähiümbrust analüüsida:
1)Miks sulle juudid tunduvad võtmerahvus olema?
2)Kust sa seda teada said?
3)Kui palju oled sa kulutanud oma ressursse (aega, raha, jms. ) erinevalt sellest kuidas sa seda muidu oleks teinud, kuna sa tead et juudid on võtmerahvus?
4)Kellele on (majanduslikult) kasulik et sa juute võtmerahvuseks pead?

Kui sinnani oled välja jõudnud, siis ütle, ma kirjutan siia siis sellisest asjast angu universaalne darvinism ja annan paar raamatusoovitust ;)
Jollyroger
 
Posts: 93
Joined: 06 Sep 2010 10:48

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Jõehobu » 07 Oct 2010 13:09

Ära selle keerukusega ennast ülearu puntrasse ka mõtle. Juutide kaks leivanumbrit
1) oi kui keeruline on meie ajalugu
2) oi kuidas kõik meile liiga teevad
on üsna suhtelise kaaluga.
Maailmas on kümneid rahvaid, kelle ajalugu on juutide omast kordades keerulisem ja kellele on hoopis rohkem liiga tehtud.
Vaata kuhu tahad: kurdid, armeenlased, lätlased, eestlased...
Jõehobu
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Jollyroger » 07 Oct 2010 13:14

h wrote:Kui Iisraeli territooriumist on väga suur % surnud maad, kõrbe, ja ainult väike % haljendavat maad, siis MIKS need araablased, kellel endal on tohutult palju rohkem territooriumi käes, naftat pealekauba, pluss palju paremat maad, tahavad endale veel seda Iisraeli kõrbe? Mida nad teevad selle surnud maaga, kus ei saa inimene elada?


Minu arusaamist mööda on kurjajuur selles, et nii moslemite, kristlaste kui juutide jaoks on Jeruusalemm püha linn. Ja kuigi TEGELIKULT annaks ilmselt sõbralikult asjad nii ära jagada et kõik saaksid seal oma jumalat teenida, ei usalda neist pooltest keegi üksteist, sest nende eesmärgid on vastandlikud - minu teada pidi näiteks jeesus jeruusalemma tagasi tulema läbi mingi värava, mis on ammu kinni müüritud ja mille lahtitegemine tähendaks moslemite surnuaia hävitamist.... ja juutidele ei tule nende lunastaja/prohvet/paganteabmistanüüdoligi enne, kui nad on taastanud Jeruusalemma soolomoni templi - mille kohale on moslemid vahepeal oma (kah vist hästi püha) moshee ehitanud. Ja kristlastele ei tule nende lunastaja/jumalapoja uus reinkarnatsioon/paganteabmistanüüdoligi enne, kui 1)seesama tempel on ehitatud 2) üks kolmandik juutidest on surma saanud ja teine kolmandik ristiusu vastu võtnud (kolams kolmandik läks vist niisama põrgu. Nii et esialgu on juutidel ja kristlastel ühised huvid, aga ma kujutan ette et on päris palju kristlasi, kes, endal kaval muie suunurgas, unistavad sellest, kuidas nad punkti 2) läbi viima hakkavad.

Või vähemalt nii olen mina asjadest aru saand....

Edit:
1) Selliseid kohti, nagu Jeruusalemm on võibolla veel, hetkel pole rohkem meeles, aga see peaks kõige tähtsam olema...
2) Ükski neist osapooltest seda kisklesmst ja oma motiive eriti avalikult tunnistada ei taha, sest nad saavad aru küll, et natuke sekulaarsemad tüübid peavad nende motiive üpris jaburaks või suisa jälgiks.... ma mäletan nagu mingi sekulaarse juudi blogipostitust sellest, kuidas ta peldikusse oksendama jooksis, kui kuulis, miks tegelikult kristlased juute toetavad.
Jollyroger
 
Posts: 93
Joined: 06 Sep 2010 10:48

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 07 Oct 2010 14:04

Ok, objektiivsed faktid. Basic. Tead küll, aga kordan üle.
1) Jeesus oli juut. Ka need teised olid juudid, st tähtsad rabid, kes nõudsid ta ristilöömist.
2) Läänemaailma ajaarvamine algab Jeesuse ristilöömisega. Meie elame 2010 AD, st aastal 2010 pärast ristilöömist.
3) Piibel on enim maailma keeltesse tõlgitud raamat. Enim tirazheeritud raamat.
4) On olemas kristlik kultuuriruum, kuhu ka meie kuulume.
5) Globaalselt on juutide seas olnud erakordne protsent suurimaid geeniusi. Aga ka suurimaid kurjategijaid. Mõlemad on mõjutanud rahvaste saatusi läbi sajandite.
Et -- mida veel nagu...
h
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Jollyroger » 07 Oct 2010 14:09

h wrote:Ok, objektiivsed faktid. Basic. Tead küll, aga kordan üle.


Ooot mis jutulõimega need nüüd seoses olid?
Jollyroger
 
Posts: 93
Joined: 06 Sep 2010 10:48

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Jollyroger » 07 Oct 2010 14:26

Anyway....

h wrote:Ok, objektiivsed faktid. Basic. Tead küll, aga kordan üle.
1) Jeesus oli juut. Ka need teised olid juudid, st tähtsad rabid, kes nõudsid ta ristilöömist.

http://en.wikipedia.org/wiki/Fact
http://en.wikipedia.org/wiki/Myth

h wrote:2) Läänemaailma ajaarvamine algab Jeesuse ristilöömisega. Meie elame 2010 AD, st aastal 2010 pärast ristilöömist.

Selle kohta ma kunagi tõin kunagi välja ka selle, et Väike Dionysos Kreeklane teatas kunagi, et, vot nüüd on aasta 525 peale kristuse ristilöömist.

h wrote:3) Piibel on enim maailma keeltesse tõlgitud raamat. Enim tirazheeritud raamat.

Vist küll... :) Kui nüüd natuke irriteerida, siis praeguse aja helgemad pead olid juba 30 aastat tagasi seisukohal, et info levimise mõttes pole eriti sisulist vahet, kas tegu on raamatu või looma või taime või ideega, et ülikonnaga koos lipsu kanda on viisakas. Põhimõtteliselt on igasugu sääskede-kärbeste genoomid piiblist märksa enam tirazheeritud.... kuigi see kas ka tõlgitud, olenenb sellest, mida tõlkimiseks pidada. Kusjuures see on tähtis - seotud sellega "milleks" kõik olemas on....

http://en.wikipedia.org/wiki/Extended_phenotype
http://en.wikipedia.org/wiki/Universal_darwinism
http://en.wikipedia.org/wiki/Memetics

h wrote:4) On olemas kristlik kultuuriruum, kuhu ka meie kuulume.

http://en.wikipedia.org/wiki/Memetics

h wrote:5) Globaalselt on juutide seas olnud erakordne protsent suurimaid geeniusi. Aga ka suurimaid kurjategijaid. Mõlemad on mõjutanud rahvaste saatusi läbi sajandite.

Ei vaidle vastu... äge oleks näha mingit statistikat stiilis "geeniusi/tarku/keskpäraseid/lolle" % per rahvus/geograafiline asukoht/aeg/seksuaalne suundumus jms.


Heheh... üle pika aja sai jälle Dawkinsit loetud, sellest ka minu poolt selline teemaarendus :)

lisan irriteerimiseks veel ühe uuema aja mõiste, millest ma ka varem ei teadnud:
http://en.wikipedia.org/wiki/Quantum_Darwinism

:)
Jollyroger
 
Posts: 93
Joined: 06 Sep 2010 10:48

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby bioloog » 07 Oct 2010 15:00

Jollyroger wrote:Anyway....

h wrote:3) Piibel on enim maailma keeltesse tõlgitud raamat. Enim tirazheeritud raamat.

Vist küll... :) Kui nüüd natuke irriteerida, siis praeguse aja helgemad pead olid juba 30 aastat tagasi seisukohal, et info levimise mõttes pole eriti sisulist vahet, kas tegu on raamatu või looma või taime või ideega, et ülikonnaga koos lipsu kanda on viisakas. Põhimõtteliselt on igasugu sääskede-kärbeste genoomid piiblist märksa enam tirazheeritud.... kuigi see kas ka tõlgitud, olenenb sellest, mida tõlkimiseks pidada. Kusjuures see on tähtis - seotud sellega "milleks" kõik olemas on....
:)


Genoomi tõlkimine "valgu-keelde" (üle mRNA) omabki nimetust "translatsioon", ehk elus sumisev kärbes on juba tõlgitud "oleluskeelde".

