kardan, et need ideaaltingimused, sirge tee, taganttuul.selle prantslase mootoriga saaks 300L-ga sõita kuni 150km
artai wrote:Tänud lingi eest,see on just see sama prantslane.Jah eks selle suruõhuga on natuke jantimist küll ,aga üks võimalus tuuleenergiat salvestada siiski ja minul on sellesse usku küll,eks ma annan edaspidi teada kui olen edasi edenenud.Praegu olen alles algfaasis.
artai wrote:See ise ehitatud genekas on väga lahe.Kui veidi jätkata seda tuuleenergi salvestamise teemat,siis võibolla see vee pumpamise variant ei olegi väga paha.Arvestades meie viimaseid talvesid,siis võibolla väga hea soojusisolatsiooni(vähemalt 300mm vahtpolüstyrooli)+ väike lisatenn baaki ja arvestades,et maapõuest tuleb ca +5C vesi võib asi isegi kontrolli all olla.See on muidugi oletus,kuid ilmselt tuleks läbiarvutada soojakaod eri soojustusega ja eri välistemperatuuridega ning arvan ,et läheb läbi küll.
artai wrote:Küsimus kõigile tehnikahuvilistele,kas keegi on kokku puutunud suruõhuga?Mind paelus suruõhul töötav mootor mille ehitas mingi prantslasest insener,aga ta ehitas selle tavalise kolbmootori baasil.Iseenesest ei ole ole see väga uus teema,aga muutub tänapäeva oludes järjest aktuaalsemaks,kuigi on kriis ja nafta odav,arvan ,et see nii ei jää ja mingi alternatiiv on vajalik.Elektrimootor muidugi väga hea ,ainult akudega jama.Suruõhku saab tänu uutele komposiitmaterjalidele päris palju teele kaasa võtta.Uued materjalid kannatavad kuni 700 kordselt kokku surutud õhu rõhku ja selle prantslase mootoriga saaks 300L-ga sõita kuni 150km.Mis mind suruõhu juures paelub on see et teda saaks nagu elektritki tuulikuga toota ainult vahe selles ,et ta ei vaja stabiilset tuult seega palju vähemnõudlik.Mul on konkreetselt endal üks idee ka suruõhumootori ehituseks,see vajaks ainult natuke abi sõlmede nuputamisel.Edaspidi on suruõhumootoriga võimalik igasugu asju teha,elektrigeneraator käivitada või kasvõi puid saagida või autoga sõita.Kui kellelgi on huvi ja oskusi oleks väga tänulik kui neid minuga jagaksite.PS foorumit olen muidu jälginud selle algusest saati ja arvan ,et see on hea foorum.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest