Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Kui oled näinud kusagil "põõsas" Eesti Nokiat vedelemas
anna meile teada, ehk suudame mõtet edasi arendada...

Juhul, kui nägid korterit, mille hinnas tavapärasest vähem nulle...
või ehitamisel kasutati zelatiini.. sosista meile ka.


Kõik head vestlused teretulnud !
Forum rules
Üldiselt, siin kirjutades austa häid tavasid, ära sõima...ole lihtsalt inimene...rohkem palveid pole

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 25 Feb 2010 12:53

r009 wrote:http://www.ap3.ee/?PublicationId=4b04b314-6949-4cdc-a793-356c1b4719af

Nagu sisetunne ütles nii ka on, teatud jõud hakkavad valmistuma nn. reguleeritud inflatsiooniks, kuna tööga ja ausalt tekitatud kahjumiauku pole võimalik täita. Kui täna teha julmat kõik ülehinnatud vara mahakandmised, siis oleks JPN, US ja EU koheselt pankrotis. Ja esimest korda ajaloo kriiside jooksul pole enam ka võimalik kellegi arvelt masinat käima lükata, kõik on ühes täpes, nii et kodanikud, hakkake harjuma, elutähtsad vajadused kallinevad kõigepealt, neid peaks ka veel monopoliseerima, siis oleks õnn suurem..


Ühest majandusinimese jutust jäi meelde lause, et globaalselt on olemas 60 miljardit dollarit laene, millel pole reaalset kate ( keegi ei teagi, kus see raha tekkinud). St mitte ükski keskpank pole seda raha välja andnud, ega teine pank teisele laenanud, kuid inimestele on see laen antud. Raha mõistega on ka lood ikka väga pahad st. puudub kontroll, mida laenatakse.

----------

eks järgmise buumi tipp saavutus on; köök ja WC koos 8-)
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 25 Feb 2010 12:54

Link I&I blogist, Balti kriisi analüüs kahe välismaise maj.teadlase poolt:
http://www.counterpunch.org/hudson02152010.html

Iseenesest foorumlaste jaoks ei midagi uut. Ehk - tegemist on neokolonialismiga, mida on meie territooriumil lääne nõuandjate ja pankade poolt harrastatud.
h
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 25 Feb 2010 12:58

Briti leiboristid tahtsid immigratsioonivastased rassistideks tembeldada
http://www.minut.ee/article.pl?sid=10/02/25/0941250&mode=nested

Immigratsiooni suurendamisega lootsid leiboristid kindlustada oma positsioone valimistel -- saada valimisteks hääli immigrantidelt -- samas kaotamata Briti töölisklassi hääli. Asja skandaalsem pool seisneb aga taktikates milega sooviti oma eesmärke saavutada. On välja tulnud, et avalike suhete vallas oli eesmärgiks rõhutada, et need kes on immigrantide vastu on rassistid. Leiboristidest valitsuse liikmetele pandid partei poolt kohustus suunata avalikku arvamust immigrantide pooldamisele - nad pidid avalikkuses rõhuma sellele, et ainult harimatud inimesed ja inimesed kes pole kunagi immigranti isiklikult kohanud on immigrantide vastu. See, et immigrantide sissevool riiki suurendab oluliselt kuritegude arvu riigis - oli töösuuniste järgi kavas maha vaikida. Leiboristidel oli kavas tuua riiki kümne aasta jooksul 2 kuni 3 miljonit immigranti.

Ja nii riigid p-e keeratakse, pean nentima, et meie poliitikutel vist natuke aru peas.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 25 Feb 2010 13:26

h wrote:Link I&I blogist, Balti kriisi analüüs kahe välismaise maj.teadlase poolt:
http://www.counterpunch.org/hudson02152010.html

Iseenesest foorumlaste jaoks ei midagi uut. Ehk - tegemist on neokolonialismiga, mida on meie territooriumil lääne nõuandjate ja pankade poolt harrastatud.


Et selgelt eristuda röövkapitalistidest, reklaamib Donna Karan oma uut parfüümi Pure DKNY argumendiga, et orgaanilist vanilli ostetakse Ugandast õiglase hinnaga:

http://www.nstperfume.com/2010/01/20/do ... fragrance/

Seega, parfüümi tootmiseks kasutatakse orgaanilist algainet + aidatakse vaest Uganda naistööjõudu ja nende kaudu lapsi ja perekondi + kohalikku traditsioonilist kultuuri.

Mulle kui kolonialismist teadlikule naisterahvale avaldas see reklaam ja toode väga sümpaatset mõju, kinnitust sai, et varasem DKNY käekella ostmine läks täppi. Avastasin Tallinna Kaubamajast uue DKNY parfüümi ja proovisin käe siseküljele, kus on palju tuksuvaid veresooni ning kus parfüümi segunemine isikupärase kehakeemiaga annab märku, kas parfüüm sobib või mitte. Oli veidike magus lõhn, üldiselt eelistaks põhjamaalasena külmi lõhnasid, aga see oli tõesti väga meeldiv.
h
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Jollyroger » 25 Feb 2010 14:39

h wrote:Mulle kui kolonialismist teadlikule naisterahvale avaldas see reklaam ja toode väga sümpaatset mõju


Mulle nedale meeldib ka igasugu "fair play " liikumine, aga ... see reklaam kõlas küll kahtlaselt nagu mustlase ööbikukeelevorst - 1 hobune ja 1 ööbikukeel...
seal oli:" Additional notes include dew-drop petal accord, lotus, rose, transparent jasmine, freesia, orchid, white amber and sandalwood." - et kuidas need hangitud on.... :)... lisaks sellele on kirjas et "sourced from a women’s agriculture project in Uganda" - mis hinda selle eest maksti, selle kohta pole sõnagi...

Kui satute Varssavis sealse vana kindluse varemeid vaatama, siis lugege infotahvlit (minu arust ainult 1 seal on).... Tõeliselt hästi on kirjutatud - ainult väga tähelepanelikult lugedes saab aru, et tegelikult ehitati kõik need varemed 1950-el aastatel, aga samas on see sõna sõnalt kirjas, et ehitati :).

H, Sinu juures tundub mulle täiesti müstiline, kuidas inimene, kes oma ameti ja hariduse poolest peaks olema (ja osaliselt jutu järgi paistab ka, et on) kõiksugu inimkultuuris väljaarenenud konksude-nõksude-valede-poolvalede-tõeültemajätmiste-ga tuttav ja peaks nende suhtes immuunne olema, langeb kõigi naha ja karvadega väga primitiivset tüüpi lõksudesse.....
Jollyroger
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Guest » 25 Feb 2010 14:43

h wrote:
Jõehobu wrote:Justnimelt, küsisingi korra ühelt arhitektikeselt, et kui on avatud köök, siis miks mitte ka avatud peldik? 8-) Solvus.


Siis tasub vaadata üksnes nõuk-aegseid elumaju, kus on alati köök lahus teistest tubadest ja vets eraldi, näiteks Toomas Reinu arhit. ajaloos märgiline Kuldne Kodu Pärnus:
http://www.ikodu.com/?module=kuulutused&a=v&id=3-671930

või tellida spets projekti järgi endale korter või maja ning sundida arhitekti planeerima köögi eraldi ja vetsu-vannitoa lahku.

Võib-olla kunagi tuul pöördub ja hakatakse taas suuri eraldi kööke planeerima. Ning vannitubasid ja vetse lahutama. See viimane mood võis tulla USA-st, kus need kaks koos.


Ma pigem soovitaks Eesti-aegseid elumaju ;). Ise elan Kusmini kavandatud majas ja ruumilahenduse üle ei kurda.
Toomas Rein muidugi okupatsiooniajast üks tervemõistuslikumaid.
Guest
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 25 Feb 2010 15:40

Jollyroger wrote:H, Sinu juures tundub mulle täiesti müstiline, kuidas inimene, kes oma ameti ja hariduse poolest peaks olema (ja osaliselt jutu järgi paistab ka, et on) kõiksugu inimkultuuris väljaarenenud konksude-nõksude-valede-poolvalede-tõeültemajätmiste-ga tuttav ja peaks nende suhtes immuunne olema, langeb kõigi naha ja karvadega väga primitiivset tüüpi lõksudesse.....


Jollyroger, treenisin end 1990ndatel karmiks postmodernistlikuks tädiks, kes mitte kui midagi ei usu, kes kahtleb absoluutselt kõiges, mida talle räägitakse, kes on niivõrd läbinägev, et mitte üks kahtlane ideepojake filtrist läbi ei pääse. See on äärmus, eks. Sellise inimesena on väga piinarikas elada. Pealegi, sa näed, see ei tööta, sinu kahtlemine maailma ei muuda. See on nagu Tiit Madisson, "elukutseline vastaline", anna ükskõik mida ette, automaatvastajal on konstante eitamine.

Praegu õpin vastupidist, kuidas uskuda. Näen, kui raske on suurte takistuste kiuste ikkagi uskuda ja midagi reaalset ära teha. Austan järsku inimesi, kes on pikas perspektiivis oma tegevusega saavutanud häid viljasid. Ma ise ka, kõigele vaatamata.

Nii et need kaks poolust peaks tasakaalus olema kuidagi. Minu jaoks on müstika selles, et Piibel õpetab uskuma - sulle sünnib sinu uskumise järgi. Et kui on valida, kas keskenduda kõiges kahtlemisele või jaburana tunduvale uskumisele asjadesse, mida sa tõesti tahad, siis viljakam on uskuda. Ja olen tõesti näinud imesid sündimas inimeste elus! Imesid!