Üldiselt - suured usundid (moslem, kristlus, judaism jne) pole loodud mingil teab mis "kõrgel" eesmärgil, vaid tegemist on ikkagi nn "riigiuskudega", mille põhifunktsiooniks on rahvamassi mõjutamine ja suunamine - nagu lambakarjatamine ;)
Nii, et selles mõttes on üsna arusaamatu kodanik "h", pidev usupropaganda. Ma saan aru küll, et kunstiinimesed ja humanitaarid on tundelised ja erilised inimesed, aga see ei tähenda, et avalikus foorumis võiks oma tõekspidamisi lausa tõe pähe serveerida. Religioossete asjadega on nagu on - kas usud või ei usu. Aga oma uskumiste peale surumine teistele on juba kurjast - usk on siiski sügavalt isiklik asi.

Juutide "erilisusest" ;)... Ma mäletan hästi ühte juudi geneetikut, kes kaasteadlastele kurtis, et tema teadustööd ei taheta kuskil avaldada. Seal nimelt selgus, et geneetiliselt on palestiinlased ja juudid 1:1 samad, ei mingit vahet ;)... Ning kui arvestada "mustanahaliste-juutide", ning NSVL juutide pähe imporditud armeenlaste ja muu rahva osakaalu suurenemist, siis peagi võib Iisraelis keedetav rahvuste "kisell" üsna huvitava kuju võtta ;)...
bioloog
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 07 Oct 2010 15:01

Mina pikka arutelu ei oska pidada, aga juudid tore rahvas. Vaja valge fosfori pomme kasutada, mis põlevad läbi keha ja seda tsiviilelanikega alal...pole probleemi. Mõeldud tehtud.... Sõjaroim reaalajas: Iisrael kasutab Gazas valge fosfori pomme http://www.epl.ee/artikkel/454641

-------------

Hinnatõus on suurem kui selleks põhjust on
http://www.epl.ee/artikkel/584912

Pajula ütles hästi, et hinnatõusule annab jõudu see, inimesed üritavad (reservidest) vabast rahast lahti saada ostavad asju hinnatõusu hirmus. Kui nii edasi, siis uus majanduslik pauk tõesti tulemas. Tore on ka näha, et monopol nimega EE teeb ka kõik selleks, et siinne tootmine oleks ülikallis.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Jollyroger » 07 Oct 2010 15:16

bioloog wrote:Genoomi tõlkimine "valgu-keelde" (üle mRNA) omabki nimetust "translatsioon", ehk elus sumisev kärbes on juba tõlgitud "oleluskeelde".

Hmm... see pole vist päris see tõlkimine mida ma silmas pidasin... transaltsioon oleks analoogsem... noh raamatu lugemisega või päheõppimisega... minu arust.... :roll:
Raamatule analoogne tõlkimine oleks see näiteks kui arvutis tehtaks kärbse simulatsioon... või ehitataks mingist nanotechist valmis.... vist ?

bioloog wrote:Nii, et selles mõttes on üsna arusaamatu kodanik "h", pidev usupropaganda. Ma saan aru küll, et kunstiinimesed ja humanitaarid on tundelised ja erilised inimesed, aga see ei tähenda, et avalikus foorumis võiks oma tõekspidamisi lausa tõe pähe serveerida. Religioossete asjadega on nagu on - kas usud või ei usu. Aga oma uskumiste peale surumine teistele on juba kurjast - usk on siiski sügavalt isiklik asi.


Nooh, minu arust on religioon samasugune replikaator nagu kõik teisedki.... :) ma katsun ikka sõbralik ja tore inimene olla, kui kellegil on gripp siis pakun ikka taskurätti ja kui ingverikäntsakas taskus juhtub olema, siis pakun soovitan seda ka.... millegipärast inimesed, kes religioonis on, suhtuvad minu sõbralikkusesse märksa mossisemalt kui need kes grippi põevad. :(

P.S. Aga siis kui köhides-avastades kätt suu ette ei pane, võin mina ka pahaseks saada.
Jollyroger
 
Posts: 93
Joined: 06 Sep 2010 10:48

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 07 Oct 2010 18:38

Oeh ohkan sügavalt, kui hea olla ateist ja religioonivaba...nagu DVD mängija regiooni vaba. Tehnikageekide naljad, õige hetk nutta :D

------

Näha kohe, et valimised tulemas, kuidas muidu enda lüpsilehma halbade sõnadega sõimad.

Ansip nahutas Liivet
http://www.ap3.ee/article/2010/10/7/ansip-nahutas-liivet

Aga ülipisike tilk tõde seal on, siis kui oli võimalik investeerida, investeeriti kõikjale mujale, ntx varustuskindlus ja üldse kuidagi tehti naljakaid asju. Riik ka kenast muidugit noppis sealt raha välja. Ka tuumajaamaehitus peaks olema juba mitu aastat käima nagu näha...nothing
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Guest » 07 Oct 2010 18:38

Jollyroger wrote:
bioloog wrote:Genoomi tõlkimine "valgu-keelde" (üle mRNA) omabki nimetust "translatsioon", ehk elus sumisev kärbes on juba tõlgitud "oleluskeelde".

Hmm... see pole vist päris see tõlkimine mida ma silmas pidasin... transaltsioon oleks analoogsem... noh raamatu lugemisega või päheõppimisega... minu arust.... :roll:
Raamatule analoogne tõlkimine oleks see näiteks kui arvutis tehtaks kärbse simulatsioon... või ehitataks mingist nanotechist valmis.... vist ?
[/quote
]Tegelt sul vist ikka selle koha pealt õigus...et translatsioon sobib ka siia analoogiaks.... info on info on info on info
Guest
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby bioloog » 07 Oct 2010 19:11

H lohutuseks võib muidugi öelda, et ma ei ole ka tõsiselt "teadus-usku", leides et kogu maailma on võimalik ratsionaalsel tasandil ära seletada. Eriti veel elus-asju. Põhimõtteliselt ei saa jumalat ju välistada? ;)

Aga usuks ei tohiks mõtlevale inimesele küll enam vaja minna keskaegse kopitushõnguga ( "traditsioonid") butafooriat ja tihtipeale eee... pehmelt öeldes puuduliku haridusega (see-eest korvab seda fanatism) jumalateenreid (vahendajaid).
See ei käi ainult kristlaste kohta. Või siis moslemite sealiha söömise keeld - sajandite eest ääretult praktiline, kuna inimesel ja seal on samad parasiidid. Tänapäevane euro-notsu vaevalt mingit ohtu islamile kujutab ;). Euroopas, kusjuures on loomasööt rangemalt reguleeritud, kui need surrogaadid, mis inimese toidulauale jõuavad ;)...

Aga piiblist võivad meie riigi-isadki õpetliku sõna leida: "Hea karjane pügab oma lambaid, mitte ei nüli neid..." ;)
bioloog
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 07 Oct 2010 23:20

GO! GO! FINLAND!
Soomlastel tundub näguderaamatu kaudu koos olevat 100000 hääletajat, kes valmis alustama üldstreiki poliitikute korralekutsumiseks.
Facebookin yleislakkoyhteisössä yli 100 000 ihmistä
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Face ... akkoyhteisössä+yli+100 000+ihmistä/1135260709840
Arvatakse , et poliitikud siiski murduvad ennem. :D
Teisalt juba otsitakse sealse seadusandluse abil seaduskonkse, et streik ebaseaduslikuks kuulutada.

Loodan sellest juhtumist poliitika ja selle toimimise muutumise pretsedenti.
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 08 Oct 2010 00:09

spl wrote:See teeb projekteerijale kindlasti rõõmu, eks minagi küsin, et kas Nõmmele on veel kusagile midagi ehitada võimalik.

Tallinn plaanib jõuka rahva meelitamist Nõmmele
http://www.ekspress.ee/news/paevauudised/eestiuudised/article.php?id=33679483

Seni Nõmmele ehitamist piiravad ranged reeglid takistavad massilist uute ühepereelamute ja kortermajade rajamist. Tallinna linnavalitsus on koostanud linnaosa uue üldplaneeringu, mille üks ülesandeid on tuua Tallinna elanikeks tagasi linnalähedastesse valdadesse kolinud inimesi ning seega saada Tallinna senisest rohkem maksutulu.


Selliste meetotitega on tulemus vastupidine.

Nõmmekate ja ka teiste Tallinnlaste seisukohast on selline plaan kahjulik, kui mitte kuritahtlik.
1. See rabatee loob eeldused Saue, Saku ja Harku uutele arendustele. Praegult kaotavad sealsed elanikud rohkesti aega ja kilomeetreid autoliikluses. Sellest ka hindade kukkumine viimasel ajal piiri taga. Kulud Tallinnale, tulud naabritele... isegi siis,kui ehitamise raha saab reformiaritelt või EU abirahana. Hooldada ja remontida tuleb siiski Tallinna kulul. :x
2. Tallinna (enamus seal sportijaid on siiski teistest linnaosadest) ja Pääsküla elanikud kaotavad müra ja reostusevaba rabametsa, mis on arvestav lisaväärtus.
3. Paremate maksumaksjate saamiseks on Nõmme juba liigagi tihedaks ning liiga suurte (enamuses ebaseaduslike ja JOKK) eramutega reostatud. Tavaliselt on sedasi, et kui piirangud on ranged siis meelitab see rohkem raha ligi. Ja loogiline on. Kui naaberkrundile küüned taha saanud arendaja saab ehitada mida tahab...siis poleka kellegi varal suurt väärtust....
JNE.
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Majandushuviline » 08 Oct 2010 16:46

Jõehobu wrote:Maailmas on kümneid rahvaid, kelle ajalugu on juutide omast kordades keerulisem ja kellele on hoopis rohkem liiga tehtud.
Vaata kuhu tahad: kurdid, armeenlased, lätlased, eestlased...

Ning ida-sakslased kelle varasemat rahulolematust esitab pruun värv.
Jollyroger wrote:Minu arusaamist mööda on kurjajuur selles, et nii moslemite, kristlaste kui juutide jaoks on Jeruusalemm püha linn. Ja kuigi TEGELIKULT annaks ilmselt sõbralikult asjad nii ära jagada et kõik saaksid seal oma jumalat teenida, ei usalda neist pooltest keegi üksteist, sest nende eesmärgid on vastandlikud - minu teada pidi näiteks jeesus jeruusalemma tagasi tulema läbi mingi värava, mis on ammu kinni müüritud ja mille lahtitegemine tähendaks moslemite surnuaia hävitamist.... ja juutidele ei tule nende lunastaja/prohvet/paganteabmistanüüdoligi enne, kui nad on taastanud Jeruusalemma soolomoni templi - mille kohale on moslemid vahepeal oma (kah vist hästi püha) moshee ehitanud. Ja kristlastele ei tule nende lunastaja/jumalapoja uus reinkarnatsioon/paganteabmistanüüdoligi enne, kui 1)seesama tempel on ehitatud 2) üks kolmandik juutidest on surma saanud ja teine kolmandik ristiusu vastu võtnud (kolams kolmandik läks vist niisama põrgu. Nii et esialgu on juutidel ja kristlastel ühised huvid, aga ma kujutan ette et on päris palju kristlasi, kes, endal kaval muie suunurgas, unistavad sellest, kuidas nad punkti 2) läbi viima hakkavad.

Aga mis nende kavade kohaselt edasi saama hakkab siis kui Jeesus tuleb läbi mingi värava soolomoni templisse peale juutide 1/3 kaupa ristimist/suremist/põrgu läkitamist? Tuleb kohale ja vaatab: hmm, tempel on päris hästi ehitatud hoolimata odavast marmori jäljendamisest ning rohkest kipsseinte kasutamisest, värav ka nagu muiste ja edasi? Tõmbab hõlma alt sülearvuti, ühendub templi WiFi võrku ning kirjutab hoogsalt mõned enneolematud börsi ostu-müügi kauplemismustrid, tekitades turgu moonutavatele suurtele rahavahetajatele seninägematut kahju, nii et viimased on sunnitud turult lahkuma ning börsidele saabub 1000-aastane rahuliku kauplemise ning õitsengu ajastu. ;)
Majandushuviline
 


Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 08 Oct 2010 18:54

jollyroger_ wrote:http://content.usatoday.com/communities/sciencefair/post/2010/10/keys-to-happiness---non-neurotic-spouse-altruism/1?loc=interstitialskip - kuidas õnnelikuks saada :)


Muide, väga õige artikkel. Võib-olla see ei kehti väga noorte kohta, kes alles töötavad end üles ja tahavad end ühiskonnas kehtestada. Aga vanemate kohta kehtib.
h
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby haa » 08 Oct 2010 21:59

http://www.newser.com/story/102484/at-ohio-school-4-bullied-teens-lost-to-suicide.html
Sellest jutust koht, kus kiusajad oma ohvri kirstu juures irvitavad, meenutas mulle millegipärast siinset holokausti teemat.
Mitte et keegi meist juute tapnud oleks, aga näe tekkis selline paralleel.
haa
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby haa » 08 Oct 2010 22:22

On see ikka imelik, et rootsi demokraate ei sallita. Isegi kui ma immigratsiooni peatamist toetaksin, ei peaks ma võimalikuks sellise reklaamiga tüüpe valida.
http://www.youtube.com/watch?v=pumIT31qqQQ :o
haa
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 09 Oct 2010 03:36

haa wrote:On see ikka imelik, et rootsi demokraate ei sallita. Isegi kui ma immigratsiooni peatamist toetaksin, ei peaks ma võimalikuks sellise reklaamiga tüüpe valida.
http://www.youtube.com/watch?v=pumIT31qqQQ :o

Natuke üle pingutatud jah.
---
Meenus aga üks teine lugu...
Minu vanaisa elas enne II ilmasõda ühes Lõuna-Eesti külas, seal külas oli mees, keda kutsuti "Selge Nõid". (Tema maja on praegugi alles, kohe Tartu-Võru maantee ääres. :P ). See nõid ajas sellist natuke umbluu juttu nagu nõiad ikka. Minu vanaisale olla ta ükskord öelnud: "Võõral maal võõra rahva sees oled Sa hirmu tundnud". Vanaisa vaidles vastu: "Ma pole võõral maal olnudki. Omal maal võõra rahva sees olen ma küll hirmu tundnud." Nõid vastas: "Aga ma ju ütlesingi, et OMAL maal võõra rahva sees oled sa hirmu tundnud!"
Vat sihuke lugu. Rohkem ma sellest nõiast ei tea miskit, kuid olen ise seal majas ööbinud, sest hiljem ostis selle koha minu tädi pere :-)

Vanaisa ma pole ise näinud, ta suri enne II ilmasõda tuberkuloosi, võibolla aitas kaasa ka kurvastus, sest tema naine kippus talle sarvi tegema. Tema aga oli pehme loomuga ja ju vist maandas oma pinged töösse. Oli aeg, kus laste ema oli mitu kuud küla peal, lapsed olid isa hooldada, õnneks vanim laps oli tütar. Aga ka oma vanaema ma pole näinud, sest tema suri II ilmasõja ajal suht noorelt vähki. Vanaisa kohta aga rääkis isa veel, et kunagi olla ta laadal kuulnud pealt külameeste jutte, kes arutasid, millisest puust saab kõige parem reha. Minu vanaisa sekkus vahele ja ütles, et kõige parem rehapulk on sirelist, see on vintske ja ei murdu nii kergesti (vanaisa oli küla puusepp). Selle peale üks külameestest ütles - rehapulk on sul p_rses. See lugu meenub mulle alati, kui kaks asjatundmatut inimest vaidlevad ning tekkib kiusatus vahele segada, et midagi tarka öelda.

---
Selle peale aga meenub üks Aisopose valm, mis sobib mõnikord iseloomustama meedikuid, õpetajaid jt. tegelasi, kes ennastunustavalt orjavad näruse palga eest.

Diogenes sattus kord rännates üle kallaste ajava jõe juurde ja jäi veepiiril nõutult seisma. Keegi meestest, kes harilikult inimesi üle jõe viisid, märkas tema kimbatust ning astus ligi, võttis ta kukile ja kandis üle vee teisele kaldale. Diogenes jäi sinna seisma, tehes endale vaesuse pärast etteheiteid, sest ta ei saanud millegagi vaevanägijale tasuda. Sellal, kui tema peas keerlesid sellised mõtted, märkas too mees ühte teist teekäijat ning jooksis kiirelt ta juurde, haaras kukile ja kandis üle vee. Diogenes ütles seepeale ülevedajale: "Ma ei võlgne sulle juhtunu pärast mitte midagi, sest näen, et sa ei tee seda mitte mõistusega, vaid haiglaselt."

Need, kes lisaks väärikatele teevad head ka tühistele (s.o. müüvad end liiga odavalt riigiametnikele, tööandjatele), on ära teeninud, et neid peetakse mitte heategijateks, vaid rumalateks.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 09 Oct 2010 03:45

haa wrote:http://www.newser.com/story/102484/at-ohio-school-4-bullied-teens-lost-to-suicide.html
Sellest jutust koht, kus kiusajad oma ohvri kirstu juures irvitavad, meenutas mulle millegipärast siinset holokausti teemat.
Mitte et keegi meist juute tapnud oleks, aga näe tekkis selline paralleel.

imelik on võistelda-diskuteerida, kelle kannatused on suuremad. Iga inimene kannatab isemoodi, mitte ükski surm pole lähivaates üllas. Kõigi üksikisikute kannatus peab olema arvesse võetud. Kannatused saavad alguse sellest, et üks pool tunneb oma jõudu ja ei viitsi enam argumenteeritult läbi rääkida. Tahab lihtsat ja kiiret lahendust - teine pool tuleb hävitada. Sellele järgneb vastuhävitamine ja natuke või palju suuremas mahus. Oma kannatus ja au rüvetamine näib ju alati suurem kui teise oma. Ja nii see eskaleerub, kuni kõik on väsinud ööpäevaringsest valmisolekust võidelda ja kannatada ning avastatakse - mida kuradit on küll tehtud! (kui veel on kedagi seda avastamas). Kordub aastast aastasse, tsivilisatsioonist tsivilisatsiooni. Tuleb hoiduda sellest üleolekutundest, et lahendame jõupositsioonilt ja kiirelt. Paraku - teine pool võib võtta seda nõrkusena ja lähebki lahti ....
Poliitikute nõuandjaks peaksid olema mänguteooria spetsialistid, kui oht peale rünnakut ise kaotada on piisavalt suur, siis ei teki esimest mõtet rünnata.
Koolikiusamise kohta oli ka kuskil hea väljend: kiusamine peab olema "fun", kui ta seda pole (kiusaja saab ise hambad kurku või kõrvalseisjad ei naudi "gladiaatori surmamist"), siis kaotab kiusamine mõtte.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby mr_Nemo » 09 Oct 2010 09:49

haa wrote:http://www.newser.com/story/102484/at-ohio-school-4-bullied-teens-lost-to-suicide.html Sellest jutust koht, kus kiusajad oma ohvri kirstu juures irvitavad, meenutas mulle millegipärast siinset holokausti teemat. Mitte et keegi meist juute tapnud oleks, aga näe tekkis selline paralleel.


Kui keskenduda surma kui sellisega seotud tunnetele, siis kindlasti.

Kui aga vedada paralleele holokaustitööstusega, siis peaks lugu olema koostatud umbes nii, et surma sai teadmata allikatest pärit andmete järgi vähemalt 50 noorukit, vanemad nõuavad kõigi 50 lapse kaotuse eest eluaegset rahalist kompensatsiooni ning nende esitatud andmete tõelevastavuses kahtlemine on seadusega keelatud ning kahtlejad pannakse selle eest vangi.

Olgugi jõhker paralleel, kuid ma soovitaks soojalt sellliste teemade nagu holokaust puhul hoida rangelt lahus inimliku tragöödia ja julma, valesid genereeriva ja nendesse uskumist seaduse jõuga peale suruva masinavärgi.

Tegelikult ei irvita hukkunute üle mitte kaine mõistusega inimesed, vaid need südametunnistuseta tõprad, kes II MS kannatusi omakasu huvides ekspluateerivad.
mr_Nemo
 
Posts: 496
Joined: 27 Jan 2010 15:39

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby hex » 09 Oct 2010 11:09

[/quote
]Selle peale aga meenub üks Aisopose valm, mis sobib mõnikord iseloomustama meedikuid, õpetajaid jt. tegelasi, kes ennastunustavalt orjavad näruse palga eest.

Diogenes sattus kord rännates üle kallaste ajava jõe juurde ja jäi veepiiril nõutult seisma. Keegi meestest, kes harilikult inimesi üle jõe viisid, märkas tema kimbatust ning astus ligi, võttis ta kukile ja kandis üle vee teisele kaldale. Diogenes jäi sinna seisma, tehes endale vaesuse pärast etteheiteid, sest ta ei saanud millegagi vaevanägijale tasuda. Sellal, kui tema peas keerlesid sellised mõtted, märkas too mees ühte teist teekäijat ning jooksis kiirelt ta juurde, haaras kukile ja kandis üle vee. Diogenes ütles seepeale ülevedajale: "Ma ei võlgne sulle juhtunu pärast mitte midagi, sest näen, et sa ei tee seda mitte mõistusega, vaid haiglaselt."

Need, kes lisaks väärikatele teevad head ka tühistele (s.o. müüvad end liiga odavalt riigiametnikele, tööandjatele), on ära teeninud, et neid peetakse mitte heategijateks, vaid rumalateks.

to:td
see loogika jai kyll arusaamatuks mulle!katlakyttjana ma ei tea,kes oli Diogenes,aga siit jaab mulje,et ta ise oli vaaritu e. rott?ja pyydis lihtsalt endale mingit vabandust leida iseenda ees.

kui teile tuuakse mittekontaktne vanainimene,kuidas vahet teete,kas ta on vaarikas voi mitte? roosa lyhike jope viitab minuarust pigem roti staatusele
hex
 
Posts: 21
Joined: 29 Apr 2009 09:19

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 09 Oct 2010 13:56

Loogika on selles, et ei ole mõtet proovida maailma soojaks kütta, võid püüda nii, kuidas jaksad, kuid keegi selle katse eest hauale kahte risti ei pane. Aidata tuleb neid, kes seda ise soovivad, mitte neid, kes seda ise ei soovi (s.o., kes ise oma tervisest ei hooli või peavad seda vähem tähtsamaks hetke mõnudest).
Õpetaja puhul meeldib mulle Gunnar Aarma jutt: õpilane peab olema valmis, et teda õpetataks, muidu pole sellel mõtet. Õpetaja on alati valmis õpetama, kui õpilasel tekib küsimus ja huvi, kuid niisama ta seda ei tee. Pärleid sigade ette pole mõtet puistata.
Laiemalt: ei ole mõtet töötada kohas, kus tööandja ei hinda sinu tööd. Siis oled sama loll, kui see mees, kes tormab iga seisma jäänud inimese juurde, et teda oma seljas (üle vee) kanda.
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Majandushuviline » 09 Oct 2010 15:43

Paistab et üks vähestest kes toimunu põhjuste üle ärgitab arutlema: Indrek Neivelt kritiseeris ­poliitikuid ja pankureid
Neivelt kutsus meediat ja ühiskonda Lääne kombel arutama, kes ikkagi on kriisis süüdi ja mida me siit õppida saame.
Ta pilkas silmakirjalikkuse eest poliitikuid, Eesti Panka ja kommertspankureid, kes oma arust tegid buumi ajal kõik justkui õigesti. Neivelti meelest oli Eesti Pank väga mugavas positsioonis, sest ei vastutanud suurt millegi eest, kriisi tipus päästsid meie panganduse hoopis Riksbanken ja Rootsi maksumaksjad.
Majandushuviline
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby td » 09 Oct 2010 19:43

mulle meeldis see kommentaar H. Lengi tõsielushow taga, peaks vist ka kasulike postituste alla panema

Blond, 09.10.2010 20:27
Olen põhimõtteliselt apoliitiline aga siiski toetan Heimarit tema raskes eksperimendis.
Mõned nõuanded, kui tahad lõpuni vastu pidada:
1.Kuna Su õde tegeleb hoidistamisega - mine ja küsi tema käest nii 10 keeratava kaanega 0,5l purki.
2. Osta kõik võimalik turult ja osta alati suuremates kogustes. Müüjatel on selline heldimuse moment kusagil 2-3kg juures, siis nad panevad pigem natuke rohkem ja ei tõmba. Kartul, kapsas, porgad säilivad külmkapis täiesti kasutamiskõlblikena 2 nädalat.
3. Ära mingil juhul osta mingeid valmistoitusid ega poolfabrikaate! Viinerid, pihvid ja muu selline on täiesti keelatatud nii kokkuhoiu kui ka tervisliku toitumise mõttes.
4. Head ja odavad toidud saab kui teed palju ja korraga ning ainult turult ostetud toorainest.
Kasutamiseks jätad nii paari portsjoni jagu ja ülejäänu suled kohe kuumalt purkidesse nagu hoidised.
Säilivad külmkapis nii paari nädala jagu ja natuke kartulit või pastat ju ikka viitsid õhtul töölt tulles juurde keeta?
N. Kanast saab korraga min. 2 toitu - supi ja sousti koibadest. Koivad (ja vb. ka osa pehmemat liha) pruunistad pannil ning paned hautamispotti vähese vee ja maitseainetega. Pehme kanaliha lased jahtuda ja puhastad kontidest. Nüüd natuke jahu ja hapukoort ning vett ja ongi Sul nii 3-4 purki kanasousti valmis. St. Valminud soust tuleb kuumalt puhastesse purkidesse sulgeda.
N. Seakeeltest saab ka mitu sööki. Kg hind Nõmme kallil turul ca 46 EEKi aga ei mingeid konte!99% söödav.
Mina ostan tavaliselt 4 keelt korraga ja panen need ka korraga keema. Maitseaineid ja valmis keeled külma vee all koorida karedast pealisnahast. Osad keeled saavad endale lisandiks keedetud kartulid kapsa ja porgandipaladega, osad keeled lähevad võileivakatteks.
Sama moodi teen ka suppi alati palju korraga ja sulen osa purkidesse.
Esiteks hoian kokku sõna otseses mõttes raha, sest suurema kogusega tuleb maitse parem ja aega, energiat, elektrit läheb vähem.
Teiseks on mul alati mingi variant kiiret kõhutäidet külmkapis olemas.
Millega taas kord hoian kokku raha
aga samas kuum röstileib seakeele viiludega. Näm!
td
 
Posts: 19581
Joined: 13 Feb 2008 16:23

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 09 Oct 2010 20:30

Mis see on mingi paroodia või?
h
 

PreviousNext

Return to Kinnisvarast / Majandusest

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 116 guests