spl wrote:td wrote:tegelesin vahepeal Javascriptiga, puht praktilisest vajadusest (exceli asemel üks väike html-fail, mida sageli avada arvutamiseks). Ja leidsin, et Firefox ei kõlba selleks kohe üldse (mitmeid funktsioone täidab vigaselt). Kõige ladusamalt jooksis minu programmijupike Opera-ga. Kes pole veel kasutanud - proovige!
Puht sportlik huvi, milliseid funktsioone vigaselt täitis ? Javascript just Firefoxis mul kõige korrektsemalt töötanud ja nad kõige rohkem standardeid järginud. Opera ka kasutusel, aga seal puudub ID kaardi tugi, mida mul vaja.
numbritega olin hädas
= Firefoxi numbriväli lubab sinna lahtrisse kirjutada ka tähti, Opera ei luba!
= numbri valideerimine enne arvutamist kippus Firefoxis kinni jooksma (võibolla nende tähtede pärast, mida lubas sisestada). Esialgu valideerisin nii, et väärtus pidi jääma >0 ja <1, aga siis kippus Firefox kinni jooksma. Hiljem lisasin ka isNaN() kontrollimismeetodi, siis sain korralikult tööle
= Firefoxi numbriväli tahtis saada ja näitas vaikimisi punkti, seevastu sama kood Safaris ja Operas näitas automaagiliselt (?) kohe koma (OS X, arvutis inglise keel ja eesti sättingud)
Komaga numbri koperimine Clipboardi osutus aga ületamatuks takistuseks mõlemale. Numbriväljalt polnud võimalik kopeerida funktsiooniga:
- Code: Select all
//Numbri kopeerimine Clipboardi, "idNumber" on numbrivälja identifikaator
function fnCopyNumber() {
var midaiganes = document.getElementById("idNumber");
midaiganes.select();
midaiganes.setSelectionRange(0, 99999)
}
Numbriväljalt kopeerimine oleks hea selle poolest, et arvestab maa sättinguid. Tekstiväljast või programmist enesest kopeerimine tähendas aga punkti kaasa tulemist (äkki on kuskil võimalik mingi maa sättingutega teisendusfunktsioon?)
Komaga numbri kopeerimine oli vajalik selleks, et sai valida mitme välja vahel (posit. testivastus vs. negatiivne testivastus), millest kopeerida. Välja kõrval olevale nupule vajutamisega kopeerimine oleks mugavam kui Ctrl-A jaa Ctrl-C kasutamine, kõik ei pruugi ka seda nippi teada ....
ma ei ole ju mingi guru, võibolla on asi minus, aga diletandina torkas see vahe silma, kood oli sama ja aluseks olid teadmised siit:
https://www.w3schools.com/js/js_examples.asp
Võibolla on numbriväljalt väärtuse hankimiseks mingi muu meetod, mis oskab komasid? Aga ma ei leidnud referentsist midagi muud.