Mis puutub DKNY uut parfüümi, siis TÕLGE: juhtisin tähelepanu asjaolule, et reklaam kasutab enda huvides ära kõike, ka räiget röövkapitalismi (ümberpööratud kujul) - reklaamides toodet kui "eriti õilist kapitalistlikku heategevusprojekti". St, reklaami adressaadiks on minusugune sotsiaalselt teadlik ja tundlik kaasaegne naine, keda on tuhandete kaupa ka New Yorgis ja Berliinis jm. Loogiline, et sadade uute parfüümide hulgas "näen" Tallinna Kaubamajas vaid Pure DKNY pudelit. Ja proovin selle lõhna enda peal. Tundes subjektiivselt tugevat sümpaatiat New Yorgi vastu. Andes endale aru kõigist neist protsessides ja subjektiivsustest. Kui Eestis oleks oma parfüümitööstus, ostaks põhiliselt kodumaist toodangut.
h
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 25 Feb 2010 16:14

Ehk tõlge, paksud garanteerisid endale selle, et tulgu või veeuputus nende mõnus ja soe palk säilib.

Euroopa Keskpank noomis Eestit
http://www.ap3.ee/article/2010/02/25/Euroopa_Keskpank_soovitab_Eestil_korgemate_riigiteenijate_palgaseadus_umber_teha


Palun foorumlased ärge seda venda enam riigikokku valige, vaadates kõiki tema sõnavõtte, siis neil Ligiga mingi sarnasus.

Riigikogu põhiseaduskomisjoni reformierakondlasest esimehe Väino Linde hinnangul on Euroopa Keskpanga arvamus riigiteenijate ametipalkade osas juuksekarva lõhkiajamine, mida ta ei võtaks dramaatiliselt. “Ma ei näe põhjust, et peaks seda seadust muutma,” kinnitas Linde Kuku raadiole.

:lol:


EKP soovitab riigiteenijate palgaseadust muuta
http://uudised.err.ee/index.php?06195533


"Kui reeglid on kehtestatud, siis tuleb neid järgida ja kui me tahame eurotsooni pääseda, siis ei saa me sinna minna tagaukseb kaudu," ütles Ligi. "Keskpanga valvelolek hiiliva eurostumise suhtes on täiesti mõistetav."

Rahandusministri kinnitusel ei pea Eesti siiski ametlikku vastust EKP hinnangule andma. "Me ise peame kaaluma, kas on otstarbekas seadust muuta või ei," sõnas Ligi ja lisas, et küsimus on tegelikult parlamendiliikmete arutada.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Jollyroger » 25 Feb 2010 16:19

h wrote:Mis puutub DKNY uut parfüümi, siis TÕLGE: juhtisin tähelepanu asjaolule, et reklaam kasutab enda huvides ära kõike, ka räiget röövkapitalismi (ümberpööratud kujul) - reklaamides toodet kui "eriti õilist kapitalistlikku heategevusprojekti". St, reklaami adressaadiks on minusugune sotsiaalselt teadlik ja tundlik kaasaegne naine, keda on tuhandete kaupa ka New Yorgis ja Berliinis jm. Loogiline, et sadade uute parfüümide hulgas "näen" Tallinna Kaubamajas vaid Pure DKNY pudelit. Ja proovin selle lõhna enda peal. Tundes subjektiivselt tugevat sümpaatiat New Yorgi vastu. Andes endale aru kõigist neist protsessides ja subjektiivsustest. Kui Eestis oleks oma parfüümitööstus, ostaks põhiliselt kodumaist toodangut.


OK see kõlab juba paremini :D

Ja kõiges kahelda pole nii hull midagi, lihtsalt ei maailma ega iseennast ei tasu liiga tõsiselt võtta.... ;)
Jollyroger
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby võõras » 25 Feb 2010 16:21

Lugesin naisele ette,et meie foorumis räägitakse täna parfüümidest.
http://www.parfumexpress.ee/parfuum-loh ... l-edp.html
Nüüd tuleb laupäeval Tallinna sõit.
Tuleb järelikult proovida ja mul ilmselt ära osta.
võõras
 
Posts: 430
Joined: 10 May 2009 11:16

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 25 Feb 2010 16:28

spl wrote:
Jõehobu wrote:Aitüma, olen ise mõniteist aastat tagasi mõned femm-artiklid eesti keelde tõlkinud. Meie oludes paraku enamuses eluvõõras kirjavara.
Las need feministid roogivad paar õhtut oma avatud köögis kala või puhastavad seeni. Ja kõnelgu siis kalasoomuseid koristades, kuidas nende avatud köök on nii lahe ja võimaldab seltskonnas osaleda. Lapsed samal ajal kükitavad põlevi silmi arvutis. Ongi kogu seltskond. :twisted:


Selles mõttes nõustun avatud köögi printsiip meil täiesti eluvõõras, ntx ühel mu tuttaval nö suur tuba ja köök seotud. Olgu see ventilatsioon nii hea kuitahes kena rasvalõhn oli seal isegi diivanil küljes. Rasvaosakesed kenasti hõljuvad. Minu maja algses projektis pakuti ka nö avatud kööki, mille peale küsisin, et mis teil viga on.

See umbes nagu WC ja vannituba koos, oled dussi all ning sama aeg... on inimestel kõhuga probleeme.



Avatud köök on väga hea lahendus. Ainult, et see ei sobi/ei pea sobima kõigile.
Kurb on see, et avatud köögi (ja igasuguste muude asjakeste) soovijad ei vaevu analüüsima kas see neile sobib või mitte. Enamasti ei olda valmis ka head nõu kuulama. Isegi tasuta/pealekauba konsultatsioonina mitte. Ärile (heale müügile) orjenteeritud projektbüroodes on A ja B kliendi soovid. Rangelt on keelatud igasuguste mõistlike lahenduste nimel aja kulutamine. Klient ise teab mida tahab. :lol: Klient on Kunn. :x

Asjakeste propakeerijatele/pähemäärijatega on hoopis omamoodi. Nende huvides on midagi algul üles haipida. Siis võimalikult paljudele ja kallilt maha müüa. Kõige parem on kui mõni haip õnnestub tulevikus ära keelata või avalikult tagurlikuks kuulutada. Siis saab veel eriti hea papi kohustuslikus korras vahelt võtta.

to h. feminism ja avatud köök. :mrgreen: Segikamminud/silmaklappidega linnatibide väljamõeldis.
Viimased tuhat aastat on pidanud maarahvas ajama ainult avatud köögiga läbi.(Liialdan. Mõnedes kihelkondades/piirkondades olen näinud ka väikseid kööke. Aga seda peamiselt kitsastest oludest või ametist tingituna) Kui nõuk ajal hakati paneelikaid (OK. puitüürikad olid olemas juba tsaariajal) rajama, siis oli maalt pärit inimeste peamine mure, et köögid väikesed. Oldi harjutud avarate maaköökidega. Sealt on pärit avatud köökide nostalgja.
Olen isegi Mustamäe poisina nende ihaldamist pealt näinud. Tean nende puudusi ja voorusi. Emapoolse vanaisa taluköök oli aastakümneid minu köögiideaaliks. Ka äia maamajas on selline uhke eksemplar. Seega võiks nagu minu naisele see ka sobida..... Ainult, et oma kodus ma seda lubada ei saa. :( Avatud köögile järgneks kiire lahutus. :shock:
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 25 Feb 2010 16:34

VIDEO: Ansip: majanduse maruline kasv algab sel aastal
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/article.php?id=29407351

hoidke piip ja prillid, selline kasv algab. Homme lähen asendan enda rahakoti kartulikotiga :lol: :lol: Üldiselt head ravimid, tahaksin ka neid saada ...

Valimispropaganda on alanud.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 25 Feb 2010 16:36

spl wrote:Briti leiboristid tahtsid immigratsioonivastased rassistideks tembeldada
http://www.minut.ee/article.pl?sid=10/02/25/0941250&mode=nested

Immigratsiooni suurendamisega lootsid leiboristid kindlustada oma positsioone valimistel -- saada valimisteks hääli immigrantidelt -- samas kaotamata Briti töölisklassi hääli. Asja skandaalsem pool seisneb aga taktikates milega sooviti oma eesmärke saavutada. On välja tulnud, et avalike suhete vallas oli eesmärgiks rõhutada, et need kes on immigrantide vastu on rassistid. Leiboristidest valitsuse liikmetele pandid partei poolt kohustus suunata avalikku arvamust immigrantide pooldamisele - nad pidid avalikkuses rõhuma sellele, et ainult harimatud inimesed ja inimesed kes pole kunagi immigranti isiklikult kohanud on immigrantide vastu. See, et immigrantide sissevool riiki suurendab oluliselt kuritegude arvu riigis - oli töösuuniste järgi kavas maha vaikida. Leiboristidel oli kavas tuua riiki kümne aasta jooksul 2 kuni 3 miljonit immigranti.

Ja nii riigid p-e keeratakse, pean nentima, et meie poliitikutel vist natuke aru peas.


