AjaVaim wrote:Paistab, et tõusvate toiduhindade osas kergendust oodata ei tasu - tööstuslikuks põllumajanduseks pumbatav põhjavesi on osades USA piirkondades lõppemas ja varasematest hiigelsaakidest võivad sealsed farmerid täna üksnes und näha. Boonusena vaaguvad hinge ka põhjaveeta jäänud ökosüsteemid ja varem viljakas pinnas on muutumas kuivaks stepiks. Aplaus jänkidele
Wells Dry, Fertile Plains Turn to Dust
http://www.nytimes.com/2013/05/20/us/hi ... rmers.html
"Liters of water required to produce 1 kilogram of food."
ARUSAADAV on selles tabelis olukord, mida põhjustab GMO soja. AGA ka mais. Eriti selles valguses, mida teeb see kokku veiselihas. Loomi ju nad toidavad ja nuumavad nendesamade GMO taimedega. Muude (Mitte GMO osakaal on USA-s suurtootmises juba tühine. )
Mida me saaksime siin teha lõpliku katastroofi ärahoidmiseks
Üks võimalus on nõuda veekaitsemaksustamist. GMO tooted peavad olema ka teisestes toodetes märgistatud. Praegult on jnu JOKK. GMO taimede jäätmeid ja sõõtasid sõõvad ju meiegi sead ja muud suurfarmide loomad. Või tuuakse meie juurde valmistoodetena kusagilt euroopast. jne.
Selle asemel , et mängida lolli oliiviõli pudelitega restoranis, tahaksin ma olla hoopis veendunud, et keegi ei topi anonüümset USA odavat GMO õli sealsamas restoranis tagaukse kaudu muudesse toodetesse (näiteks odavama hinna saavutamiseks küpsetistesse või ei teeks selles õlis VÄÄRTUSLIKKE friikartuleid.