Hiljuti soomlased avastasid, et keskmine immigrant läheb neil aastas maksma tohutu summa. (Kui mälu ei peta siis oli 30 000 euri. :o)
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 25 Feb 2010 16:39

to projekteerija, alles nüüd :?: Ei hakka karmilt kõnelema, aga üldiselt hariduseta sisserändaja, on sama kasulik, kui süüa Peipsi kilu toorelt ja pärast imestada, miks sind tänaval teietatakse. Ntx neil nüüd meeletu kari töötuid immigrante ja see rist ning viletsus neil suht "igavesti".
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Jollyroger » 25 Feb 2010 16:40

h wrote: Kui Eestis oleks oma parfüümitööstus, ostaks põhiliselt kodumaist toodangut.


Ahjaa, see tuli praegu mõttesse - et tegelikult peaks olema võimalik ise ka parfüümi pruulida.... eeterlikke õlisid on võimalik osta, vähem tavalisi ilmselt internetist tellida.
Kindlasti leiab internetist mingit teooriajuttu ka, et mida silmas pidada ja mis järjekorras asju kokku segada.
Huvitav oleks neid ise ekstrahheerida proovida, aga selleks peab vist palju aega ja maal kuskil puhas ja suure hulga lilledega koht olema ....

Muuseas: parfüümides kasutatakse lillelõhna/tsitruselõhna tekitamiseks sama ainet, mis sitale halva lõhna annab, ainult väiksemas konsentratsioonis :) Kui tahate seda lõhna tunda, minge Paljassaarele ja ronige selle suure tünni otsa, mis seal mererannas seisab - üleval serva peal seistes on just paraja kangusega tunda. Hiljem tunnete sellesama lõhna seebi sees ja mujalgi kindlasti ära ;)
Jollyroger
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 25 Feb 2010 16:43

Jollyroger, jah ja huvitavamaid inimesi iseloomustab tavaliselt ka uudishimu. Tugev hinnangulisus paneb sageli loovuse kinni.

Presidendi vastuvõttude boonus -- vähemalt 1 x aastas ületavad kohalikud moe- ja ehtekunstnikud uudise künnise:
http://www.elu24.ee/?id=229192

Presidendiprouale lõi ehted Tanel Veenre (E.I. pilt selle artikli juures on vale, need kõrvarõngad pole Veenre looming!!!).
Tanel Veenre - väga hea valik, kindla peale minek.

Lausa lust vaadata, kuidas laiad rahvahulgad õpivad pähe moekunstnike nimesid ning tähtsad prouad esitlevad end nende loomingu kaudu. Maalijatest-graafikutest saavad sellist tähelepanu nautida pms vaid surnud kunstnikud, kelle looming oksjonitel prestiizhikas ja rekordkallis.

Praegu pakub Stockmanni kaubamaja esimest korda eesti moekunstnike loomingut. Kõik on kohutavat kallis. Paradoks, et isegi Reet Ausi taaskasutuse põhimõttest lähtuvad disainrõivad on superkallid. Tänavusel presidendiballil oleks võinud olla mõni Reet Ausi disainitud kleit, aga vist polnud, ei märganud.

No kõikvõimalikud kunstnikud enamasti virelevad meil (kes pole just õpetajana või ametnikuna palgal, mistõttu neil vähe aega loomingule pühenduda), hea et vähemalt 1 x aastas kellelgi läheb hästi.
h
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Somm Tallinnast » 25 Feb 2010 16:45

z wrote:
Somm Tallinnast wrote:Tuleb välja, et odavaim diisli hind tarbijatele Soomes (15,86 kr) = Eesti hulgihind (15,84 kr). http://www.neste.ee/artikkeli.asp?path=1991;2051;2057;2771;2772

soomes on dieselvero ehk eisaa võrrelda võrreldamatuid asju!


Ôigus.

Suurbritannia hinnad: http://www.petrolprices.com/
Somm Tallinnast
 
Posts: 913
Joined: 13 Mar 2008 21:07

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 25 Feb 2010 16:48

võõras wrote:Lugesin naisele ette,et meie foorumis räägitakse täna parfüümidest.
http://www.parfumexpress.ee/parfuum-loh ... l-edp.html
Nüüd tuleb laupäeval Tallinna sõit.
Tuleb järelikult proovida ja mul ilmselt ära osta.


Hea mõte. :evil: Eesti majandus hakkab sellest kasvama nii, et mühiseb. :lol:

Ausa majanduse põhimõtteid jälgides peaksime kõiki selliseid importtooteid vältima.
Ainult kohalike toodetega piirduma. Ehk sisse tooma midagi mõistlikus koguses ainult niipalju, kui ise välja veame. Meie enda parfüümi ja kosmeetikatööstus on ju välistumpingu surve all. :x Kahjuks on sedasi , et meie tootjad on kaubandusest välja surutud või ei leia neid kusagilt. N. Puhas Loodus on sari mida ostaks, aga kui shampoon ostunimekirjas, siis pole seda kusagilt leida. :(
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 25 Feb 2010 16:55

võõras wrote:Lugesin naisele ette,et meie foorumis räägitakse täna parfüümidest.
http://www.parfumexpress.ee/parfuum-loh ... l-edp.html
Nüüd tuleb laupäeval Tallinna sõit.
Tuleb järelikult proovida ja mul ilmselt ära osta.


:lol: :lol: :lol:
Ja ma mõtlesin, et teen hoopis spl-le teene -- järjekordne uus teema tema foorumi arutelude kollektsiooni!

Üldiselt parfüümide reklaamjutud ning pildid on KÕIK ilusad. Parfüümid jagunevad laias laastus "soojadeks" (magusateks) ja "külmadeks" (kargeteks). Magusad lõhnad on kirglike lõunamaiste Karmenite stiilis. Külmad lõhnad põhjamaiste naiste stiilis.

Poes tuleb panna lõhna prooviks randme siseküljele. Nuusutada tasub alles mitu tundi hiljem väljaspool poodi, kui parfüüm on reageerinud nahaga. Igal nahal mõjub iga parfüüm erinevalt. Poes ei tunne lõhna nii hästi, sest kõik lõhnad on seal läbisegi. Ja mees peaks ka oma naise lõhnaga nõustuma, et see lõhn hiljem meest eemale ei peletaks.
h
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Guest » 25 Feb 2010 16:59

Jollyroger wrote:
h wrote:Mulle kui kolonialismist teadlikule naisterahvale avaldas see reklaam ja toode väga sümpaatset mõju


Mulle nedale meeldib ka igasugu "fair play " liikumine, aga ... see reklaam kõlas küll kahtlaselt nagu mustlase ööbikukeelevorst - 1 hobune ja 1 ööbikukeel...
seal oli:" Additional notes include dew-drop petal accord, lotus, rose, transparent jasmine, freesia, orchid, white amber and sandalwood." - et kuidas need hangitud on.... :)... lisaks sellele on kirjas et "sourced from a women’s agriculture project in Uganda" - mis hinda selle eest maksti, selle kohta pole sõnagi...

Kui satute Varssavis sealse vana kindluse varemeid vaatama, siis lugege infotahvlit (minu arust ainult 1 seal on).... Tõeliselt hästi on kirjutatud - ainult väga tähelepanelikult lugedes saab aru, et tegelikult ehitati kõik need varemed 1950-el aastatel, aga samas on see sõna sõnalt kirjas, et ehitati :).
.


Loodetavasti märkasid ka seda lõiku, miks see asi sedasi on. Häbiplekk mida pole viisakas siiamaani meelde tuletada. NSVL , liitlaste ja SM koostöö/kokkumängu tulemusel ei jäänud kivi kivi peale.
Guest
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 25 Feb 2010 17:02

:lol: to h, kas meil mingi teema jäänud arutlemata.

Muidugit meil ülilõhnastavaid naisi kutsuti seltskonnas KOSMONAUTIDEKS, ma ei tea miks just kosmonaut :D
Mõni tips läks mööda, siis suutsid veel korra viimased tõmblused teha ja kukkusid selili.

Krt suvel panen siis männuvaigu-eri parfüümitööstuse tööle :twisted:
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 25 Feb 2010 17:06

projekteerija wrote:to h. feminism ja avatud köök. :mrgreen: Segikamminud/silmaklappidega linnatibide väljamõeldis.
Viimased tuhat aastat on pidanud maarahvas ajama ainult avatud köögiga läbi.(Liialdan. Mõnedes kihelkondades/piirkondades olen näinud ka väikseid kööke. Aga seda peamiselt kitsastest oludest või ametist tingituna) Kui nõuk ajal hakati paneelikaid (OK. puitüürikad olid olemas juba tsaariajal) rajama, siis oli maalt pärit inimeste peamine mure, et köögid väikesed. Oldi harjutud avarate maaköökidega. Sealt on pärit avatud köökide nostalgja.
Olen isegi Mustamäe poisina nende ihaldamist pealt näinud. Tean nende puudusi ja voorusi. Emapoolse vanaisa taluköök oli aastakümneid minu köögiideaaliks. Ka äia maamajas on selline uhke eksemplar. Seega võiks nagu minu naisele see ka sobida..... Ainult, et oma kodus ma seda lubada ei saa. :( Avatud köögile järgneks kiire lahutus. :shock:


Oot, lõigus algus ja lõpp kuidagi vastuolus omavahel.
Projekteerija, sa nimetad suuri talukööke "avatud köökideks"? See pole ju üks-ja-sama?

Püüdsin kah öelda, et minu ideaaliks oleks suur omaette köök, kuhu mahub ümmargune korralik söögilaud.
h
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 25 Feb 2010 17:12

Guest wrote:Kui satute Varssavis sealse vana kindluse varemeid vaatama, siis lugege infotahvlit (minu arust ainult 1 seal on).... Tõeliselt hästi on kirjutatud - ainult väga tähelepanelikult lugedes saab aru, et tegelikult ehitati kõik need varemed 1950-el aastatel, aga samas on see sõna sõnalt kirjas, et ehitati :).
.


Loodetavasti märkasid ka seda lõiku, miks see asi sedasi on. Häbiplekk mida pole viisakas siiamaani meelde tuletada. NSVL , liitlaste ja SM koostöö/kokkumängu tulemusel ei jäänud kivi kivi peale.[/quote]

Ah jaa, äkki on tegemist "poola restaureerimiskoolkonnaga"? (Poola restaureerijaid rakendati 1980ndatel Eestis ka.)

St -- poolakad eelistasid II MS-s maatasa pommitatud vanad hooned-rajatised koopiana 1:1 üles ehitada. Selline "uus-vana".
h
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby projekteerija » 25 Feb 2010 17:13

spl wrote::lol: to h, kas meil mingi teema jäänud arutlemata.

Muidugit meil ülilõhnastavaid naisi kutsuti seltskonnas KOSMONAUTIDEKS, ma ei tea miks just kosmonaut :D
Mõni tips läks mööda, siis suutsid veel korra viimased tõmblused teha ja kukkusid selili.

Krt suvel panen siis männuvaigu-eri parfüümitööstuse tööle :twisted:


Taanis tahetakse avalike ametite töötajatele keelata seadusega parfüümide ja osade komponentidega kreemide/mökside kasutamine. Koolid, lasteaiad, ülikoolid, riigiametid, toitlustus jne. Haiglates on sisekorrareeglitega see juba kohati täpselt paigas. Häda selles, et allergikuid juba niivõrd palju.... :o
projekteerija
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Jollyroger » 25 Feb 2010 17:33

spl wrote: Krt suvel panen siis männuvaigu-eri parfüümitööstuse tööle


Tõrva on täiesti võimalik ise ajada
Ja sellest siis tõrvaseepi keeta
Jollyroger
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 25 Feb 2010 17:37

Jollyroger wrote:
spl wrote: Krt suvel panen siis männuvaigu-eri parfüümitööstuse tööle


Tõrva on täiesti võimalik ise ajada
Ja sellest siis tõrvaseepi keeta


ja sellega hõõrudes ennast siis lõhnastada. Pole paha, suvel siis päris palju projekte vaja teostada :lol:
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 25 Feb 2010 17:52

Tõrva shampoon on kõvem sõna. Pidavat juuksekasvu stimuleerima ja üldse.

Aga tõrva tegemine tohutult raske ja tarkvara nõudev protsess. Otsi õigelt mädanenud puujuurikad välja (treenitud koertega vist otsitakse), siis kanguta känd koos juurtega maa alt välja, ehita spetsiifiline ahi, tassi ahjuni, hakka põletama... Lõuna-Eestis üks kohalik demonstreeris, oeh. Terve teadus. Kui tõrv nii kasulik aine kosmeetikatööstuses ja ehituses, võiks Eesti sellele spetsialiseeruda ning hinnad üles lüüa. Äriidee!
h
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby h » 25 Feb 2010 18:07

Sain sellise sümpaatse e-maili:


Üleskutse koduomanikele!

Eesti Omanike Keskliit võitluses Tallinna Veega on jõudmas kohtupinki. Advokaadibüroo Tamme&Otsmann tippadvokaatide poolt ning tuginedes Konkurentsiameti analüüsile, mille kohaselt Tallinna Vesi rikub seadust, küsides liigkõrget vee hinda, on valminud hagi Harju Maakohtusse. Konkurentsiameti analüüsi kohaselt ületab kasumlikkus Ühisveevärgi- ja kanalisatsiooni seaduses lubatu kolmekordselt! Kuna Mittetulundusühing Eesti Omanike Keskliit ei oma kaebeõigust, peaks seda tegema konkreetne koduomanik.

Otsime enda liikmeskonna seast koduomanikku, kellel oleks otseleping Tallinna Veega, kõne alla tulevad nii pealinna majaomanikud, kui ka korteriomanikud. Kohtuhagi ei too kaasa mingisuguseid kohustusi (sh meedias esinemise kohustus).

EOKL kannab kõik kohtuprotsessiga seonduvad õigusabi kulud ning võimalikud kaasnevad muud kulud. Kaasuse õigusliku põhistusega täpsemaks tutvumiseks võtta ühendust aadressil omanikud@omanikud.ee

Koduomanik, astu enda õiguste eest välja ja aita võidelda Tallinna Vee liigkõrgete hindade vastu!


Urmas Reinsalu
Eesti Omanike Keskliit
juhatuse esimees
h
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby Jollyroger » 25 Feb 2010 18:27

h wrote:Tõrva shampoon on kõvem sõna. Pidavat juuksekasvu stimuleerima ja üldse.

Aga tõrva tegemine tohutult raske ja tarkvara nõudev protsess. Otsi õigelt mädanenud puujuurikad välja (treenitud koertega vist otsitakse), siis kanguta känd koos juurtega maa alt välja, ehita spetsiifiline ahi, tassi ahjuni, hakka põletama... Lõuna-Eestis üks kohalik demonstreeris, oeh. Terve teadus. Kui tõrv nii kasulik aine kosmeetikatööstuses ja ehituses, võiks Eesti sellele spetsialiseeruda ning hinnad üles lüüa. Äriidee!


Ei, nii karm see ka pole....

1) männijuurikad - need peavad olema lihtsalt vaigused, mida vaigused seda parem... kui kuskil ligiduses on raba, siis tasub sinna minna ja sealt kuivand-kõdunend mände üles kangutada....siis kõdunend osa ümbert ära lõhkuda ja kui selline hästi tõrvane käntsakas kätte jääb, siis see on perfekto.... vähemalt kuuks-paariks kuivama....võib kohe peeneks ka hakkida, võib ka enne põletamist....
2) põletamiseks kasutasin vana umbes 10-liitrist kastrulit... see peaks rauast olema, alumiinium või plekkpang põleb vast läbi...
kõigepealt tuleb kastrul võimalikult tihedalt vaigusest männist pilpaid täis toppida....
siis maha paar rida telliskive,
selle peale mingi plekk või metallplaat,
ja selle metallplaadi sisse väike(<=2mm) auk. Mina lõin plekist lihtsalt naela läbi...
Kui plaat on õhem ja kuvalda käepärast, võib üritada selle augu ümber mingi lohu või süvendi moodi asja tekitada.... läbi selle augu peaks siis tõrv alla valguma.

3)Pott augu peale kummuli, ja siis tuleks poti servad liivaga või savipulbriga kinni katta. Idee on selles et sinna poti sisse õhk ligi ei pääseks....

4)Ja siis tuleks poti peale ja ümber lõke teha..... see ei tohiks väga võimas olla, noh, isegi mitte nii suur et päris lõkke mõõtu välja annaks.... lihtsalt põlevad pilpad ümber.... ja augu alla mingi kauss või konservikarp....

Natukese aja pärast peaks hakkama susinat kostma ja mingit soga tilkuma... see pole veel tõrv, vanarahvas nimetas tõrvakuseks.
Kui soga viskoossemaks jääb siis võib kausi alla panna....

Noh ja nii ongi :) Tööstuslikul hulgal nii ei tooda, mul õnnestus vist natuke alla veerand liitri saada...

Ja tööstuslikku tõrva tehakse eestis küll, on ka täiesti eesti firma kes siin põletab - vist umbes 100 kr maksis liiter, ehituspoodides peaks saada olema....

Ja tõrvashampoon - noh, põhimõtteliselt ongi see vist umbes sama mis tõrvaseep, ainult et seebi asemel on shampoonile tõrva lisatud.... kuskilt ameerika makerite saidilt lugesin, et lõhnastamata "baas"shampoonid on hulgimüügis täiesti saadaval ja sama head kui "päris" shampoonid, st. lihtsalt lõhnastamata....
Prismas kunagi müüdi ka mingit soome tõrvashampooni.

tõenäoliselt kui natuke otsida, leiab eestist ka....
Jollyroger
 

Re: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust

Postby spl » 25 Feb 2010 18:36

Jollyroger postituse peaks vist harivad postituse alla panema, ei viitsi mingi eraldi isetegija foorumit teha, aga ma ka leiutan igasugu hulle asju, siis hea lugeda.


Jõmmi "huumorit" jätkates, vaatan pornot või CNNi :lol: Hetkel vaatasin viimast, üldiselt töötute armaada kasvab USA's ikka samas tempos, kui mitte kiiremini. Aktsiaturud värisevad, ka kardetakse Kreekat. Nüüd isegi mina kardan, vaadates nende rahandusinimeste üsnagi ründavaid sõnavõtte.

Teine teema, et Toyota teemal jätkatakse. Paistab, et USA automeistrid teevad kõva lobby pressingu jätkamiseks. Kui hävitad konkurendi maine, siis sinu müük ju paraneb, vana tuntud võte. Okei...sellised vead ei tohi olla, aga nüüd peavad ka teised autofirmad arvestama, kui kasvõi väike kala tuleb, algab neile ka avalik poomine. Üldiselt see hea nähtus, siis võivad ehk autod jälle kvaliteetseks muutuda. Viimasel ajal päris raske üldse öelda, mis auto on kvaliteetne.
spl
Site Admin
 
Posts: 20964
Joined: 12 Feb 2008 20:59

PreviousNext

Return to Kinnisvarast / Majandusest

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 116 guests